|
|
Lucruri care dovedesc credinta mantuitoare
-
05-17-2004, 05:29 PM |
-
ioanas.s
-
-
-
Joined on 04-06-2004
-
-
Posts 76
-
Points 1,020
-
|
Lucruri care dovedesc credinta mantuitoare
LUCRURI CARE DOVEDESC CREDINTA MANTUITOARE
1. Dragostea pentru Dumnezeu
Asta era! Acum am atins inima problemei, pentru ca Romani 8:7 spune: "Fiindca
umblarea dupa lucrurile firii pamantesti este vrajmasie impotriva lui Dumnezeu".
Necrestinul il ofenseaza pe Dumnezeu, se razvrateste inauntrul lui impotriva lui
Dumnezeu, dar persoana regenerata este orientata spre a-L iubi pe Domnul cu
toata inima, sufletul, mintea si puterea sa. Desfatarea sa este maretia Domnului,
care este prima si cea mai mare dintre iubirile unui suflet regenerat. Dumnezeu
devine cea mai mare bucurie a lui. Pentru ca veni vorba, este o mare diferenta
intre dragostea pentru Dumnezeu si acea atitudine egoista care se concentreaza
doar asupra proprie-mi fericiri si Il priveste pe Dumnezeu ca pe un mijloc de a o
atinge, in loc ca eu sa am ca scop sa-L glorific pe El. De fapt, Isus a spus "Daca va
iubiti tatal si mama mai mult decat pe mine, nu sunteti ucenicii mei" (Matei 10:37).
Il iubesti pe Dumnezeu? Iubesti natura Lui, slava Lui, numele Lui, Imparatia Lui,
sfintenia Lui? Iubesti voia Lui? Suprema dragoste pentru Dumnezeu este o
evidenta decisiva a credintei adevarate. Ti-este inima inaltata atunci cand Ii canti
laude, pentru ca Il iubesti?
2. Pocainta de pacat
O dragoste adevarata pentru Dumnezeu trebuie sa implice si ura fata de pacat.
Este un fapt evident. Cine nu pricepe acest lucru? Daca iubesc pe cineva, presupui
ca dragostea mea inseamna ca eu doresc binele acelei persoane, nu-i asa? Daca ti-
as spune "Imi iubesc sotia, dar nu prea ma intereseaza ce i se intampla", ai pune la
indoiala dragostea mea. Pentru ca dragostea adevarata cauta ce este mai bine
pentru obiectul ei. Deci, daca spun ca Il iubesc pe Dumnezeu, inseamna ca trebuie
sa urasc pacatul, pentru ca pacatul Il ofenseaza pe Dumnezeu. Pacatul aduce
blasfemie lui Dumnezeu. Pacatul Il blestema pe Dumnezeu; cauta Il distruga pe
Dumnezeu, lucrarea Lui si Imparatia Lui. Pacatul L-a ucis pe Fiul Sau. Si daca
spun "Il iubesc pe Dumnezeu, dar tolerez pacatul", atunci ai toate motivele sa te
indoiesti de dragostea mea. Nu pot sa-L iubesc pe Dumnezeu fara sa urasc ceea
ce are ca scop sa-L distruga. Adevarata pocainta implica marturisirea si
intoarcerea de la pacat. Ar trebui sa fiu indurerat din cauza pacatului meu. Ar
trebui sa ma intreb "Sunt eu, oare, profund convins de rautatea pacatului meu? Il
constientizez eu la fel de rau si de amar dupa cum este cu adevarat? Creste
convingerea mea despre pacat pe masura ce inaintez in umblarea mea cu Cristos?
Urasc pacatul mai mult pentru ca este o ofensa la adresa Dumnezeului meu pe care
Il iubesc, decat doar pentru ca este devastator pentru sufletul meu? Ma
indurereaza mai mult atunci cand pacatuiesc decat cand sunt in necaz? Cu alte
cuvinte, ce ma indurereaza mai mult, pacatul meu sau nenorocirea mea? Cum imi
apar pacatele mele, multe? Frecvente? Agravate? Sunt eu mai mult indurerat de
pacatele mele, decat de ale altora? Acesta este semnul mantuirii. Adevarata
credinta, care mantuieste Il iubeste pe Dumnezeu si uraste ceea ce Dumnezeu
uraste, adica pacatul.
