|
|
Experiente negative cu consulul din Chicago
Last post 01-20-2006, 04:11 PM by spera70. 15 replies.
-
09-06-2005, 12:30 AM |
-
saruba
-
-
-
Joined on 05-27-2003
-
warren/detroit
-
Posts 118
-
Points 1,095
-
|
Experiente negative cu consulul din Chicago
Exista printre voi persoane care au avut parte de un tratament
necorespunzator din partea doamnei consul din Chicago? Incercam sa
facem o reclamatie si ne gandim ca ar fi mai bine daca starngem
mai multe dovezi....
Pe scurt, pana acum...
- consulul (cum sa-i zic la feminin? Con-sula?:)))) nu vorbeste engleza
si se simte jignita cand un cetatean american ii calca pragul. Atat de
jignita ca il da afara....
-apostrofeaza cetatenii romani, si asa cu nervii inatinsi la maxim, mai ca nu le arde una la palma sa se invete minte.
-nu te asculta cand iti prezinti problemele, urla si susutine ca nu ai
amintit de cutare amanunt, desi tu ai specificat clar care e treaba.
-incaseaza taxele si nu ofera chitante. Taxele sunt inventate atunci, pe loc,"ia mai da tu 50 de $ ca la tine e urgent"
- percepe taxa de benzina... 10 $ de la fiecare ca , deh, " s-a scumpit benzina". Evident, fara chitanta...
Cine se crede tanti asta? E ruda cu Bush de e convinsa ca nu o va da nimeni in suturi afara din biroul ala? Mira-m-ash....
Nu, serios, acum.... ce e de facut?
|
|
-
09-06-2005, 01:10 AM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Re: Experiente negative cu consulul din Chicago
E noua tipa asta in functie? Ca eu auzisem numai lucruri bune despre consulul din Chicago ...
Oricum, daca ea face ce spui tu mai sus atunci neaparat trebuie facut ceva. Nu stiu ce insa ....![Hmm [^o)]](/emoticons/emotion-40.gif)
Sa-ti dau un exemplu .... In timp ce stateam la coada eu am vazut-o pe "tanti" de la ghiseul consulatului roman din NY cum lua spaga de la un mosulica ... asa in vazul lumii, fara nici un pic de jena. Ghiseul era din ala ca la ambasada si nu a incaput plasa prin spatiul ala mic asa ca ea s-a cocotat pe scaun si a luat plasa pe deasupa geamului.![Indifferent [:|]](/emoticons/emotion-8.gif) ![Indifferent [:|]](/emoticons/emotion-8.gif)
Am scris ambasadei Romaniei din Washington ca asa ceva e inacceptabil dar nici macar in ziua de azi nu am primit un raspuns. Iar "tanti" tot acolo lucreaza.
|
|
-
09-06-2005, 01:29 AM |
-
saruba
-
-
-
Joined on 05-27-2003
-
warren/detroit
-
Posts 118
-
Points 1,095
-
|
yeap, nu ma mir... Ce v-am povestit mai sus nu mi s-a intamplat mie
personal, ci unei prietene, dar eu eram foarte interesata pentru ca
urmeaza sa ma duc si eu in audienta cu aceeasi problema. cand am auzit,
mi s-a zbarlit parul!!! Prietena mea tremura de nervi in fata aleia,
de-abia a ajuns pana la masina sa traga un plans bun. O alta tipa care
intrase inaintea ei a avut curajul sa riposteze, a fost data afara de
con-sula asta si a plecat cu coada intre picioare si poate sa-si ia
gandul sa-si mai rezolve problemele cat e Maria-Sa la putere.
