|
|
Bancuri...
Last post 12-21-2007, 02:13 AM by Justinia. 467 replies.
-
03-08-2007, 06:56 PM |
-
03-19-2007, 09:49 PM |
-
laminat
-
-

-
Joined on 02-19-2005
-
AKL
-
Posts 507
-
Points 6,080
-
|
intr-o zi, un barbat s-o hotarit sa isi ia familia in vacanta in Tara Sfinta. stringe el suficienti bani si-si ia nevasta, copiii si bineinteles si soacra - ca doar nu putea s-o lase singura acasa. totul merge excelent, familia este super incintata pina intr-o zi cind o descopera pe soacra moarta. ce sa faca acuma, ce sa faca? se duce omul nostru la prima casa de pompe funebre si le da soacra in primire pentru a face cele de cuviinta. rabinul se scarpina nitzel in cap si-i spune omului: - uite, ai 2 optiuni. una ar fi sa o impachetam frumos, s-o suim in avion si iti ingropi soacra la tine acasa. dar sa stii ca o sa te coste vreo 5.000 dolari. altminteri sa stii ca putem s-o ingropam aici si nu te costa decit 150 dolari. se gindeste omul nostru citeva secunde dupa care ii raspunde rabinului: - m-am hotarit. uite aicea 5.000 dolari, sui-o in avion ca noi o ingropam acasa. rabinul putin nedumerit il intreaba: - nu te supara, da nu inteleg. nu te vad chiar asa de bogatas, de ce vrei sa risipesti tu atitea mii de dolari cind poti sa iesi mult mai ieftin daca o ingropi aici? plus ca unde mai pui ca e pe pamintul sfint...... - las' ca-l stiu eu pe unu' care a murit acu 2000 de ani, l-ati ingropat aici pe pamintul vostru sfint si dupa 3 zile-a inviat! pai eu nu vreau sa-mi asum riscul....
Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
|
|
-
03-19-2007, 10:12 PM |
-
03-20-2007, 08:01 PM |
-
pearl
-
-
-
Joined on 03-08-2007
-
Portland, OR
-
Posts 20
-
Points 0
-
|
Paddy was driving down the street in a sweat because he had an important meeting and couldn't find a parking place. Looking up to heaven he said, "Lord take pity on me. If you find me a parking place I will go to Mass every Sunday for the rest of me life and give up me Irish Whiskey!" Miraculously, a parking place appeared. Paddy looked up again and said, "Never mind, I found one."
|
|
-
03-21-2007, 08:01 PM |
-
pearl
-
-
-
Joined on 03-08-2007
-
Portland, OR
-
Posts 20
-
Points 0
-
|
Flynn staggered home very late after another evening with his drinking buddy, Paddy. He took off his shoes to avoid waking his wife, Mary.
He tiptoed as quietly as he could toward the stairs leading to their upstairs bedroom, but misjudged the bottom step. As he caught himself by grabbing the banister, his body swung around and he landed heavily on his rump. A whiskey bottle in each back pocket broke and made the landing especially painful.
Managing not to yell, Flynn sprung up, pulled down his pants, and looked in the hall mirror to see that his butt cheeks were cut and bleeding. He managed to quietly find a full box of Band-Aids and began putting a Band-Aid as best he could on each place he saw blood.
He then hid the now almost empty Band-Aid box and shuffled and stumbled his way to bed.
In the morning, Flynn woke up with searing pain in both his head and butt and Mary staring at him from across the room.
She said, "You were drunk again last night weren't you?"
Flynn said, "Why you say such a mean thing?"
"Well," Mary said, "it could be the open front door, it could be the broken glass at the bottom of the stairs, it could be the drops of blood trailing through the house, it could be your bloodshot eyes, but mostly.....it's all those Band-Aids stuck on the hall mirror. |
|
|
-
03-22-2007, 01:51 PM |
-
Crystal
-
-

-
Joined on 07-08-2005
-
Michigan
-
Posts 225
-
Points 610
-
|
Trei vulturi faceau bungee jumping. Sare unu de pe stinca cade vreo 100 de metri si cu 5 metri inainte de sol deschide aripile. sare al doilea, sare al treilea... - Mama ce cool a fost, zice unu', hai sa mai sarim odata. Sus apare ursu. - Bai ce faceti voi aici? - Bungee jumping. - Vreau si eu! - Pai hai sari. Sare ursu odata cu vulturii si dupa vreo 50 de metri un vultur il intreaba pe urs: - Ba da tu ai aripi? - Nu, n-am... - Mama ce cool e ursu'!
