Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Planuri de vacanta

Last post 09-04-2008, 01:11 AM by arissa. 64 replies.
Page 2 of 2 (65 items)   < Previous 1 2
Sort Posts: Previous Next
  •  04-20-2008, 12:25 PM 72388 in reply to 72374

Re: Planuri de vacanta

Thanks again, Eris. Smile  Chiar aseara ii ziceam sotului de o vacanta in Mexic, 'yeah , yeah, sure'...asa e de fiecare data, si cand vine timpul sa facem planurile serios  numai il aud 'ce vrei sa vezi Mexic sau nu'sh ce parc national ?'... si cedez psihic. Big Smile    Oricum daca ar fi sa mergem in Mexic, trebuie sa fie frig aici, nicidecum nu ma duc pe timp de vara...asa ca mai vorbim. Wink

Live Free or Die.
  •  06-19-2008, 12:31 PM 73846 in reply to 72375

Eris, ti-a trebuit viza ca sa intri in Mexic? cetatenii romani au nevoie de viza pt Mexic? am intrat pe un site oficial de-al lor, si cum e totul in spanish...dupa spanioleza mea inteleg ca nu mi-ar trebui viza acolo....dar trebuie totusi ceva, o hartie, din cate am inteles.

Live Free or Die.
  •  06-19-2008, 02:06 PM 73849 in reply to 73846

Daca retin bine acu vreo cativa ani aparuse ceva care anunta ca s-au scos vizele pt romani pt Mexic.

Insa daca esti rezident permanent poti intra fara probleme, similar cum este in Canada.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  06-19-2008, 02:10 PM 73850 in reply to 73846

Ai greencard? Atunci e OK. Eu am intrat si cu greencard si cu cetatenie americana. Mi-au pus mai multe intrebari cand am intrat cu pasaport american decat cu pasaport romanesc si greencard. Stiu ca scrie ca trebuie nu stiu ce foaie dar niciodata nu m-au intrebat. Cel mai bine e sa suni la un 1-800, cauta pe travel.gov ca aia stiu. Eu acolo am intrebat si de puiul mic ce-i trebuie sa calatoreasca, etc.
  •  06-19-2008, 03:05 PM 73855 in reply to 73850

Mersi la amandoi de raspunsuri. In final se reduce totul la 'avantajele obtinerii unui GC'. Smile  Eu sa fiu cu extensia aia de un an, ca nu cred ca-mi vine GC in plastic pana atunci...pana vine gc iau eu si cetatenia, dupa timpii pusi pe situl INS-ului.

Inca o chestie...citind pe situri 'visit Mexico' type, se recomanda a avea facut vaccinul Hepatita A. N-ar fi o tragedie daca s-ar intampla sa fac Hepatita A, din cate am citit, dar l-a facut cineva doar din cauza ca a mers in Mexic? Si cum e mancarea...adica in materie de pregatire...e facuta cu ceva norme sanitare in considerare? si nu ma refer la mancarea din resort. Totusi ma gandesc ca daca am supravietuit mancand micii facuti prin tarabe in pietele din Romania, Mexico n-ar fi problema... Big Smile

Live Free or Die.
  •  06-19-2008, 08:35 PM 73862 in reply to 73855

Din nou iti spun sa nu-ti faci probleme. Nici de vaccin, nici de mancare. Eu am fost in Mexic nu numai la distractie, prin resort sau locuri speciale pentru turisti. Bine ca nu m-am dus sa mananc direct din piata. Si nu am mai murit sau luat Hepatita A. Tu ca turist o sa vezi ca nu o sa ai nici o problema. Totul e facut sa fie "mura-n gura" pentru turisti. Sunt restaurante, baruri in afara de mancarea din resort care arata f bine, curat, mancare buna. Si daca te duci la spectacole pe insule, ferme etc. tot sa nu-ti faci griji. O sa vezi ca e totul f curat. Si mancare gustoasa.
  •  06-22-2008, 01:53 AM 73911 in reply to 73846

No problem, Arissa!  Doar ca sa "reinforce" ce zice Eris, nu e nevoie de viza pt. Mexic, fie ca roman pur si simplu, fie ca roman cu GC.  Singura acoperire de care ai nevoie e cand te intorci in US of A, cu extensia sau ce ai tu, e ok, nici o problema, astia de la granita stiu ce si cum.  Ti-o spune cineva care merge cam o data la o luna, o luna si jumatate, in Mexic, ca doar granita e colea.  De cand sunt p-aci, (7 ani cu mici intreruperi de Bay Area) am tot mers in Tijuana, si m-au verificat la intors in diferite ipostaze de viza.  La intrare nu verifica nici naiba, mergi ca-n codru, la iesire din Mexic si intrare in US, sa fie totul ok.   

