|
|
Faptele Apostolilor capitolul 2
-
05-13-2004, 04:10 PM |
-
ioanas.s
-
-
-
Joined on 04-06-2004
-
-
Posts 76
-
Points 1,020
-
|
Faptele Apostolilor capitolul 2
Odata cu coborarea Duhului Sfant in Ierusalim se pune baza Bisericii lui Isus
Cristos .
Duhul Sfant se coboara peste ucenici si incep sa vorbeasca in alte limbi asa cum le
da Duhul ,in limba celor care erau atunci in Ierusalim.
Petru are un mesaj minunat la care se intorc la Dumnezeu in ziua aceea 3000 de
oameni si devin crestini.
Primii crestini (Biserica primara) ar trebui sa fie un model pentru crestinii din toate
veacurile.
Sunt cativa pasi pentru ca un om sa devina crestin care sunt subliniati aici de
apostolul Luca care a scris cartea Faptele Apostolilor. Acesti pasi ar trebui sa se
gaseasca in viata fiecarui mantuit crestin.
Stim ca oamenii care L-au acceptat pe Domnul Isus in viata lor ca Mantuitor au fost
uniti impreuna in ziua cinzecimii de catre Duhul Sfant, care s-a coborat peste ei,
formand atunci prima Biserica crestina care, cu ajutorul Lui Dumnezeu, s-a
raspandit peste veacuri in toate timpurile pana in ziua de azi. Ca sa putem afla
raspunsul la intrebarea "Cum sa fim mantuiti?", putem sa privim la felul cum au fost
mantuiti primii crestini si uitandu-ne la treptele pe care le-au urcat ei pe calea
mantuirii, sa luam aminte si sa calcam pe aceleasi urme. Dumnezeu a trasat un
proiect clar pentru oamenii secolului XXI in sensul acesta. Sa privim pasii care-i
traseaza Biblia pentru a deveni membru al Bisericii lui Cristos sau a fi mantuit. Sa
privim la textul din Fp.Ap.2: 22-47, care reprezinta nasterea primei Biserici crestine
si de unde ar trebui sa se inspire orice Biserica crestina:
1.Credinta in Domnul Isus ca Mantuitor sau in Evanghelie
Evanghelia reprezinta vestea buna prin faptul ca Dumnezeu a dat, in dragostea Lui
nemarginita, ce a avut mai scump, pe singurul Lui Fiu Isus Cristos, sa moara pentru
pacatele noastre ale tuturor, pentru ca pedeapsa ce trebuia sa cada asupra
noastra, a oamenilor, sa cada asupra lui Dumnezeu, prin moartea Domnului Isus pe
cruce la Golgota (Ioan 3:16-18; Efeseni 1:7-10,ectc). Si in textul din care ne
inspiram vedem caci Petru prezinta oamenilor in Ierusalim Evanghelia aceasta,
vestea buna ca si ei pot fi iertati prin jertfa Mantuitorului pe care, prin pacatele lor,
L-au rastignit acolo, la Golgota. Asa cum am vorbit in capitolul despre mantuire, nici
un om de pe pamant nu este fara pacat, deci Isus murind pentru toti oamenii.
Important este ca ascultatorii sa-si de-a seama ca sunt pacatosi si, din acel
moment, sa accepte sa-si schimbe mentalitatea .
Lucrarea aceasta se face cu ajutorul Duhului Sfant si cu acceptul omului. Acest
lucru il putem vedea deslusit in momentul in care Domnul Isus sta de vorba cu
Nicodim, un fruntas al iudeilor (Ioan 3:1-13). Domnul ii explica lui Nicodim
necesitatea schimbarii vietii si a procesului nasterii din nou pentru a putea intra in
Imparatia lui Dumnezeu . Acest lucru se realizeaza prin nasterea din apa
(reprezinta in sens spiritual acceptarea cuvantului sau evangheliei ) si din Duh
(reprezinta lucrarea ce o face Duhul Sfant in viata omului care accepta cuvantul
prin descoperirea pacatului si calauzirea pe mai departe in calea lui Dumnezeu spre
o noua viata).
Multi dintre oamenii zilelor noastre nu accepta Cuvantul lui Dumnezeu in viata lor.
