|
|
Sectele
Last post 02-28-2007, 12:31 PM by zexelica. 517 replies.
-
03-01-2006, 05:43 AM |
-
Diomet
-
-

-
Joined on 10-14-2005
-
Suceava+Bucuresti
-
Posts 259
-
Points 4,460
-
|
kutezatoru:
Oh, my friend,
if only you knew...
PRAYING, is what I do for living!
care to join? ![praying [[-O<]](/emoticons/emotion-75.gif)
reminder to all: invitatia ramane deschisa.
regards,
k.
Let me guess: nu ne putem ruga decat daca "aderam" la secta ta. Corect?
Patetic.....
Cea mai mare izbanda a diavolului a fost sa ii convinga pe oameni ca el nu exista
|
|
-
03-01-2006, 06:46 AM |
-
kutezatoru
-
-

-
Joined on 02-18-2006
-
cluj-napoca
-
Posts 28
-
Points 0
-
|
ouch... that hurt..
diomet, am spus ceva de secte? sau de aderare?
arata-mi te rog, ce am spus rau. iar daca nu am spus nimic rau, de ce ma lovesti?
yours truly,
k.
Omul n-a fost facut sa comunice prin tastaturi.
|
|
-
03-01-2006, 06:59 AM |
-
Diomet
-
-

-
Joined on 10-14-2005
-
Suceava+Bucuresti
-
Posts 259
-
Points 4,460
-
|
kutezatoru:
ouch... that hurt..
diomet, am spus ceva de secte? sau de aderare?
arata-mi te rog, ce am spus rau. iar daca nu am spus nimic rau, de ce ma lovesti?
yours truly,
k.
Nu vrei sa dam cartile pe fata?
Ce vrei tu de fapt? Dar sincer vorbind te rog.
Intre noi fie vorba, cunosc modalitatea ta de abordare :)
So?
Cea mai mare izbanda a diavolului a fost sa ii convinga pe oameni ca el nu exista
|
|
-
03-01-2006, 07:10 AM |
-
03-01-2006, 07:22 AM |
-
rudycj
-
-

-
Joined on 05-06-2005
-
Cluj
-
Posts 84
-
Points 100
-
|
bonepaula:
Ce-mi spui tu mie aici? Sa ma lepad de credinta mea...asa deodata...ca m-a apucat pe mine sa aflu una/alta ???Sa uit ca am fost botezata in Biserica Ortodoxa? Sa uit rugaciunile, sa-mi arunc icoanele? Sa nu-mi fac Sfanta Cruce? Sa arunc calendarul Crestin-Ortdox? Sa arunc Biblia Ortodoxa si toate cartile care le am? Sa uit de Biserica Ortodoxa???? Mai scriu??? Eu nu inteleg cum unii oameni poa sa faca asa ceva !!!! Eu una nu pot si nici nu vreau !!
Dar tu in ce crezi ? ( am tot respectul pentru credinta altora si sunt tolerant deci nu vreau sa te supar dar vreaiu sa stiu) De fapt daca avem siguranta mantuirii , daca avem ceritudinea ca Dumnezeu ne iubeste si ne iarta toate pacatele prin sangele Lui Isus . Daca suntem siguri ca nu ne inchinam unor icoane cu numai Lui Dumnezeu de ce sa ne schimbam religia ? Asta chiar ca nu inteleg nici eu Trebuie sa schimbi daca ceva nu merge...Daca nu ai siguranta, iertare si liniste in inima ...Dar nu vorbim de credinta care este aceiasi pentru toti.. adica in cine si in ce sa crezi ? In Isus in Maria mama Lui Isus , in Sf. Petru ? Chiar ca suntem bombardati cu informatii derutante. dar oare este un "Help" sau o :Carte Tehnica " care sa ne spuna ce trebuie sa facem ca sa mostenim viata vesnica ? Sau cum putem fi pe Calea ceea buna ?
