Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Romani in Washington dc?

Last post 05-27-2009, 05:57 AM by Lukkkas. 22 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  12-09-2005, 12:27 PM 27951

Romani in Washington dc?

Exista romani tineri in zona Washington dc? Eu sunt noua pe aici si nu prea cunosc.Daca sunteti si vreti sa ne adunam scrieti-mi un mesaj.
  •  12-09-2005, 01:17 PM 27955 in reply to 27951

Re: Romani in Washington dc?

Hello eu locuiesc in zona DC si sunt si  tanar (dupa parerea mea). Stiu o gramada de romani in zona si in general ne cam cunoastem. E si o organizatie a studentilor romani din zona DC dar nu stiu exact acum adresa. Se mai intalnesc o gramada la biserica romaneasca din Alexandria duminica la slujba de obicei.

Intreaba-ma daca doresti mai multe detalii.

•  12-12-2005, 09:43 AM 28236 in reply to 27951

Salutari tuturor romanilor de pe acest forum, sunt Cosmina, 24 ani, casatorita. Sper sa-mi fac prieteni aici, dar inainte de toate, vreau sa stiu si eu un lucru: aveti idee daca exista distribuitori in SUA  pentru fime romanest(ma intereseaza in special Aslavital), pentru ca de-abia am ajuns aici si nu cunosc f. multe. Deja mi-e dor de prietenii din Romania, dar sper sa-mi fac altii aici!

•  01-16-2006, 04:24 PM 31504 in reply to 27951

Buna,

Eu sunt in apropiere de D.C., mai exact in Maryland.

Cunosc 3 romani si.. cam atat in toata zona.

Cine mai e de prin zona, scrie'ti un email: can2gone@yahoo.com

Anca McDaniel

•  01-16-2006, 04:28 PM 31506 in reply to 27955

Salut!

Cum pot sa ma intalnesc si eu cu voi? Poate ma bag si io ca matza'n lapte, dar sunt aici de aproape de 2 ani si deja ma urc pe pereti.. mi'e dor sa ies la o bere, ceva :-)

Anca McD

•  01-28-2006, 12:56 PM 32861 in reply to 31506

Eu inca tot astept sa intalnesc romani in zona si.. nimic. Mai e cineva prin preajma? Anca McD
  •  03-05-2006, 08:57 PM 37368 in reply to 32861

salut

cu intarzaiere raspunsul, dar ma rog... ma bag si eu

Eu sunt in manassas/va, la o aruncatura de batza de MD. Daca vrei sa mai intalnesti romani, poti sa o faci la misiunea ortodoxa din williamsport,MD. O gasesti duminica de la ora 11 la St. Augustine's catholic church.

cosmin.

•  03-14-2006, 09:42 AM 38366 in reply to 37368

Salut, Cosmin!

ai o adresa de email unde putem povesti?

Anca McD
  •  03-15-2006, 01:00 PM 38571 in reply to 32861

eu sunt de aproape 8 luni in Frederick,Md si caut ca disperata sa dau de alti romani..si pana acum nimic..

am intalnit o singura fata pana acum..

unde sunteti mai fratilor?

•  03-15-2006, 01:13 PM 38572 in reply to 38571

Sintem pe-aici, pe-aproape. Stick out tongue [:P] Dar cel mai aproape de tine sint romanii din Hagerstown. E si o biserica romaneasca acolo.

http://www.roea.org/ParishDir/ParishesUSA/pardir-MDHag-SP.htm

•  03-15-2006, 03:32 PM 38600 in reply to 38571

anca_l:

eu sunt de aproape 8 luni in Frederick,Md si caut ca disperata sa dau de alti romani..si pana acum nimic..

am intalnit o singura fata pana acum..

unde sunteti mai fratilor?

Anca, aici tot Anca :-) Si eu cautam romani, chiar am intalnit, dar putini. Scrie'mi pe can2gone@yahoo.com daca vrei sa povestim :-)

Anca McD

•  03-17-2006, 07:19 AM 38848 in reply to 38572

Multumesc mult,mult!!!!

hagerstown tot e mai bine decat nimic.

anca..vb mai tarziu!