La fel si cu avionul.  Am mers anul trecut in iarna la Puerto Vallarta, cu avionul, e departe...no problem!  Sa ai actul cu prelungirea la tine la intrare inapoi in US, that's it!  Have a fun vacation!  Unde mergi?

On their death bed, nobody brags they've always flown economy class.
  •  06-22-2008, 08:45 PM 73936 in reply to 73911

Ah, Cali, bine ca ai intrat pe topicul asta, si ai amintit si de 'cosmarul' meu: Tijuana. Smile

Cum e Tijuana asta? Am auzit ceva povesti despre coruptia si 'dezastru' de acolo, pe de alta parte m-a coplesit sotul cu situri si carti despre Mexic in care scrie ca Tijuana nu mai este asa cum a avut faima secolul trecut. Si drept urmare, sunt in ultimul timp in nistre 'reprize' cu sotul despre Tijuana asta, de numa-numa. Nu avem de gand sa stam acolo, dar o sa inchiriem masina de acolo, avand in vedere ca nu sa o putem inchiria din State si conduce in Mexico. Plus sotul meu aventurier e convins ca Tijuana is not so bad, we should visit it!  what the heck to visit there?

Cand tot ziceam de Mexic ca as vrea sa-l vad, ma vedeam in ipostaza de stat pe plaja intr-un resort, cu margarita langa mine si astept sa treaca timpul...dar binenteles ca nu se poate asa ceva, pt ca daca sotul nu ma duce in codru printru-un parc national, ma duce in desert...cateodata imi da de gandit...hm... Big Smile     Anyhow, facem o tura prin Baja, cam asta ar fi planul...San Diego - Cabo San Lucas...si asta doar din cauza ca 'it's the most beautiful drive in North America', cam asa zic siturile si cartile. 

Daca ai ceva tips legate de Mexic, Tijuana, San Diego.... sunt binevenite.

Live Free or Die.
  •  06-22-2008, 09:11 PM 73937 in reply to 73936

arissa:

Ah, Cali, bine ca ai intrat pe topicul asta, si ai amintit si de 'cosmarul' meu: Tijuana. Smile

Cum e Tijuana asta? Am auzit ceva povesti despre coruptia si 'dezastru' de acolo, pe de alta parte m-a coplesit sotul cu situri si carti despre Mexic in care scrie ca Tijuana nu mai este asa cum a avut faima secolul trecut. Si drept urmare, sunt in ultimul timp in nistre 'reprize' cu sotul despre Tijuana asta, de numa-numa. Nu avem de gand sa stam acolo, dar o sa inchiriem masina de acolo, avand in vedere ca nu sa o putem inchiria din State si conduce in Mexico. Plus sotul meu aventurier e convins ca Tijuana is not so bad, we should visit it!  what the heck to visit there?

Cand tot ziceam de Mexic ca as vrea sa-l vad, ma vedeam in ipostaza de stat pe plaja intr-un resort, cu margarita langa mine si astept sa treaca timpul...dar binenteles ca nu se poate asa ceva, pt ca daca sotul nu ma duce in codru printru-un parc national, ma duce in desert...cateodata imi da de gandit...hm... Big Smile     Anyhow, facem o tura prin Baja, cam asta ar fi planul...San Diego - Cabo San Lucas...si asta doar din cauza ca 'it's the most beautiful drive in North America', cam asa zic siturile si cartile. 

Daca ai ceva tips legate de Mexic, Tijuana, San Diego.... sunt binevenite.

cabo e superb....a fost o cunostinta de-a mea si mi-a aratat niste poze! mi-a zis ca a fost una dintre cele mai frumoase vacante ale ei! a fost cu sotul ei acolo si s-au distrat de minune!

cat despre tijuana....de ce va bate gandul sa mergeti acolo ? nu aveti ce face acolo ....doar daca vreti sa aveti probleme :P

nu va recomand....acum 2 luni, prietenii mei ( mexicani) s-au dus acolo si vroiau sa ma ia si pe mine ca le e frica lor sa mearga singuri ( 2 la nr).

am refuzat bineinteles pt ca mi-au povestit cum este....ei fiind mexicani stiu mai bine ce se poate intimpla...asadar sfatul meu este sa nu va plimbati pe-acolo prea mult ...:)

cat despre san diego...e superb...am fost prin zona si e foarte misto!  cam scump fata de las vegas ( unde sunt eu) dar se merita...

restaurante multe  , baruri si voie buna peste tot!

distractie placuta oriunde mergeti !

eu aveam planuita o luna de miere in venetia care incepea chiar astazi...din pacat a trebuit sa ma intorc aici in state :( si sa-mi las sotia in romania ! oricum am vb cu agentia de unde luase biletele si o sa ne recuperam o parte din bani pe care-i com folosi sa mergem in florida ! sunt de 10 ani in state dar nu am ajuns inca acolo :D sunt fff excited de ideea asta .....:D dar....vreau doar sa adaug ca in astea 3 saptamani petrecute in romania....una am petrecut-o in Tulcea....e superb oraselul ...niste plimbari prin delta , niste terase , o plimbare pe faleza....mi-a placut enorm de mult....deci cei care se gandesc la o vacanta in romania...va recomand cateva zile prin tulcea!!!!

