Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

RETETA MEA

Last post 01-26-2006, 07:11 PM by anouk. 11 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  01-11-2006, 08:48 PM 31112

RETETA MEA

m-am gandit sa ne punem fiecare ce-a mai tare reteta care o avem -adica care face cele mai multe furori- si in felul asta mai aflam unele de la altele retete de top incercate si apreciate.

•  01-11-2006, 08:59 PM 31114 in reply to 31112

Re: RETETA MEA

si sa incep cu a mea.

As numi reteta asta: SOMON  in BACON.

ingrediente: - atatea bucati de  file de somon cate persoane aveti la masa. ideal e sa    fie mai gros de un deget. (teoretic puteti folosi si o bucata mare de file)

- ulei de masline - cam jumate de pahar.

- codimente pentru peste (bine ar fi si niste cimbru), acelea care sunt frunze si nu sare.

- putin piper alb si sare

- felii de bacon

pregatire: puneti in tava pe care vreti sa o bagati la cuptor, uleiul si codimentele. le amestecati si treceti prin el si pe o parte si pe alta fileurile de peste. apoi le luati in mana si le inveliti in bacon. Cand se termina o felie de bacon suprapuneti cealalta in asa fel incat sa nu se vada pestele. Procedati la fel cu fiecare.

Apoi le asezati in cratita si nu mai adaugati ulei fiindca se va topi grasimea de pe bacon. In acelasi timp, baconul protejeaza pestele sa nu se arda si tine codimentele inauntru. Astfel carnea va ramane frageda.

Dati la cuptor, la 375 grade pana cand baconul este crocant.

Aspectul este la fel de spectaculos ca si gustul.

Va recomand sa il serviti cu legume sau cu sote de morcovi.

Astept sa vad daca va place desi eu il gatesc doar de sarbatori ca nu e foarte ieftin si iti ia ceva timp sa infasori baconul ala daca sunt mai multi la masa.

•  01-11-2006, 09:06 PM 31115 in reply to 31114

Daca se poate, puteti sa spuneti retete simple, rapide, gustoase si care arata si bine? Daca imi permite spera, sa fie ca un subtopic.

Spera, pe bune ca te cred ca e gustos somonul ala cu bacon, da' eu pana il infasor ma apuca Craciunul viitor. Smile [:)]

Alea iacta est.
  •  01-11-2006, 09:23 PM 31119 in reply to 31115

Hai ca va da Alien pe spate Stick out tongue [:P]

Nu stiu cum sa numesc, sa zicem PUI CHINEZESC.

Ingrediente:
    1cup orez lunguiet
    1 1/2 cup apa
    500g piept de pui dezosat
    4 linguri sos soia
    4 linguri visinata
    6 linguri sirop de zahar
    1 lingurita praf de usturoi
    1 lingurita praf de ghimbir (ginger)

Se pune orezul cu apa masurate EXACT in steamer si se potriveste timerul pe 50 de min.

Cu 20 min inainte ca orezul sa fie gata se incepe prepararea puiului.
    Se taie pieptul de pui cubulete de circa 2cm x 2cm. Se pune in tigaie cu un pic de ulei unde se prajeste bine la mediu pentru circa 15 minute. Intre timp se amesteca sosul de soia cu visinata si cu siropul de zahar. Dupa cele 15 min se presara praful de usturoi si ghimbir si se mai prajeste inca 2 min. Dupa cele 2 min se toarna peste bucatele de pui amestecul de soia cu visinata si sirop de zahar si se mai tine circa 1 min pe foc.

Se serveste cald cu orezul stropit cu sos de soia si posibil sos iute/dulce dupa gust.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  01-12-2006, 09:25 AM 31157 in reply to 31119

Fara suparare Aliene, dar cu reteta asta o dai pe sotia ta pe spate " la figurat" caci eu am dat pe spate la propriu, mai sa cad de pe scaun.VISINATA???????????? de unde visinata? asta e marfa de contrabanda.De unde sa cumpar visinata? ce numesti tu "steamer"? oala aia care se baga in priza "*** pot" parca ii spune, nu sunt sigura. PS.Mie mi-a disparut MP, daca am vreo problema (in viitor) cum o raportez?
    www.sdphotoartgallery.com
  •  01-12-2006, 09:26 AM 31158 in reply to 31157

si nu mai am nici optiunea de a vizualiza mesajul inainte sa-l postez.Ce se intampla?
    www.sdphotoartgallery.com
  •  01-12-2006, 09:52 AM 31160 in reply to 31158

