|
|
Ii rog pe cei care au detalii privind obtinerea GC-ului prin employment sa posteze aici. Tnx.
Last post 06-05-2008, 02:24 PM by Jaymz. 101 replies.
-
03-26-2006, 11:05 PM |
-
Ortiz
-
-
-
Joined on 05-10-2005
-
Costa Mesa, CA
-
Posts 169
-
Points 555
-
|
Ii rog pe cei care au detalii privind obtinerea GC-ului prin employment sa posteze aici. Tnx.
Din ce am inteles dintr-o alta postare, Osiria a spus ca etapele ar fi: 1. Anunt la ziar pt acea pozitie. 2. Obtinerea unui LCA (labor certification) de la Department of Labor (asta dureaza in jur de 1 - 2 ani). 3.
Fie procesare consulara daca beneficiarul se afla in afara statelor fie
ajustare de statut daca se afla deja in State (aici se aplica
I140+I485). Acest pas in State dureaza si el 1-2 ani, dar la procesarea
consulara timpul este ceva mai scurt, putand dura sub un an. Deoarece nu am primit raspuns acolo, am deschis acest nou post, sper sa nu se supere nimeni ![Stick out tongue [:P]](/emoticons/emotion-4.gif) si sa fie folositor la toti cei care sunt in pozitia mea. Intrebarile mele sunt aceleasi. 1.Din momentul anuntului pana la obtinerea propriu zisa a gc-ului dureaza maxim 4 ani si minim 2 ani ? 2.Care sunt factorii care influenteaza aceasta durata de timp ? 3.Cat de mult conteaza POSTUL in sine (ma rog adica titlul jobului...) sa fiu mai explicit, e vreo diferenta (in ceea ce priveste durata procesului despre care vorbeam) intre un job in food service (sa zic cashier) si de exemlu managerul acelui fast food ? Tot ce stiu este ca trebuie dovedit ca angajatorul nu a gasit un american care sa lucreze in acea pozitie. 4.Se poate face ceva (eu sau avocatul meu) sa "scurtez" cumva acest proces 5.Ce? :)) 6. Cand obtii dreptul sa calatoresti fara a mai avea nevoie de viza pentru USA ? ![Party!!! [<:o)]](/emoticons/emotion-19.gif) 7. Cand trebuie sa incepi sa platesti taxe ? 8. In care etapa a acestui proces obtii work permitul ? Acesta e valabil doar pentru angajatorul curent sau poti lucra LEGAL si pentru altcineva ? As aprecia f. mult daca ati putea raspunde pe cat posibil la cat mai multe intrebari. Multumesc pentru timpul acordat si pentru eventualele raspunsuri. Pe curand.
There are really two parts of me: if what i say is stupid, it surely came from the other guy.
|
|
-
03-27-2006, 01:38 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,904
-
Points 22,445
-
|
Re: Ii rog pe cei care au detalii privind obtinerea GC-ului prin employment sa posteze aici. Tnx.
Ortiz sa incerc sa iti spun din cele ce le stiu eu din experienta personala:
1. Nu am auzit pe nimeni sa fi luat GC prin munca in 2 ani. Minimum ar fi vreo 3 dar in ultima vreme am auzit doar cazuri de 4-5 ani.
2. LCA si procesarea de I140 si I485 sunt cele ce dureaza mult. Uita-te pe timpii de procesare la CIS sa vezi cat e fiecare pas in parte.
3. Postul conteaza enorm. Nu am auzit de GC pt un job in food service sau manager de fast food. Stiu pe cineva caruia i-a fost refuzat pt ca firma care vroia sa il angajeze avea doar vreo 100 de angajati si cei de la CIS au considerat ca nu are suficient de multa putere financiara pt a-l angaja pe el. Trecuse de aprobarea LCAului.
4. Nu, nu se poate :). Acelasi lucru l-ar face toti ceilalti, care sunt zeci si sute de mii anual.
5 .Vezi mai sus.
6. Dupa ce aplici pt I485 poti aplica pt drept de munca EAD si pt drept de calatorie. Dupa ce obtii dreptul de calatoriei poti calatori.