Un rabin a slujit la Templu timp de 20 de ani. Ca sa-l rasplateasca, comunitatea il trimite intr-o excursie in Hawaii . Cand ajunge in camera de hotel, o tanara foarte frumoasa si goala statea intinsa in pat. Revoltat, pune mana pe telefon si suna acasa: - Nu aveti pic de respect pentru pozitia mea? Sunt rabin. Asta e o dovada crasa de nesimtire si lipsa de respect! Auzind acestea, tanara, rusinata, incepe sa se imbrace. Dupa ce a terminat de vorbit la telefon, rabinul i se adreseaza: - Tu unde pleci? Nu pe tine sunt suparat!
De ce isi iau oltenii doua pietre cind merg la culcare? - Cu una sting becul, iar cu cealalta verifica daca au inchis fereastra!
Copiii stateau la rand pentru a servi pranzul in cantina unei scoli gimnaziale catolice. Pe un colt al mesei era o gramada mare de mere. Maicutele lipisera pe tava cu merele un bilet pe care scria "Ia doar unul, Dumnezeu te supravegheaza". Putin mai in fata, la capatul celalalt al mesei se afla o gramada mare de prajituri cu ciocolata. Unul dintre copiii a scris un bilet "Ia cate vrei, Dumnezeu supravegheaza merele"
Alinuta si cu prietenul ei, amandoi timizi, stateau pe o banca-n parc, pe inserat. La un moment dat el ii spune: - Alinuta, vrei sa facem dragoste? La care ea raspunde: - Stii... n-as fi vrut... dar m-ai convins!
Sotia: - Iti promit ca te fac cel mai fericit barbat de pe lume. Sotul: - Serios? Cand pleci?
Intelepciune romaneasca: Zicala 1: Daca intr-o zi te simti inutil si deprimat, consoleaza-te cu gindul ca odata ai fost spermatozoidul cel mai rapid dintre toti. Zicala 2: Daca femeia ar fi buna, si Dumnezeu ar avea una. Zicala 3: Unii oameni iubesc asa de mult femeile lor incit , pentru a nu le uza, se folosesc de femeile altora. Zicala 4: Seful este ca zapada. Dupa ce dispare se face vremea frumoasa!!!
Culmea frustrarii sexuale: sa te masturbezi si sa-ti dai seama ca nu esti genul tau!
La piscina, supraveghetorul urla disperat la un baietel: - Nu mai face pipi in piscina!!! Baietelul, foarte mirat si rusinat, raspunde: - Da' toata lumea face... Supraveghetorul urla si mai tare: - Da, dar nu de pe trambulina!!!
Un copilas ii scrie lui Mos Craciun: - Trimite-mi un fratior. Mos Craciun raspunde: - Trimite-mi-o pe maica-ta.
Gigel ii spune mamei: - Mama, ieri dupa ce-ai plecat de-acasa, a venit o tanti blonda si frumoasa si s-a dus cu tata in camera si... Mama-sa il intrerupe: - Stii ce, sa repeti asta cand vine taica-tu acasa! Ajunge acasa tatal, mama ii face semn copilului, iar acesta reia: - Si cum iti spuneam, mama, ieri cand tu n-ai fost acasa, a venit o tanti blonda si s-a dus cu tata in camera si... - Si? Siiiii??? intreaba mama nerabdatoare. - Si tata a tavalit-o-n pat exact asa cum te tavaleste pe tine de obicei postasul...
Pe masura ce un elegant pachebot se apropia de o insula, un tip cu barba, in zdrente, descult, devenea din ce in ce mai agitat pe insula, facea focuri, sarea de colo colo, urla... - Ce-i asta? intreaba unul dintre pasageri. - Habar n-am, zice capitanul. Da de fiecare data cand trecem p-aici parca innebuneste!"
