Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

lectia de gramatica

Last post 07-03-2005, 08:43 PM by Prism. 17 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03-02-2005, 11:44 AM 4916

lectia de gramatica

cine imi poate explica de ce este corecta expresia:

" I am seeing John tonight." sau " John is having a party tonight".

De ce nu se foloseste " I will see... avind in vedere ca este un viitor.

Pt mine este o confuzie pt ca verbul "to be"* terminatia "-ing" se foloseste la prezentul continuu, in schimb daca folosesc pt " tonight" eu il vad ca pe un viitor.

multumesc anticipat

Geeked [8-|]

www.sdphotoartgallery.com
  •  03-02-2005, 12:30 PM 4918 in reply to 4916

Re: lectia de gramatica

"I will see" este un verb in perfect tense, adica este specific in timp si spatiu. Il vei vedea pe John doar diseara, nu inseamna ca l-ai mai vazut inainte sau ai sa-l revezi dupa aceea.

I am seeing John tonigth este present progressive tense, fara delimitari clare in timps si spatiu. "I am seeing John tonight" inseamna ca l-ai vazut pe John si ieri, si probabil ca ai sa-l mai vezi si miine.

•  03-02-2005, 04:22 PM 4927 in reply to 4918

Prism ce m-as face eu fara tine??????????Big Smile [:D] sigur o sa mai am intrebari Angel [A], pt ca o intreb pe profesoara mea de engleza si imi spune ca gandesc prea mult.Nu prea cred asta, dar eu nu pot sa folosesc niste cuvinte care imi suna sau nu bine la ureche fara sa am o explicatie logica.Multumesc inca o data, apreciez foarte mult faptul ca imi raspunzi.

Geeked [8-|]

•  03-02-2005, 04:32 PM 4929 in reply to 4918

Prism, da-mi voie sa te contrazic.  "I will see" e simple future iar "I will have seen" sau "I will have been seeing" sunt future perfect si respectiv future perfect progressive si din cate stiu eu nu are nici o legatura cu faptul ca l-ai mai vazut sau nu pe John.

Iar acum ca sa raspund la intrebarea initiala.  Present progressive (I'm seeing John...) poate fi folosit pentru a exprima viitorul doar atunci cand ideea propozitiei reprezinta un eveniment planuit (ex: programare la doctor).

Concluzia e ca depinde de situatie...eu as fi ales "I will see John tonight" daca John e un prieten.

rStick out tongue [:P]x
  •  03-02-2005, 06:04 PM 4931 in reply to 4927

Priscila wrote:

Prism ce m-as face eu fara tine??????????Big Smile [:D] sigur o sa mai am intrebari Angel [A], pt ca o intreb pe profesoara mea de engleza si imi spune ca gandesc prea mult.Nu prea cred asta, dar eu nu pot sa folosesc niste cuvinte care imi suna sau nu bine la ureche fara sa am o explicatie logica.Multumesc inca o data, apreciez foarte mult faptul ca imi raspunzi.

Geeked [8-|]

Priscila, cu placere. Dar cum nu detin cheia gramaticii engleze ia notele mele cu un graunte de indoiala.

Oricum, sper sa ajute.

•  03-02-2005, 06:14 PM 4932 in reply to 4927

Priscila wrote:

...pt ca o intreb pe profesoara mea de engleza si imi spune ca gandesc prea mult.

Hey, Nu te lua dupa profa de engleza! Daca iti mai arunca o pastila ca asta, priveste-o in ochi zimbind si adu-i aminte ca "cogito ergo sum" Daca nu se prinde, treaba ei ! Nu e de mirare Big Smile [:D] Trimite-o sa-si mai ia o fusta Big Smile [:D]

•  03-02-2005, 06:18 PM 4933 in reply to 4929

roxana wrote:

Prism, da-mi voie sa te contrazic.  "I will see" e simple future iar "I will have seen" sau "I will have been seeing" sunt future perfect si respectiv future perfect progressive si din cate stiu eu nu are nici o legatura cu faptul ca l-ai mai vazut sau nu pe John.

Roxana, I disagree with you...I'm not disagreeing with you.Wink [;)]

But that's what makes life exciting, isn't it ?

Have a good one!

•  03-02-2005, 06:27 PM 4934 in reply to 4933

Right Prism! Smile [:)]

Eu cer sa vina un profesor de Engleza sa faca lumina ca nu se poate sa ramanem asa in plop.  O decizie trebuie luata. Smile [:)]

•  03-02-2005, 06:58 PM 4935 in reply to 4934

Daca tie-ti place-n plop..well, that's your businessWink [;)]. Eu nu ma catzar acolo nici daca ma rogi tu si profa de engleza a lui Priscila.Impreuna.Big Smile [:D]

•  03-02-2005, 10:06 PM 4940 in reply to 4929

roxana wrote:

eu as fi ales "I will see John tonight" daca John e un prieten.

hei, lasati plopul ca suntem la scoalaStick out tongue [:P].si eu as fii ales Roxana I will see... dar mi s-a spus ca "will" e cu sensul de promisiune ( ceea ce nu e cazul) si uite asa nu mai inteleg nimic, cum si cand sa folosesc.In fine, poate nici nu o sa-l mai vad pe JohnStick out tongue [:P] dar " John is having a party"... asta chiar ca nu o mai inteleg.Ai dreptate cu profesorul, oare nu e nici unul pe aici???Huh? [:^)]

Geeked [8-|]

•  03-03-2005, 11:12 AM 4960 in reply to 4940

Buna dimineata Priscila! (la mine cel putin e dimineata acum Smile [:)] )

Viitorul poate fi format cu "will" sau "am/is/are going to."  "Will" see foloseste pentru predictii si promisiuni iar "am/is/are going to" pentru predictii si atunci cand ai un plan bine definit de a face ceva.