3. Adevarata smerenie
Adevarata credinta manifesta smerenie adevarata. Acest fapt este, in mod
evident, subliniat in predica de pe munte. Cei saraci cu duhul; cei care sunt
flamanzi si insetati dupa neprihanire, acei care, ca si in Matei 18, sunt precum
copiii, smeriti si dependenti; acei care se leapada de sine si isi iau crucea ca sa-L
urmeze pe Cristos. Domnul ii primeste pe acei care vin cu un duh frant si plin de
pocainta. Iacov spunea "El da har celor smeriti." Trebuie sa venim asa cum a facut-
o fiul risipitor. Adu-ti aminte ce a spus acesta in Luca 15, versetul 21,cred, "Tata,
nu sunt vrednic sa ma numesti fiul tau." Nu exista mandrie in aceste cuvinte. Nu
exista aroganta acumularii religioase sau implinirii spirituale, ci doar smerenie
autentica.
4. Dedicare in a-L glorifica pe Dumnezeu
Adevarata credinta, cea care aduce mantuirea, este dovedita si de dorinta de a-L
glorifica pe Dumnezeu. Orice am face, fie ca mancam sau bem, suntem profund
preocupati de Gloria lui Dumnezeu. Facem ceea ce facem, pentru ca vrem sa-L
glorificam. O, bineinteles, de multe ori esuam in a face aceste lucruri, dar viata
noastra este indreptata pe aceasta directie de a-L iubi pe Dumnezeu, a uri
pacatul, catre smerenie adevarata si lepadare de sine si, cunoscandu-ne
nevrednicia, sa fim in totalitate devotati Gloriei lui Dumnezeu.
5. Staruinta in rugaciune
Rugaciunea smerita, supusa si plina de credinta este un semn al mantuirii.
Strigam "Ava, Tata" pentru ca Duhul Lui, care este in noi, ne indeamna sa o facem.
Jonathan Edwards a tinut odata o predica intitulata "Ipocritii sunt deficienti in
slujba rugaciunii secrete" Ipocritii se pot ruga public, pentru ca ceea ce urmaresc ei
este sa ii impresioneze pe cei din jur, dar sunt deficienti cand este vorba de
rugaciunea secreta.
Un credincios adevarat are o viata de rugaciune personala, privata, in care cauta
comuniunea cu Dumnezeu.
6. Dragoste fara egoism
Un alt semn al credintei mantuitoare este dragostea neegoista. Ioan spunea "Daca
nu-ti iubesti aproapele, pe fratele tau, care este in nevoie, cum sa credem ca
dragostea lui Dumnezeu locuieste in tine?" Iar in 1Ioan 3, el spune "Daca Il iubesti
pe Dumnezeu, iubesti pe cei pe care El ii iubeste. Si Il iubim pe El si pe cei din jur ca
raspuns la dragostea pe care El ne-a aratat-o." Ioan 13 spune "Prin aceasta va sti
lumea ca suntem ucenicii Lui, prin dragostea ce o avem unii pentru altii."
7. Separarea de lume
Pavel le-a spus corintenilor ca noi nu am primit duhul acestei lumi, ci Duhul care
este de la Dumnezeu. Ioan enunta acelasi lucru astfel: "Nu iubiti lumea, nici
lucrurile din lume. Daca cineva iubeste lumea, dragostea Tatalui nu este in el." Un
credincios adevarat este separat de lume. O spun din nou, noi esuam in aceste
domenii, dar acestea sunt directia vietii noastre. Nu suntem perfecti. Nu am ajuns
inca acolo, dar Il iubim pe Dumnezeu si vrem sa Il iubim mai mult. Uram pacatul si
vrem sa il uram mai mult. Avem o smerenie autentica si o vrem amplificata. Suntem
dedicati Gloriei lui Dumnezeu. Avem o viata de rugaciune privata. Avem pentru cei
din jur o dragoste care vine de la Dumnezeu si vrem sa fim separati de lumea
aceasta, de felul in care este guvernata.