•  03-17-2006, 02:21 PM 38953 in reply to 38848

anca_l:

anca..vb mai tarziu!

Ok, astept! :-)clipind [;;)]

Anca McD

•  05-15-2008, 09:30 PM 72938 in reply to 27951

Romanilor din Wasington, DC Big Smile ... si nu numai. Si cei ce au fost la Washington in plimbare.  In sfarsit ajung si eu acolo fara treaba. Adica am si treaba dar apoi am cateva zile libere. Unde ma pot duce sa ma plimb? O sa stau in Chantilly vreo cateva zile dar sunt ocupata in timpul zilei. Ce pot vedea seara, intre ora 5 p.m. si miezul noptii, plecand din Chantilly? Ca vreau sa vad altceva in fiecare zi. Apoi si ce pot sa vad intr-o zi libera? In zilele libere o sa stau in Falls Church, O sa ma axez pe ce pot sa vad prin downtown Washington dar si aici ... cam ce pot sa vad intr-o zi completa? E OK daca-mi cumpar tururi sau e mai bine de una singura, fara ghid? O sa am masina... am auzit ca e problema cu parcarea... In week-end e chiar asa problema? Si ce altceva ar trebui sa stiu... Multam pentru potentialele raspunsuri!
  •  05-30-2008, 11:56 PM 73333 in reply to 72938

Alo, cineva familiar cu zona respectiva! Mai am cateva zile si plec....
  •  05-09-2009, 10:45 AM 80137 in reply to 73333

Salut,

Ma alatur si eu celor din Washington, DC in vara asta. Eu am primit un job an Annapolis, MD, iar sotul meu lucreaza chiar in DC. Ne gandeam sa ne mutam fie in Bowie, fie in Silver Spring. Mi-as dori sa cunosc cat mai multi romani din zona.

Aveti ceva sfaturi? Zone bune, zone de evitat, chirii (poate case de inchiriat), scoli (mai ales scoli) elementare, - vrem sa stam intr-o zona unde sa fie un district scolar bun (Montgomery include Silver Spring).

Orice sfaturi, idei sunt binevenite. Multumesc anticipat.

Alessia

•  05-11-2009, 07:58 PM 80149 in reply to 72938

Eris:
    Romanilor din Wasington, DC Big Smile ... si nu numai. Si cei ce au fost la Washington in plimbare.  In sfarsit ajung si eu acolo fara treaba. Adica am si treaba dar apoi am cateva zile libere. Unde ma pot duce sa ma plimb? O sa stau in Chantilly vreo cateva zile dar sunt ocupata in timpul zilei. Ce pot vedea seara, intre ora 5 p.m. si miezul noptii, plecand din Chantilly? Ca vreau sa vad altceva in fiecare zi. Apoi si ce pot sa vad intr-o zi libera? In zilele libere o sa stau in Falls Church, O sa ma axez pe ce pot sa vad prin downtown Washington dar si aici ... cam ce pot sa vad intr-o zi completa? E OK daca-mi cumpar tururi sau e mai bine de una singura, fara ghid? O sa am masina... am auzit ca e problema cu parcarea... In week-end e chiar asa problema? Si ce altceva ar trebui sa stiu... Multam pentru potentialele raspunsuri!

Si dupa o plimbare in DC in Iunie 2008 si inca una in Aprilie 2009, hai sa-mi raspund la intrebari (in caz ca raspunsurile vor fi folositoare cuiva).