7. Dupa ce incepi sa muncesti, normal. :)
8. Vezi mai sus. In 2001 Clinton a apucat sa semneze o lege (AC21 parca se numeste) care spune ca daca dosarul de I485 (ajustarea de statut) nu iti este rezolvat in 180 de zile, atunci poti primi EAD si esti liber sa lucrezi pt orice angajator. DAR, green cardul care iti va fi eliberat pt munca este pt firma care a aplicat pt tine, deci teoretic cel putin cand iti vine GCul ar trebui sa te duci la angajatorul original altfel se considera frauda si poti fi prins de exemplu cand aplici pt cetatenie si sa iti fie anulat GCul.
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
05-04-2006, 12:00 PM |
-
Ortiz
-
-
-
Joined on 05-10-2005
-
Costa Mesa, CA
-
Posts 169
-
Points 555
-
|
Re: Ii rog pe cei care au detalii privind obtinerea GC-ului prin employment sa posteze aici. Tnx.
Alien as aprecia f. mult daca ai posta un link catre LCA processing times. Am tot cautat insa nu stiu ce sa cred. Unii zic ca dureaza de la 6 luni la 3 ani ![No [N]](/emoticons/emotion-45.gif) . Inca o intrebare: Cand trebuie sa aplic pentru work permit si cat dureaza acest lucru dupa ce primesc LCA.Mai exact: din momentul in care avocatul mi-a spus ca asteapta LCA cat mai dureaza pana la obtinerea work permitului ? Osiria daca ai timp /chef ![Salut [^:)^]](/emoticons/emotion-68.gif) da-ti te rog si tu cu parerea. Multumesc tuturor.
There are really two parts of me: if what i say is stupid, it surely came from the other guy.
|
|
-
05-04-2006, 01:19 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,904
-
Points 22,445
-
|
Nu am un link pt LCA. Da si tu un search pe la Department of Labor.
Pt work permit poti sa aplici doar dupa ce ai ajuns sa aplici pt I485. Asta inseamna ca ti-a fost aprobat I140 si ai un nr de viza curent. Din acel moment dureaza vreo 3 luni pana iti vine EADul.
|
|
-
07-08-2006, 07:44 PM |
-
Ortiz
-
-
-
Joined on 05-10-2005
-
Costa Mesa, CA
-
Posts 169
-
Points 555
-
|
Ce se intampla in momentul in care se obtine WorkPermitul sotului intr-un caz de obtinere a GC prin employment in situatia in care sotia (aplicanta) pentru pozitia respectiva renunta la job ?
Ce se poate face sa nu iasa nimeni din ilegalitate ? Stiu ca WP sotiei e valabil numai pentru acel angajator. Mentionez ca WP sotului va fi obtinut " datorita " sotiei. Ce situatie apare in acel moment?
Osiria/ProImmigration/oricine altcineva va rog mult daca aveti un minut scrieti cateva cuvinte aici.
|
|
-
07-08-2006, 09:00 PM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
|
-
07-09-2006, 11:05 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,904
-
Points 22,445
-
|
Girbova, nu era vorba de H1b ci de GC prin employment in care caz se poate obtine EAD cand ai ajuns la stadiul lui I485 atat pt aplicantul principal cat si pt sot/sotia acestuia.
Ortiz, au trecut 180 de zile de cand sotia a aplicat pt I485? Daca raspunsul este afirmativ atunci nu mai este nici-o problema pt nici-unul din cei doi. Atat sotul cat si sotia pot sa lucreze oriunde vor ei. Este vorba de AC21.
Daca nu au trecut cele 180 de zile atunci renuntarea la job a sotie inseamna anularea dosarului de green card. De fapt, ar trebui mentionat aici ca GC prin employment nu este pt un job care il ai acum, ci pt un job viitor. Deci nu renuntarea la job anuleaza GCul ci faptul ca nu mai mergi la acel job dupa ce primesti GC, DAR asta doar daca esti in interiorul celor 180 de zile dupa ce ai aplicat pt I485. Dupa aceea, esti liber ca pasarea cerului.
Iar la ultima intrebare raspunsul este ca statusul tau se "reintoarce" la cel din momentul aplicarii pt ajustarea de statut. Deci ce statut aveai atunci acelasi statut il vei avea acum renuntand/anuland acest dosar.
