Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Sfaturi pt noi veniti??

Last post 05-14-2006, 12:16 AM by bleizer. 11 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  10-24-2005, 08:18 PM 23349

Sfaturi pt noi veniti??

Buna sunt un castigator la Loterie 2006 si urmeaza sa vin in state, in zona detroit luna viitoare. Pana acum nu m-am interesat sa vad ce si cum deoarece nu stiam daca iau viza, insa acum sunt pe ultima suta de metri. Am primit viza insa nu stiu ce sa fac si as avea nevoie de sfaturi/idei in acest sens.

- unde imi pot gasi o chirie rezonabila si cu cat? care sunt zonele  recomandate/safe?
    - poti inchiria ceva inainte de a ajunge acolo sau macar sa rezervi ceva, avand in vedere ca nu stiu pe nimeni la care sa merg in primele zile;
    - este valabil carnetul de conducere din Ro? daca da, cat timp? pot conduce/inchiria cu carnetul din Ro?
    - posibilitati de job sunt in zona detroit? unde as putea sa gasesc de lucru la inceput ?
    - sistemul de transport in comun e bine pus la punct?? daca nu ai masina proprie, te poti descurca?

•  10-24-2005, 09:45 PM 23354 in reply to 23349

Re: Sfaturi pt noi veniti??

O chirie rezonabila ar fi in jur de $500, problema ta va fi ca in multe locuri nu te va primi din cauza ca nu ai inca o istorie in State, plus nu ai nici macar SSN, care va dura vreo 2-3 saptamani pana sa il obtii. Zone ok sunt la nord de autostrada 696, iar chirii mai convenabile vei gasii in zonele Warren, Sterling Heights, Madison Heights, unde sunt si cei mai multi romani.

Ce inseamna sa inchiriezi sau sa rezervi? Apartament? Nu prea cred, dar poate ai putea gasi o camera undeva, ceea ce cred ca va fi ceea ce trebuie sa faci pana iti va veni SSNul si vei incepe sa te orientezi.

Carnetul este valabil cel putin 3 luni daca nu 6, asa ca esti ok. Dupa ce iti iei SSNul vei merge sa dai pt carnetul de aici asa ca in circa o luna o sa ai si carnet de State.

Ce fel de job?

In suburbiile Detroit daca nu ai masina mori de foame. Nici macar nu se pune problema sa te poti descurca fara masina. Transportul in comun aici este ca sa nu zici ca nu exista autobuze.

Nu sunt avocat si nu am dreptul de a da sfaturi legale in cazuri de emigrare sau orice alte probleme legale.
    Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  10-25-2005, 01:38 AM 23379 in reply to 23349

Nu pot sa-ti ofer decat cateva sfaturi, din ce-am auzit si-am citit si-am intalnit eu pana acum:  trebuie sa ai o adresa la care sa mergi in state, nu trebuie neaparat sa fie o rezidenta/casa/apartament, poate fi si un hotel.

Sunt hoteluri, mai ieftine, in suburbii de obicei si foarte aproape de Interstate-uri in general, cu acces usor,  unde poti inchiria o camera la un pret sa zicem cam la 700-800$ pe luna (in general in jur de 170$/saptamana). Poti sa-ti rezervi camera pe internet, daca ai card bineinteles, sau eventul poate ti-o rezerva cineva, cauta un prieten, o cunostinta, orice. Lumea de cele mai multe ori e atat de mica...nici nu-ti vine sa crezi. Poate gasesti pe cineva cu care/ la care sa locuiesti. Din cate stiu, trebuie sa intri in state cel mai tarziu pana la 30 septembrie 2006, nu? Dupa parerea mea ai timp sa cauti si sa nu te trezesti singur in aeroport in Detroit.

Carnetul de conducere e valabil 3 luni. Am inteles ca examenul de conducere e foarte simplu, mult mai simplu decat in tara.

Slujbe poti gasi, desigur, mai greu sau mai usor depinde ce stii sa faci, cum vorbesti limba, cum sustii interviuri, etc. Poti cauta pe net, sunt suficiente informatii despre oportunitati e suficient sa cauti cu un motor de cautare JOBS DETROIT si vei avea multime de link-uri.

E adevarat ca fara masina esti un om mort, nu te poti deplasa nicaieri, sau aproape nicaieri; desigur, poti traversa strada daca esti suficient de norocos sa stai langa o zona de mall-uri - in general in suburbii, in orase nu prea gasesti ce-ti trebuie la preturi rezonabile.

Orice-ar fi, nu te descuraja in niciun fel. O SA REUSESTI! Nimic nu e intamplator!

Mult succes.

Map

•  10-25-2005, 07:53 PM 23533 in reply to 23379

Din cate stiu trebuie sa pleci in state in 6 luni de la data obtinerii vizei. Din aceasta cauza ma gandesc ca ar fi mai bine sa vin acum. De gasit o adresa acolo, nu am avut cum nestiind pe nimeni. M-am uitat pe site-uri sa vad ce pot gasi la motel/hotel pt primele zile, daca nu reusesc sa gasesc pe cineva care vrea sa imparta chiria (share rent). Mersi mult pt raspunsuri, macar asa o sa am o idee despre ce este acolo. Poti sa-mi dai un site de unde pot alege/cauta ceva de inchiriat pt primele zile? Pot lua masina daca n-am carnet de acolo si unde gasesc anunturile de la privati - este un ziar local cu anunturi?