"John is having a party tonight." Dupa cum am spus si in mesajul initial, prezentul progresiv poate fi folosit pentru a exprima viitorul atunci cand e vorba de un plan, si dupa cum stim cu totii majoritatea pary-urilor se fac dupa un plan bine stabilit.  Sensul de viitor atunci cand se foloseste prezentul progresiv este indicat de cuvinte care exprima viitorul (in cazul acesta "tonight") sau reiese din context (ex. After work I'm going to school.).

•  03-05-2005, 07:58 AM 5024 in reply to 4960

roxana wrote:

Buna dimineata Priscila! (la mine cel putin e dimineata acum Smile [:)] )

Viitorul poate fi format cu "will" sau "am/is/are going to."  "Will" see foloseste pentru predictii si promisiuni iar "am/is/are going to" pentru predictii si atunci cand ai un plan bine definit de a face ceva.

"John is having a party tonight." Dupa cum am spus si in mesajul initial, prezentul progresiv poate fi folosit pentru a exprima viitorul atunci cand e vorba de un plan, si dupa cum stim cu totii majoritatea pary-urilor se fac dupa un plan bine stabilit.  Sensul de viitor atunci cand se foloseste prezentul progresiv este indicat de cuvinte care exprima viitorul (in cazul acesta "tonight") sau reiese din context (ex. After work I'm going to school.).

Buna dimineata ( peste vreo 3 ore la tine) roxana si merci de explicatie.Smile [:)]

•  03-17-2005, 07:43 PM 5533 in reply to 4916

imi permit sa mi dau si eu cu parerea. cred ca toata lumea a observat ca nu se vorbeste ca la carte, si e normal, ca si in romaneste se intampla la fel.de altfel americanii considera British English "altceva", diferit. nu se foloseste will pt ca in cazul de mai sus e un viitor apropiat. dar nici prezentul continuu nu mi se pare corect gramatical, desi se foloseste foarte mult in vorbire.

eu as fi spus cel mai bine: "I am going to see John tonight", ca sa impac gramatica si oralul.

•  03-30-2005, 01:41 PM 6124 in reply to 5533

Sunt de acord ca "I am seeing John tonight" si "I am having a party tonight" nu sunt corecte din punct gramatical, insa folosite in vorbire ca multe alte forme pe care Americanii le folosesc in ciuda faptului ca in British English sunt incorecte.

Am cerut parerea prietenului meu american, care se pricepe de obicei la gramatica: "you're right, it's not gramatically corect to say <I am ....ing> unless it's used to indicate present action - ie. "I am seeing my doctor once a week for allergies"

Alina.
  •  07-02-2005, 01:37 PM 11178 in reply to 6124

Cine ma ajuta iar la gramatica?Cum se traduc urmatoarele timpuri ale verbelor in lb.romana.?

I have been loving ( Present Perfect Continuous)

I had been loving ( Past Perfect Continuous)

I shall have loved ( Future Perfect - active)

I shall have been loved ( Future perfect-passive)

I shall have been loving  ( Future Perfect Continuous)

Multumesc mult de tot.

•  07-02-2005, 04:42 PM 11186 in reply to 11178

Big Smile [:D]
     Priscila wrote:

Cine ma ajuta iar la gramatica?Cum se traduc urmatoarele timpuri ale verbelor in lb.romana.?

P, Nu exista o relatie directa intre sintaxele romana si engleza. Conjugarile verbelor sint diferite. Dar incearca:

"I have been loving" Mike for more than 2 years now = " Il iubesc" pe Mike de mai bine de doi aniBig Smile [:D] (actiunea inceputa in trecut continua)

"I had been loving" Mike before I fell in love with P = "L-am iubit" pe Mike pina mi s-a pus pata pe P Smile [:)]  (actiune inceputa in trecut care s-a terminat tot in trecut)

By the time I make enough $ "I shall have loved" Mike for 3 years  = "o sa-l iubesc" pe Mike 3 ani pina fac destui bani  (actiune inceputa care se termina cindva in viitor)

"I shall have been loved " by Mike for 3 years before I dump him for George = "o sa fiu iubita "de Mike 3 ani inainte de a-l lasa pentru George (see above, numai ca tu esti cea iubita, nu inseamna ca-l iubesti si tu pe Mike)

"I shall have been loving" -Habar n'am, dar trebuie sa fie cam tot pe-acolo. Poate ne ajuta cineva.

I hope it helps.

•  07-03-2005, 10:26 AM 11221 in reply to 11186

Prism wrote:

I hope it helps.

It helps a lot.Multumesc mult si dau un suc!

Cu asemenea expemple acum nu le mai incurc, mi s-au intiparit in memorie Smile [:)]

•  07-03-2005, 08:43 PM 11255 in reply to 11221

Priscila wrote:

Multumesc mult si dau un suc !

Cu placere.

Despre suc..Daca scap cu viata de la "berea" LeoneiBig Smile [:D]

View as RSS news feed in XML