In Ierusalim si, dealtfel, in toata Biblia, sunt exemple care arata impietrirea
oamenilor atunci cand este vorba sa primeasca pe Domnul Isus in inima lor. Asa
cum am mai spus, toti acestia vor ajunge, prin propria lor decizie. in pedeapsa
vesnica. Totusi, exista si o categorie de oameni, care accepta adevarul in inimile
lor precum si schimbarea pe care Duhul Sfant o lucreaza in vietile lor. Impreuna cu
aceasta ultima categorie, sa mergem mai departe, sa vedem care le este felul de
viata si sa luam aminte la pasii lor pe calea mantuirii. Doar calcand pe aceasta cale,
trasata de Dumnezeu, putem sa fim mantuiti.
2. Pocaiti-va
Ceea ce cere Petru celor 3000 de oameni care L-au acceptat pe Domnul Isus in
viata lor, este sa intre in Biserica Domnului. Dumnezeu are planul de a include
credinciosii din toate timpurile in Biserica Sa, iar proiectul Lui nu se schimba pentru
ca, asa cum am discutat la "Nevoia unui plan de mantuire", nimeni nu poate
schimba proiectul lui Dumnezeu. Fiecare din acesti pasi, au o importanta majora in
planul lui Dumnezeu, iar ordinea lor nu se poate schimba. Pocainta este un proces
continuu in viata omului si ea este caracterizata de trei factori principali:
a. Recunoasterea pacatului
Ca si in textul de unde ne inspiram, oamenii sunt strapunsi in inima de descoperirea
pacatului din viata lor, prin lucrarea Duhului Sfant, recunoscandu-si starea.Un alt
exemplu ar fi acela al lui Isaia care, in prezenta Domnului spune :" Doamne sunt un
om cu buze necurate si stau in mijlocul unui popor tot cu buze necurate (Isaia
6:5)". Mai exista multe alte exemple de credinciosi in Cuvantul lui Dumnezeu care,
intr-un un anumit moment critic in viata lor si-au recunoscut pacatul si s-au intors la
Dumnezeu. Printre acestia putem aminti pe Pavel, Maria Magdalena, Lidia din Filipi,
etc. In zilele nostre, este foarte greu ca oamenii sa renunte la statutul lor social,
sau religios, la starea lor de mandrie, sau la pacatele care le tin viata legata, ca :
minciuna, furtul, alcoolismul, idolatria, barfa si alte lucruri pe care Biblia le
descopere ca pacate ce robesc oamenii (Galateni 5:16-21; 1 Cor.3:3, Efeseni
5:3etc); fiind robiti de aceste lanturi, foarte multi oameni nu accepta mantuirea lui
Dumnezeu in viata lor.
b.Marturisirea pacatului
Daca este greu sa-ti recunosti pacatul, cu atat mai greu este sa ti-l marturisesti; la
fel, insa, cazurile descrise mai sus Isaia, Pavel, Maria Magdalena, Petru, cei 3000
de oameni de la Ziua Cinzecimii, isi recunosc starea. Chiar si psalmistul indeamna,
prin Psalmul 32 :3-5, sa venim inaintea Domnului cu starea noastra si El are putere
sa ne curateasca de orice pacat.
c. Renuntarea la pacat
Dupa ce ne-am marturisit pacatul, urmeaza renuntarea la pacat. Domnul Isus ii
spune femeii prinse in preacurvie : "Pacatele iti sunt iertate; du-te si sa nu mai
pacatuiesti (Ioan 8:11); Isaia, de asemenea, indeamna la renuntarea la pacat(
Isaia 1:16) si, de altfel, in toata Biblia, Dumnezeu indeamna omul la pocainta.
Procesul de pocainta incepe din momentul acceptarii Evangheliei in viata omului si
continua pe tot parcursul vietii credinciosului. Putem intelege acest lucru prin
urmatorul tablou :
Sa ne imaginam viata unui om, ca a unui om care este imbracat in haine albe in
fiecare zi. Aceste haine, reprezinta spiritual curatirea facuta de sangele Domnului
Isus in viata noastra. Sa spunem ca acest om trebuie sa umble zilnic prin lumea
aceasta si, ca sa poata supravietui, trebuie sa mearga la lucru, la cumparaturi, sau
in alta parte . Avand in vedere ca acest om, iesind afara din casa, ajunge sa-si
murdareasca hainele luand contact cu noroiul, praful si ploaia de afara, va trebui
sa-si curete hainele. In fiecare seara, venind acasa, omul nostru isi va curati
frumos hainele, pentru ca, a doua zi, sa poata fi din nou curat si cu hainele albe.