Pai daca se sta in Virginia la vreo 25-35 de mile de DC se pot vedea multe, chiar si seara. Ca poti sa intri in monumente (memorials) - Washington-ul e mai frumos seara decat ziua. Cu cat stai mai aproape cu atat mai bine. Eu m-am plimbat fara ghid si a fost OK, chiar nu e nici o problema, iei o harta dar data viitoare o sa iau un tur cu "barcile" alea care merg si pe strada. Si cred ca si o cina pe Potomac e sa fie in plan. Si intr-o zi completa se poate vedea cam tot DAR nu sa si intri in muzee. Interesant e muzeul de arta, The Smithsonian Museums. Dar iti trebuie cateva zile de vazut. Si cu parcarea nu e problema in week-end. Ca poti sa parchezi unde vrei - nu se plateste. Chiar daca scrie parcare rezervata, se poate parca. Dupa ce m-am invartit o ora sa caut un loc de parcare, am intrebat un politai care m-a lamurit. DAR asta in week-end numai. In restul saptamanii, cel mai bun loc de parcare e in fata la Capitoliu, cred ca pe Third street, chiar in fata fantanii arteziene. Ca e parcare cu meter de 2 ore. Si in 2 ore se poate vedea Capitoliul, cu tur cu tot. Dar trebuie venit de dimineata, inainte de 9 si jumatate. Numai de la 9 si jumatate se poate parca acolo, dar iar am intrebat un politai si a spus ca ma pot duce acolo cu 10 minute inainte. Si daca e meter-ul stricat, trebuie sunat la numarul cu 1-800 de pe meter si spui ca e stricat , ei iti dau un numar, il scrii pe o foaie, pui foaia in geam si te duci in treaba ta pentru 2 ore si nici nu platesti nimic. Pentru intrarea in Capitoliu, chiar daca nu ai facut rezervarea din vreme (cu cel putin o luna-2 inainte), te duci inauntru ca tot timpul au oameni cu rezervare care nu vin. Eu am asteptat maxim 20 de minute. A! Si pentru Casa Alba trebuie inscris pentru tur cu 6 luni inainte, ca altfel faci poze cu gardul din fata. Si pentru cine nu a vazut muzeul figurilor de ceara din NY, etc. e unul si  in DC, aproape de teatrul unde a fost omorat Lincoln. Oricum, eu nu m-as duce sa pierd timpul in muzeul figurilor de ceara. E doar un kitch (spun asta pentru ca eu m-am "ars" deja in NY).

In rest, romanii sunt cam disperati pe acolo ca nu prea vad asa multi romani. Te tin numai in gratare si petreceri cand te prind de' nu mai apuci sa vezi nimic altceva. Big Smile

•  05-12-2009, 06:37 AM 80151 in reply to 80149

Eris,

Multam! Si eu ajung in DC Metro Area in prima saptamana din iunie, anul acesta, si ce zici imi prinde tare bine. Desi voi sta undeva in Oxon Hill, MD, cel putin o zi trebuie sa ajung si in DC. Capitol, Smithsonian si White House. Ai vazut si muzeul de stiinte naturale la Smithsonian, sau numai cel de arta?

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  05-12-2009, 05:14 PM 80154 in reply to 80151

Nu l-am vazut pe cel de stiinte naturale. Dar eu iti recomand sa nici nu intri in Smithsonian ca o zi nu iti ajunge. Daca esti pentru prima oara in DC eu zic sa incepi dimineatza cu Capitoliul, apoi te duci spre monumente (memorials) - sunt 3 si apoi spre Casa Alba si apoi te duci unde a fost impuscat Lincoln, te mai plimbi putin pe strazi si cam asta ca or sa te doara picioarele rau.

Sa te imbraci subtire si sa-ti iei sunscreen pentru ca eu anul trecut la inceputul lui iunie am murit de caldura si m-a si ars soarele (m-am bronzat ca tractoristii). Big Smile

•  05-12-2009, 06:09 PM 80155 in reply to 80151

Fuzzy:

Eris,

Multam! Si eu ajung in DC Metro Area in prima saptamana din iunie, anul acesta, si ce zici imi prinde tare bine. Desi voi sta undeva in Oxon Hill, MD, cel putin o zi trebuie sa ajung si in DC. Capitol, Smithsonian si White House. Ai vazut si muzeul de stiinte naturale la Smithsonian, sau numai cel de arta?

Costica e localnic. Spune ce doreste inimoara si Costica iti ofera informatii. Tu stii ca ii esti simptica lui Costica.

