Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

MY PET

Last post 06-20-2008, 04:52 PM by seagull. 59 replies.
Page 2 of 2 (60 items)   < Previous 1 2
Sort Posts: Previous Next
  •  05-17-2008, 03:49 PM 72992 in reply to 72985

Re: MY PET

arissa:

Karla, mie mi se pare mult 5 cups la un puppy. Eu la ala mare de 135 de lbs ii dau abia 4 cups si nu le termina niciodata (are niste figuri la mancare!!!), dar eu nu ma ingrijorez ca nu duce lipsa de tesut adipos pe el.

Dobermanul meu are un stomac foarte sensibil, daca ii dau mancarea asa luata din punga de dog food o vomita toata. In schimb eu o pun in castronul lui, pun apa calda si o las sa se inmoaie pt vreo juma de ora. Asa e mult mai usor de digerit pt el. Si cam asa e de  ani de zile. S-a mai intamplat ca sotul meu sa 'uite' sa-i inmoie mancarea, daca eu nu-s acasa la ora lor de cina, si de fiecare data a vomitat-o, din cauza stomacului sensibil si a felului in care mananca (extrem de rapid si inghitit fara mestecat). 

Incearca sa i-o inmoi in apa vreo juma de ora inainte de a i-o da. Vara se intampla sa vomite mai des cainii...ai mei au niste reprize de-mi vine sa o iau la fuga cateodata. I-am dus la vet la inceput, si m-a costat o groaza de bani ca sa mi se zica acelasi lucru...cine stie ce-au mancat, aerul prea cald, umid si alte tampenii....m-am invatat minte si daca se mai intampla cu ai mei, eu le dau imediat paine (sunt morti dupa paine) ca le calmeaza stomacul si orez fiert (le calmeaza tracul digestiv - asa mi-a zis vetul de fiecare data). In schimb eu nu i-am invatat cu dog treats de pe aici. Le-am dat o singura data niste oase dintr-alea de vaca mari sa se 'joace' cu ele, si dupa aceea mi-au bolit amandoi vreo saptamana. Am lasat-o balta cu toate dog treats de prin comert aici. Cainii mei sunt morti dupa paine in schimb, erau innebuniti dupa rosette in Italia. Asa ca ei numai paine mananca ca treat, si mi-a zis de fiecare data vetul ca e bun pt stomacul lor (si din fericire le place, ca nu la multi caini le place painea simpla).

Cand mi-au fost amandoi foarte bolnavi de la oasele alea de vaca, mi-a zis vetul sa le dau science diet food la cutie. Daca gasesc numele exact il scriu. Mai am niste cutii ramase pe undeva. E o combinatie de orez fiert si carne de pui sau curcan, din cate tin minte. Le-a calmat stomacul la amandoi, dar era cam scumpa si cand si-au revenit am dat-o inapoi pe mancarea lor.  

Si inca ceva legat de mancarea inmuiata...in felul asta poti sa-i dai cat scrie pe cutie, ca e foarte usor de digerit pt el. Dobermanul era asa de schilod cand l-am adus aici, asa a fost dintotdeauna, ca e foarte activ. Ii numaram coastele si arata de parca nu-i dadeam de mancare cu lunile. Dupa ce l-am facut gay, am inceput sa-i dau cu juma de cup peste portia lui in fiecare zi...si in sfarsit a pus si el cateva lbs in plus. Nu-i mai numar coastele, si la ultima cantarire la vet pusese 8 lbs pe el...numai bine pt el.  

Sper sa ajute.  

arissa, asa scrie pe pachet 5 cups/day dar nu cred ca e mult ca eu ii dadeam cred ca si mai mult ca mananca pana si o vaca daca i-o dau.e foarte haplea la mancare dar dupa 10 minute face spume la gura si vomita.uite dupa ce am citit mesajul tau i-am dat mancarea inmuiata in apa calda, am asteptst 5 minute sa se inmoaie boabele si i le-am dat asa, i-am pus 2 cups si le-a terminat in mai putin de 5 minute.acum ii fierb si orez si ii dau sa vad ce face dar garantez ca il mananca.daca mananca si soareci de la pisica, orezul il haleste imediat.

Cred ca una din cauze ar fi si faptul ca mananca prostii de pe jos de afara, de ex ce prinde pisica soareci,porumbei dar dupa aia nu mai vrea mancarea lui ca se simta rau de la stomac.eu il tin afara singur vreo 6 ore pe zi ramnae singur afara in curte ca nu are cine sa il supravegheze si atunci cred ca isi face de cap si mananca de pe jos.

Sper sa ia in greutate daca reuseste sa digere mancarea ca altfel nu as vrea sa ma duc pe la vet ca e scump de tot.

Merci mult pentru idei.Eu ii dau de la Hill's -science diet canine large breed puppy food, se gaseste si la Petsmart.

Sanatate la toti cateii!!

