Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Biserica Noua in San Fernando Valley

Last post 07-05-2006, 06:09 PM by Furios. 15 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03-14-2006, 06:52 PM 38470

Biserica Noua in San Fernando Valley

Tocmai am primit de veste ca e o noua biserica romaneasca in North Hollywood.  Nu am fost inca in "vizita" dar voi reveni cu amanunte si prime impresii.  Urmatoarele date sunt de pe business card:

St. Andrew the Apostle Orthodox Church

11921 Saticoy Street

North Hollywood, CA 91605

Tel/Fax: (818) 982-8294

E-mail: standrewmission@sbcglobal.net

Rev. Fr. Viorel-Vasile Visovan

rStick out tongue [:P]x
  •  03-14-2006, 06:56 PM 38471 in reply to 38470

Re: Biserica Noua in San Fernando Valley

Si eu stau in NoHo:) poate ne intalnim, biserica e chiar langa mine:)
    Emanuelle
  •  03-14-2006, 07:04 PM 38472 in reply to 38471

Oh... WOW... deci suntem vecine de "cartier"LOL [:))].  Sa ne dam o intalnire la biserica. Rolling Laugh [=))]  Eu tocmai vreau sa merg putin la cumparaturi si cred ca o sa trec cu masina prin fata bisericii sa tatonez terenul si eventual sa ma praying [[-O<] si sa ma Salut [^:)^] putin.
  •  03-14-2006, 07:16 PM 38473 in reply to 38472

Sa-mi dai mailu' tau te rog (prin intermediul adminului desigur, daca se poate ... multumesc anticipat, Alien) si ne vorbim... da?:)
    Emanuelle
  •  03-14-2006, 07:33 PM 38476 in reply to 38473

EMANUELLE,

daca dai click pe numele meu gasesti user ID-ul de la Yahoo.

•  03-15-2006, 11:20 AM 38563 in reply to 38476

nu, deoarece aceasta optiune a fost anihilata cu ceva timp in urma, din varii motive, iar acum trebuie sa facem schimb de email prin intermediul adminului cred... emailul nu este facut public... deci procedeaza si trimite emailul la Alien:)
    Emanuelle
  •  03-15-2006, 11:31 AM 38567 in reply to 38563

Sa traiti am inteles!  Nu sunt la curent cu ce e enabled sau disabled pe aici, da' am trimis request-ul in varf de batz la TheAlien.
  •  03-25-2006, 02:21 AM 39536 in reply to 38470

Programul Bisericii Romanesti din North Hollywood, CA

Imi permit sa postez (pentru cei interesati) programul liturgic primit de la Pr. Viorel Visovan.Salut [^:)^]

Programul liturgic pentru

Postul Mare, Săptămâna Patimilor şi Slujba Învierii

În fiecare Duminică din Postul Mare celebrăm, la ora 10:30, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareii din Capadocia, urmată de miruire şi primirea Anafurei.

În Duminica a treia din Post (Închinarea cinstitei şi de viaţă făcătoarei Cruci) săvârşim, la începutul Sfintei Liturghii, rânduiala scoaterii şi închinării Sfintei Cruci. Preotul, slujitorii şi credincioşii vin, în procesiune, să se închine la Sfânta Cruce aflată pe analog (tetrapod) făcând mai întâi două metanii mari, sărutând apoi Sfânta Cruce şi făcând iarăşi o metanie mare, în timp ce la strană se cântă Stihirile cele de cuviinţă.

În Sâmbăta lui Lazăr (sâmbăta dinaintea Duminicii Floriilor) vom celebra, la ora 11:30, Slujba de Pomenire a Morţilor (Parastasul de Obşte) urmat, în sala de mese a Bisericii, de o Pomană întru cinstirea memoriei celor adormiţi întru Domnul. Toţi participanţii la Parastas sunt rugaţi să aducă cele de trebuinţă şi de cuviinţă pentru masa comună de Pomenire a tuturor morţilor. Cu Sâmbăta lui Lazăr încetează parastasele (se reiau numai după Săptămâna Luminată), pentru că în Săptămâna Sfintelor Patimi primează doliul pentru patimile şi moartea Domnului nostru Iisus Hristos. În Postul Mare fiecare Sâmbătă este rânduită pentru Pomenirea morţilor şi ridicarea Parastaselor.

În Duminica a şasea din Postul Mare (a Floriilor) celebrăm Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului, urmată de Ritualul sfinţirii stâlpărilor (frunze de palmier, ramuri de finic şi măslin, flori). La masă este dezlegare la peşte, untdelemn şi vin.

În Miercurea Mare, seara la ora 7:00, celebrăm Taina Sfântului Maslu, spre iertarea păcatelor şi spre sănătatea sufletelor şi trupurilor noastre. Credincioşii obişnuiesc să aducă intenţii de rugăciune pentru cei vii, mai ales pentru cei bolnavi, precum şi făină şi untdelemn pentu sfinţire.

În Joia Mare, seara la ora 7:00, săvârşim Denia celor 12 Evanghelii (Utrenia Vinerii celei Mari). În această zi se scoate Sfânta Cruce spre cinstire şi închinare şi se citesc cele 12 Evanghelii ale Patimilor Domnului. Credincioşii aduc flori pentru împodobirea mormântului Domnului.