Acest tablou nu reprezinta altceva decat viata crestinului traind in lumea aceasta.
Crestinul, in fiecare zi, este nevoit sa umble pe acest pamant cu scopul de a
supravietui si de a-L marturisi pe Domnul Isus pentru ca Imparatia Lui sa ajunga in
cat mai multe inimi si cat mai multi oameni sa fie mantuiti.Umbland intr-o lume plina
de pacate, este cu neputinta sa nu pacatuim .Dar, indata ce realizam ca am
pacatuit, vom cere iertare Domnului Isus, Mantuitorul si Cel care are puterea sa ne
curateasca de orice pacat. Avem sansa aceasta extraordinara ca ori de cate ori
am pacatuit si ne-am murdarit hainele albe primite la inceput de drum, cand L-am
acceptat pe Isus in viata noastra, sa le curatim din nou (1Ioan2:1).
3. Si fiecare din voi sa fie botezati (Fp Ap 2:38)
Botezul, la fel ca si pasi
|
|
-
05-14-2004, 04:32 AM |
-
ioanas.s
-
-
-
Joined on 04-06-2004
-
-
Posts 76
-
Points 1,020
-
|
Re: Faptele Apostolilor capitolul 2
Dragii mei era o propunere sa se discute cate un capitol in Biblie.
OK ! Eu am facut acest studiu pe capitolul 2 din Fp.Ap.
Daca nu aveti nimic de comentat la acest capitol nu-i nimic.
Un website eu am la adresa:
http://www.geocities.com/cioanas/Home.html
Important este sa va intereseze si sa iubiti Scriptura!
|
|
-
06-04-2005, 06:39 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Toate bune si frumoase! Da' care sunt pacatele alea pentru care trebuie sa fiu mantuit?
A point is that which has no part.
|
|
-
06-04-2005, 08:43 AM |
-
Prism
-
-
-
Joined on 02-13-2005
-
US
-
Posts 1,600
-
Points 10,315
-
|
Isus a fost jertfit pentru pacatul primordial in principiu, Adam si Eva (si uite asa au inceput barbatii sa sufere din cauza parsiveniei si prostiei feminine :) si pacatele iudeilor ca popor in general. Daca vorbesti de mintuire in general, well, sint pacate si pacate :) Capitale (furtul, minciuna, idolatria..vezi mai sus) si mai putin...you know, strip joints, hash, coke, fetitze...Chestii de-astea.
|
|
-
06-04-2005, 10:27 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
nooo... come on, this is not fair!!
|
|
-
06-04-2005, 01:01 PM |
-
Prism
-
-
-
Joined on 02-13-2005
-
US
-
Posts 1,600
-
Points 10,315
-
|
Euclid wrote: | nooo... come on, this is not fair!!
|
|
Nobody said life is fair, my dear Just pointing out the obvious.
|
|
-
06-04-2005, 09:06 PM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Si atunci care e rolul lui Dumnezeu? Aduna taxe pe slabiciunile noastre?
|
|
-
06-04-2005, 09:36 PM |
-
Prism
-
-
-
Joined on 02-13-2005
-
US
-
Posts 1,600
-
Points 10,315
-
|
El este Creatorul, omniprezentul, omnipotentul....ii lasa pe altii sa vinda bilete la usa Raiului. Se uita la noi si pun pariu ca se umfla de ris cind vede cit sintem de prosti ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
|
|
-
06-05-2005, 08:20 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Prism,
Stai asa ca nu e de ras... pai noi suntem copiii lui Dumnezeu, sa
inteleg ca face mishto de proprii Lui copii dupa chipulsi asemanarea
Sa? No way! Must be something else...
|
|
-
06-05-2005, 06:15 PM |
-
Prism
-
-
-
Joined on 02-13-2005
-
US
-
Posts 1,600
-
Points 10,315
-
|
Hei, ne-o fi facut El dupa chipul si asemanarea Lui, ba mai mult ne-a sadit si harul divin in suflet. Dar a renuntat sa ne dea inteligentza, determinare, dragoste, putere, caracter absolute si abilitatea sa discernem binele de rau. O fi fost dezamagit sa vada ce ne poate face un sarpe cu un mar si o femeie goala
|
|
-
06-05-2005, 11:49 PM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Prism,
Ha ha! Pai daca suntem rebut ce isi mai pierde timpu' cu noi! Wipe out!