•  05-17-2008, 04:19 PM 72993 in reply to 72992

A mancat si orezulBig Smile i-am dat cam 1 pumn sa zic, s-a uitat el cam stramb ca e doar orez fiert fara miros fara gust dar a mancat ca pentru el e ceva nou , era si apa calda i-o fi placut.i-am pus si 2 felii de paine inmuiate in orez si le-a mancat.cam cat de des sa ii dau orez?numai cand are probleme cu stomacul sau de cate ori pe sapt sa ii dau?dar paine?nici eu nu ii cumpar treats ca le-a vomitat si pe alea.i-am dat o data si un os de vaca sa roada , l-a mozolit si a vomitat, de atunci nu i-am mai dat.

sarumana!

•  05-17-2008, 09:04 PM 72998 in reply to 72993

Karla, ai dreptate, nu-i de fapt mult cu 5 cups pe zi, m-am pripit sa comentez, scuze. El e puppy si consuma mult mai multa energie decat un adult si normal ar fi sa manance un pic mai mult. La ai mei pe punga scrie 4 si ceva pt un adult de peste 100lbs. Numai ca nu i le da toate 5 cups intr-o singura masa, trebuie impartite pe vreo 2-3 mese pt un puppy. Cand o sa fie adult poti sa-i dai si la o singura masa tot continutul. Din cate vad al tau 'baiet' e un haplea ca al meu...de parca n-au vazut in viata lor mancare. Big Smile

E foarte probabil sa manance de pe jos si sa-i fie rau, al meu mananca iarba cateodata, vomita, si continua sa manance iarba...nu contestez ca la inteligenta e un pic mai jos decat media. LOL Si inca ceva...daca face efort fizic, se joaca, alearga, sare, gafaie, etc...nu-i da imediat sa manance...ii vine rau (cel putin la al meu). Intodeauna le planuiesc plimbarile cu cel putin o ora dupa sau mai mult de o ora doua inainte de a le da de mancare. Si nu-i lasa de mancare in castron daca tu nu esti acasa, mai ales daca-i haplea...ca mananca rapid, iese sa prinda vreun porumbel, alearga ca bezmeticul, ii vine rau, vomita...si n-ai facut nimic. Nu stiu ce program ai tu, dar da-i de mancare inainte de a pleca de acasa, si vreo 2 ori cand esti acasa...si asa e sub supraveghere cand mananca.

Orezul da-i-l de cate ori vezi ca e intors la stomac, si poti sa-i dai si in fiecare zi in mancare. In vara trecuta cand au avutai mei multe probleme cu stomacul, fierbeam cantitati mari de orez, si le aveam pregatite prin frigider...cand era ora de masa, le bagam si o portie de orez. Painea pt cainii mei e regular treat...trebuie sa recunosc ca eu ii rasfat cu paine, le place si le dau de cate ori sunt baieti buni acasa, inainte de culcare, dupa ce mananca ca desert, cand mi se pune pata :)), etc,  painea pt caine e pe lista de cumparaturi in fiecare saptamana.

Mancarea aia de care ziceam mai sus se numeste Hill's Prescription Diet i/d canine. Are rice, turkey, grain corn, pork liver, si inca mai multe. Le-a fost bine cu ea, dar mi s-a parut piperata la pret. Mai ales ca eu am doi si mari.

Ah, vezi ca daca schimbi mancarea de caine des, cainilor nu e e bine la stomac....trebuie schimbata treptat mancarea. Scrie de fapt si pe dog food bag.

Live Free or Die.
  •  05-18-2008, 09:31 PM 73016 in reply to 72998

arissa, vesti bune aziSmile i-am dat 4 cups in total azi si nu a vomitat, i-am dat asa inmuiat in apa calda.cred ca asta era ,de aia imi vomita saracutul de el ca nu digera mancarea. ii dau si paine si ii place tot asa inmuiata in apa.cred ca o sa continui cu Hill's macar acum cat e puppy ca sa creasca.mancarea e cam piperata la pret, am gasit la Petsmart cu $31 pachet de 35 pounds dar e la promotie.
  •  06-03-2008, 06:31 PM 73446 in reply to 73016

da oase ceva ii dai?cica e bine sa roada ceva ca isi curata dintii.dar eu nu ma indur sa ii dau nimica pentru ca mi-e sa nu vomite Fist Daca da, cum se numesc oasele?
  •  06-03-2008, 11:09 PM 73461 in reply to 73446

Karla, ma bucur sa aud ca ti s-a ingrasat catelu (iti raspund aici la comentariul de pe celalalt topic)... de oase stiu si eu ca e bine sa le dai pt dinti, dar eu nu le dau pt ca le face rau la stomac. Si inca n-am ajuns la stadiul sa le perii dintii la caini. Big Smile Cand ii duc la vet le fac ei un periaj la dinti.

