Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Vizita Canada din State

Last post 09-15-2005, 02:55 PM by olivia. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  09-15-2005, 02:13 PM 18474

Vizita Canada din State

Doresc sa vizitez Canada impreuna cu sotul meu care e roman cu cetatenie canadiana. Am nevoie de viza (de ce acte am nevoie in caz afirmativ???)?

Precizez ca locuiesc cu sotul meu in Statele Unite, el are o viza H1B iar eu o  viza de dependent H4.

Multumesc anticipat.

•  09-15-2005, 02:25 PM 18476 in reply to 18474

Re: Vizita Canada din State

Da, ai nevoie de viza dar iti este extrem de simplu sa o obtii in cazul tau.

Mergi la cel mai apropiat consulat canadian si cere o viza turistica (poti sa o iei one entry sau multientry, la multientry fiind o taxa mai mare). Trebuie sa duci doar copii dupa statutul tau de H4 in State si mai mult ca sigur si sotul va trebui sa prezinte acte doveditoare ale cetateniei canadiene (dar nu obligatoriu, tu ai putea solicita viza ca sa mergi singura).

Nu sunt avocat si nu am dreptul de a da sfaturi legale in cazuri de emigrare sau orice alte probleme legale.
    Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  09-15-2005, 02:36 PM 18480 in reply to 18476

Multumesc OsiriaSmile [:)].

M-ai ajutat mult si anul trecut, inainte sa vin in State. Multumesc mult pentru sfaturi si promptitudine.

•  09-15-2005, 02:51 PM 18486 in reply to 18480

Osiria, te deranjez si eu cu aceeasi intrebare numai ca situatia mea este alta.

Daca am green card am nevoie de viza pentru Canada? Pasaportul romanesc si green cardul sunt suficiente? (Cardul inca nu a sosit dar spre ca pana pe 1 octombrie sa vina, avem un botez acolo si sper sa ajungem).

•  09-15-2005, 02:52 PM 18487 in reply to 18486

olivia wrote:

Osiria, te deranjez si eu cu aceeasi intrebare numai ca situatia mea este alta.

Daca am green card am nevoie de viza pentru Canada? Pasaportul romanesc si green cardul sunt suficiente? (Cardul inca nu a sosit dar spre ca pana pe 1 octombrie sa vina, avem un botez acolo si sper sa ajungem).

Nu ai nevoie de viza ca rezident permanent. Daca mergi cu masina nu ai nevoie nici macar de pasaport, treci doar cu GCul de colo colo.

Nu sunt avocat si nu am dreptul de a da sfaturi legale in cazuri de emigrare sau orice alte probleme legale.
    Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  09-15-2005, 02:55 PM 18489 in reply to 18487

Multumesc Osiria!

Numai bine!!!!

View as RSS news feed in XML