Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

emigrarea in australia

Last post 05-15-2008, 03:44 PM by Adrian.B. 8 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  04-10-2005, 03:43 AM 6594

emigrarea in australia

Salut!

Ma numesc Tavi Birsan si am cateva intrebari legate de emigrarea in Australia.Am fost la o firma de consultanta pt emigrare(din Romania),am aplicat chestionarul de pe site si am primit acelasi raspuns...sunt OK,am indeplinit baremul de 120 de puncte.

Sa va spun intai ceva despre mine...am 33 de ani,am terminat Politehnica din Bucuresti acum 3 ani,sunt casatorit.Sotia mea are 29 de ani si este asistent medical principal.prima intrebare ar fi:

-daca nu am experienta ca inginer,se poate face ceva....adica,la firma de consultanta mi-au spus ca pe acolo nu se iau in considerare cartile de munca(am 15 ani vechime!),ci pot sa iau niste recomandari cum ca am lucrat ca inginer...Smile [:)] Este adevarat,se poate asta?

A doua intrebare...firma cere in total un comision de aproximativ 800 euro,in rate,cu contract,jumatate la semnarea contractului si jumatate la primirea actelor de aplicatie de la consulat.E mult,e putin,e batator la ochi?Intreb asta pt ca sunt sigur ca a-ti auzit ce tzepe se dau aici...(sau daca stiti o firma serioasa din Bucuresti!)

Si ultima intrebare(momentanSmile [:)])...sa zicem ca ajungem acolo...ce ne asteapta?care sunt conditiile de viata?cum este protectia sociala in primele 3-4 luni?iti asigura ceva la inceput?....si as putea continua asa ...Smile [:)]

Va multumim mult pt ajutor si va rugam sa ne scuzati ca va stresam cu atatea intrebari,dar e greu sa pleci in necunoscut...fara un sfat,fara un prieten...

•  04-10-2005, 06:17 PM 6639 in reply to 6594

No [N] Re: emigrarea in australia

Big Smile [:D]imi cer scuze moderatorului acestei sectiuni, ca ma bag si eu in vorba, dar n-am putut sa ma abtin.Ick! [+o(]Ick! [+o(]Ick! [+o(]

nu-s la curent cu toate chichitele legate de emigrare in australia, dar din sumele pe care stiu ca se vehiculeaza in general, si in austral-asia in particular... 800 euro mi se pare strigator la cer de putin! bate la ochi prea tare Wink [;)] si in general if it's too good to be true....Hmm [^o)] tzepari sunt cu duiumul.

Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  11-17-2005, 08:56 AM 26204 in reply to 6639

Re: emigrarea in australia

Salut!

Sunt unul dintre cei care au utilizat serviciile unei firme din RO pentru emigrare! Am primit viza si acum caut bilet de avion mai ieftin. Am platit comision firmei 850 euro, dar in total a costat mult mai mult. Astia au fost banii numai ai firmei, plus restul de taxe si tot felul de alte chestii care iti cer bani...

Daca doriti mai multe detalii, sunt available Big Smile [:D]

Jeff

•  11-30-2005, 02:10 AM 27003 in reply to 26204

850 euro? Ce firma daca nu supar? Ma intereseaza. Am inteles ca preturile sunt foarte mari in alta parte. Multumesc anticipat pt raspuns.
  •  03-26-2006, 08:38 AM 39674 in reply to 6594

Cam de 2 luni fac si eu sapaturi in vederea gasirii unei firme sigure care sa ma indrume pe "drumul" cel bun. Recunosc ca am descoperit ca nu este foarte usor. Toate iti asigura 100 %  succesul garantat si iti promit ca in cel putin 6 luni reusita.

Asa daca stiti , va rog frumos, o firma nu care sa mi garanteze 100 %  succesul ci 100% corectitudine ..

mai este ceva.. eu in parte indeplinesc majoritatea conditiilor.

Eu am o alta buba... nu pot sa ma laud la capitolul engleza... invat si uit ...

O fi grav doctore..?

•  03-26-2006, 12:36 PM 39684 in reply to 39674

Nu sunt eu doctor dar cred ca asta-i foarte grav.[:)

•  03-27-2006, 02:41 AM 39722 in reply to 6594

Tavi,

Intr-adevar in Au cartile de munca sunt cvasi-nefolositoare singurul document care va conta este professional assessmentul meseriei tale. Eu cand am venit aici se cerea pentru punctaj maxim vechime de 4 ani din ultimii cinci. Acum poate or fi alte punctajeConfused [8-)]. La peste 35 ani pierzi 5 puncte la varsta si pesemne punctajul de 120 este cu trecerea IELTS-lui cu cel putin 6.5 pe toate sectiunile.

La sosirea in Au poti primii ceva Family Benefit daca ai copii si poate ceva Rent Assistance ce vor totaliza maxim 400$ pf. Ceea ce reprezinta cam 50-75% din chirie. Restul va trebui scos din buzunar. Ajutor de somaj dupa 104 saptamani de la sosire.

Do, or do not. There is no "try."
  •  04-05-2006, 01:55 AM 40381 in reply to 39722

Buna tavi,

Eu am ajuns in Au acum 3 ani, am emigrat independent, pe baza de puncte, asa cum vrei si tu. Eu sunt building services engineer, cand am aplicat aveam 5 ani experienta in domeniu. Mi-am tradus cartea de munca, am luat recomandari, din pacate...nu mi-au folosit la nimic. Problema cu care se confrunta orice emigrant exte experienta eustraliana, de care te intreaba toti angajatorii. Intr-un final cineva mi-a oferit o sansa, si cred ca fiecare pana la urma isi gaseste un job, mai ales in domeniul ingineriei.
    Despre firmele care spun ca te ajuta cu emigrarea, o fi adevarat, nu spun nu, dar eu cred ca se poate face totul si singur, si astfel salvezi niste bani. Eu sunt din Buc, si am fost la Consulatul Australian sa obtin formulare, sa trimit actele la Belgrad etc. Tipa de acolo e foarte draguta.
    Eu am asteptat 8 luni pentru viza.
    Despre banii de care ai nevoie la inceput, asa este, statul australian nu iti cere sa ai o suma fixa (in Canada mi se pare ca iti cere si dovada), dar iti spune ca e bine sa ai ceva bani, pentru ca ei nu iti dau nimic 2 ani. Nu stiu daca iti dau chiar daca ai copil, ma pot interesa daca vrei.

•  05-15-2008, 03:44 PM 72933 in reply to 26204

Salut, Si eu am cerut ajutorul unei agentii perfect land visa. La aceeasi firma ai apelat si tu? Sunt curios cum au decurs lucrurile la tine. Daca poti da-mi un mesaj te rog.

Adrian

Adrian
View as RSS news feed in XML