Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Echivalare a diplomei romanesti de asistent medical in USA

Last post 07-21-2009, 06:23 AM by Arielle. 2 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  07-09-2009, 08:58 AM 80406

Echivalare a diplomei romanesti de asistent medical in USA

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Buna ! Acum astept green card-ul si intre timp incerc sa imi echivalez studiile/ diploma de asistenta medicala. Am terminat postliceala sanitara de stat din Iasi si cu toate ca am traduse toate actele mele din tara, aici nu le pot folosi. CGFNS International este institutia care se ocupa de echivalarea studiilor medicale aici in USA. Mi-am aranjat teancurile de cereri, copii xerox, formulare pdf scoase la imprimanta si altele si acum astept sa imi raspunda OAMR Iasi si DSP Iasi la e-mail-urile trimise pentru ca nu stiu unde trebuie sa trimit formularul care sa dovedeasca ca am o autorizatie de libera practica inca valida.
    Practic ce se cere:
    - solicitantul trebuie sa descarce formularele de pe internet dupa ce se inscrie la www.cgfns.org
    - trebuie sa completeze prima parte dupa care trebuie sa le trimita:
    1. la scola unde s-au efectuat studiile medicale
    2. la institutia care a eliberat autorizatia de libera practica.
    Ce incerc eu aici sa spun este ca ..........nu stiu exact cum va decurge tot procesul, mai ales ca trebuie sa documentul/formularul este in engleza.....secretarele din romania care au o varsta mai inaintata poate nu stiu engleza.....ma rog....
    Am scris o cerere frumoasa in care am mentionat ce vreau de la ei si faptul ca imi asum toate cheltuielile care vor fi suportate prin intermediul surorii mele si tot asa mai departe...si am si tradus formularele, desi nu cred ca vor lua in considerare ce am tradus eu, desi engleza mea este de nivel avansat...
    Sincer nu stiu daca se merita toata cheltuiala si tot timpul petrecut cu tot stresul si tot timpul petrecut invatand, dar un job trebuie sa ai o data in viata.
    Ca sa nu mai pun la socoteala faptul ca m-am casatorit si mi-am schimbat numele si inca nu mi-am inregistrat casatoria la consulatul roman. Am atasat si o copie a certificatului de casatorie...
    S-a mai confruntat cineva cu o situatie similara ?
    Ce vreau neaparat sa intreb....ce acte credeti ca ar trebui sa anexez pe langa cererea tip, formularul CGFNS, traducerea lui facuta de mine, certificatul de casatorie...........
    ma gandeam la:
    copie buletin, certif nastere, pasaport
    copie dupa diploma de bac, certif de competente profesionale obtinut de la postliceala sanitara de stat, adeverinta de absolvire, adeverinta care arata cate ore si ce matterii am studiat la postliceala, foaia matricola..........nici nu mai stiu cate alte acte mai am prin mapa.
    Scuze daca par dezorientata sau daca ce am scris nu face prea mult sens.

Filed under:
  •  07-09-2009, 09:17 AM 80407 in reply to 80406

Re: Echivalare a diplomei romanesti de asistent medical in USA

update la aceasta "problema"

am trimis email-uri la secretariat@oamr.ro , secretar@oamr-iasi.ro , dsp.iasi@dspiasi.ro si se pare ca cei de la oamr iasi au binevoit sa imi raspunda cel mai repede. citez mai jos ce mi-au rasouns:

"Buna ziua, toate formularele trebuiesc trimise in original,asa ca va trebui sa delegati pe cineva in Romania sa se ocupe de actele dvs, de asemenea sa trimiteti un rand de copii dupa actele de studiu, autorizatie, actele de identitate care vor fi cerute de fiecare institutie in parte.Nu stiu in ce consta formularul dvs, dar cert e ca tb sa il trimiteti si sa vedem despre ce este vorba.Aceiasi procedura este siu la noi, si la DSP, la Scoala Posliceala, si eventual la locul de munca pe care l-ati avut in Romania"

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE asta e /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Filed under:
  •  07-21-2009, 06:23 AM 80486 in reply to 80406

Re: Echivalare a diplomei romanesti de asistent medical in USA

buna,

ar fi trebuit sa incepi procesul de echivalare inca de cand erai in Romania ca ti-era mai usor; trebuie sa trimiti in tara formularele de la cgfns+diplome (transcript of recors si certificate)/libera practica + certif de casatorie in original si copie la fiecare institutie in parte, adica scoala postliceala, ministerul sanatatii si oammr (pt libera practica). Acum depinde si cand ai terminat scoala ca la inceput libera practica se elibera de catre minister. Formularele nu trebuie sa le traduci in romana. Originalele o sa le primeasca inapoi persoana care se ocupa de actele tale, numai copiile ti le vor opri fiecare institutie in parte. E cam mult de alergat; succes!

View as RSS news feed in XML