Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Masina din Romania in State

Last post 04-21-2009, 08:02 AM by Gheorghe007. 1 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  04-19-2009, 07:03 PM 80002

Masina din Romania in State

Salutare.

Ma voi mute definitiv in State (NY) si vreau sa imi aduc masina care am cuparat-o noua acum 6 luni.

Este un VW cu motor diesel de 2000 cm cutie automatata.

As vrea sa am si eu mai multe detalii despre ce trebuie facut si daca este posibil acest "import" al autoturismului,

Stiu ca transposrtul as putea sa il fac din portul constanta cu china shiping si cam atat...nu stiu exact costuri, ce acte voi avea nevoie pentru importul in State si pentru imatricularea definictiva.

Am mai auzit variante ca ar fi bine sa o vand aici si sa imi cumpar alta in state dar cred ca pierderea este destul de mare pentru ca masina a costat noua 22.000 euro si daca as vinde-o pe "praful asta" nu as lua pe ea mai mult de 15.000 Euro asa ca ar fi mai tentant sa o aduc in State,

Multumesc mult si astept sfaturi si pareri... 

•  04-21-2009, 08:02 AM 80011 in reply to 80002

Re: Masina din Romania in State

Nu cred ca daca o vinzi acolo si iti alta aici vei avea de pierdut. Asa crezi tu pentru ca inca n-ai ajuns aici. De pilda un VW Jetta 2009 pe motorina (daca o sa mai vrei pe motorina odata ajuns aici si vazut cum sta treaba) de 2Ltr, nou, cu garantie si cu toate cele nu sare de 18.000 Euro! Pentru alte preturi poti sa te uiti pe edmunds.com 

Tine cont ca tu trebuie sa mai dai si bani pe transport, bataie de cap, inregistrare, acte si nu stiu sigur, dar cred ca cele pentru Europa sunt construite putin diferit de cele pentru US, deci e posibil sa mai ai alte batai de cap la intretinerea ei.

Personal, te sfatuiesc s-o vinzi acolo si sa-ti aduci banii cu tine. Aici poti prinde o oferta la cumparare cu o rata a dobanzii mica sau poate chiar zero, chiar daca tu vrei cu banii jos, dar asta te-ar ajuta sa incepi sa-ti construiesti un credit history...

Pe urma, odata ajuns aici, poate o sa vrei sa ajuti economia americana si sa cumperi ceva made in USA :) 

When I was young I believed that money and power will make me happy. I was right (Bill Gates)
    Do not argue with me; I'm always right! (Gheorghe007)
View as RSS news feed in XML