Inca odata, vezi daca au trecut cele 180 de zile.
|
|
-
07-10-2006, 12:03 AM |
-
Ortiz
-
-
-
Joined on 05-10-2005
-
Costa Mesa, CA
-
Posts 169
-
Points 555
-
|
Alien am nevoie de mai multe detalii deoarece sunt cam in ceata, bagat fiind de asa zisul meu avocat care, ca majoritatea de pe aici(culmea ca nu e roman ![Hmm [^o)]](/emoticons/emotion-40.gif) ) te cam duc cu vorba. Momentan eu am aplicat pentru Labor approval. Asta nu stiu si inca nu am gasit vreo aproximare mai buna de 1-2 ani nicaieri. Daca stiti careva altfel, va rog spuneti aici ![Yes [Y]](/emoticons/emotion-21.gif) Dupa am inteles apoi trebuie aplicat pentru i120 si i485 si asta se poate face SIMULTAN. Va intreb acum (cred ca o sa va mai intreb eu destule sper sa nu va enervez prea repede ![Party!!! [<:o)]](/emoticons/emotion-19.gif) ) Acum tu spui ca dupa ce am aplicat pentru ajustarea de statut (i485) daca trec 6 luni suntem si eu si ea liberi sa lucram oriunde - in orice domeniu/orice pozitie ? Eu am crezut ca ai workpermit valid doar pentru acel angajator-asa mi s-a spus. E valid o perioada de timp definita sau pentru toata viata ? Cum trebuie procedat din acel moment pentru a lua in cele din urma GC-ul ? Asta repet, daca ea renunta la angajatorul curent. Imi pare rau ca va fac sa explicati ca la ... sa nu mai zic ce dar asa este cand nu cunosti. Intrebarile mele sunt pentru unii stupide dar ca rog puneti-o pe seama lipsei de informatie ![I dunno [id]](/emoticons/emotion-71.gif) . Va multumesc din suflet. As aprecia daca am putea tine legatura pe aceasta cale.
|
|
-
07-10-2006, 09:37 AM |
-
Gheorghe007
-
-
-
Joined on 09-22-2005
-
-
Posts 403
-
Points 1,895
-
|
Eu am obtinut GC prin employer dupa viza H1b. Am sa incerc sa-ti "povestesc" cate ceva, din ce-mi mai amintesc...
Deci pentru Labor Approval poate sa dureze vreo 18 luni in medie. La mine cred ca a durat vreo 2 ani. In tot acest timp nu ai ce face, doar stai si astepti. Avocatul nu are nici el ce sa faca si ce sa-ti spuna, decat... let's wait! Important: daca te muti cu adresa, in timpul procesului... anunta imediat avocatul si solicita-i sa-ti actualizeze adresa cu DOL sau INS! Altfel risti intarzieri de procesare. Daca vrei sa castigi timp, afla tot ce-ti trebuie sa ai pentru a aplica la i485 & stuff imediat dupa ce primesti LCA! Eventual sa nu-ti ramana sa faci decat vizita/analizele medicale.
Odata ce ai primit LCA, poti aplica simultan pentru i485, i140. Acum nici nu mai stiu ce e i120, dar eu am aplicat si pentru work permit si pentru travel permit (sa fie acolo!). Dupa 6 luni (180 zile) de la momentul aplicarii, asa cum ti-a zis si Alien, daca nu s-a rezolvat i485, (in vreo 3 luni sau mai repede primesti EAD-ul) poti sa te muti teoretic la alt angajator si da, poti lucra in orice domeniu/pozitie cu acel work permit. Acesta, de obicei e valabil 1 an de zile, si va trebui sa-l tot re-innoiesti pana obtii GC-ul, moment in care nu mai e valabil. La mine, la vreo 3 luni dupa ce l-am innoit pentru al 2-lea an, am primit GC-ul.
Insa GC-ul iti vine "legat" de firma care a aplicat pentru tine. Daca tu ai plecat de la el, este bine sa ai un motiv justificat, gen firma s-a inchis, sau nu si-a mai permis sa te tina/plateasca, sau sa ai un document de la el, in care el sa spuna ca nu are incotro si trebuie sa te lase sa pleci de la el... Cat despre dependentul care a primit EAD dupa tine, poate lucra oriunde fara restrictii! Pe EAD nu scrie ca e valid doar pt. un employer.
