Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

What's wrong with the world today? ASSHOLES AND DOUCHEBAGS

Last post 03-21-2009, 08:15 PM by Priscila. 3 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03-19-2009, 04:32 PM 79686

What's wrong with the world today? ASSHOLES AND DOUCHEBAGS

Scriu dupa aproape 4 luni de chin si incercari:

Nu cred sa pot fii ajutata, insa nu se stie. Daca nu scriu innebunesc. Niciodata nu am gasit ghinion de-a dreptul PROST. Sunt unul din cazurile demne de TV.

Sa va spun:

Totul a inceput in octombire 2008 cand am realizat ca pasaportul imi expira in Feb.2009 si sa ma apuc sa-l reinnoiesc. Am zis eu "mai am 4 luni, o sa fiu mai mult decat in timp util". Nu intru in detalii: dureaza pana la 6 luni, si mai nou, nu se mai poate face prin procura.

Pentru a-l schimba trebuie sa ma prezint la consulat cu actele de rigoare, asta incluzand certificatul de casatorie. Sunt casatorita de 2 ani. Uite-ma pe mine cum alerg in decembrie sa trimit apostila, sa dau bani pe traduceri.

NOTA: Casatoria a fost incheiata in California si pt. ca (vezi titlul) California e un loc strain, trist, imens si degeaba,neculturalizat (nu imi doresc a jigni pe nimeni) ne-am mutat in NY.

Aici am observat, dupa 2 ani de casatorie, ca anul nasterii mele in certificatul de casatorie e 2000. Evident, cand m-am casatorit in 2006 nu aveam 6 ani.

E o "clerical error" care se poate rectifica la capitala, SACRAMENTO. Buuun.

Aflu apoi ca trebuie sa sun la Sacramento (nimeni nu raspunde, te pun pe robot, e ocupat, nu suna inapoi) ca sa imi trimita un FORMULAR SPECIAL PE O FOAIE SPECIALA ( o foaie un pic mai groasa care se gaseste la Staples, asa e de speciala) pe care ei mi-o trimit PRIN POSTA .Nu au adresa sau birou, doar casuta postala. Apoi eu completez, trimit inapoi si astept sa--mi trimita certificatul corectat: DUREAZA APROX. UN AN JUMATE!!!!!!!!!!!!!!!!   (VS. NY 2 SAPTAMANI!!!!)

Timp in care nu pot aplica pt. pasaport cu certificat "defect", nu pot aplica pt. pasaport in numele vechi, pt ca nu mai am buletin, si nu mai figurez niciunde cu numele vechi. Daca totusi fac asta, e ca si cum "mint autoritatile romane in privinta identitatii".

Apoi, consulatul romanesc iti poate elibera "document de calatorie" (ca la tara, umbli cu foaia dupa tine, in loc de pasaport). INSA: AL MIILEA NECAZ: Consulatul iti elibereaza doc. de casatorie numai in primul an de la expirarea certificatului.

Their reasoning: ce poate sa-i tina pe oameni sa nu -si reinnoiasca pasaportul, mai ales daca locuiesc in alta tara diferita de cea de cetatenie. Inseamna ca nu au nevoie sa calatoreasca.

Sunt de acord.

Cu o exceptie: EU.

La toate astea se adauga faptul ca NIMENI NU RASPUNDE NICIOADATA CAND SUN in Sacramento. Dupa ce ascult cacatul lor de mesaj lung de 15 minute ma pun pe mesagerie. Asta, cand nu suna ocupat.

Imi cer scuze pt. posibila duritate a acestui post, vine dupa inca o zi de telefoane.

Sunt curioasa daca a mai trecut cineva prin asa ceva. Ma omoara gandul ca daca imi moare unul din  cei dragi sau daca se casatoreste vreuna din prietene nu pot fi acolo din cauza a 4 cifre.

Am sa scriu o carte. In engleza. Astfel o sa inteleaga si Sacramento.

TITLUL: "How 4 Digits Ruined My Life".

Creierul meu nu poate sa proceseze faptul ca asa ceva exista, ca viata mea e afectata de un lucru asa minor. Daca ar fi ceva serios, intr-adevar nu innebunesti. Nimeni nu se da cu capul de pereti pt. Green Card sau alte chestiuni oficial importante.....sau poate asa gandesc eu...

Ce sfaturi imi dati?

Pt. cei care au citit sau vazut "Grapes of Wrath" de Steinbeck. "Pe cine impusc?"

•  03-20-2009, 02:40 AM 79698 in reply to 79686

Re: What's wrong with the world today? ASSHOLES AND DOUCHEBAGS

Ce legatura are titlul topicului cu nestiinta ta ca anul nasterii e gresit in certificatul de casatorie si abia dupa 2 ani ti-ai dat seama? ca vad ca asta iti creaza atacuri de inima acum  ...ah, neculturalizatii aia din California sunt de vina, eh?  Hmm

Live Free or Die.
  •  03-20-2009, 09:10 AM 79699 in reply to 79698

Multumesc pentru efortul de a-mi raspunde Arissa.

Am mentionat ca nu doresc a jigni pe nimeni.

Dar hai sa ne certam pe net.

Help............

•  03-21-2009, 08:15 PM 79713 in reply to 79686

luminta eu nu am trecut prin asa ceva, dar nici nu imi doresc... eu mi-am schimbat pasaportul luni la Chicago si nu am avut probeleme. Si eu am sunat si nu mi-a raspuns nimeni, ai incercat sa formezi interiorul consului? de obicei raspund imediat, cel putin aia de la Chicago imediat raspund.

Singurul lucru care imi trece prin minte e sa suni la consulatul din Chicago. e un tip care se ocupa de pasapoarte si e tare dragut. Nr de telefon e 312 573 1181, interior 101-103. Nu stiu cun il cheama pe tip ca nu mi-a spus, da explica-i problema poate iti da el un nr de telefon direct pt Sacaramento. Explica-i situatia poate are el ceva idei.

In rest, nu-mi vine nimic in cap.... daca crezi ca nu se streseaza nimeni in legatura cu Green Cradul, he,he,he hai la mineclipind dupa 4 ani de lupta incepind de la avocata pana la Congressman of Michigan am ajuns la concluzia sa nu fac pipi impotriva vantului ca ma ud si ca viata mea mea a mai importanta decat un GC. Nu te mai enerva ca nu are rost, nu vei rezolva absolut nimic

Succes

P

View as RSS news feed in XML