Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

mayday sos

Last post 10-21-2005, 10:43 PM by thana. 8 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  10-20-2005, 10:47 AM 22554

mayday sos

am si eu o intrebare:la inceputul anului o sa fiu rezident in canada(emigrare) si as vrea sa plec de acolo la prietena mea care este rezident permanent in new york.in ce fel pot pleca ,legal vorbind? si invers,ea cum poate sa vina in canada cat de repde?multumesc,alex
  •  10-20-2005, 01:40 PM 22581 in reply to 22554

Re: mayday sos

Pai daca prietena ta e rezident permanent in US poate oricand sa vina in Canada la tine ... e la o aruncatura de batz si nu are nevoie de vizaWink [;)]

Ca sa pleci din US in Canada e usor dar ca sa intri in US e mai greu ... eu am niste prieteni care au emigrat in Montreal acum un an si ceva si inca nu au venit in US; chiar daca sunt rezidenti, mi-au spus ca trebuie sa obtina viza de State si ca nu e asa usor. Trebuie sa prezinti dovezi ca ai  o situatie stabila in Canada si intentia ta nu e sa te duci sa lucrezi ilegal in US.

•  10-20-2005, 02:17 PM 22583 in reply to 22581

Ami, vrei sa spui ca daca esti doar rezident in state poti calatori in canada fara viza? Poti trece granita doar cu pasaportul romanesc si GC-ul? In scopuri turistice, ma refer. E valabil si pentru Mexic?

Eu chiar ma gandeam ca daca as vrea sa merg pana in Canada ar trebuie sa cer viza de turist de la ambasada.......

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  10-20-2005, 02:40 PM 22590 in reply to 22583

Daca ai GC atat in Canada cat si Mexic poti sa treci doar cu GCul. Nici macar pasaport romanesc nu ai nevoie daca treci pe terestru cu masina (doar daca nu au schimbat ei ceva intre timp).

Ca rezident canadian insa, iti trebuie viza de State ca sa intri in State. Nu este chiar la fel ca atunci cand esti in Romania, dar daca nu ai o situatie cat de cat ok in Canada, un job stabil si de ceva vreme, atunci nu vei primi viza. Cunosc caz concret intr-o astfel de situatie.

Nu sunt avocat si nu am dreptul de a da sfaturi legale in cazuri de emigrare sau orice alte probleme legale.
    Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  10-20-2005, 02:52 PM 22593 in reply to 22590

osiria wrote:

Daca ai GC atat in Canada cat si Mexic poti sa treci doar cu GCul. Nici macar pasaport romanesc nu ai nevoie daca treci pe terestru cu masina (doar daca nu au schimbat ei ceva intre timp).

Cand am fost eu in iulie in Canada(cu masina) la intrare erau foarte relaxati si m-au intrebat doar ce cetatenie am.

La intrare in  US insa atitudinea a fost mult mai rigida ; s-a uitat la GC, dupa care mi-a cerut si pasaportul, l-a rasfoit el nitel si a inceput sa ma intrebe de ce sunt "under parole" - gasise I-94 care era inca valabil pentru vreo 3 luni. A trebuit sa-i explic ce si cum.Nu stiu daca am nimerit eu un ofiter care facea exces de zel sau s-au schimbat lucrurile intre timp, cum zicea si Osiria.

Asa ca sfatul meu e sa ai si pasaportul la tine indiferent ca ti-l vor cere sau nu. Smile [:)]

•  10-20-2005, 03:01 PM 22597 in reply to 22590

Si eu stiu pe cineva, rezident canadian de aproape 2 ani si student acolo, care nu a primit viza pt SUA. E drept ca persoana respect fusese cu multi ani in urma refuzata la ambas din Buc.
    Does God play dice?
  •  10-20-2005, 03:20 PM 22601 in reply to 22593

Eu am fost in Canada la inceputul acestei luni, la iesire doar ne-a intrebat scopul vizitei, a raspunsul sotul ca mergem la rude si nimic altceva.... Eu chiar eram intrigata un picBig Smile [:D]Big Smile [:D]Big Smile [:D] aveam si eu green card proaspat si nu vroia nimeni sa-l vada....

Cand ne-am intors insa au intrebat ce cetatenie avem, sotul a raspuns pentru el americana si pentru mine romana.Sotul a aratat doar carnetul de conducere si a fost ok, eu am dat green cardul si a intrebat de pasaport la mine.... Tot asa, s-a chiorat ala o gramada pe viza si pe prima pagina a pasaportului dupa care ne-a dat liber....

•  10-21-2005, 11:17 AM 22737 in reply to 22601

Deci subiectul nu se refera la mancare... eu credeam ca e un nou tip de sos... Stick out tongue [:P]

A point is that which has no part.
  •  10-21-2005, 10:43 PM 22833 in reply to 22554

druofive wrote:
    am si eu o intrebare:la inceputul anului o sa fiu rezident in canada(emigrare) si as vrea sa plec de acolo la prietena mea care este rezident permanent in new york.in ce fel pot pleca ,legal vorbind? si invers,ea cum poate sa vina in canada cat de repde?multumesc,alex

Cand spui ca vrei sa pleci la prietena ta, vrei sa pleci definitiv sau numai in vizita?

Alea iacta est.
View as RSS news feed in XML