Ca poate! Sa faca altii mai breji si mai devreme acasa...
Dar nu... cred ca e un pic sadic... ii place sa ne vada cum ne
perpelim... la foc mik... cum ne mancam intre noi prin mijloace cele
mai diverse si mai sofisticate... suntem o comoara de entertainment...
Cred ca din cand in cand ii cheama pe ceilalti zei acasa la o bere si
le arata planeta Pamant: ia uite baaa ce tolomaci ie astia! Io i-am facut!
|
|
-
06-06-2005, 11:38 AM |
-
Prism
-
-
-
Joined on 02-13-2005
-
US
-
Posts 1,600
-
Points 10,315
-
|
Euclid, De acord moncher. Trebuie sa fie nostim sa poti vedea paleta de slabiciuni umane in plina glorie![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
|
|
-
06-07-2005, 12:08 PM |
-
Hellena
-
-
-
Joined on 03-07-2005
-
California
-
Posts 573
-
Points 9,390
-
|
Agree cu Euclid. De ce Dumnezeu a pus marul tentatiei acolo in gradina?De ce trebuia sa fie o bariera ? de ce nu l-a scos din radacini si sa lase pe Adam si Eva sa traiasca in pace. Dar te contrazic Prism(again) dava Eva nu manca din mar (vorba vine in realitate stii si tu ce au facut cei doi acolo -love) tu nu ai fii existat pe pamant. Ar fii fost numai doi oameni Adam si Eva , si era bine? ![Confused [*-)]](/emoticons/emotion-42.gif) Eu nu cred ca era bine.Foarte binee ca Eva s-a culcat cu propriul ei sotz si a facut copii si asa s-a nascut umanitatea. Ce ma intriga e ca se da vina pe femeie , cand cu toii stim ca barbatii sunt cei care nu pot sta fara sa se gandeasca la pacatul divin. O femeie poate sta fara sa faca dragoste (cu ea insasi sau cu parteneri) ani de zile un barbat dupa o luna se urca pe pereti. Asa ca nu prea cred eu ca Eva e vinovata, cred ca lui nenea Adam i s-au urcat hormonii la cap cand Eva curioasa l-a atins acolo si a vazut ca obiectul cu pricina devine mare ca un sarpe.Si ea l-a mancat ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif) lol. Asa a aparut bj-ul. ![Angel [A]](/emoticons/emotion-13.gif) He he. Daca sunt obraznica stergeti postul daca e comic si nu e ofending atunci nu il stergeti.
Singura prietenie de pret este cea care s-a nascut fara motiv.
|
|
-
06-07-2005, 12:23 PM |
-
Hellena
-
-
-
Joined on 03-07-2005
-
California
-
Posts 573
-
Points 9,390
-
|
Who was in charge in Eden? Adam. Who was brought to Adam as his "helper" to "complement" him? (Gen2:18) Eve. Eve was not created, and then Adam brought to complement her. The way the societies and religions of the world function, with their 'mother' earth and 'goddess' worship, one would have thought that the woman was 'prime'. To whom did God give the command to not eat of that tree? The "man". (Gen2:16-17) Who told Eve about it? Scripture doesn't say that God, specifically, told her. It says that God made the woman and brought her to the man.So, while Eve was first tempted and ate; in her giving to Adam and him eating, being the one in authority, FOR THE RECORD, it was "Adam" who sinned first. ...of humanity... Was it sin for Eve to yield to the temptation; obeying the serpent? Certainly. But was that the major sin? To -be- 'tempted' is not sin. Even to do something in ignorance is not unforgivable. God "overlooks" our times of "ignorance" if we "repent". Who knows what might have been the outcome if, when Eve brought the fruit to Adam, he had reprimanded her.