Un canibal la o morga: - Vreau si eu un om. Administratorul ingrozit: - Vai domnule, nu se poate asa ceva! - Va rog, vin dintr-o calatorie obositoare. Macar o mana! - Nu se poate, domnule. Oamenii vin, iau mortii, ii ingroapa sau ii incinereaza.
|
|
-
03-24-2007, 07:54 PM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
London
-
Posts 1,552
-
Points 0
-
|
The European Commission has just announced an agreement whereby English will be the official language of the European Union rather than German, which was the other possibility. As part of the negotiations, the British Government conceded that English spelling had some room for improvement and has accepted a 5-year phase-in plan that would become known as "Euro-English". In the first year, "s" will replace the soft "c". Sertainly, this will make the sivil servants jump with joy. The hard "c" will be dropped in favour of "k". This should klear up konfusion and keyboards kan have one less letter. There will be growing publik enthusiasm in the sekond year when the troublesome "ph" will be replaced with "f". This will make words like fotograf 20% shorter. In the 3rd year, publik akseptanse of the new spelling kan be expected to reach the stage where more komplikated changes are possible. Governments will enkourage the removal of double letters which have always ben a deterent to akurate speling. Also, al wil agre that the horibl mes of the silent "e" in the languagis disgrasful and it should go away. By the 4th yer people wil be reseptiv to steps such as replasing "th" with "z" and "w" with "v". During ze fifz yer, ze unesesary "o" kan be dropd from vords kontaining"ou" and after ziz fifz yer, ve vil hav a reil sensibl riten styl. Zer vil be no mor trubl or difikultis and evrivun vil find it ezi tu understand ech oza. Ze drem of a united urop vil finali kum tru. Und efter ze fifz yer, ve vil al be speking German like zey vunted in ze forst plas. If zis mad you smil, pleas pas on to oza pepl.
The infinite is in the finite of every instant. (Zen)
|
|
-
04-05-2007, 11:27 PM |
-
laminat
-
-

-
Joined on 02-19-2005
-
AKL
-
Posts 507
-
Points 6,080
-
|
La piata Ion vinde un cocos. Se apropie un cumparator: Cat ceri pe el ? - Trei sute de mii. - Da' gainile le calca? Calca gaini, rate, gaste, curci, . si cainele, . si porcu'! - Pai de ce il vinzi ? De la o vreme se uita lung si la mine......
Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
|
|
-
04-19-2007, 08:34 AM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
London
-
Posts 1,552
-
Points 0
-
|
Femeia, barbatul si punctele
Femeia, cel mai sever arbitru
In lumea dragostei, o singura regula e valabila. Sa-ti faci sotia fericita. Faci ceva pe placul ei, castigi puncte. Faci ceva ce nu ii place, pierzi puncte. Nu primesti nici un punct pentru ceva la care se asteapta. Cu parere de rau, astea sunt regulile. Iata un scurt ghid al sistemului de punctare:
INDATORIRI OBISNUITE
* Faci patul (+1) * Faci patul, dar uiti pernuta decorativa (-1) * Asezi patura peste cearseaful mototolit (-2) * Iesi sa cumperi ceva pentru ea (+5) * ..Pe ploaie (+8) * ..Dar te intorci cu bere (-5) * Te scoli din cauza unui zgomot suspect noaptea (+1) * Te scoli din cauza unui zgomot suspect noaptea, dar nu era nimic (0) * Te scoli din cauza unui zgomot suspect noaptea, si era ceva (+5) * ..Ii tragi una cu facaletul (+10) * ..Era catelul ei (-20) EVENIMENTE SOCIALE
* Stai alaturi de ea tot timpul petrecerii cu prietenii si rudele (0) * Stai alaturi de ea un timp, dupa care mergi la o vorba cu colega (-2) * ..Pe colega o cheama Tina (-10) * ..Tina a fost dansatoare inainte de a se face femeie de casa (-20) * ..Probabil ca Tina are silicoane (-80)