Mersi mult

•  11-13-2005, 01:23 AM 25883 in reply to 23533

Intra pe  www.craigslist.org , aici dai pe Detroit , iar mai departe te descurci, vei vedea ca gasesti orice aici. Pa.

•  04-23-2006, 01:01 PM 41891 in reply to 25883

Hristos a inviat!

In Romania am fost economist, contabil sef  inr-o scoala timp de 5 ani. As dori sa intreb ce sanse as avea sa gasesc un job in domeniu ( contabilitate, casierie ) sau macar inrudit, cam cat se castiga in acest sector? Va multumesc mult.

•  05-04-2006, 08:23 PM 42960 in reply to 41891

Costele tata, sfaturile sunt de prisos.

Gaseste pe cineva care sa te ajute. Asta-i!

Stii cum e cu sfaturile date de romani p-acilea? Iote cam asa...

Cica lui Bula ii mureau gastele cu nemiluita. Se duce Bula la invatatorul din sat si il intreaba:

- Auzi, sfatuieste-ma tu ce sa fac, ca uite, imi mor gastele!

-Pai mai Bula, zice invatatorul, uite, pune-le si tu in macare niste medicamente si mai vino la mine peste trei zile.

Peste trei zile, Bula vine suparat la invatator si ii spune:

- Uite, am facut ce mi-ai zis, si gastele tot imi mor...

-Bine mai Bula, atunci mai taie-le din aripi cate un pic si vino la mine peste trei zile.

Dupa alte trei zile, Bula se intoarce la invatator:

-Invatatorule, am facut tot ce m-ai sfatuit si acum mi-au murit toate gastele. Ce sfat imi dai?

-Bai Bula, zice invatatorul, eu sfaturi as mai avea, dar nu mai ai tu gaste !

Come take a look @ BoldMouse IT Solutions!
  •  05-05-2006, 09:37 PM 43091 in reply to 42960

CyberDog, cam vechi bancul tau Stick out tongue [:P].

Cat despre romani .... sunt romani si romani Wink [;)] la fel ca si americanii , si orice alta natzie. Peste tot vei gasi uscaturi, pana si natura e plina de ele.Wink [;)]

"What nerv's me also destroy me!"
  •  05-06-2006, 07:29 AM 43128 in reply to 43091

Leona,

Bancurile vechi sunt asemenea vinurilor vechi. Adica bune ( asta era si mai bun in contextul original, insa l-am modificat un pic, inlocuind-ul pe Iztic cu Bula ).

Ai dreptate privitor la uscaturi...O singura observatie as avea. Noua, romanilor, ne place extraordinar de mult sa-i sfatuim pe altii. De gura suntem foarte buni, insa atunci cand trebuie sa facem ceva concret, bagam capul intre umeri si facem pe prostii.

Come take a look @ BoldMouse IT Solutions!
  •  05-12-2006, 10:41 AM 44018 in reply to 23349

am citit mesajul tau destul de tirziu imi pare rau te-asi fi putut ajuta locuiesc singura in state si sunt in asteptarea copilor mei cre cine stie cind va fi  locuiesc in  Utica Michigan  sunt mama a doi copii pe care abia ii astept sa vina aici deci ai fi putut sta la mine fara probleme  daca mai esti inca int eresata  o sa-ti dau aici un nr de tel  si o adresa  pe care poti sa-mi scrii    Tel (586) 731-3878     si adresa    flori357@yahoo.com

•  05-12-2006, 12:49 PM 44036 in reply to 23349

Ti-am scris un mesaj cam de genul este prea tirziu cred ca nu este asa de tirziu  daca ai noroc inca ai nevoie de ajutor eu  sunt dispusa sa te ajut stiu ca este greu sa crezi in ce nu vezi  daca ai nevoie ia legatura cu mine ti-am dat si un nr de tel si o adresa pentru siguranta ta dupa ce luam legatura o sa-ti dau  nr de tel al familiei mele din Romania  fiica mea  locuieste in Buc si baiatul undeva in jud Mehedinti Nu fac glume si stiu foarte bine ce inseamna sa vii aici sa nu  pe nimeni  nu casa nu masina credema am luato de la 0 si am invins deci curaj daca D-zeu te-a ajutat sa cistigi sa vii aici inseamna ca poti sa vii si sa invingi Astept un semn sunt dispusa sa impart apartamentul care este destul de mare cu cineva din tara Aici ne mai schimbam si noi putin dar totusi raminem oameni cu inima mare
  •  05-14-2006, 12:16 AM 44141 in reply to 23354

daca stii pe cineva care este nou venita si vrea sa imparta chiria cu alta persoana eu sunt dispusa locuiesc tot im Michigan  undeva in utica sunt singura am un apart cu 2 camere si  chiar asi vrea sa stau cu cineva dar din tara si ma gindesc in acelasi timp ca poate cineva nou venit are mare nevoie de ajutor
View as RSS news feed in XML