Nu pot sa-ti ofer decat cateva sfaturi, din ce-am auzit si-am citit si-am intalnit eu pana acum: trebuie sa ai o adresa la care sa mergi in state, nu trebuie neaparat sa fie o rezidenta/casa/apartament, poate fi si un hotel.
Sunt hoteluri, mai ieftine, in suburbii de obicei si foarte aproape de Interstate-uri in general, cu acces usor, unde poti inchiria o camera la un pret sa zicem cam la 700-800$ pe luna (in general in jur de 170$/saptamana). Poti sa-ti rezervi camera pe internet, daca ai card bineinteles, sau eventul poate ti-o rezerva cineva, cauta un prieten, o cunostinta, orice. Lumea de cele mai multe ori e atat de mica...nici nu-ti vine sa crezi. Poate gasesti pe cineva cu care/ la care sa locuiesti. Din cate stiu, trebuie sa intri in state cel mai tarziu pana la 30 septembrie 2006, nu? Dupa parerea mea ai timp sa cauti si sa nu te trezesti singur in aeroport in Detroit.
Carnetul de conducere e valabil 3 luni. Am inteles ca examenul de conducere e foarte simplu, mult mai simplu decat in tara.
Slujbe poti gasi, desigur, mai greu sau mai usor depinde ce stii sa faci, cum vorbesti limba, cum sustii interviuri, etc. Poti cauta pe net, sunt suficiente informatii despre oportunitati e suficient sa cauti cu un motor de cautare JOBS DETROIT si vei avea multime de link-uri.
E adevarat ca fara masina esti un om mort, nu te poti deplasa nicaieri, sau aproape nicaieri; desigur, poti traversa strada daca esti suficient de norocos sa stai langa o zona de mall-uri - in general in suburbii, in orase nu prea gasesti ce-ti trebuie la preturi rezonabile.
Orice-ar fi, nu te descuraja in niciun fel. O SA REUSESTI! Nimic nu e intamplator!
Mult succes.
Map