Ai grija mare ce fel de oase ii dai...sub nici o forma de pui, curcan si alte pasari...daca tii neaparat sa-i dai oase, sa fie mari de vaca, si sa fii cu ochii pe el sa nu inghita vreo bucata de os mai mare, ca-i face rau la stomac sau chiar mai rau, ii perforeaza stomacul. Din nefericire, stiu caz de caine ciobanesc care a murit din cauza oaselor, i-au perforat stomacul. Nu te lua dupa povestile alea de la tara, ca deh...ii arunci cainelui o bucata de mamaliga si cateva oase si l-ai mai linistit cu o masa.

Cum adica cum se numesc oasele? Bones...la asta te refereai? Smile

Daca vrei sa-i dai cainelui ceva sa-i curete dintii, si sa nu risti probleme cu oasele, vezi ca se gasesc in comert biscuiti facuti anumea pt curatirea dintilor...mi-a adus odata soacra un pachet de biscuti dintr-astia si le-am dat la caini, le-a placut la nebunie si nu le-a facut rau...dar sincer, n-am observat schimbari majore la dintii lor...de fapt, nici nu prea i-am luat la cercetat in amanuntit. Big Smile    Nu tin minte numele la biscutii astia, dar ii gasesti la orice grocery store pe unde-i pet food.

In rest, ai mei deja au inceput cu probleme...a dat caldura si furtuna de vreo 2-3 zile incoa' ...si imi bolesc amandoi acu, a inceput unu' sambata si azi a cazut si celalalt cu dureri de stomac....iar orezul, painea si pastilele. Sad 

Live Free or Die.
  •  06-04-2008, 03:47 PM 73492 in reply to 73461

Nu mai arissa, cum se numeste brandu' de la care le sa le iau oase ca de unde stiu eu ca nu le vomita?ma refer la oase din alea de la pet store, ca oase de vaca i-am dat si a vomitat bineinteles dar cred ca a mancat putina carne de pe ele.Le-am fiert cam vreo 2 ore apoi i-am dat.

Asa vad o gramada de mirodenii biscuiti, oase tot felul de dracii dar nu ma indur sa ii dau ca sutn sigura ca le vomita.Daca ai incercat tu ceva si nu a vomitat sa imi zici  si mie numele brandului.

Da sa ingrasat in ultima perioada ca digera mancarea mai bine, ii dau cam 8 cups pe zi ca mananca, ar manca si mai mult daca i-as da dar topaie destul toata ziua si consuma energie.Pe pachetul de mancare scrie 4 cups dar daca el vrea mai mult ce sa ii fac.Ii tin castronu in mana si ii dau asa cate o inghititura dar astept sa mestece bine apoi ii dau alta, daca il las pe el sa manance singur, mananca ca porcii si imi vomita.Dog

•  06-04-2008, 05:43 PM 73497 in reply to 25281

Foarte interesant topic, buna ideea ti-a venit Justina.

Intrebarea mea este pt. posesorii de animalute care au decis sa le faca asigurare medicala, ce companie folositi si daca are acoperire buna. Puiul meu gasit din intamplare la SPCA intr-o duminica in care eu si sotul meu nu aveam ce face si ne-am decis sa mergem ca poate ne indragostim la prima vedere si asa a fost, vazut, placut si luat acasa motanul. E o scumpete de motan dar are probleme cu  dintisorii din cauza tartrului. Am fost cu el la doctor si acum are "un zambet stralucitor" care a costat ceva peste 300$, problema este ca trebuie sa repetam procedura la fiecare 6 luni si asa ne-am decis sa ii facem asigurare. Noi folosim VPI Pet Insurance. 

Multumim pentru eventualele raspunsuri. 

Life is like a jar of Jalapeno peppers… What you do today, might Burn Your Ass Tomorrow
  •  06-04-2008, 06:33 PM 73498 in reply to 73492

Nu stiu de brand de oase, Karla. Eu ti-am zis am luat odata 2 oase mari de vaca si atat. Poate stie si altcineva cu caine. Confused

Live Free or Die.
  •  06-20-2008, 04:52 PM 73878 in reply to 25281

Noi avem o fetita boxer, Terra, acum are 6 ani dar o avem de cind era baby. Doarme cu noi in pat si e foarte spoiled. Ea este "copilul" nostru. De cind am fost copil am iubit animalele si am vrut sa am un ciine, dar ai mei nu m-au lasat asa ca cum am cumparat prima casa mi-am luat un ciine. De plimbat nu o plimb pentru ca avem o curte mare unde se joaca toata ziua vara. Terra e foarte frumoasa (care boxer nu e?) si foarte sensibila. Daca strigam la ea sau ridicam tonul imediat se pune jos si ofteaza:)

Pentru cei care au boxeri ckeck out forumul la boxerworld.com

Page 2 of 2 (60 items)   < Previous 1 2
View as RSS news feed in XML