|
|
-
06-07-2005, 01:08 PM |
-
Angel
-
-
-
Joined on 02-15-2005
-
-
Posts 88
-
Points 1,175
-
|
|
-
06-07-2005, 01:31 PM |
-
Hellena
-
-
-
Joined on 03-07-2005
-
California
-
Posts 573
-
Points 9,390
-
|
|
-
06-07-2005, 06:10 PM |
-
Prism
-
-
-
Joined on 02-13-2005
-
US
-
Posts 1,600
-
Points 10,315
-
|
pickle wrote: | | Dar te contrazic Prism(again) dava Eva nu manca din mar (vorba vine in realitate stii si tu ce au facut cei doi acolo -love) tu nu ai fii existat pe pamant. |
|
Pickle, sint convins ca Dumnezeu l-a "aranjat" pe Adam cu Eva si a inscenat evolutia omenirii ca sa fie sigur ca ma voi naste eu Nici nu ma indoiesc ca eu sint apogeul, punctul culminant pe scara evolutiei speciei umane... de-aici incolo omenirea nu are incotro s-o ia decit in jos You've got to be kidding !!!!..Credeam ca discutam faptele istorice si nu speculam la modul voios...
I guess, the bottom line is....God created Adam. Period.
And then, seeing that he's lonely (not horny, unhappy, hungry, depressed, or God knows what women's imagination might come up with) he gave him Eve. Made of one of Adam's bones. As a company. Not wife or even "one apple" hooker. Think of it as a helpful dog, monkey or something similar.After the primordial sin happened He gave her attributes that would make her a suitable match (not companion, company, date, etc) for Adam. Period.
And from then on the whole thing spiraled downward with the speed of light...and peace ceased to exist on Earth.![Wink [;)]](/emoticons/emotion-5.gif)
|
|
-
06-08-2005, 01:44 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Pickle/Gandalf,
Ha ha! Buna! Dar aia doi nu au facut "love", mai exact ei faceau "love" de mult timp, da, nu de-aia sa luat Shefu' de ei....
Dumnezeu le-a spus sa nu manance din pomul "cunoasterii binelui si al
raului" - deci pana atunici Mr. Adam si Miss Eva habar nu aveau ce e
bine si ce e rau.
Mister Lucifer (intruchipat de scrieri si grafica ca un sarpe - sarpele
simboliza viclenia la acea vreme), in realitate un fel de zeu mai
mititel, presedinte de sindicat or something, le zice: "Oare chiar asa
a zis Dumnezeu ca nu puteti sa mancati?" deci nu le-a zis: "ba, luati
de mancati ca n'o fii foc!" chestie de nuanta... Eva, fire mai
sensibila, dornica de experimente, plictisita din lipsa de shopping
mall, si as spune eu: mai curajoasa, a cedat si a papat, dupa ea
si Adam.
Primul lucru pe care l-au descoperit a fost ca erau... in pielea goala!
|
|
-
06-08-2005, 01:51 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Pickle,
De ce aia si de ce ailalta...
Pai Dumnezeu nu e batut in cap! Nooooo... e a mai desteapta Chestie care poate sa existe.
Cand l-a creat pe om l-a creat LIBER, in sensul ca poate sa face ce il
taie pacu'... altfel nu ar mai fi fost nici o distractie... eram toti
niste robotei care fie ne-am fi sinucis mai devreme sau mai tarziu din
cauza plictiselii fie pashteam linistiti pe camp cot la cot cu
mamiferele de acelasi calibru. El ar fi trebuit sa joace sah toata ziua
cu Lucifer, fara CNN, SkyNews, Osama Bin Laden, Bush, Pickle si alte
personalitati marcante.
|
|
-
06-08-2005, 03:07 PM |
-
Hellena
-
-
-
Joined on 03-07-2005
-
California
-
Posts 573
-
Points 9,390
-
|
Prism wrote: |
pickle wrote: | | Dar te contrazic Prism(again) dava Eva nu manca din mar (vorba vine in realitate stii si tu ce au facut cei doi acolo -love) tu nu ai fii existat pe pamant. |
|
Pickle, sint convins ca Dumnezeu l-a "aranjat" pe Adam cu Eva si a inscenat evolutia omenirii ca sa fie sigur ca ma voi naste eu Nici nu ma indoiesc ca eu sint apogeul, punctul culminant pe scara evolutiei speciei umane... de-aici incolo omenirea nu are incotro s-o ia decit in jos You've got to be kidding !!!!..Credeam ca discutam faptele istorice si nu speculam la modul voios...