Am fost orb si acuma vad.
|
|
-
03-01-2006, 07:33 AM |
-
Diomet
-
-

-
Joined on 10-14-2005
-
Suceava+Bucuresti
-
Posts 259
-
Points 4,460
-
|
rudycj:
Cuvantul "secte "( sectanta-sectanti-sectari s.a.m.d.) este un cuvant cu talc, determina imediat pozitia celui care il utilizeaza .Este folosit in general de : necrestini, atei, popi (care in general se tem ca isi pierd painea) ,de cei care apartin unei religii istorice ortodocsi - catolici, de cei intoleranti . Deci este un cuvant Magic. Iti arata apartenenta religioasa sau caracterul celui care il foloseste.
SÉCTĂ, secte, s.f. Comunitate religioasă desprinsă de biserica oficială respectivă; p. ext. grup (închis) alcătuit din adepţii unei doctrine (filozofice sau politice). – Din fr. secte, lat. secta.
Eu cred ca arata cat de departe de lumea reala si mai ales normala se afla cel caruia i se atribuie aceasta denumire.
Sa inteleg ca secta lui Bivolaru e ok din punctul tau de vedere? si ca de fapt am eu cine stie ce "caracter" ?
rudycj, lasa-ne si fugi in padure. fa un bine omenirii si nu te inmulti :)
Sa iti zic ce zicea un extraordinar profesor, ateu convins asa ca Euclid de altfel, despre "inmultirea sectarilor". Citez: "in loc sa faca urmasi un om deosebit pe care il mosteneasca urmasii, face cu gramada un prost, ale carui progenituri il intrec in prostie". Perfect de acord!
Si din nou zic...Patetic...
|
|
-
03-01-2006, 07:34 AM |
-
03-01-2006, 07:42 AM |
-
03-01-2006, 08:45 AM |
-
mihaiporubin
-
-
-
Joined on 08-26-2005
-
buftea
-
Posts 271
-
Points 2,190
-
|
Diomet wrote the following post at 03-01-2006 12:33 PM:
"rudycj, lasa-ne si fugi in padure"
are dreptate diomet:
fugi,si scapati viata ,iau zis ingerii lui Lot
fugi de poftele tineretii,i-a zis Pavel lui Timotei
au fugit crestinii din Ierusalim,cand a murit Stefan
au fugit crestinii in catacombe , cand....
sigur ca trebuie sa fugi:sa nu te asezi pe scaunul batjocoritorului,sa nu te opresti pe calea pacatosilor,sa nu iei mita ca sa acoperi adevarul,
dar vine o zi , ozi mare si minunata ,pregatita din vremuri indepartate,cand Tatal va zice: "Vino ! "
mp1946ploiesti
|
|
-
03-01-2006, 09:21 AM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,876
-
Points 20,300
-
|
rudycj: bonepaula:
Ce-mi spui tu mie aici? Sa ma lepad de credinta mea...asa deodata...ca m-a apucat pe mine sa aflu una/alta ???Sa uit ca am fost botezata in Biserica Ortodoxa? Sa uit rugaciunile, sa-mi arunc icoanele? Sa nu-mi fac Sfanta Cruce? Sa arunc calendarul Crestin-Ortdox? Sa arunc Biblia Ortodoxa si toate cartile care le am? Sa uit de Biserica Ortodoxa???? Mai scriu??? Eu nu inteleg cum unii oameni poa sa faca asa ceva !!!! Eu una nu pot si nici nu vreau !!
Dar tu in ce crezi ? ( am tot respectul pentru credinta altora si sunt tolerant deci nu vreau sa te supar dar vreaiu sa stiu) De fapt daca avem siguranta mantuirii , daca avem ceritudinea ca Dumnezeu ne iubeste si ne iarta toate pacatele prin sangele Lui Isus . Daca suntem siguri ca nu ne inchinam unor icoane cu numai Lui Dumnezeu de ce sa ne schimbam religia ? Asta chiar ca nu inteleg nici eu Trebuie sa schimbi daca ceva nu merge...Daca nu ai siguranta, iertare si liniste in inima ...Dar nu vorbim de credinta care este aceiasi pentru toti.. adica in cine si in ce sa crezi ? In Isus in Maria mama Lui Isus , in Sf. Petru ? Chiar ca suntem bombardati cu informatii derutante. dar oare este un "Help" sau o :Carte Tehnica " care sa ne spuna ce trebuie sa facem ca sa mostenim viata vesnica ? Sau cum putem fi pe Calea ceea buna ?
