Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Interviu cetatenie - reprogramare???

Last post 06-22-2009, 04:39 PM by bluebird. 7 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  06-14-2009, 08:33 PM 80307

Interviu cetatenie - reprogramare???

Buna tuturor,

pe 22 iunie am interviul pt cetatenie, dar nu sunt sigura ca o sa-l pot sustine in acea zi, pt ca asteptam un bebe. Due date-ul meu este pe 19 si pana acum am tot sperat ca o sa nasc mai devreme cu vreo saptamana doua, ca sa ma pot duce linistita la interviu (mai ales ca fiind al doilea copil, se zice ca vine mai repede). Dar bebele vad ca se lasa asteptat...nu prea are de gand sa vina...

In cazul asta ce ar fi mai bine sa fac? Sa mai astept cateva zile sa vad daca vine bebele sau nu si in functie de asta sa sun la ei pt reprogramare? Pe internet am citit ca in cazuri de urgenta se poate suna la un nr. si sa le lasi mesaj ca sa ii informezi de ce nu poti aparea la interviu. Si ei te vor reprograma...

Sau ar fi mai bine sa le trimit in scris prin posta (asa cum scrie pe programare)?  Asta ar insemna sa nu mai astept nici o zi si sa le trimit scrisoarea imediat. Dar daca fac asta, iar bebele vine in 2-3 zile....ar insemna sa mai astept cateva luni pana ma reprogrameaza. Si n-as fi vrut sa mai astept atat. As fi vrut sa scap odata si de interviul asta...

A mai trecut cineva printr-o situatie asemanatoare? A mai amanat cineva interviul dintr-un motiv sau altul?

As aprecia orice raspuns sau sfat...

Multumesc.

•  06-15-2009, 02:57 PM 80311 in reply to 80307

Re: Interviu cetatenie - reprogramare???

Buna Bluebird,

Sfatul meu ar fi sa te reprogramezi cam cu o luna mai tarziu. Nu cred ca se merita sa stai stresata in momentele astea cu bebe pe pista finala. Sunt sigura ca te vor intelege.

Sa auzim de bine!

•  06-15-2009, 04:30 PM 80312 in reply to 80311

Multumesc pt sfat Crystal. Pana la urma probabil ca va trebui sa reprogramez. Ceea ce nu imi convine insa...este faptul ca din cate am citit pe net daca te reprogramezi, dureaza cateva luni pana te cheama din nou. Din pacate nu poti sa te reprogramezi cand vrei tu...Si eu as fi vrut sa termin odata cu toata hartogaraia si sa-mi scot si pasaportul si sa ma stiu GATA Big Smile.

Oricum, dupa ce ma hotarasc ce fac o sa mai postez aici, poate ii va ajuta pe altii pe viitor...daca vor fi intr-o situatie asemanatoare...

•  06-16-2009, 01:42 AM 80316 in reply to 80312

Mie mi s-a intamplat ca in loc sa ajung la interviu, sa ajung la urgente. Am fost tare speriata ca am ratat interviul si ca trebuie sa o iau de la capat cu toate actele. Daca nu te prezinti la interviu in cateva zile primesti de la ei o instiintare in care ti se cere sa le trimiti explicatii in maxim 30 de zile, astfel petitia este anulata. Zis si facut. Le-am trimis actele de internare si externare, impreuna cu programarea respectiva si o scrisoare in care explicam de ce nu m-am prezentat, si la vreo 2 saptamani am primit noua programare. Parca interviul initial ar fi trebuit sa-l am la jumatatea lui Septembrie si am fost reprogramata la sfarsit de noiembrie. Deci nu a durat cateva luni. Eu spun sa nu le trimiti nimic inca. Sa astepti data respectiva. Daca vei avea bebelul chiar atunci, le trimiti explicatiile asa cum am facut eu. Te asigur ca nu vei avea probleme.

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  06-16-2009, 06:08 PM 80317 in reply to 80316

Stick out tongueThanks bonepaula...

Dar am o intrebare...Daca astept pana atunci si nu o sa pot ajunge la interviu nu vor zice astia ca in cazul meu nu a fost urgenta si ca stiam ca interviul este prin preajma due date-ului si ca trebuia sa ii anunt din timp???

Nu prea stiu cum sa procedez...Habar n-am cum o fi mai bine, dar oricum ma cam streseaza chestia asta...

Pana una alta ar trebui sa ma apuc de invatat (sau de citit) Stick out tongue

•  06-17-2009, 01:30 AM 80318 in reply to 80317

Ehh, spune-le si tu ca te asteptai ca bebele sa vina mai tarziu, dar a venit chiar atunci.Big Smile Daca tu te simti mai linistita, trimite-le request de reprogramare de pe-acum. Sunt sigura ca nu dureaza luni de zile pana te reprogrameaza iar. Sau poate depinde de stat?? Oricum nu te mai stresa! Te asigur ca te vor reprograma fara probleme, indiferent cand le ceri asta, acum sau dupa.

Spor la invatat.Smile

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  06-17-2009, 07:12 PM 80325 in reply to 80318

Well...daca zici ca ma pot reprograma fara probleme in caz ca bebele vine prea aproape de ziua respectiva si nu ma pot prezenta la interviu...atunci ma gandesc sa "risc". Poate cu putin noroc reusesc sa ma duc la interviu si sa scap de belea odata Big Smile.

Apropo...juramantul l-ai avut in aceeasi zi? Am auzit de la persoane diferite, ca se poate sa fie in aceeasi zi, sau se poate sa te cheme alta data...

Multumesc mult pt informatii.

•  06-22-2009, 04:39 PM 80345 in reply to 80325

Uite ca a venit si ziua interviului, pe care nu l-am reprogramat. Am avut noroc ca bebele a cooperat si nu a venit inca....

Oricum, pt cei interesati...interviul in sine mi s-a parut banal. Mai enervant este faptul ca trebuie sa astepti o gramada pana iti vine randul, iar daca vrei sa depui si juramantul in aceeasi zi, dureaza si mai mult. Am ajuns acolo la ora 10 am si am terminat cu totul la 3 pm.

Cei care urmeaza sa treaca prin asta, sa nu se streseze prea tare ca nu are rost Stick out tongue.

View as RSS news feed in XML