8. Crestere spirituala
Daca esti crestin adevarat, inseamna ca esti in crestere. Asta inseamna ca devii
din ce in ce mai mult ca si Cristos. Viata se dezvolta. Daca esti viu, vei creste nu
exista alta alternativa. Te vei imbunatati! Vei spori! Vei creste, pentru ca Cel care
a inceput aceasta lucrare, o va duce la bun sfarsit (Filipeni 1:6). Procesul va
continua; va fi in miscare. Duhul te va purta de la un nivel al slavei la urmatorul.
Priveste-ti, deci, viata. Vezi crestere spirituala? Sesizezi scaderea frecventei
pacatului si marirea standardului de neprihanire si umblare cu Dumnezeu?
9. Ascultare
Viata de ascultare. "Toate mladitele in Mine vor aduce roada." spune Isus in Ioan
15. In Efeseni 2:10, Pavel spune "Caci noi suntem lucrarea Lui si am fost ziditi in
Cristos Isus pentru fapte bune, pe care le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte, ca sa
umblam in ele." Aceasta este ascultarea. Suntem mantuiti pentru ascultarea
credintei. Priveste la viata ta. Vezi toate aceste lucruri? Incluzand dragostea
neegoista, separarea de lume, cresterea spirituala si ascultare? Daca da, acestea
sunt dovezi ale adevaratei credinte mantuitoare.
|
|
-
06-04-2005, 09:31 PM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Re: Lucruri care dovedesc credinta mantuitoare
Draga Ioana,
Intotdeauna m-am intrebat: OK, il glorificam pe Dumnezeu, aparent nimic rau in asta dar...
Cand glorifici asta inseamna ca pui pe cineva deasupra altcuiva pe o scara a valorilor.
Deci noi comparam Creatorul universului cu cine? Cu restu' lmii? Este
precum ai compara o Antilopa in plina forma cu un melc schiop de
singurul picior la o cursa de 500m scapa cine poate.
Cu cine este Dumnezeu in competitie de are nevoie de o astfel de glorificare?
:)
A point is that which has no part.
|
|
-
08-15-2005, 04:42 PM |
-
bluebird
-
-

-
Joined on 01-25-2005
-
Atlanta
-
Posts 245
-
Points 3,840
-
|
Nu stiu daca Dumnezeu este in competitie cu cineva, pt ca nu are cum...
Problema este ca altcineva se crede in competitie cu Dumnezeu.
|
|
-
08-15-2005, 11:00 PM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Bluebird,
Cum adica nu are cum?
|
|
-
08-18-2005, 03:20 AM |
-
alexpintea
-
-
-
Joined on 08-18-2005
-
Nasaud
-
Posts 6
-
Points 105
-
|
Oricine doreste sa creada in ceva anume, fie Dumnezeu fie altceva.Cand spui Dumnezeu, te gandesti automat la ceva net superior conditiei umane si asta pt ca e ceva supranatural si e un nonsens sa spunem ca Dumnezeu ar putea concura cu cineva inferior Lui din toate punctele de vedere.Dar cum spuneam totul se rezuma in a crede sau nu in divinitate.Pentru cine crede, experienta lui in acest domeniu spiritual va fi ceva deosebit.
GBU all!
Alex Pintea
|
|
-
08-18-2005, 08:54 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Alex,
Excelent spus, perfect de acord!
Dar atentie, fi atent ce spui, pentru ca asta are niste implicatii
fundamentale in practicile religioase: pe cine "prea-marim" pe cine
"lift up high", pe cine "slujim" (are un astfel de Dumnezeu nevoie sa
fie "slujit"?).