Eu mi-am facut aparitia pe acest subforum spunand ca nu-i atat de complicata situatia, pt mine fiind destul de simplu :ori crezi, ori nu si cu asta basta. Apoi mai multe persoane de aici m-au facut curioasa ...si am aflat lucruri pe care nu le stiam, unele dubioase rau de tot (vezi marele vorbit in limbi). In ce cred eu? Cred in Dumnezeu...si daca eu cred in El, cred si in tot ce tine de El, logic nu?
Si mai cred ca toate religiile ar trebui sa se uneasca pt ca un singur Dumnezeu exista, nu o suta....dar cum asta e imposibil, nu-mi ramane decat sa raman pe calea pe care o consider eu buna pt mine...adica ortodoxia...si asta pt ca in cautarile mele eu n-am gasit nimic "mai avantajos" la celelalte religii. Pur si simplu, numai ideea ca toate religiile astea noi (si nici nu vreau sa le enumar, dar nici nu cred ca pot, ca-s asa de multe Doamne !!!! ) au ca tata, un individ Luther, care s-a decis el asa deodata sa "faca dreptate"...e de-ajuns sa ma faca sa ma intreb , cu ce-s mai presus astfel de religii ? De Mohamed si Budha si alte "capetenii" de-a dreptul dubioase nici nu mai vorbesc.
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
03-01-2006, 11:41 AM |
-
Anca_in_DC
-
-

-
Joined on 01-16-2006
-
Odenton, MD
-
Posts 105
-
Points 15
-
|
bonepaula: rudycj: bonepaula:
Eu mi-am facut aparitia pe acest subforum spunand ca nu-i atat de complicata situatia, pt mine fiind destul de simplu :ori crezi, ori nu si cu asta basta. Apoi mai multe persoane de aici m-au facut curioasa ...si am aflat lucruri pe care nu le stiam, unele dubioase rau de tot (vezi marele vorbit in limbi). In ce cred eu? Cred in Dumnezeu...si daca eu cred in El, cred si in tot ce tine de El, logic nu?
Si mai cred ca toate religiile ar trebui sa se uneasca pt ca un singur Dumnezeu exista, nu o suta....dar cum asta e imposibil, nu-mi ramane decat sa raman pe calea pe care o consider eu buna pt mine...adica ortodoxia...si asta pt ca in cautarile mele eu n-am gasit nimic "mai avantajos" la celelalte religii. Pur si simplu, numai ideea ca toate religiile astea noi (si nici nu vreau sa le enumar, dar nici nu cred ca pot, ca-s asa de multe Doamne !!!! ) au ca tata, un individ Luther, care s-a decis el asa deodata sa "faca dreptate"...e de-ajuns sa ma faca sa ma intreb , cu ce-s mai presus astfel de religii ? De Mohamed si Budha si alte "capetenii" de-a dreptul dubioase nici nu mai vorbesc.
Paula, ceea ce incerci sa spui tu nu prea are sens, cel putin pt mine. Si eu am fost nascuta/botezata ortodoxa. Icoane, Biblii, calendare, am avut d'astea si io. Ok.. sa le iau pe rand.
Crezi in Dumnezeu, crezi in tot ceea ce tine de el, dar _tu_ esti ortodoxa. Hmmm Dumnezeu e tot ortodox sau..? Deci tu ai ales calea cea mai buna pt tine, ortodoxa. Nu cred ca pricep ce spui cu asta. Este o cale ortodoxa, catolica, budista de a crede in Dumnezeu?!? In cautarile tale nu ai gasit nimic _avantajos_ la alte religii. Dar, ce anume cauti? Ca uite, pe unele prietene le deranjeaza un batic in cap care il poarta baptistii [asta e un dezavantaj pe ea]. Tu ce avantaje cauti sau ce te'ar multumi?