Cred ca e noua, desi pe site-ul consulatului apare numele unui domn
Predescu, a mai fost una inainte, dar cumsecade , si acum zgripturoaica
asta... Mi s-a povestit cum urla la o batranica de 70 de ani care
venise sa-si rezolve pensia ca nu si-a completat bine formularul....Si
sa ia bani oamenilor pentru benzina? Sa nu-mi spuneti ca nu i se
deconteaza benzina, ca nu va cred... si la presedintele de CAP de la
Adunatii din Deal i se deconteaza motorina la tractor, dar'mite
Consulului Romaniei la Chicago. Oamenii astia sunt numiti de Guvernul
Romaniei? Oare nenea Base stie?
|
|
-
09-06-2005, 01:33 AM |
-
saruba
-
-
-
Joined on 05-27-2003
-
warren/detroit
-
Posts 118
-
Points 1,095
-
|
Mi-am dat seama ca am uitat sa specific ca treaba se intampla la Detroit, in una din deplasarile 'mneaei periodice catre noi.
|
|
-
09-06-2005, 09:02 AM |
-
sim
-
-
-
Joined on 05-11-2005
-
-
Posts 3
-
Points 50
-
|
Am mers la Consulatul Roman din Chicago in mai, asta dupa ce o luna de zile am incercat sa sun.Nu s-a deranjat nimeni sa raspunda la telefon.Madame consul mi-a lasat un gust amar......da impresia ca nu prea stie ce face. Voiam sa-mi schimb pasaportul (sau sa-mi trec numele obtinut dupa casatorie).Citisem aici pe forum ca e posibil, asa ca am hotarat sa merg personal. . Mi s-a raspuns ca imi trebuie certificat de casatorie romanesc , ca ei nu mai transcriu acte, ca "s-ar putea " sa faca asta din nou "peste vreo luna" si ca cel mai bine e sa revin. I-am spus ca nu vin de la 600 mile distanta fara sa am o certitudine. Toate explicatiile mi le-a oferit printre "picaturi" . Atentia-i era indreptata spre un individ care o tot invita sa vina la el in Houston si caruia ii tot zambea . Sa ma mir ca cere bani si se comporta ca pe mosia lui taica-sau? Sa ma intreb cum de a ajuns pe Michigan Ave cand nu stie boaba de engleza? Raspunsul il stim cu totii .
|
|
-
09-06-2005, 12:31 PM |
-
osiria
-
-
-
Joined on 11-24-2003
-
Michigan
-
Posts 2,162
-
Points 33,065
-
|
Dna consul este noua.
Ami, adresa trebuie facuta catre Ministrul de Externe, la MAE, dl. Mihai Razvan Ungureanu. Dansul numeste ambasadorii si consulii la posturile din lumea intreaga. Cei de la ambasada din DC sunt mai mult sau mai putin pe acelasi nivel cu dna consul din Chicago.
Nu sunt avocat si nu am dreptul de a da sfaturi legale in cazuri de emigrare sau orice alte probleme legale. Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
|
|
-
09-06-2005, 02:42 PM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,368
-
Points 6,995
-
|
Eu am fost in urma cu cateva saptamani la Chicago la consulat, si am avut o experienta destul de buna overall. Cu o zi inainte de a ajunge la Chicago am sunat (incercam de cateva luni sa dau peste cine la telefon) si mi s-a raspuns destul de politicos si am aflat prin telefon ce imi trebuie sa am la mine pt procuri. La consulat, lume putina, si chiar d-na de la ghiseu a fost destul de draguta. Mi-a zis ca dureaza ceva sa-mi completeze procurile, si atunci i-am propus sa ma duc la plimbare de vreo cateva ore si cand ma intorc doar le platesc si nu stau si astept in camaruta aia. Si cand m-am intors , chiar la sfarsitul programului lor, doar am platit, mi s-a dat si chitanta...
Stiu, cu o floare nu se face primavara...eu sunt prima care se plange de serviciile consulare, dar de data asta a fost destul de bine...
"You don't stop riding because you get old, you get old because you stop riding."
|
|
-
09-06-2005, 05:10 PM |
-
saruba
-
-
-
Joined on 05-27-2003
-
warren/detroit
-
Posts 118
-
Points 1,095
-
|
arissa wrote: | Eu am fost in urma cu cateva saptamani la
Chicago la consulat, si am avut o experienta destul de buna overall. Cu
o zi inainte de a ajunge la Chicago am sunat (incercam de cateva luni
sa dau peste cine la telefon) si mi s-a raspuns destul de politicos si
am aflat prin telefon ce imi trebuie sa am la mine pt procuri. La
consulat, lume putina, si chiar d-na de la ghiseu a fost destul de
draguta. Mi-a zis ca dureaza ceva sa-mi completeze procurile, si
atunci i-am propus sa ma duc la plimbare de vreo cateva ore
si cand ma intorc doar le platesc si nu stau si astept in camaruta aia.