Dar, ce ne facem ca sunt mai multe divinitati? TOATE religiile admit ca
exista mai multi Dumnezei (chiar daca se roaga la unul singur), deci in
cazul in care nu vrei sa infintezi o noua religie proprietate
personala... In caz ca infintezi, let me know...
|
|
-
08-21-2005, 12:41 AM |
-
alexpintea
-
-
-
Joined on 08-18-2005
-
Nasaud
-
Posts 6
-
Points 105
-
|
Euclid,
Ma bucur pentru interesul aratat de tine in dezbaterea acestui subiect.Da, credinta in divinitate are implicatii profunde,dupa cum ai amintit.In decursul istoriei omenirii, referitor la capitolul religie, aceasta a jucat si joaca un rol important in viata comunitatii.Si asta o stiai deja, pt ca tu ai afirmat "exista mai multi dumnezei"Stii, defapt, si poate esti de-acord cu mine, foarte multe crime si probleme in general s-au intesat in jurul religiei.Din cauza asta exista si astazi probleme in toata lumea, analizat adanc, tot ce se face se face in numele a ceea ce oamenii cred.Tu pui intrebarea "pe cine "slujim"...." aici nu am inteles exact, doresti tu sa stii pe cine sa "slujesti" sau nu vezi rostul implicarii oamenilor in astfel de "practici religioase"?!Daca ar fi sa luam in considerare si ceea ce-am spus despre religie,chiar nu ar avea nici un rost sa mai credem in aceste practici create in mare parte de oameni.Apropos, nu "TOATE religiile admit ca exista mai multi Dumnezei".Religia iudaica este o religie monoteista, si asta e demonstrata si in practica lor religioasa.Am fost si sunt placut impresionat de istoria acestui popor,chiar daca nu sunt evreu.Eu unul sunt crestin,cel putin,doresc sa cred ca sunt un crestin.Dupa cum,probabil stii,crestinatatea se bazeaza pe religia iudaica.Religia musulmana intr-o mai mica parte doar.Ce m-a impresionat pe mine cel mai mult, a fost persoana Domnului Isus Hristos.(am o carte in format electronic "Mai mult decat un simplu tamplar"-if u want, i will send it to u)Daca doresti sa dezbatem mai detaliat,acest subiect despre crestinatate,religie in general,cu cea mai mare placere!
GBU!
Take care yourself!
Alex Pintea
|
|
-
08-21-2005, 04:46 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Buna Alex,
Numai daca promiti ca nu te enervezi... ...
"Am fost si sunt placut impresionat de istoria acestui
popor,chiar daca nu sunt evreu."
Mmm... depinde de gust... eu
ma las greu convins, i-a sa vedem vre-o doo argumente.
|
|
-
08-22-2005, 06:55 PM |
-
alexpintea
-
-
-
Joined on 08-18-2005
-
Nasaud
-
Posts 6
-
Points 105
-
|
Buna Euclid,
Sa ma enervez!?.....nicidecum . Vrei cateva argumente: uite-o pe cea mai importanta: poporul evreu se pare ca a fost singura natie care s-a ridicat cel mai mult la standardele impuse de Dumnezeu, in ciuda nenumaratelor esecuri "spirituale" avute de-a lungul istoriei.Daca vei citi,sau poate ai citit deja biblia,vei afla ca Dumnezeu a corectat aceste esecuri spirituale ale poporului evreu prin jerfta de mantuire a Fiului Sau.Astfel planul divin de mantuire a intregii omeniri a fost infaptuit,poporul evreu ramanand baza spirituala a crestinismului.Din pacate antisemintismul e raspandit in intreaga lume,lucru prevestit si de biblie.Pentru mai multe informatii iti recomand pt inceput lecturarea bibliei,daca nu o ai, iti trimit eu una in format electronic.
Apropos...tu ce "gusturi" ai?
Alex Pintea
|
|
-
08-23-2005, 07:04 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Alex,
Esti tare!