•  06-24-2008, 04:22 AM 73968 in reply to 73936

hihihi, ok, this is for your American hubby, so he can read it:  My hubby, born and raised in LA, will not venture himself all alone (just with me) in TJ.  No way, no how!!  We have a couple of friends who decided to ditch the US and move to TJ, while commuting over the border every day for work in SD, and they are the only people we trust over there to take us to the hidden spots, that are also safe for gringos.  I go alone to Mexico every now and then, but only by trolley, to get to the Mall of America, which is very very close to the border, and it's walking (or shuttle) distance to the American border.  In times like these, adventuring into Mexico is not something I would do.

Renting a car from TJ???!!!  Oh man, I would hate to go through that experience.  They smelled the CA gringos, and they still troed to work us for something as cheap as breakfast, imagine if you look like you don't know your way around, and this is your first time here, and don't speak "Mexican."  Seriously, I've lived here for quite some time now, and I wouldn't dare an adventure into TJ as a first time approach to Mexican culture.

There is nothing to visit in TJ, this is a border town that caters to people who want cheapo booz, cheap gas (they ran out of it by the recent news), and cockamamie doctors for people with no health insurance.  The real stuff to vacation to starts in Rosarito, if you like beaches and just local, indigen atmosphere, and then the real stuff: Ensenada, where you get nice cheap lobster dinners and the cheap, nicely doctored margaritas.  Going down Baja it gets even better, but you need some courage.  The problem, you will see, is that it's like the RO of the years '95-2000...they smell foreigners from a mile away, and since you don' know your way around, it will be soooo hard to get a decently priced and representative of the place meal, or a place to stay, or even get to a grocery store.

My hubby's suggestion, and mine at the same time: let us know when you guys are planning a trip over here, and we'll show our romportalian friends a good time (ok, ok, I'm craving going to those places myself these days :):):))  You'll probably have more days off that we will, but for a few short trips to Rosarito and Ensenada we can always hook you up.

Smile

P.S.  Last year we took a week vacation to Puerto Vallarta.  We flew over there, and while we're not the kind of people who would stay in an all inclusive resort, since we like a little bit of adventure and not everything already decided for us (we'll have enough time for that when we have kids), we adored the PV Westin and it was exactly like your expectations: on the beach with a fu-fu drink in your hand!  So I'd vote for that if there was an option!

On their death bed, nobody brags they've always flown economy class.
  •  06-25-2008, 12:01 AM 74000 in reply to 73968

Ai pus capac cu postarea despre Tijuana! LOL     Am fost asigurata ca nu vizitam zona respectiva. Mersi mult de info.

Live Free or Die.
  •  09-02-2008, 12:54 PM 75224 in reply to 73855

arissa:

... Totusi ma gandesc ca daca am supravietuit mancand micii facuti prin tarabe in pietele din Romania, Mexico n-ar fi problema... Big Smile

cei mai buni tacos sunt in Tijuana, asta daca nu au gust de detergent cateodataBig Smile

•  09-02-2008, 08:45 PM 75231 in reply to 75224

Furios:
    arissa:

... Totusi ma gandesc ca daca am supravietuit mancand micii facuti prin tarabe in pietele din Romania, Mexico n-ar fi problema... Big Smile

cei mai buni tacos sunt in Tijuana, asta daca nu au gust de detergent cateodataBig Smile

Acu' pot sa mananc si de pe jos, ca m-am vaccinat impotriva Hepatitei A LOL.   Dar in Mexic n-am calcat inca, si tot rezist... Big Smile

Live Free or Die.
  •  09-03-2008, 06:42 PM 75263 in reply to 75231

arissa:
    ...   Dar in Mexic n-am calcat inca, si tot rezist... Big Smile

mai ai timp...oricum nu sti ce pierziBig Smile

•  09-04-2008, 01:11 AM 75309 in reply to 75263

Furios:

mai ai timp...oricum nu sti ce pierziBig Smile

...pai sa enumerez ce zice sotul ca "pierd" : dormit pe plaja, scorpioni in cort, stricat masina in mijlocul desertului, me no speak spanish, he speaks nada spanish, being gringo.... Big Smile .....ooopsss!  astea-s motivele pt care inca rezist, ca dupa descrirea sotului: soare, mare si have fun. LOL

Live Free or Die.
Page 2 of 2 (65 items)   < Previous 1 2
View as RSS news feed in XML