Acum sa'ti propun sa te gandesti si sa meditezi la un lucru: citeste Biblia. Nu ca o lectura, citeste si mediteaza [daca te intereseaza avantajele care le cautai sau religia]. Eu, cum spuneam, m'am nascut intr'o familie de ortodocsi. Nu sunt ortodoxa, sunt crestina. In America nu merg la biserica ortodoxa, merg la penticostali, pentru ca ei sunt cel mai aproape de ceea ce caut eu, o relatie cu Domnul, o intelegere a cuvantului lui Dumnezeu. Hai ca inchei aici, sper ca vom mai discuta subiectul.. Anca McD
|
|
-
03-01-2006, 12:41 PM |
-
03-01-2006, 12:47 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,876
-
Points 20,300
-
|
Pai unde am zis eu ca Dumnezeu e ortodox? Nu cred ca are vreo religie anume. Dumnezeu e pt toti...si tocmai de aia zic ca ar trebui ca toti de pe pamantul sa avem o singura religie ...dar asta e imposibil, nu-i asa?
Tu zici ca esti crestina iar eu ortodoxa....eu ma consider crestin-ortodoxa. Cred ca ma irita putin faptul ca mereu aud "Eu sunt crestin, si tu esti ortodox". De unde s-a ajuns la ideea ca ortodocsii nu ar fi crestini?
Calea catre El....e mult de discutat aici...am mai zis...ortodocsi spun ca ei detin calea, catolicii ca ei o detin, baptistii ca ei o detin...etc etc. Deci.....care-o fi? Oricum...daca eu ma simt bine cu religia pe care o am, si consider ca ma apropie de Dumnezeu mai mult decat ar face-o alte religii....inseamna ca asta e Calea pe care am ales-o eu.Nu cred ca se supara Doamne-Doamne ca nu ma duc la penticostali sau la baptisti sau la adventisti sau la catolici. Eu cred ca Dumnezeu se bucura ca ma vede ca eu cred in El si asta e tot ce conteaza in final.La o adica nu ar trebui sa conteze atat de mult religia asta depsre care tot vorbim aici.
Cam la concluzia asta am ajuns eu in urma cautarilor...dupa ce am discutat aici, si am intors-o pe toate partile. Conteaza oare ca eu consider ca e mai bine sa raman asa cum am fost adusa pe lume?...as creste eu oare in ochii lui Dumnezeu daca m-as lepada de religia mea, sub pretextul "L-am gasit pe Dumnezeu "? Si cum bine intrebi "Dumnezeu e ortodox? " asa te intreb si eu "Dumnezeu e penticostal? De ce-ai ales Biserica asta?" Hmmm...
|
|
-
03-01-2006, 12:58 PM |
-
03-01-2006, 02:05 PM |
-
Anca_in_DC
-
-

-
Joined on 01-16-2006
-
Odenton, MD
-
Posts 105
-
Points 15
-
|
bonepaula:Pai unde am zis eu ca Dumnezeu e ortodox? Nu cred ca are vreo religie anume. Dumnezeu e pt toti...si tocmai de aia zic ca ar trebui ca toti de pe pamantul sa avem o singura religie ...dar asta e imposibil, nu-i asa?
Tu zici ca esti crestina iar eu ortodoxa....eu ma consider crestin-ortodoxa. Cred ca ma irita putin faptul ca mereu aud "Eu sunt crestin, si tu esti ortodox". De unde s-a ajuns la ideea ca ortodocsii nu ar fi crestini?
Calea catre El....e mult de discutat aici...am mai zis...ortodocsi spun ca ei detin calea, catolicii ca ei o detin, baptistii ca ei o detin...etc etc. Deci.....care-o fi? Oricum...daca eu ma simt bine cu religia pe care o am, si consider ca ma apropie de Dumnezeu mai mult decat ar face-o alte religii....inseamna ca asta e Calea pe care am ales-o eu.Nu cred ca se supara Doamne-Doamne ca nu ma duc la penticostali sau la baptisti sau la adventisti sau la catolici. Eu cred ca Dumnezeu se bucura ca ma vede ca eu cred in El si asta e tot ce conteaza in final.La o adica nu ar trebui sa conteze atat de mult religia asta depsre care tot vorbim aici.