So, deci, carevasazica sa inteleg ca Dumnezeu a pus in circulatie actul
normativ Nr.1 (unu) publicat la Casa Scanteii, care contine o culegere
de standarde, norme si normative pe care oamenii, de toate culorile,
nationalitatile, starile civile si numare la pantofi, trebuie sa le
stie pe dinafara in scopul ca sa stie cand au calcat pe bec.
Daca nu te superi, sa imi spui si mie unde gasesc eu normativul ala ca sa putem avea o baza de discutii.
Problema este ca, n-ai de unde sa mi-l dai... si ai sa faci referinte
la Biblie. Deci ia sa vedem, vei incerca sa imi preziti un postulat
axiomatic si care n-are nevoie de demonstratie de genul: Biblia is zee
One and only, zee absolut Truth, God's world, asa-i?
|
|
-
08-24-2005, 09:27 AM |
-
alexpintea
-
-
-
Joined on 08-18-2005
-
Nasaud
-
Posts 6
-
Points 105
-
|
Euclid,
Se pare ca tu esti tare.Eu zic ca discutia noastra pe tema asta se invarte in cerc,nu ajungem la nici un consens,doar daca tu nu ai altceva mai bun de facut,la discutii ma refer.Cat despre Dumnezeu, totul se reduce la o cerinta simpla "a crede".Pentru unii e suficient sa citeasca despre Dumnezeu si sa creada in El,pentru altii chiar daca L-ar vedea "face to face" nu ar fi cu nimic mai impresionati decat de vederea unui OZN.
Alex Pintea
|
|
-
08-24-2005, 10:06 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Alex,
Uite vezi, aici este eroarea. Pleci de la premiza complet gresita ca interlocutorul nu crede in Dumnezeu(ei).
Aici nu discutam daca credem sau nu, nu discutam despre credinta ci
despre religie, e o mare deosebire intre spiritualitate si religie, un
domn intelept spunea "spiritulitatea uneste oamenii - religia ii
desparte"
|
|
-
08-24-2005, 03:14 PM |
-
alexpintea
-
-
-
Joined on 08-18-2005
-
Nasaud
-
Posts 6
-
Points 105
-
|
CORECT!!!
Sincer imi pare rau k am lasat sa se inteleaga din mesajele mele confuzia asta dintre credinta si religie.Din pacate nu m-am exprimat corect.Impartasim ,se pare, aceleasi convingeri ![Wink [;)]](/emoticons/emotion-5.gif)
Alex Pintea
|
|
-
08-25-2005, 04:34 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Alex,
Intradevar cand am citit prima data Biblia nu am inteles absolut nimic.
Apoi am avut revelatia lui Isus in viata mea si lucrurile au capatat o
alta dimensiune, am recitit biblia cu ochii indragostitului care
citeste despre istoria familiei iubitei lui si bineinteles ca mi-a
placut!! ha ha! ![Wink [;)]](/emoticons/emotion-5.gif)
Apoi, 10 ani mai tarziu si ne-numarate "Bible studies" (if you know
what that is) cunostintele au inceput sa se sedimenteze, am trait
personal si am fost martor direct la evenimente sau imprejurari
inedite, am luat contact cu oameni dintr-o multitudine de culturi si
religii, fapt care mi-a dat o perspectiva mai larga asupra
spiritualitatii omenirii.
Cu incetul am inceput sa inteleg ca Biblia nu este nici pe departe
"THE" Book, de fapt este jenant de departe de esenta spiritualitatii
umane, este doar o fateta a acesteia, dar nu ce-a mai magulitoare.
|
|
-
08-29-2005, 01:51 PM |
-
madalina
-
-

-
Joined on 06-13-2005
-
USA
-
Posts 193
-
Points 3,630
-
|
PENTRU EUCLID: AM INCERCAT DE 2 ORI SA TRIMIT MESAJUL PE MAIL INSA NU S-A PUTUT!! Mi-a fost respins... Ca si cum adresa ta nu mai exista!
