Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

refuz visa B2 in Canada

Last post 02-05-2010, 01:27 PM by Calimero. 3 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  01-26-2010, 03:42 PM 81558

refuz visa B2 in Canada

Salutare!

am si eu o intrebare la toata lumea care cunoaste, va rog sa imi raspundeti si sa imi dati careva sfaturi, ce as putea face si ce ar fi mai bine.

incepind cu anul 2007 am luat visa J1 Work & Travel pe 4 luni, mam intors la timp pina pe 14 septembrie ca asa prevedea regulametul de la ministerul invatamintului din republica moldova

apoi in 2008 am luat din nou visa J1 work & travel pe 4 luni, si la intoarcere mam intors pe 19 septembrie, pt ca asa aveam bilet luat de agentie cu ajutorul careia am plecat .

cind am incercat sa aplic din nou in 2009 iarasi pt viza j1 mi-a zis consulul de la consulatul din chisinau, ca intr-un fel ai intirziat cu 5 zile si nu putem sa iti dam viza, cind viza j1 prevede inca 1 luna calatorie, adica reesa pina in luna octombrie, si mi-a dat aia refuz, dupa care astia de la agentie miau zis ca poti sa mai incerci odata si mi-au dat astia o scrisoare de la agentie ca sunt ei responsabil pt asta ca mi-au luat ei biletul, si d`aia am intirziat, si la 4 zile am mai incercat odata am mers iarasi, deja cu scrisoarea aia de la companie si oricum nu am luat viza, mi-a dat asta ia-r refuz consulul.

apoi am rugat pe niste prieteni care am facut cunostiinta cu ei din NYC sa imi trimita o invitatie pe pasaportul roman, pt ca am dubla cetatenie si a republicii moldova si  Romaniei, si am decis sa merg la consulatul US din Bucuresti, si am mers acolo cu toate actele , cu acte doveditoare de job in Republica Moldova, casa pe numele meu, masina, o suma mare de bani in cont, si am luat iarasi din nou refuz, pe viza B2 deja.

a 4- tentativa a fost acuma din Canada mai exact din Vancouver, iarasi aceiasi pers mi-a mia facut Affidatif of Suport, cont ei bancar, unde lucreaza, absolut tot ce se cere, la fel si eu aveam toate actele traduse, de imobil ce le am in Republica Moldova, casa, masina, cont bancar cu o suma buna de bani, si cind am mers la interviu aia sa uitat numai la aplicatia care o faci cind aplici si la DS-160 care e aplicatie noua acuma pt Vancouver si Montreal, deci nu sa uitat consulul nici intr-un act nimic asupra la invitatie sau altceva decit formularul ala care scrii detalii si pasaportu si sa tot uitat pe acolo prin PC si atit, ma intrebat cit timp am aicea in Canada, pt ce am venit, eu zic ca am raspuns ok, la toate intrebarile si mi-a zis ca nu ma calific acuma pt visa B2, la moment, nu inteleg ce nu i-a placut.

deci care sunt sansele mele sa mai ajung in USA, sa  iau vreo visa sa ajung in USA, ce tip de visa, si poate si mai usor sa o iau de acasa din Republica Moldova? sau pot incerca din nou de aicea din canada??

va rog mult sa imi scrie-ti care cunoasteti sau aveti idei, despre ce as putea face in acest caz.

Va Multumesc Mult tuturor pt raspunsuri!!!

•  01-26-2010, 09:01 PM 81560 in reply to 81558

Re: refuz visa B2 in Canada

Prima conditie de aplicare pentru o viza de turist pentru US din alta tara decit cea a carei cetatean esti, este sa ai statut legal in tara respectiva. Ai statut legal in Canada? Uite aici: http://www.consular.canada.usembassy.gov/visa_documentation.asp - trebuie sa prezinti evidence of landed immigrant or any other legal status in Canada.

Nu e de mirare ca te-au refuzat in Vancouver. 

Incearca din nou la Bucuresti, dar parerea mea e sa o faci peste vreo 6 luni de la ultima aplicare.

Succes!

•  01-28-2010, 04:24 PM 81566 in reply to 81560

merci AdrianaLo pt raspuns

ce vroiam sa zic, pai am ajuns in Canada pe baza de College sunt aicea la un College in Vancouver pt 6 luni, si deci am SIN(social insurance number), work permit, study permit, adica am statut legal aicea, mi-am luat cu mine la ambasa in ziua interviului, si Letter of Attendance, i-am prezentat Scrisoare de Acceptare de la College, si ca sunt aicea pina in sfirsit de luna Mai, i-am prezentat ca am job aicea, sunt angajat. cam asta e, ma intrebat cit timp am aicea si am 2 luni de cind sunt aicea.,

Alta e ideea e ca colegi Ukraineni de pe aicea de pe la college au mers la fel la ambasada au aplicat pt visa B2, si nici nu avea bani multi in cont, plus mi-a zis chiar ea ca facuse ia singura un Affidatif of Suport fake, adresa era corecta dar la scris chiar ea, deci nu avea toate actele care le aveam eu.

Dar eu aveam absolut tot ce proprietati am in Republica Moldova, cum am ajuns aicea. Si faza e ca avea si ea refuz la ea in tara in Ukraine 1 refuz a primit la fel pe J1.

deci nush ce sa cred, sau ca eu deja avea 3 refuzuri, ca scrisesem in aplicatie ca vreau pt o periodata de 7 zile nu mai mult, decit sa vizitez ce nu am prins, si niste prieteni din DC.

crede-ti ca mai e vreo sansa sa iau viza B2?? sau nu mai ramine decit ceva contract de munca, casatorie fictiva, logodna ceva?? sau care crede-ti ca sunt sansele mere reale sa iau viza si ce tip de visa??? si unde ar fi mai bine??

Va multumesc tuturor petru raspunsuri si ajutor!

numai bine 

•  02-05-2010, 01:27 PM 81584 in reply to 81566

Salut Marcel,

Dupa experienta mea se pare ca ti-au pus un semn in dosar iar cu cat incerci mai des cu atat mai mult rau iti faci. Partea cea rea este ca nu poti afla nimic concret de la ei. Orice ofiter de la ambasada are posibilitatea sa iti refuze viza de turist fara sa iti dea nici o explicatie. Partea rea este ca cei de la consulatul american din Vancouver/BC nici nu iti dau posibilitatea sa intrii in consulat ca sa vorbesti cu ei.

Imi cer scuze ca nu pot sa iti zic nimic care sa iti dea speranta. Singurul lucru pe care poti sa il faci ca sa intrii in USA legal este asa cum ai spus prin casatorie/logodna sau de ce nu, poti sa te casatoresti cu o romanca care este cetatean Canadian, dupa 3-4 ani esti si tu cetatean Canadian si nu mai ai nevoie de viza ca sa treci granita la sud.

Mult succes

View as RSS news feed in XML