Cam la concluzia asta am ajuns eu in urma cautarilor...dupa ce am discutat aici, si am intors-o pe toate partile. Conteaza oare ca eu consider ca e mai bine sa raman asa cum am fost adusa pe lume?...as creste eu oare in ochii lui Dumnezeu daca m-as lepada de religia mea, sub pretextul "L-am gasit pe Dumnezeu "? Si cum bine intrebi "Dumnezeu e ortodox? " asa te intreb si eu "Dumnezeu e penticostal? De ce-ai ales Biserica asta?" Hmmm...
Draga Paula,
Io cred ca tu ai citit doar ce ai vrut sa citesti, la fel ai inteles intonatia cum ai vrut'o tu. Ideea era ca _tu_ te tii ortodoxa, ceea ce n'are nici o legatura cu 'crestin'. La fel cum nici un 'baptist' n'are. Nici penticostalii, nici.. cine vrei tu, ca sa ii impac pe toti. De ce sa fie pe tot pamantul o singura religie? Domnul nu vrea religii, vrea credinta, credinta tuturor in EL. Normal ca e imposibil, totdeauna va exista cineva care sa combata ce spun ceilalti, o teorie mai interesanta decat a vecinului. Tu te consideri crestin ortodoxa? De ce nu crestina? De ce folosesti o religie ca sa iti categorizezi credinta? Crestin inseamna credinta in Dumnezeu. Punct. Nu exista crestini penti, baptisti, catolici, altii. Te simti bine in religia care o ai? Da' ce'ti da religia? Mie nimic. Cu ce te apropie ea de Dumnezeu? Pe mine cu nimic. De unde stii ca alte religii nu ti'ar da acelasi lucru? Mie nu mi'ar da pt ca nu sunt adepta religiilor. Dumnezeu se bucura cand crezi in el? Crede'ma ca multi zic, da, cred ca exista un Dumnezeu. Punct. Nu ajunge, trebuie sa ai o relatie cu Dumnezeu, prin Fiul Sau. Nu conteaza ca vrei sa ramai ortodoxa, ti'am zis.. si eu sunt, dar nu te lega de faptul ca esti ortodoxa, axeaza'te mai mult pe credinta ta in Dumnezeu, nu pe o religie care generalizeaza prea mult. Nu iti lasi religia daca te convertesti, daca tu iti pastrezi credinta. Crede'ma, si eu am fost acolo, nu intelegeam care era diferenta, pana am inceput sa studiez Biblia, pana am mers la alte biserici, de diferite feluri, am fost in ceata. Intrebarea cu Dumnezeu daca e ortodox chiar nu trebuia raspunsa, nu e nici penticostal. Daca citeai mai atent, intelegeai de ce am ales sa merg la o biserica penticostala.. pentru ca simt apropierea de Dumnezeu, pentru ca am o intelegere mai profunda a Bibliei, pt studiile biblice care le au, pentru ca pun un accent foarte mare pe familie. Pentru ca imi ofera pocainta pe care o cautam.
Anca McD
|
|
-
03-01-2006, 02:28 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,876
-
Points 20,300
-
|
Pai Anca,
Asa cum tu spui ca apropierea de Dumnezeu o simti in Biserica Penticostala, asa spun si eu ca ma simt mai aproape de Dumnezeu in Biserica Ortodoxa. Uite ca un exemplu...cand ascult un cantec la Biserica Ortodoxa, sau cand vad la tv o slujba ortodoxa am in suflet un sentiment minunat. Mai nimeresc din cand in cand pe posturi tv de aici, habar n-am ce religie au acei oameni, dar nu simt absolut nimic cand ii ascult. Nu am intrat pana acum decat in Biserici Ortodoxe si Catolice...si ma simt aproape de Dumnezeu in aceste Biserici. Nu am nici o chemare de a intra in alta Biserica...desi sunt raspandite aici peste tot si au nume care mai de care mai pompoase.