Care muzee de arta de fapt sunt mai multe si sunt toate free. Probabil te referi la National Gallery of Art unde e si Brancusi. De fapt acolo sunt 2 muzee unul langa altul. Dar precum am zis muzee de arta sunt mai multe in zona. Baga un oki pe aici http://www.si.edu/ Mie imi place Air Space Museum de acolo de la Mall care mai are si un hangar langa Dulles airport in Virginia. Probleme ai sa ai cu parcarea masinii in cursul saptamanii dar gasesti pana la urma parcari cu plata subterane dar ar fi bine sa parchezi la o statie de metrou aproape de unde locuiesti si sa mergi cu metroul la statia Smithsonian on Orange line mai ales daca nu esti sofer de spatii aglomerate. Si acolo in DC sunt o gramada de stradute cu sens unic.

Intr-o zi ai timp sa le vezi pe acelea din zona din goana calului. Mai poti vedea si monumentele de la National Mall pe langa dintre White House si Capitoliu.

Mai intreaba pe Costica daca ai ceva neclar.

•  05-13-2009, 11:07 AM 80157 in reply to 80155

Costica,

Intre timp s-au mai aranjat lucrurile, si cum voi sta undeva in Oxon Hill si nu inchiriez masina, in DC ajung cu Metro Transit si tot asa ma plimb prin oras. In prima instanta am sa am doar o zi de vazut ce e de vazut, si asa planuiesc de acasa. Daca va mai fi si o a doua zi, f bine, dar probabil nu.

Intrebari: E chiar asa de periculos cum am auzit eu cu Metro Transit prin oras, ziua?

Ok, White House is a must! La fel si Smithsonian (inca nu m-am hotarat intre Stiinte Naturale si Air Space). E timp pentru amandoua?

In alta ordine de idei..... zi-mi unde pot manca seara. Seafood. Da-mi vreo 2-3 sugestii: si mai spalate dar nu f scumpe, si cel putin un restaurant cu mancare buna "local" "mom and pap shop". Probabil voi manca si la pranz si cina in DC.

Multam!

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  05-13-2009, 06:22 PM 80160 in reply to 80157

pai Oxon Hill asta e undeva in SE Washington pe langa Potomac si avand in vedere ca zonele din East Washington DC sunt pline de tipi desteptzi e clara ca zona aia e cam pestritza. Cu metro transit nu am fost niciodata insa te poate duce la una din statiile de metrou ce duc in downtown DC. Vezi aici mapul

http://www.wmata.com/rail/maps/map.cfm Repet zona e plina de tipi inteligentzi dar daca iti pui okelari de soare totul o sa fie OK cred. Ca doar nu mananca oameni.Big Smile Cobori la Smitshonian sau una din statiile din zona aia. Toate sunt in jurul the National Mall.

Acolo la Mall e spatiul dintre Capitoliu, The White House si Lincoln memorial. Eu as incepe turul de la Lincoln memorial, apoi vestitul creion, apoi the white house de dupa gard..., si apoi o iei usurel inspre capitoliu. Ar fi de vazut National History Museum pe stanga cum mergi spre capitoliu, apoi Air space museum pe drepata si in final National Gallery of Art 2 cladiri tot pe stanga cum te uiti la capitoliu. Ai timp daca te misti repede...asa cat se poate.

De mancat seafood mergi in ChinaTown care e prin zona undeva in stanga fata de capitoliu in spatele cladirii FBI pe langa verizon center. Acolo sunt restaurante unul dupa altul si sunt mai toate spalate ca doar sunt folosite de angajatii guvernului ce bantuie cu miile in zone. baga un oki aci Oricum daca te intinzi cu mancarea nu mai apuci sa vezi mare lucru ca muzeele care sunt si free se inchid pe la orele 16 maxim 17.

•  05-27-2009, 05:57 AM 80249 in reply to 80160

In perioada septembrie -decembrie 2009 voi fi n Washington DC cu un mic contract de cercetare. Caut o cazare ieftina (o camera intr-un flat sau chiar 50% dintr-o camera)... Dac apoate cineva sa ma ajute cu niste informatii, adrese, siterui unde ma pot adresa pentru a gasi ceva rezonabil as fi recunoscator.

cu stima

L

View as RSS news feed in XML