Euclid, iti multumesc. Daca asa simti...sunt nespus de bucuroasa...:-)) Mi-am permis sa-i povestesc soacrei mele (o femeie extraordinara) despre discutiile de pe forum iar ea doreste neaparat sa-ti transmita un mesaj. Din suflet. Iata-l:
Praise the Lord and Thank you Jesus!! Euclid, I don't know you, I can't touch you, I can't see you, I don't know anything about your physical person. But guess what? I don't need to. Why? Well, because I know God. Personally. Amen and Halelujah! Therefore I will be making intercessory prayer on your behalf. I will be often at the feet of my Lord Jesus Christ interceding for you. I will be doing spiritual warfare on your behalf. I will be pulling strongholds in high places in your behalf. And by the power I have as a believer in the Lord of Glory I will go boldly to the throne of grace to make intercessory prayer on your behalf, that the the power of the Holy Spirit, who is the Conforter whom Christ promised before He was crucified, will do a mighty work in your heart, touch you, and there will remain no doubt that your spirit - which is your real life - has been made open to the unsearchable love of God. Which is through Jesus by the Holy Spirit of the living God. I will pray in my spirit (a perfect prayer, because it will be the Spirit of the Lord praying through me) and soon you will be confident that He knows every thought you think, every ache you hurt, everything about you, whether you speak it, do it or just sit there and do nothing. That way you will know that although you can't see God or touch Him, you surely will know that He has touched You. When you are aware of tis I suggest you get alone with God, repent and simply ask Him to forgive you and invite Him to fill your heart with His awsome love. I am baptized in the fire of the Spirit of the Living God. I don't speak from may own "intellect", but in the name of Jesus Christ and through the power of His attoning blood. If you're ready for a discussion with an on fire Born again Holy Ghost filled believer then come on and write back. God is moving in Love and Grace and Power, so don't be surprised!! Betty
08-30-2005, 01:23 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Madalina,
Este o binecuvatare sa ai pe cineva preajma care a ajuns la un asa
nivel de spiritualitate. Multumesc frumos pentru gandurile si
rugaciunile dansei! Eu sunt departe insa de a amerita cea mai mica
atentie. ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif)
Trebuie sa marturisesc ca si soacra mea este la fel, are acest dar de a
vedea dincolo de detalii, cu o credinta neclintita ca o stanca de care se
sparg valurile, sunt putini oameni din acestia in jurul nostru si niciodata nu stim sa ii pretuim suficient.
Adesa mea de e-mail este Euclid-@voila.fr (are o linioara dupa Euclid).
Asta va fi printre ultimele mele mesaje pentru o perioada, voi pleca in liber pentru 5-6 saptamani.
Pana atunci: May God bless you and your loved ones, may He keep you safe and happy!
|
|
-
10-24-2005, 09:22 AM |
-
mihaiporubin
-
-
-
Joined on 08-26-2005
-
buftea
-
Posts 271
-
Points 2,190
-
|
Pentru Euclid, o incercare de raspuns la o observatie mai veche ,dar fara reactii...
Despre adorarea si glorificare
Cand ajung in situatia sa mi se permita sa_ glorific pe Domnul Dumnezeul Cel Prea Inalt, dilemele intelectuale cu privire la semantica sau logica cuvintelor care exprima starea in acel moment,dispar...inchinare,lauda,glorie,adorare,multumire ... este suprema fericire a sufletului omenesc... in acele momente nu se comenteaza, ci pur si simplu existi la picioarele Lui... si asta este extraordinar, dupa care iti revii in starea dedinainte si ai un gustul unei imense frustrari...dece nu pot sa raman sa-L glorific continuu...