Alien, multumim de reteta. Te rog lasa-ma s-o imbunatatesc. Sper sa n-o masacrez. Orezul poate fi fert si in oala (normala) cu capac, in 20 minute la foc mediu, doar adaugati 2 cup apa/1 cup orez. In loc de Visinata, puteti folosi sherry, e APROAPE la fel de bun. Ori mergeti mai des acasa, ori faceti-va visinata. Doar romanu-i inventiv. Visine sint 9e drept mai scumpe), iar zahar si vodca, ce sa spun?
  •  01-12-2006, 09:59 AM 31162 in reply to 31160

Corect, se poate folosi sherry fara probleme doar ca nu este chiar la fel dar tot e bun.

Cat despre orez, sigur ca merge si fiert, dar eu unul sunt mai dificil la mancare si orezul de la steamer nu se compara cu orezul fiert. Smile [:)] Cel de la steamer iese exact la fel ca cel de la un restaurant chinezesc. Si un steamer il gasiti in jur de $30. Isi merita banii cu varf si indesat mai ales ca se poate gatii mai orice in el, de la oua la pui, de la vegetale la peste. Si cica ar fi mai sanatos, dar eu il folosesc ca iese un gust mai bun. Smile [:)]

•  01-12-2006, 10:00 AM 31163 in reply to 31158

Priscila wrote:
    si nu mai am nici optiunea de a vizualiza mesajul inainte sa-l postez.Ce se intampla?

Poti sa il vizualizezi inainte sa il postezi, vezi deasupra subiectului aici sunt mai multe "taburi". Ultimul din ele este Preview.

Cat despre MP nu mai functioneaza. Big Smile [:D]

•  01-12-2006, 10:10 AM 31167 in reply to 31163

Ia uite ca am gasit un scop si pentru visinata mea care sta uitata in frigider de la ultima vizita in RomaniaBig Smile [:D]Big Smile [:D]

Chiar am sa incerc reteta ta Alien !Cool [H]

•  01-26-2006, 06:09 PM 32716 in reply to 31167

Am sa va spun reteta mea favorita: "Cartofi ca la mama acasa"(asta pentru ca e prima mancare de care intreb cand ajung acasaBig Smile [:D]

1buc  branza cheddar sharp 8oz (kroger e cea mai buna pt reteta asta)

1buc branza chedar mild 8oz

6oua

catofi... habar n-am ce cantitate de ... cam o punga....

smantana (dupa gust)

Curatati si taiati cartofii in cuburi, radeti branza, fierbeti ouale( tari)  Cartofii se fierb se scurg si se separa in cantitatea in doua. Inrt-o cratita tapetata cu unt din belsug se pune jumatatea de cartofi, peste branza si ouale( taiate cuburi). Peste toate astea ca un capac se pune restul de cartofi si inca o lingura de unt

SE da la cuptor , 350F pentru 1.30H pana se rumenesc cartofii

La final trantiti smantana !

Pofta mare!

•  01-26-2006, 07:11 PM 32718 in reply to 32716

da` putin desert nu vreti?    Stick out tongue [:P]

MOZAIC

(pentru 4 batoane trebuie 20 de oua)

BLAT----10 oua

o cana zahar

o cana faina

o cescuta ulei

sare

praf de copt si mirosuri

Se face unul cu cacao si unul asa cum este .

CREMA no.1-intr-un vas se pune o felie de margarina ,dupa ce s-a topit se adauga 4 linguri faina ,se mesteca continuu apoi se pun 400 ml lapte ,se obtine o ciulama in care se mesteca continuu sa nu se lipeasca pana se ingroasa bine ,se da la rece si apoi se pune vanilia

CREMA no.2--------200 gr .unt  se freaca cu 150 gr.zahar pudra si se amesteca pe parcurs toata crema ,luand cate o lingurita  din crema 1 pana se amesteca crema 1+2.

Se pune intre foi si se obtin 2 batoane.

GLAZURA :-100 gr.zahar farin

3 linguri cacaoa

3-4 picaturi de otet

o lingura ulei

2-3 linguri apa sau lapte

Niciodata sa nu investesti in ceva atat de mult incat esecul sa te coste fericirea
View as RSS news feed in XML