ANIVERSARI
* O scoti la cina (+2) * O scoti la cina, si nu este un club sport (+3) * Ok, e un club sport (-2) * Si e noaptea cu bufet suedez (-3) * E un club sport, noaptea cu bufet suedez, iar pe fata ta sunt pictate culorile echipei preferate (-10)
SEARA IN ORAS
* O scoti la film (+1) * O scoti la un film care ii place ei (+3) * O scoti la un film care nu-ti place (+6) * O scoti la un film care iti place tie (-2) * ..Se numeste "Robocop" (-3) * ..Ai mintit ca era un film despre orfani (-15)
CONDITIA FIZICA
* Ai facut burta (-15) * Ai facut burta, dar te antrenezi sa iti revii (+10) * Ai facut burta si treci la camasi si pantaloni mai largi (-30) * Spui, "Nu conteaza, si tu ai" (-8000)
MAREA INTREBARE
* Ea intreaba: "M-am ingrasat?" (-5) [Da, pierzi puncte indiferent de raspuns] * Eziti cu raspunsul (-10) * Raspunzi, "..Unde?" (-35) * Orice alt raspuns (-20)
COMUNICARE
* Cand vorbeste despre problemele ei, te arati interesat (0) * Asculti, peste 30 minute (+50) * Asculti, peste 30 minute, fara sa te uiti la TV (+500) * Ea isi da seama ca de fapt ai adormit (-4000)
The infinite is in the finite of every instant. (Zen)
|
|
-
04-23-2007, 07:07 PM |
-
pearl
-
-
-
Joined on 03-08-2007
-
Portland, OR
-
Posts 20
-
Points 0
-
|
Three nuns on a train had been getting to know one another and decided to tell each other what their greatest sins were.
The first nun says, "My greatest sin is sex. Every year I go out for a week and work as a prostitute. Of course, I put all the money I earn into the poor box."
The second nun says, "My greatest sin is drinking. Every year I take the money from the poor box and go out drinking for a solid week."
The third just sits there quietly.
So the first nun says to her, "Come on, we've told you our worst sins. Now you have to tell us yours."
The third nun says, "My greatest sin is that I gossip, and I can't wait to get off this train!"
|
|
-
04-23-2007, 07:09 PM |
-
pearl
-
-
-
Joined on 03-08-2007
-
Portland, OR
-
Posts 20
-
Points 0
-
|
Three old ladies were sitting side by side in their retirement home reminiscing. The first lady recalled shopping at the green grocers and demonstrated with her hands, the length and thickness of a cucumber she could buy for a penny
The second old lady nodded, adding that onions used to be much bigger and cheaper also, and demonstrated the size of two big onions she could buy for a penny a piece.
The third old lady remarked, "I can't hear a word you're saying, but I remember the guy you're talking about."
|
|
-
04-23-2007, 08:31 PM |
-
pearl
-
-
-
Joined on 03-08-2007
-
Portland, OR
-
Posts 20
-
Points 0
-
|
"Sinful sisters" Graba, bat-o vina!!
|
|
-
05-26-2007, 11:58 AM |
-
Crystal
-
-

-
Joined on 07-08-2005
-
Michigan
-
Posts 225
-
Points 610
-
|
Mai vechi, mai seci, mai bune
Cum se obtine lumina cu ajutorul apei? - Spaland geamurile!
De ce nu se duc toti managerii in concediu in acelasi timp? - Ca sa nu se vada ca merge compania si fara ei.
Zboara o pata aurie prin casa. Ce e? - Musca cu dinte de aur.
- De ce sta gaina pe gard? - Sa-i vada cocosul picioarele.
- De ce un cocos canta cu ochii inchisi? - Sa vada lumea ca stie versurile pe de rost.
- De ce s-a inventat ciocolata alba? - Ca sa se murdareasca si negri la gura.
Ce este albastru si merge pe sub pamant ??!?! - O rama-n trening!!
Sti i bancul cu matusa? - Ma tu si asa esti prost.
Stii cum se cheama un caine fara picioare? - Nu se cheama ca oricum nu vine...