Si cand m-am intors , chiar la sfarsitul programului lor, doar am
platit, mi s-a dat si chitanta...
Stiu, cu o floare nu se face primavara...eu sunt prima care se
plange de serviciile consulare, dar de data asta a fost destul de
bine... |
|
Fericito! ![Zip it! [:#]](/emoticons/emotion-16.gif) ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif) (pey, bine, mey, sa-mi strici bunatate de topic acuzator cu perspective de-astea serafice?...Ntz, ntz... ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
|
|
-
09-06-2005, 05:40 PM |
-
CRISSSSSS
-
-
-
Joined on 12-20-2004
-
New York
-
Posts 406
-
Points 7,480
-
|
sim wrote: | |
Voiam sa-mi schimb pasaportul (sau sa-mi trec numele obtinut dupa casatorie).Citisem aici pe forum ca e posibil, asa ca am hotarat sa merg personal. . Mi s-a raspuns ca imi trebuie certificat de casatorie romanesc , ca ei nu mai transcriu acte, ca "s-ar putea " sa faca asta din nou "peste vreo luna" si ca cel mai bine e sa revin. I-am spus ca nu vin de la 600 mile distanta fara sa am o certitudine. Toate explicatiile mi le-a oferit printre "picaturi" . Atentia-i era indreptata spre un individ care o tot invita sa vina la el in Houston si caruia ii tot zambea . Sa ma mir ca cere bani si se comporta ca pe mosia lui taica-sau? Sa ma intreb cum de a ajuns pe Michigan Ave cand nu stie boaba de engleza? Raspunsul il stim cu totii .
|
|
Daca te incalzeste cu ceva..si la New York e la fel...si eu am patit aceasta chestie in prima faza mi s-a spus ca DA imi schimba pasaportul..dar trebuie sa-mi fac transcrierea..(asta ca sa le mai bagi hotilor 90 de dolari in buzunar) si dupa ce-mi fac transcrierea o sa-mi spchimbe numele..mi l-a schimbat cum ti l-a schimbat si mie..adica mi-am facut transcrierea si apoi mi-a zis ca nu se poate sa-mi modifice numele..si am senzatia ca si Ami a patit aceeasi chestie..daca nu ma insel...asa ca stai potolit..ca nu o sa se intimple nimic bun. Nici ..madam de aici de la relatii cu clientii nu stie o boaba engleza si ce?? Lucreaza ea de 10 ani in ambasada ..are ea salariu si aici si-n Romania..si e de-o prostie rara..si mai sint specimene in ambasada..am mai povestit..asa ca stai linistit si nu dispera.![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif) ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif) ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
Cea mai inversunata lupta este cu tine insuti. Te afli in ambele tabere.(VOLTAIRE)
|
|
-
09-06-2005, 07:17 PM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,368
-
Points 6,995
-
|
|
-
10-21-2005, 03:32 PM |
-
spera70
-
-

-
Joined on 03-01-2005
-
Chicago
-
Posts 399
-
Points 2,975
-
|
Ma sperie cand aud ce spuneti. Si eu o sa am cat de curand treaba pe acolo si acum o sa ma bantuie cosmarurile. Dar sincer daca cu mine se comporta asa eu chiar ii scriu lu' Ungureanu. Si da-o incolo de treaba, chiar nu stiu alea engleza?! Asta-i culmea culmilor. Cred ca habar n-are Ungureanu pe cine plateste. Ca daca ar sti.....