Cel mai recomandat ar fi sa suporti sa stai la firma care ti-a aplicat pentru GC pana iti vine, apoi sa mai stai 3..4 luni si abia apoi te muti daca vrei. Motivul, este ca dupa 5 ani, cand aplici pentru cetatenie imediat ce ai dreptul acesta, sa se vada ca in urma cu fix 5 ani, tu lucrai pentru aceiasi firma care ti-a aplicat pentru GC, si astfel esti scutit de ulterioare surprize si explicatii neplacute. Multi recomanda asta...
Cu timpii de procesare e putin sigur. Stiu pe niste tipi, indienii si/sau mexicani care au LCA, dar nu pot aplica pentru i485... tre sa astepte, nu se stie cat timp. Sper ca asta nu se aplica si romanilor/europenilor!
Bafta!
When I was young I believed that money and power will make me happy. I was right (Bill Gates) Do not argue with me; I'm always right! (Gheorghe007)
|
|
-
07-10-2006, 11:04 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,904
-
Points 22,445
-
|
Deja Gheorghe ti-a raspuns mai adaug si eu ca sa fie aici spre intarirea celor spuse de el. ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif)
Intr-adevar LCAul dureaza mult, 1-2 ani cum spui si tu. Nu am auzit la nimeni sa fi fost altfel. Dupa LCA cred ca tu ai vrut sa spui I140 si nu I120, deci dupa LCA aplici pt I140 si I485 (ajustarea de statut). Odata cu aplicarea pt ajustarea de statut poti aplica si pt drept de munca (work permit sau Employment Authorization Document, EAD) si drept de calatorie (AP), similar cum fac si cei care isi ajusteaza statutul prin familie.
EADul NU ESTE pt employer. EADul si GC prin anagajator sunt pt tine, beneficiarul, spre deosebire de o viza H1b care este pt angajator si te leaga de el. La concret sotia beneficiarului poate lucra chiar oriunde, dar chiar si beneficiarul poate sa isi ia un al doilea job daca vrea cu ajutorul EADului. Mai mult, nu mai este legat de H1b, deci daca de exemplu H1b iti expira intre timp tu poti continua sa lucrezi cu EADul.
Daca trec cele 180 de la aplicarea pt I485, conform AC21, tu AR TREBUI sa fi liber ca pasarea cerului. Ideea este ca legea spune ca INSul (CISul acum) trebuie sa iti rezolve dosarul in 6 luni. Am mai spus-o odata dar o mai repet ca sa fie mai clar. Green cardul prin employer nu este ca un H1b pt un job existent acum, ci este pt un job VIITOR. Adica tu esti obligat sa mergi la angajatorul care ti-a sponsorizat GCul DUPA CE IL PRIMESTI. Cu toate acestea insa, nu scrie NICAIERI cat anume trebuie sa mergi la acel angajator. Gheorghe spune (cum recomanda cei mai mult avocati) sa mergi macar 3-4 luni pt a evita intrebari suplimentare cand aplici la cetatenie. Dar in lege nu scrie ca trebuie sa mergi o saptamana, o luna sau un an, ci doar ca trebuie sa mergi. Acestea fiind clarificate, tu poti pleca dupa 6 luni, dar, IN PRINCIPIU, trebuie sa te intorci la firma cand primesti GCul. Daca firma a dat faliment sau s-a restructurat, etc. atunci daca gasesti un job in acelasi domeniu de activitate la o alta firma, iar esti ok. E mai complicat daca lucrezi ca programator si apoi dupa ce primesti GCul te apuci sa fi ospatar. ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif)
EADul este valabil 1 an si poti sa il reinnoiesti pana primesti green cardul. Si tu ca beneficiar si sotia beneficiarului.
|
|
-
08-05-2006, 07:12 PM |
-
Ortiz
-
-
-
Joined on 05-10-2005
-
Costa Mesa, CA
-
Posts 169
-
Points 555
-
|
Se poate verifica online/telefonic statusul aplicatiei la Labor Department ? Cum ? ![Tongue Tied [:S]](/emoticons/emotion-7.gif) Dupa ce au primit aplicatia (vorbesc de cei de la Labor) ar trebui sa primesc vreo scrisoare de instiintare ? Sau cine o primeste ? Multumesc.