Ce are Brad Pitt prea scurt, Schwartzenegger prea lung, Madona nu are iar Papa nu-l prea foloseste? - Numele de familie!
Stii cum se saluta somalezii? - Ce vant de aduce pe aici frate?
Ce face un caine in desert? - Face pe el ca nu gaseste un copac
Ce au facut stramosii nostri dupa ce au trecut Dunarea? - Si-au uscat hainele...
Care este varianta scurta la Scrisoarea a III-a ? - Tu esti Mircea? - NU!
Scufitza Roshie: - Bunico, de ce ai ochi asa mari ? - Bunico, de ce ai urechi asa mari ? - Bunico, de ce ai dintzi asa mari ? Bunica: - Hai gata, ca ma enervezi. Pune lupa aia pe masa si cara-te!
Un sofer ajunge cu masina pe malul unui rau si-l intreaba pe un politist care pescuia, daca-i adanca apa. Acesta ii raspunde ca nu este. Soferul intra cu masina-n rau, se scufunda, abandoneaza automobilul, iese cu chiu cu vai din apa si-ncepe sa tipe la politai: - Ai zis ca apa-i mica si uite ca era sa ma inec! - Pe onoarea mea, acum 10 minute, era mica, au trecut niste rate si le ajungea abia pana la piept !
Rashela ii zice lui Itzic: - Itzic, m-am gindit bine si am hotarat sa divortam! - Cum asa, mai Rashela, dupa 40 de ani de casatorie! Dar ce-ti veni? - Pai tu-ti dai seama, mai Itzic, ca in 40 de ani tu nu mi-ai cumparat niciodata nimic? - Pai nu mi-ai spus niciodata ca ai avea ceva de vanzare!
Doi cocosi vorbeau ... -Hai ma pana la alimentara ... -Ce pana mea sa facem noi la alimentara ?! -Hai ma prostule ... vedem si noi puicutze goale ... !
|
|
-
05-26-2007, 12:09 PM |
-
Crystal
-
-

-
Joined on 07-08-2005
-
Michigan
-
Posts 225
-
Points 610
-
|
Re: Mai vechi, mai seci, mai bune
Realizezi ca traiesti in anul 2007 fiindca..... 1. tastezi numarul PIN, fara sa vrei, la cuptorul cu microunde. 2. de ani de zile nu ai mai jucat solitaire cu carti reale 3. ai o lista cu 15 numere de telefon ca sa iti suni familia formata din 3 persoane 4. trimiti un mail colegului care sta linga tine 5. ai pierdut contactul cu prietenii fiindca nu ai adresele lor de e-mail 6. te intorci dupa o zi lunga de lucru acasa si raspunzi la telefon cu numele firmei 7. formezi 0 la telefon ca sa primesti informatii 8. esti de 4 ani la locul tau de munca, dar pentru 3 firme diferite 10. toate reclamele de la TV arata si o adresa de web 11. intri in panica cind realizezi ca ai plecat de acasa fara mobil si te intorci din drum ca sa-l iei 12. te trezesti de dimineata si deschizi outlook-ul inainte sa bei cafeaua 13. inclini capul, ca sa zimbesti ;-) 14. citesti textul asta si rinjesti 15. mai rau, stii deja ca vei trimite mailul acesta mai departe 16. esti prea ocupat ca sa iti dai seama ca din lista lipseste punctul 9 17. te mai uiti o data pe lista, ca sa vezi daca intr-adevar punctul 9 lipseste .... si acum rizi.... Hai, trimite mai departe .... : -) asa e, nu? Apropo: Un om de stiinta sud-american a descoperit, dupa cercetari indelungate si complicate, ca persoanele care nu sint sexual active isi citesc e-mail-urile cu mina pe mouse. Acum nu mai are sens sa iei mina de pe mouse, e prea tirziu......