Care a-ti patit-o deja, nu mai stati cu mana in san si scrieti ca, chiar daca n-o da afara macar ii atrage atentia cineva.
|
|
-
01-17-2006, 08:34 PM |
-
spera70
-
-

-
Joined on 03-01-2005
-
Chicago
-
Posts 399
-
Points 2,975
-
|
Iaca-ta ca am fost si eu ieri la consulatul roman din chicago. Am sunat eu la telefon de cateva ori dar intradevar lumea e mult prea ocupata ca sa raspunda asa ca m-am dus personal si rau am facut.
Era lume destula,, adica inca vreo 7 persoane iar pupaza aia de la ghiseu cred ca se grabea tare acasa ca nu avea rabdare sa ne raspunda.
Informatii? in doua vorbe ca de, nu avem nevoie de mai mult si apoi trebuie sa-ti copiezi de pe pereti de ce anume au nevoie ca ei nu pot cheltui cativa centi pe niste hartie si sa faca copii xerox ca nu mai ramane bani de la chiria din buricul targului de pe Michigan avenue.
Tare as vrea sa-i scriu ministrului ca sa-i mute intr-o zona cu chirie mai mica si sa foloseasca diferenta de bani pentru un curs de buna purtare. Si ar mai putea domnul ministru sa le aminteasca domnilor (erau 3 inauntru dar doar una isi dadea aere la ghiseu ca restul povesteau sau mai ieseau afara din cand in cand) ca daca fraieri ca mine nu ar exista ca sa mearga acolo sa puna intrebari, nici ei nu ar exista.
Am cautat pe site-ul ministerului de externe si nu am gasit alta adresa de e-mail decat aia mare deci nu poti scrie unei anumite persoane. Si apoi cine stie unde o sa ajunga un e-mail ca asta si pe cine are duduia aia in spate de e atat de mofturoasa.
SI eu nici nu prea am de ce sa ma plang cand ma gandesc ce a facut cu un barbat care a urmat. Omul isi iesise si el rau din pepeni.
|
|
-
01-19-2006, 11:55 AM |
-
bubu1980
-
-

-
Joined on 01-16-2006
-
AUBURN HILLS
-
Posts 48
-
Points 185
-
|
Se pare ca nici in USA nu scapam de "birocratia tipic romaneasca"...ma ingrozesc mesajele voastre ...dar daca totusi asa ceva se intampla de ce nu faceti ceva ...adik o scrisoare anonima la unul din ziarele romanesti - din tara - care iubeste partidul politic din care fac parte consulii de pe aci ...o semnati cu totii si vedeti ce iese ...
Niciodata sa nu uiti sa visezi...chiar daca visul ti se pare imposibil de realizat...cu vointa totul poate deveni REAL
|
|
-
01-20-2006, 02:45 PM |
-
spera70
-
-

-
Joined on 03-01-2005
-
Chicago
-
Posts 399
-
Points 2,975
-
|
Sunt de acord cu tine doar ca nu trebuie sa fie anonima, ca eu una imi asum ce scriu acolo. Nu vad de ce mi-ar fi rusine mie. Rusine trebuie sa le fie lor.
|
|
-
01-20-2006, 03:39 PM |
-
bubu1980
-
-

-
Joined on 01-16-2006
-
AUBURN HILLS
-
Posts 48
-
Points 185
-
|
Toata faza este sa aveti si dovezi impotriva lor ....inregistrari telefonice sau mai stiu eu ce ...eu una va spun ca toata faza cu ziarul tine si poate merge mai departe deoarece eu am auzit de o faza asemanatoare in Spania si lucrurile chiar s-au rezolvat pe acolo.
Niciodata sa nu uiti sa visezi...chiar daca visul ti se pare imposibil de realizat...cu vointa totul poate deveni REAL
|
|
-
01-20-2006, 04:11 PM |
-
spera70
-
-

-
Joined on 03-01-2005
-
Chicago
-
Posts 399
-
Points 2,975
-
|
Ei aici m-ai prins. Dovezi zici! E cam greu ca atunci cand te duci esti de buna credinta si crezi ca o sa fii tratat bine si nu te gandesti la asa ceva si pierzi momentul. Dra se-ntoarce ea roata odata si odata.
|
|
|
|
|