Marele Isus , Fiul lui Dumnezeu spune ca va veni si ziua asta....intro ZI MARE
cu stima MIhai p
mp1946ploiesti
|
|
-
10-24-2005, 09:53 AM |
-
mihaiporubin
-
-
-
Joined on 08-26-2005
-
buftea
-
Posts 271
-
Points 2,190
-
|
pentru Euclid,
daca avem un punct comun as vrea sa fie acela ca Isus Hristos este Fiul Lui Dumnezeu
daca da, atunci admitem ca litera de lege si batut in cuie absolut tot ce a lasat Voia Lui sa ramana pentru omenire scris
un Cuvant al Sau se cheama "lepadarea de sine"
daca acceptam acest principiu atunci acceptam din start ca Domnul Dumnezeu a dat un Act Normativ, o culegere de standarde pentru toti oamenii de toate culorile si starile civile, sa le stie intradevar pe dinafara ca sa stie cand calca pe bec,
acceptand aceste lucruri trebuie sa gasim scopul si mijloacele puse la indemana pentru exercitarea acestora ... si se poate
Asta se mai cheama si " a trai prin credinta, nu prin vedere"
daca nu resusim sa acceptam aceste lucruri ramane discutia sterila despre postulate axiomatice...
Si nu dela Casa Scanteii a fost dat... si tu stii f bine aceste lucruri..
mp1946ploiesti
|
|
-
10-24-2005, 10:04 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Mihai,
Admir oamenii care au aceasta capacitate de a iubi cu usurinta, la prima vedere ca sa zic asa (nu usuratic)...
Personal am o fire un pic (prea) analitica, nu pot iubi fara sa
inteleg. Relatia omului cu Dumnezeu este un pic ciudata, pe de-o parte
avem o entitate omnipotenta care a creat acest univers fantastic de
frumos cu oameni cu tot si de cealalta io, un fir de praf in miscare
Browniana, un nimeni!
Are nevoie Dumnezeu de lauda mea? Lauda mea fata de ce fata de cine
fata de alti Zei? Ar nevoie Dumnezeu de slujirea mea? N-are la ce... Eu
cred ca este o dovada de trufie sa spui ca i te asemeni lui, ca
Dumnezeu are nevoie de tine sau mai stiu eu ce... Slujirea si lauda lui
Dumnezeu nu se face din gura se face din fapte. Il iubesc pe dumnezeu
in fiecare apus de soare si fir de nisip, il iubesc pentru frumusetea
femeii mele si zambetul copilului meu, il iubesc pentru ca mi-a dat
sansa sa vad pentru o clipa lumea asta si la bine si la greu, pentru
painea de pe masa si pentru pacea noptii.
Dumneseu nu are nevoie de laude, sau de iubire expusa in vitrine, eu nu
am nevoie ca copiii mei sa ma laude, am nevoie ca copiii mei sa se
inteleaga intre ei, sa se respecte uni pe altii si comunitatea in care
traiesc, sa-L recunosca in tot ce ii inconjoara. Voi fi fericit cand ei
sunt fericiti, si voi plange cand nu sunt. Ii voi mustra pentru greseli
dar le voi lua asupra mea ii voi face sa le uite si sa mearga mai
departe.
Asa il iubesc eu pe Dumnezeu Mihai, dar cat de mult ma iubeste El...
well... poate ne vom intalni vre-o data la o bucata de branza cu paine
alba si un pahar de vin rosu si iti voi povesti ce a facut El pentru
mine fara ca eu sa misc un deget, doar lasandu-ma in voia lui.
|
|
-
10-24-2005, 10:05 AM |
-
mihaiporubin
-
-
-
Joined on 08-26-2005
-
buftea
-
Posts 271
-
Points 2,190
-
|
pnetru Euclid,
Chiar ca nu are cum...
Pentruca din cate informatii au ajuns la noi
El Este din totdeauna
El este Cel Prea Inalt
El este Domnul Domnilor si Imparatul imparatilor
El este Domnul ostirilor
El este Domnul Slavei
El este Viata
El este Dagostea
Fiecare afirmatie are corespondentul sau precis in Imparatia Cerurilor si niciuna din ele nu o poate inlocui pe alta, toate adunate intruna singura spune EU SUNT CEL CE SUNT
si tu stiai aceste lucruri...
mp1946ploiesti
|
|
-
10-24-2005, 10:28 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Actul normativ de care vorbesti l-a scris Dumnezeu cu Mana Lui de la
inceput in inima noastra a tuturor. Oamenii recunosc frumosul si
uratul, binele si raul, precum recunosc foamea si setea.