Mi-ar placea ca toata lumea sa aibe o singura modalitate de a ajunge mai aproape de Dumnezeu...de asta consider ca toti ar trebui sa avem aceeasi religie.Sa nu ne mai certam din punctul asta de vedere :"ca religia mea e mai buna, ba a mea e mai buna ". Eu cred ca il suparam pe Dumnezeu cu astfel de discutii. Mi-ar placea ca toti oamenii sa se uneasca intr-un singur gand si sa-L slaveasca pe Dumnezeu in acelasi fel. Dar nu cred ca se poate
|
|
-
03-01-2006, 02:43 PM |
-
-
03-01-2006, 03:09 PM |
-
Atalia
-
-
-
Joined on 02-18-2006
-
-
Posts 25
-
Points 0
-
|
Se pare ca Paula nu a incercat mai multe "magazine" de pantofi asa cum a zis oare cine??? Euclid parca... dar asta nu are prea mare importanta... Deci din perspectiva lui nu prea ai cum sa sti care e bun si care nu... In ceea ce priveste sentimentele, noi femeile avem alta parere (e 1 Martie), dar totusi cred ca trebuie pastrat un echilibru.... V-ati pus intrebarea de ce sunt mai multe femei in biserici???? Ca n-au ce face? Nu, ci pentru ca inteleg ca omul are si inima, pe cand voi fratilor, sunteti cam nemilosi, ati intrat iar cu foc automat unul in altii! La razboi, ca nu mai ramanem decat noi... (sic)... Intuitia feminina o ia inainte logicii masculine, asa ca nu trebuie condamnata nici Paula nici nu mai stiu cum o cheama... Totusi sentimentul trebuie testat cu ADEVARUL. Si acesta e unul, chiar daca nu putem noi unifica religiile, cum nu ne putem baga intr-o oala nici noi cei de pe forum... aoleu ce scantei ar iesi in numele Dragostei....
Mai vorbim...
|
|
-
03-01-2006, 03:20 PM |
-
Atalia
-
-
-
Joined on 02-18-2006
-
-
Posts 25
-
Points 0
-
|
Paula, aici cred ca gresim noi... cand v-am cerut o definitie a bisericii, nu prea v-ati inghesuit, acum vad ca exista o parere deformata cu privire la biserica: aceea ca biserica este o cladire bine construita, si in care exista un program pentru lungimea de unda potrivita pentru fiecare dintre sufletele noastre... Dar primii crestini cum stateau cu templele pe care le au toti astazi? Nu spun ca sunt rele cladirile, ci doar ca ne-a bagat in cap faptul ca aia e biserica, chiar daca nu e nici un om in ea! Total nebiblic... Se pare ca mai nou nu numai ortodocsii au temple, asa ca atentie marita la spatii, sa nu va pierdeti in ele. asadar, biserica nu e un morman de materiale de constructii, care mai de care mai scumpe! Noi nu mergem la biserica, noi suntem biserica!!!
|
|
-
-
03-01-2006, 03:39 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,876
-
Points 20,300
-
|
Eu nu cred nici pe departe ca Domnului ii place ce se petrece acum in lume . Atatea asa-zise Biserici aparute peste noapte , din "nebunia" unui om...care a citit nush ce pasaj in Biblie si i se pare nush ce si hotaraste sa caute oameni care vad acelasi lucru ca si el...Eu una, ma minunez aici ...cate biserici am vazut. N-am auzit in viata vietii mele de asa relegii. Sunt extroridnar de multe, exagerat de multe, si nu mi se pare deloc normal. Si nu cred ca Dumnezeu ma indeamna sa "gust din bunatatile acestea " . Eu nu consider ca-s deloc a Lui.
Nu inteleg de ce spui ca Bisericile se vor uni cu ajutorul Diavolului. Adica spui ca asta vrea Diavolul? Sa se uneasca Bisericile? Ca eu dimpotriva cred ca Diavolul e singurul responsabil pt ca s-au separat oamenii in atatea si atatea culte religioase...si e vinovat pt ca uite cum ne impungem aici ...cica in Numele Domnului...eu nu cred ca Dumnezeu priveste aceasta situatie cu bucurie. Crezi ca in final o sa ma intrebe "De ce n-ai fost Paula si la Baptisti? De ce nu te-ai dus sa te inchini oleaca si la Budha? Aaaaa...si Paula ai uitat sa vb in limbi !! " Hai sa fim seriosi...
|
|
-
03-01-2006, 05:26 PM |
|
|