Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

va salut

Last post 09-05-2005, 10:41 AM by ami. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  09-03-2005, 04:08 AM 17359

va salut

Peste  2 saptamani ajung la New York(Manhattan) intr-o excursie de 8 zile si inafara de transport si cazare pe cei care organizeaza excursia nu-i mai intereseaza de noi si ma gandeam daca e cineva care poate sa-mi spuna ce ar trebui sa vizitez ,ce nu ar trebui sa ratez(ca doar o sa muncesc mai bine de un an pt aceasta excursie) .

Va multumesc anticipat.

ciprian_nastasa1526@yahoo.com

•  09-03-2005, 10:26 AM 17377 in reply to 17359

Re: va salut

Pentru noi care stam aici au devenit asa banale toate...si asta doar intr-un an..dar o sa-ti spun principalele puncte turistice si cam ce ar trebui sa faci:     In primul rind sa mergi la un show pe Broadway, sa vizitezi Time Square-ul, sa mergi pe Empire State Building, sa mergi la muzee(Metropolitan, Guggen Heim, MOMA, Metropolitan Opera)..si multe altele. Apoi daca vrei sa mergi si la Madam Tussaud e mistocut..sa mergi sa faci croaziera de 3 ore in jurul Manhattanu-lui cu  Circle Line, apoi sa mergi la Statuia Libertatii..sint o gramada..o sa revin cu detalii. Pacat ca nu mai poti vedea gemenii mie-mi vine sa urlu de ciuda ca nu am apucat sa vad decit imensele gauri..Crying [:'(]Crying [:'(]

Cea mai inversunata lupta este cu tine insuti. Te afli in ambele tabere.(VOLTAIRE)
  •  09-05-2005, 03:17 AM 17495 in reply to 17377

NY Waterway au croaziere mai scurte (gen 90min), asta ca sa ai cat mai mult timp sa vizitezi...8 zile nu e mult ca sa vezi NYC.

As mai adauga: plimbare in Central Park (mai laes unde e Plaza Hotel  ca de acolo poti s-o iei pe celebrul 5th ave cu magazinele lui unul si unul). Grand Central (gara) e ff frumoasa si merita vizitata, mai ales ca in drum spre unul din gate-uri (nu mai stiu unde dar poti intreba la informatii) este magazin Junior's care vinde cel mai bun cheesecake din NYC (atat de faimos incat onoreaza comenzi si peste ocean). Iti recomand chocolate swirl sau chocolate mousse cheesecake.

Trebuie sa ajungi in West Village (pt cluburi, restaurante...viata de noapte beton...in orice zi a saptamanii).

Bronx Zoo ar fi o alta atractie, daca iti e pe plac ideea si daca ajungi acolo dinspre Manhattan (pe linia metroului 2 care e linie de suprafata) o sa vezi putin si Bronxul. Dupa cum probabil stii NYC e compus din 5 zone: Manhattan, Brooklyn, Queens (unde locuiesc cei mai multi romani), Bronx, Staten Island.

Sa continuam:

Rockefeller Center, St. Patrick's Cathedral

Soho (pt cheltuit bani Stick out tongue [:P])

American Museum of Natural History

Eu una as trece si Brooklyn Bridge (dinspre Manhattan spre Bklyn) pe jos daca e vreme buna....se vede superb, mai ales daca mergi la apus, sa prinzi si zi si noapte. (Apoi poti face o plimbare pe Bklyn Promenade...e pitoresque... ) La fel cu mersul pe Empire..

Daca te intereseaza comunitatea African-American, du-te in Harlem (North Manhattan) in zona imensei catedrale St.John's, care merita si ea vizitata.

Spor la alergat de colo-colo Big Smile [:D]....iti dau un sfat: primul lucur pe care sa-l faci e sa-ti iei de la metrou harta (e gratis) si s-o ai la tine tot timpul. Oricum, ar fi bine sa te organizezi din Ro ...sa-ti faci program pe zile and stick to it...aici sunt distantele f mari, ai mult timp sa ajungi dintr-un loc in altul, mai ales cand nu cunosti orasul si nici nu prea poti sa iti faci itinerariul in functie de zona in care se afla fiecare obiectiv turistic.

Does God play dice?
  •  09-05-2005, 03:33 AM 17497 in reply to 17495

Intr-adevar se vedea mai misto de pe Gemeni decat de pe Empire (eu am fost pe ambele in vara lui 2000) ...vizita in sine era mai spectaculoasa....

Eram aici pe 11 sept 2001 si efectiv  am Crying [:'(] cand am aflat de toata tragedia, de altfel am vazut cand s-a prabusit #7....eram aproape, pana unde ne-a lasat Politia sa inaintam.

Does God play dice?
  •  09-05-2005, 10:40 AM 17510 in reply to 17377

Poti sa mergi in Central Park; merita vazut .

Dupa care iesi din el si intri in  piata Columbus Circle care e la 59th street and Columbus.

De acolo o iei la pas pe 5th Avenue care e una din cele mai renumite destinatii in lume in materie de cumparaturi. Nu cred ca vei intra in Gucci, Chanel sau Tiffani&Co dar eu cred ca e o destinatie interesanta pentru turisti.

Si mergand asa pe 5th Ave o sa ajungi la St Patrick Cathedral (51st street) care merita vazuta. In aceeasi zona, undeva pe dreapta e si Rockefeller Center(48th street) care si el merita vazut. Daca te uiti bine printre multitudinea de steaguri de acolo ai sa vezi frumosul tricolor.

Pe urma, tot in dreapta e celebrul Diamond District . E pe strada 47th intre 5th ave and 6th ave. Trebuie spus ca 90% din diamantele care intra in USA trec prin acest district in NYC . Pe strada asta se afla aproape 2600 de vanzatori independenti. E interesant sa vezi vitrinele pline de diamante care-ti iau ochii. Daca intentionezi sa-l vizitezi fa-o inainte de apusul soarelui. Cum magazinele sunt patronate de evrei, dupa apusul soarelui totul dispare din vitrine si magazinele se inchid.

Din Diamnod Distric ajungi direct in Times Square. Sa mergi acolo ziua dar si la lasatul serii.

Daca ajungi la MET (Metropolitan Museum of Art) neaparat sa te duci pe terasa ... "roof gardens". E o priveliste extraordinara asupra Central Park flancat de zgarie nori.

Trebuie vazut si Flatiron Building ... un zgarie nori in forma de triughi ... il gasesti pe Broadway (intre 23rd and 22nd street) .

Hai ca mi-am terminat cafeaua. Ma mai gandesc si vin si-ti mai spun .... daca mai vrei Smile [:)]

•  09-05-2005, 10:41 AM 17511 in reply to 17510

Zaza se pare ca am postat in acelasi timp Smile [:)]
View as RSS news feed in XML