|
|
-
06-04-2007, 03:45 PM |
-
Crystal
-
-

-
Joined on 07-08-2005
-
Michigan
-
Posts 225
-
Points 610
-
|
Re: Mai vechi, mai seci, mai bune
Un urs alearga dupa un iepure. Ursul:" Am sa te prind iepure idiot! " Iepurasul: " Ba s-o crezi tu ! " Amandoi traverseaza un camp si la un moment dat le iese in cale o broscuta magica... Broscuta : " Stop ! Sunt broscuta magica si pot sa va indeplinesc la fiecare cate trei dorinte. Cine incepe ?" Ursul: " Eu, ca sunt cel mai mare !" Broscuta: " Ia sa te aud ursule, care este prima ta dorinta ?" Ursul: " Vreau ca toti ursii din padure sa fie femele, in afara de mine!" Broscuta : "Nici o problema! Si tu, iepurasule, ce iti doresti?" Iepurasul: " Eu vreau o casca de motociclist ." Ursul uitandu-se mirat la iepuras: " Esti un mare prost, stii?" Broscuta: " Nici o problema, uite-ti casca. Si tu, ursule, care este a doua ta dorinta?" Ursul : " Vreau ca toti ursii din padurile vecine sa fie femele." Broscuta : " Nici o problema! Iepurasule care este a duua dorinta a ta?" Iepurasul: "Eu vreau o motocileta de inaltimea mea, super puternica, ultra turbo. " Broscuta : " Poftim. " Ursul uitandu-se cu mirare la iepuras : " Nu, dar ori o faci intentionat ori esti extraordinar de prost ...? " Broscuta :" Bun, acum gata cu cearta, hai sa terminam cu dorintele." Ursul: "Ultima mea dorinta este ca toti ursii din univers sa fie femele, in afara de mine ! " Broscuta : " Dorinta iti este indeplinita, ursule. Iar, tu iepurasule, care este ultima ta dorinta ? " Iepurasul isi pune casca, urca pe motocicleta sa, demareaza in tromba si tipa, intorcandu-se: " Vreau ca ursul sa fie homosexual !"
|
|
-
06-08-2007, 01:35 PM |
-
spera70
-
-

-
Joined on 03-01-2005
-
Chicago
-
Posts 388
-
Points 2,975
-
|
Perle de la examene Vitoria Lipan este un Hitler in varianta feminina. Este vorba de peripetiile lui Robinson Crusoe dupa ce pleaca din Troia. In cunoscuta balada "Miorita", sunt descrise cateva intamplari in care sunt implicate doi criminali, o oaie turnatoare, si un cioban ce socheaza prin prostia lui. Toma Alimos era viteaz pt. ca cu o mana conducea calul, cu o mana isi tinea matele si cu o mana se batea cu Manea. Inima este impartita in doua atricule si doua testicule.
Capitala SUA este Casa Alba. Nepoata lui Motoc este furata de oastea leseasca si adusa ca captura. Fabula descrie povestea unui catel amarat si prost care se deda la peregrinari gratuite in spatele boului. Lapusneanu s-a tinut de cuvant cand a zis "De ma voi scula, pre multi am sa popesc si eu!" Dovada ca azi cel mai intilnit nume este Popescu. Zoe si Tipatescu se iubeau pe la spate.
Ion Creanga s-a nascut intre anii 1887-1889. Imparatul avea o gradina si in fund un mar. Creierul este un organ oarecum indispensabil capului. Eminescu se indeparteaza pentru a lumina dorintele celei moarte. Este bine sa mai si citesti, decat sa tai frunza la caini degeaba. Liviu Rebreanu cand a scris romanul era putin trotilat. Cristofel Columb a plecat in America unde s-a insurat cu o bastinoasa. Moromete plecase in excursie sa vanda cerealele. Ea ii zice copilului ca taci dragul mamei ca te pune mama la mamela unei capre. Femeile ramaneau acasa in loc de barbati. Agripina il baga si il acoperi pe Paun cu o capita. Agripina se simtea ca o vaca lovita intre coarne. Agripina avea scheletele unei nebune si maruntaiele uscate, ea cazu moarta si spuse ca nu mai pot. Antarctica este un continent alb din cauza zapezilor care nu se mai topesc odata.
|
| Calistrat a facut pipi pe el cum se mai spune in popor, cand a observat ca Vitoria e atat de desteapta.