I guess, the bottom line is....God created Adam. Period.
And then, seeing that he's lonely (not horny, unhappy, hungry, depressed, or God knows what women's imagination might come up with) he gave him Eve. Made of one of Adam's bones. As a company. Not wife or even "one apple" hooker. Think of it as a helpful dog, monkey or something similar.After the primordial sin happened He gave her attributes that would make her a suitable match (not companion, company, date, etc) for Adam. Period.
And from then on the whole thing spiraled downward with the speed of light...and peace ceased to exist on Earth.![Wink [;)]](/emoticons/emotion-5.gif)
|
|
Hai ca m-ai luat tare. Pai eu nu discut aici fapte istorice? OK sa incep
Geneza zice
26. Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”
27. Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.
28. Dumnezeu i-a binecuvântat, şi Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul, şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.” Asta e in capitolul I
In capitolul doi se bat faptele cap in cap acu dumnezeu mai face unul din tarana si il pune in Eden?.
7. Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel un suflet viu.
8. Apoi Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit; şi a pus acolo pe omul pe care-l întocmise
Plus tu spui ca Eva nu era nevasta lui Adam si ea era numai de companie acolo WRONG
25. Omul şi nevasta lui erau amândoi goi, şi nu le era ruşine.vezi era nevasta-sa.
Uite asta e adevarat:
4. Atunci şarpele a zis femeii: „Hotărât, că nu veţi muri:
5. dar Dumnezeu ştie că, în ziua când veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii, şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul”.
Ia te uita Adam a botezat-o pe Eva
20. Adam a pus nevestei sale numele Eva: căci ea a fost mama tuturor celor vii.
Uite ca aici e egoism
22. Domnul Dumnezeu a zis: „Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele şi răul. Să-l împiedicăm dar acum ca nu cumva să-şi întindă mâna, să ia şi din pomul vieţii, să mănânce din el, şi să trăiască în veci.”
23. De aceea Domnul Dumnezeu l-a izgonit din grădina Edenului
Nici pe departe nu am fost copii lui dupa cum vezi nu a vrut sa fim nemuritori si sa fim in dreapta lui.
Apoi fii lui Adam au neveste care nu stim de unde rasar si fac copii. Imi pare rau prism dar asta nu pot sa o diger.
Daca te ofensez spune-mi si nu iti mai dau replica.or you' ve got to be kidding!!!!
|
|
-
06-08-2005, 06:17 PM |
-
Prism
-
-
-
Joined on 02-13-2005
-
US
-
Posts 1,600
-
Points 10,315
-
|
pickle wrote: | |
Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.
|
|
Eva a fost creata abia in capitolul 2, din coasta lui Adam, cind a vazut Dumnezeu ca merg toate prea bine ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif)
pickle wrote: | | Plus tu spui ca Eva nu era nevasta lui Adam si ea era numai de companie acolo WRONG |
|
Notiunea de nevasta apare doar in Romani, daca nu ma-nsel, cind barbatul si femeia sint uniti in har si taina cununiei.
pickle wrote: | |
Daca te ofensez spune-mi si nu iti mai dau replica.or you' ve got to be kidding!!!!
|
|
Nu draga, dar crupiera din Vegas care mi-a citit Geneza in timpul ****** sigura o sa se supere daca-i spun Chill out, it's just fun !!!
|
|
-
06-09-2005, 06:20 AM |
-
in cautare
-
-

-
Joined on 04-14-2005
-
-
Posts 159
-
Points 2,770
-
|
Draga pickle,
tare dezamagita vad ca esti de crestinism. Hai ca uite incerc eu sa-ti spun de ce a facut Dumnezeu unele lucruri, atat cat am inteles si eu.
1. Cand a spus Dumnezeu sa facem om dupa chipul nostru...oare de ce a spus "sa facem!"?... de parca ar fi spus haideti la treaba!, haideti ca M-am hotarat, ne-am hotarat... Am decis! haideti totusi sa facem om... dupa chipul si asemanarea noastra. De ce a fost nevoie sa se rosteasca "sa facem!"? De ce nu s-a scris "s-a hotarat Domnul sa faca om dupa chipul..." ci "sa facem".