|
|
-
10-03-2006, 10:31 AM |
-
Ortiz
-
-
-
Joined on 05-10-2005
-
Costa Mesa, CA
-
Posts 169
-
Points 555
-
|
Ok! Am primit aprobare de la Labor Department.  Cat dureaza pana se obtine Work Permitul ? Din experienta voastra .... cat dureaza pana la Green Card ? Pe curand. Multumesc.
|
|
-
11-15-2006, 02:42 AM |
-
Bann
-
-

-
Joined on 02-08-2006
-
Sunny California
-
Posts 139
-
Points 0
-
|
Ortiz, o intrebare si pentru tine:in cat timp ai obtinut aprobarea de la DOL? Multumesc!
Omul nu poate descoperi noi oceane, cata vreme nu are curajul de a pierde din vedere tarmul. ( Andre Gide )
|
|
-
11-28-2006, 10:49 AM |
-
Ortiz
-
-
-
Joined on 05-10-2005
-
Costa Mesa, CA
-
Posts 169
-
Points 555
-
|
Am "inceput actele " in sept. anul trecut si am primit approval in oct. anul asta. Grosier 1 an si o luna. Am motive sa cred ca actele nu au fost trimise imediat deci f. posibil sa fie cam 8-9 luni MAXIM. -nu am dosar de H1B.
|
|
-
11-30-2006, 09:03 AM |
-
Gheorghe007
-
-
-
Joined on 09-22-2005
-
-
Posts 403
-
Points 1,895
-
|
Felicitari pentru DOL! din cate imi amintesc asta e cel mai "nashpa"...
In mod normal, imediat ce aplici pentru i140 si 485, aplici simultan si pentru work permit si/sau advanced parole. Dupa cum spuneam mai sus... EAD-ul iti vine in vreo 3 luni de la aplicare si este valabil 1 an. Pana la GC mai dureaza inca 1 an minim, in functie de timpii lor de procesare. Stiu ca acum timpii de asteptare pentru anumite tari (India, Mexic) au crescut serios, sper sa nu fie cazul si pentru Romania. Bafta! Pe cai, si daca n'aveti, atunci pe ***ând!
When I was young I believed that money and power will make me happy. I was right (Bill Gates) Do not argue with me; I'm always right! (Gheorghe007)
|
|
-
01-15-2007, 12:28 PM |
-
Ortiz
-
-
-
Joined on 05-10-2005
-
Costa Mesa, CA
-
Posts 169
-
Points 555
-
|
Dupa cate am inteles se poate aplica pentru Advance Parole in acelasi moment in care aplici pentru i140 si i485 ? In cazul meu avocatul a aplicat pentru i140 dar NU si pentru i 485. Nu stiu de ce ... ma rog. Banuiesc ca poate aplica pentru I 485 in orice moment de acum incolo numai ca am mai pierdut iarasi cateva luni bune. In fine. Intrebarea mea este daca poate aplica in numele meu si pentru Advance Parole simultan cu I 485 . In acel moment pot parasi US fara probleme la reintoarcere ? Ce acte sunt necesare pentru tranzit. Momentan pe pasaport am o viza J1 expirata. Multumiri din suflet.
|
|
-
01-15-2007, 12:30 PM |
-
Ortiz
-
-
-
Joined on 05-10-2005
-
Costa Mesa, CA
-
Posts 169
-
Points 555
-
|
Ortiz:In acel moment pot parasi US fara probleme la reintoarcere ?
Am vrut sa spun dupa ce primesc Advance Parole Cam cat dureaza sa primesc acest drept de calatorie ? Multumesc inca o data.
|
|
-
01-15-2007, 01:51 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,904
-
Points 22,445
-
|
Ortiz: Intrebarea mea este daca poate aplica in numele meu si pentru Advance Parole simultan cu I 485 . In acel moment pot parasi US fara probleme la reintoarcere ? Ce acte sunt necesare pentru tranzit. Momentan pe pasaport am o viza J1 expirata.