Moromete facea partie pe salcam ca sa se dea cu sania. [ Eminescu este trist pentru ca nu a reusit sa faca nimic in viata lui. Nechifor Lipan a avut fericita ocazie de a nu se mai intoarce acasa fiind jefuit de niste oameni invidiosi. Miron Costin vrea sa ne arate ca este bine ca din cand in cand sa mai deschizi o carte si sa o citeste pentru ca nu face rau. Viata albinelor e primejduita mereu de insecte ca: tantarul, viespea, soarecele si ursii care se urca in fagi unde sunt albinele stranse in colonii si depun miere. In padurile Amazoniei traieste o jungla fioroasa. In nuvela "La vulturi" de Gala Galaction, sunt descrise aventurile unei alpiniste curajoase fugarite de turci, si copii ei. Pentru ca suntem oameni, nu poti sa ceri cainelui din scara blocului sa sufere pentru deceptiile tale. Zgripturoaica, in zbor, ramane fara energie si il roaga pe Praslea sa-i dea o bucata din fesa lui, dar pe care i-o va inapoia si i-o va lipi cu saliva. |
Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerata a treia. In "Scrisoarea a treia" se desfasoara batalia de la Rovinari. Poemul "Miorita" circula pe baza orala, adica nu a fost scrisa, din motive tehnice. Poetul isi asteapta iubita ca impreuna sa cutremure o barca. Animalele salbatice traiesc in padurea zoologica. Datorita faptului ca Lapusneanu chinuia pe boieri taindu-le nasul, urechile, mainile, etc, el le-a devenit antipatic acestora. Pescarul din Lostrita s-a inecat fiindca nu a putut sintetiza oxigenul din apa. "Ilie Cutiu era botezat buza de iepure deoarece un iepure violent i-a luat buza si a mestecat-o." In multe poezii Octavian Goga a scos in evidenta natura si treieratul pe caldura. Miron Costin nu foloseste cuvinte de tip gramatical pentru gramatica limbii romane. In China traieste foarte multa lume care mananca o abundenta de orez, se incheie la gat si a inventat guma de la capatul creionului. Harap Alb era femeie se imbraca in alb si semana cu Mihaela Radulescu La batranete imparatul naste un fecior. Eminescu descrie faptele care se petrec la plural care demonstreaza ca tot timpul sunt mai multi. Bivolul a furat branza in cioc si a fugit cu ea in copac. Latina clasica este o limba moarta, care nu se poate vorbi decat in scris. Dupa caderea Imperiului roman, o parte din latina clasica defuncta a devenit bulgara. Limba romana are la baza latina bulgara, amestecata cu elemente de daca si o groaza de cuvinte slabe. In secolul al XV-lea, limba vorbita de popor era considerata vulgara si n-o vorbea nimeni. - Vitoria este de 3 ori femeie pentru ca umbla cu capul pe sus. - Vitoria , pe langa calitatea de mama avea si pe cea de tata, calitate care este mult mai dificil de indeplinit. Podul de la Drobeta Turnu-Severin, a fost construit de Apollodor din Damasc, al carui picior se mai vede si astazi. Citind, se mai dezvolta si omul la creier si acumuleaza materie prima. Rascoala de la Bobalna a inceput pe un deal si s-a terminat in 1438. La sesizarea lui Hamlet, un control inopinat a constatat ca e ceva putred in Danemarca.
In Lostrita este vorba despre un pescar care a facut sex cu un peste.
In poezia lui Toparceanu gazele, gandacii si insectele, cum e cotofana, stau de vorba: "Ce ne facem fetelor?". Cand a intors capul Agripina a vazut cai cu cap de turc. Mos Danila sta pe vine sa prinda vulturii de pene. Calistrat Bogza a fost strangulat de caine. - Gheorghita este foarte tacut, dar explicit. Sahara se afla asezata pe un nisip uscat, lipsa apei avand in zona o prezenta statornica. Lebada moare de cate ori canta.
|
|
-
-
06-08-2007, 04:54 PM |
|
|