Dupa cum spuneam prin prisma atemporalitatii si prestiintei dumnezeirii in momentul rostirii decretului facerii "Sa facem om" Dumnezeu Tatal accepta jertfa viitoare a Fiului plata pentru neascultarea omului inca necreeat, iar Fiul accepta sa se dea pe sine mortii pentru omul care astepta sa fie creeat, sa cada in pacat si sa moara.
Asadar Dumnezeu face om si il aseaza pe pamant, si ii face si o casuta pe pamant (care este acelasi lucru cu edenul, pamantul era paradis tot, inaintea caderii in pacat) o gradina in Eden. Daca ai citit in continuare Biblia ai fi vazut ca pamantul se strica si el cu totul o data cu pacatuirea omului, doar gradina Edenului este luata de la om, restul este lasat omului cazut.
2. Ispita lui Satana. Aici e mult de discutat inainte de "hotarat ca nu veti muri" iata cum incepe... "oare a zis Dumnezeu cu adevarat sa nu mancati din să nu mâncaţi roade din orice pom din rai?"... spuneti si voi ce intrebare inteligenta... oare chiar a zis asa? sigur nu a zis altfel? ...aceasta intrebare dubitativa cere o decizie... ascultare sau neascultare. Eva raspunde: "
| Roade din pomii raiului putem să mâncăm; |
| 3. |
Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: "Să nu mâncaţi din el, nici să vă atingeţi de el, ca să nu muriţi! |
Un raspuns ascultator si totusi... Iar sarpele raspunde "Hotarat ca nu veti muri Dar Dumnezeu ştie că în ziua în care veţi mânca din el vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul". Este asta o minciuna? este adevarat?
ce inseamna "Hotarat ca nu veti muri!"? cine a hotarat? ca nu vor muri?...dar oare e adevarat ca nu au murit?
Cu siguranta ca au murit.
Intrebarea e: partea a doua este adevarata? Oare chiar au cunoscut binele si raul si pentru acest fapt au fost ca Dumnezeu?
Sa citim mai departe ce scrie in Scriptura: "Au mancat....si...Atunci li s-au deschis ochii la amândoi şi au cunoscut că erau goi, şi au cusut frunze de smochin şi şi-au făcut acoperăminte"
| 8. |
Iar când au auzit glasul Domnului Dumnezeu, Care umbla prin rai, în răcoarea serii, s-au ascuns Adam şi femeia lui de faţa Domnului Dumnezeu printre pomii raiului. |
| 9. |
Şi a strigat Domnul Dumnezeu pe Adam şi i-a zis: "Adame, unde eşti?" |
| 10. |
Răspuns-a acesta: "Am auzit glasul Tău în rai şi m-am temut, căci sunt gol, şi m-am ascuns". |
Iata deci au mancat si li s-au deschis ochii si au cunoscut ca sunt goi si s-au temut. Iata deci ce cunostinta a adus pomul acela, cunostinta pacatului, cunostinta imparatiei lui Satana... si s-au temut. Astfel ei ales sa nu cunoasca neprihanit cum i-a facut Domnul ci sa cunosca in pacat. De asta le-a spus sarpele ca vor cunoaste si binele si raul. Pentru ca binele l-au cunoscut...si il stiau, si prin mandrie (sa fim ca Dumnezeu!) si neascultare au cunoscut raul, si numai asta au cunoscut, si in acest mod au cunoscut din acel moment in colo...pentru ca slava si lumina lui Dumnezeu i-a parasit. Pentru cunoscatori: Vesmantul de lumina dat de Dumnezeu, haina alba si stralucitoare a cazut si i-a dezgolit.
De atunci in colo cunostinta, modul de cunostere, metoda sau chiar materia cunoasterii in sine s-a degradat in pacat. Astfel avem cunostinta raului, Iar Adam si Eva au avut si cunostinta binelui. Noi binele stiti ca nu il mai discernem foarte bine suntem ca niste miopi, avem nevoie de indreptar, de ochelari
|
|
|
|