In decembrie 2008 m-am casatorit cu cetatean american de origine romana. N-am apucat decat aprobarea I-130, ca sotul meu (stapan pe situatie), a considerat ca trebuie sa ne despartim, fiindca "nu-si poate asuma responsabilitatea fata de copiii mei"....un pretext Of course....
Acum vrea sa divortam, dupa ce mi-a propus mai intai anularea casatoriei. (Hilar, desigur- fiindca nu ne incadram in niciunul din articolele in baza caruia se poate anula casatoriei conform Codul familiei din Romania)
Casatoria s-a facut in Romania.Noi n-am locuit impreuna decat cateva sapatamani, dupa care el a plecat in USA, iar eu am, ramas la Constanta asteptand aprobarea NVC....A revenit de sft Valentin (2009), dar numai pentru cateva zile, si cam atat. Acum ma ameninta ca :
"In schimb pot divorta,....ca si in Romania, neavand legaturi in ultimul an se poate desface casatoria pe aceasta baza.
Dezavantajul sau inconvenienta de a face eu aici, este pentru tine,...pentru ca in Romania tu va trebui sa faci singura actiunea de divort. Cei din Romania nu recunosc direct hotararea de aici, ci pe baza ei, vor sa treaca si acolo prin sistemul lor juridic,...ridicol." .
Intrebarea mea este daca poate face acest lucru ( sa divorteze in USA), fara sa fiu si eu de fata, si fara a-mi exprima personal dorinta de a divorta, sau nu ???
astept raspunsurile voastre, multumesc.