În Sfânta şi Marea Vineri, seara la ora 7:00, celebrăm Utrenia Sâmbetei celei Mari, sub formă de Denie, la care se cântă Slujba Prohodului sau a înmormântării Domnului. Se ridică Sfântul Epitaf şi se face ocolirea Bisericii în procesiune.

În toate Duminicile, înainte şi după Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, precum şi în zilele din Săptămâna Mare credincioşii pot cere şi primi Taina Sfintei Mărturisiri şi Sfânta Împărtăşanie.

Sâmbătă, în noaptea Sfintelor Paşti, la ora 12:00, celebrăm Utrenia sau Slujba Învierii, cu aprinderea făcliei de Paşte şi ocolirea Bisericii, continuând cu Cântările Canonului Învierii, şi urmată apoi de sărutarea frăţească (a păcii), de procesiunea sărutării Icoanei Învierii, a Sfintei Cruci şi a Sfintei Evanghelii, de miruire şi primirea paştilor.

În sfânta şi luminata zi din Duminica Paştilor, la ora 11:00, vom celebra Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur. La încheierea Sfintei Liturghii, vom rosti Rugăciunile de binecuvântare a cărnurilor, brânzei şi ouălor de Paşte în sala de mese a Bisericii, unde, toţi cei prezenţi, sunt invitaţi să participe la frăţeasca şi prieteneasca agapă pascală. Vă rugăm să aduceţi fiecare cele trebuincioase. Coşuri Pascale, după Tradiţia Românească, se pot aduce de acasă sau procura de la Biserică.

Informaţii suplimentare la: 818-982-8294.

•  03-25-2006, 02:41 AM 39539 in reply to 39536

Re: Programul Bisericii Romanesti din North Hollywood, CA

Stick out tongue [:P]te-au zapacit bisericile ,roxanaRolling Laugh [=))]

ps.semnu ala ce l-ai pus tu (asta adikaSalut [^:)^] ) ma ameteste numa cand ma uit la el ,nush de ce.asta-i preferatu ' meu :Rolling Laugh [=))]

Niciodata sa nu investesti in ceva atat de mult incat esecul sa te coste fericirea
  •  03-25-2006, 03:04 AM 39542 in reply to 39539

Anouk,

O simpla analogie la cele spuse de mine azi pe chat ajuta la descifrarea misterului.  Deci.. dupa cum spuneam cand eram eu mai miiiica (cu fooooarte mult timp in urma) cum faceam o nazbatie cand ai mei nu erau acasa, ma duceam repede la culcare.  Acum, ca sunt de capu' meu (care are multiple probleme - trebuie sa sun la deranjamente in curand).. daca ma duc la nani sau nu, nu mai are nici un efect, asa ca am dat-o pe biserici ca sa dreg boacanele.

Nu, si acum serios.. a fost cineva la biserica din North Hollywood? Eu n-am mai ajunsEmbarrassed [:$] ca sunt prea cuminteStick out tongue [:P].

•  03-25-2006, 12:48 PM 39586 in reply to 39542

Eh, hai, nu imi certa prietena, ma Rox!! Are numai intentii bune...tine la tine, de altfel!

Auzi cu biserica asta ` a ta`...mergi de Pasti acolo? ca sa stiu daca te gasesc prin multime, am de gand sa cumpar bilet de acu`, si sa-ti fac o surpriza!Big Smile [:D]Big Smile [:D]

Si intrebarea nr 2, de unde primesti tu astfel de instiintari?Angel [O:-)]

Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  03-25-2006, 02:00 PM 39614 in reply to 39586

Sie u care credeam ca tu esti in Bucuresti... Vii in LA?
  •  03-25-2006, 02:03 PM 39615 in reply to 39614

Cu mine vorbesti, Laura? :)

Da, in LA Big Smile

Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
    Filed under:
  •  03-25-2006, 02:30 PM 39616 in reply to 39615

Alooo alooo...profitati de somnu' omului si incepeti sa va luati de el.  Of of of, eu am glumit cu Anouk, e prea hazlie in tot ceea ce spune ca sa ma supar pe ea.  Cu cat glumeste mai mult cu atat imi place de ea mai mult...asa ca keep up the good work Anouk!Yes [Y]

Justi, tu vino aici ca de bilete fac eu rostRolling Laugh [=))] si eventual daca te comporti bine te fac un tur al bisericilor romanesti de prin zona asta ca sa nu spui ca te-am dus numai la una.  Si cu ocazia asta le vizitez si eu pe toate.Stick out tongue [:P]

•  03-25-2006, 03:31 PM 39631 in reply to 39616

Big Smile [:D]Big Smile [:D]Bai, daca voi vreti sa radeti de chestiile astea, fieee, eu oricum nu-s usha de biserica ( din N.H)...so, scrieti cat va lasa inima, mie-mi place...

Da` cum ramane cu sala, Rox? si cu mersu` bebelushului? Ca alea ma interseaza pe mine, nu chestii serioase... ( hai ca acum am si renume de neserioasa)Stick out tongue [:P]

La Citta degli Angeli
  •  07-05-2006, 06:09 PM 47910 in reply to 39631

mai e biserica asta sau a dat faliment?Big Smile [:D] cand vin romani mai multi pe acolo? de obicei la biserica rom se gaseste vreunu sa faca mititei, este cazul aici?
View as RSS news feed in XML