Oameni stiu exact cand calca pe bec, nu au nevoie de nici un normativ, in sensul de colectie de legi facuta de intelepti.
Isus nu numai ca a oferit exemple de conduita prin pilde si prin
evenimentele prin care a trecut in cei trei ani, dar a oferit o
alternativa la "legi", o solutie universala: dragostea.
Nu trebuie sa ii invatam pe copiii nostri sa nu fure, trebuie sa ii
invatam sa iubeasca, nu trebuie sa le spunem sa fie darnici, trebuie sa
le spunem sa iubeasca, etc. Restul va veni de la sine.
Isus are un rol extraordinar in viata unui crestin este un catalizator
al iubirii, metanoia este un transfer al iubiri de la inima la minte si
invers, Isus este legatura dintre ele.
Nu imi place sa vad cum oamenii au acaparat aceste idei si l-au inramat
in norme si normative, "sa nu faci", "sa nu dregi", stiu ca oamenii
iubesc regulile, mai ales copii, pentru ca regulile reprezinta un
refugiu, o scuza, un pretext, regulile sunt usor de aplicat si de
manipulat, de categorisit, organizat etc. Si incet "Legea" devenit
Dumnezeu, si "regula" Isus.
Imi pare rau ca oamenii sunt orbi si nu vad ca au ajuns robii unor
dogme si ritualuri care le manipuleaza viata, Isus le-a oferit
liberatatea, dar pe oameni ii apuca plansul si jalea cand se roaga in
biserici in loc sa cante de bucuria prezentei lui! De ce Mihai?
Spune-mi, de ce?
De ce predicatorii ameninta timp de jumatate de predica si se
lamenteaza in cealalta jumatate ca nu sunt respectate nush-ce reguli
facute de Pavel zã greit!
Sa nu te superi pe mine Mihai, nimic personal, doar vorbe-n vant...
|
|
-
10-25-2005, 01:50 AM |
-
mihaiporubin
-
-
-
Joined on 08-26-2005
-
buftea
-
Posts 271
-
Points 2,190
-
|
Euclid,
Stii tu pilda aceea cu vrajmasul care a semanat neghina intre griu ? deci nu numai Domnul Dumnezeu a scris in inima oamenilor regulile de baza despre care vorbim...
de aici o multime de probleme,si altceva
In noaptea vanzarii, Marele Isus a spus: "vine vrajmasul ca sa vada lumea ca Eu iL iubesc pe Tatal, dar el (vrajmasul) nu are nimic in Mine? " oare ce nu avea vrajmasul in inima Domnului Isus?..si
De ce oare trebuie sa ia chip Hristos in noi? fara asta mantuirea fiind imposibila...
corecta afirmatia ta ca Legii ajunsese sa i se dea mai mare ascultare decat lui Iehova, dar tocmai acest lucru le-a fost reprosat invatatorilor Legii: "dar voi de ce modificati Legea in folosul vostru?" si in continuare a aratat oamenilor care este adevaratul loc al Domnului Dumnezeu in univers si in inima omului si care este locul Legii spunanad:
Unul singur este bun : Tatal, si
Eu sunta Calea,
doua afirmatii suficiente pentru a satisface dreptatea lui Dumnezeu si mantuirea pacatosilor
cat despre predicatori...
eu cred ca scoliti sau nu, cei care vor sa predice,sa invete pe altii,trebuie sa vorbeasca numai Cuvintele lui Dumnezeu, sa stie ce inseamna "frica de Domnul" si "biruinta in incercare", ( doua atestate foarte necesare) si la un nivel ceva mai inalt..sa semene cu Hristos...
cat despre mine,caut si eu...sa-L cunosc pe El si puterea invierii Lui...cum zice..?
cu stima,Mihai
mp1946ploiesti
|
|
-
10-25-2005, 02:13 AM |
|
|