Da, cand aplici pt I485 poate aplica si pt dreptul de calatorie (AP), si poate aplica si pt drept de munca (EAD), care poate sa iti foloseasca pana cand primesti efectiv GCul. Si AP si EAD dureaza cam 2-3 luni pana iti vin. La AP insa, e bine sa nu il folosesti daca nu este totul foarte foarte clar in cazul tau. Adica daca ai stat peste viza pe care ai avut-o si o singura zi atunci e mai bine sa nu folosesti APul. Daca te decizi sa calatoresti cu APul, nu ai nevoie decat de pasaport si de AP. Acesta tine loc de viza la intoarcerea in State, dar tine cont ca are statut mai mult sau mai putin de viza, adica este posibil sa ti se refuze intrarea chiar daca ai AP (logic daca ceva li se pare lor ca nu este la locul lui).
|
|
-
01-15-2007, 11:17 PM |
-
Ortiz
-
-
-
Joined on 05-10-2005
-
Costa Mesa, CA
-
Posts 169
-
Points 555
-
|
Tocmai am aflat ca nu mi s-a aplicat si ptr. 140 si ptr 485 ci "doar" pentru i140 si I 765 (inseamna Application for Employment Authorization parca)
Alien care e treaba ?
Asta e work permitul nu ? Sorry dar m-am incurcat intr-atatea i-uri :D si nici nu am citit f. bine ce s-a scris mai sus. Sa inteleg ca nu ar putea fi un motiv bine intentionat pentru ca avocatul sa nu aplice simultan pentru 140 si 485 ? Sunt curios din fire :D. Multumesc din suflet.
|
|
-
01-16-2007, 09:43 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,904
-
Points 22,445
-
|
Ortiz:Tocmai am aflat ca nu mi s-a aplicat si ptr. 140 si ptr 485 ci "doar" pentru i140 si I 765 (inseamna Application for Employment Authorization parca)
Alien care e treaba ?
Asta e work permitul nu ? Sorry dar m-am incurcat intr-atatea i-uri :D si nici nu am citit f. bine ce s-a scris mai sus. Sa inteleg ca nu ar putea fi un motiv bine intentionat pentru ca avocatul sa nu aplice simultan pentru 140 si 485 ? Sunt curios din fire :D. Multumesc din suflet.
Sincer, nu stiu. Mi se pare foarte ciudat. Daca te uiti pe formularul de I765 (EAD) pt a aplica pt acesta trebuie sa ai un AOS pending (adica un I485 aplicat). Din cate stiu eu nu poti aplica pt I765 cu I140, si FARA I485. Dar poate s-au schimbat lucrurile in ultima vreme. Avocatul tau ce spune?
|
|
-
01-16-2007, 10:34 AM |
-
Ortiz
-
-
-
Joined on 05-10-2005
-
Costa Mesa, CA
-
Posts 169
-
Points 555
-
|
Pai daca aplica si pentru i 485 ar fi trebuit sa primesc un receipt nu ? Singura chestie pe care am primit-o a fost un notice 797c pentru i140-immigrant petition for alien worker. Atat am primit.
|
|
-
01-16-2007, 11:31 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,904
-
Points 22,445
-
|
Pai pt fiecare in parte primesti receipt (NOA). Pt I140 unul, pt I765 altul, pt I485 altul. Si nu este obligatoriu sa le primesti impreuna, cum nu este obligatoriu sa fie procesate in acelasi loc. Tu ai vorbit cu avocatul? L-ai intrebat pt ce a aplicat?
|
|
-
01-16-2007, 07:12 PM |
-
Cristina26
-
-
-
Joined on 02-06-2006
-
-
Posts 70
-
Points 0
-
|
TheAlien: Ortiz:Tocmai am aflat ca nu mi s-a aplicat si ptr. 140 si ptr 485 ci "doar" pentru i140 si I 765 (inseamna Application for Employment Authorization parca)
Alien care e treaba ?
Sincer, nu stiu. Mi se pare foarte ciudat. Daca te uiti pe formularul de I765 (EAD) pt a aplica pt acesta trebuie sa ai un AOS pending (adica un I485 aplicat). Din cate stiu eu nu poti aplica pt I765 cu I140, si FARA I485. Dar poate s-au schimbat lucrurile in ultima vreme. Avocatul tau ce spune?
Pt 765 adica work permit, se aplica doar cand aplici pt I-140 si I-485....deci deodata....si pt I-485 poti aplica doar daca ai priority date curent...altfel nu poti aplica. Acum sa aplici pt Green Card, categoria Eb3 dureaza cativa ani buni( poate intre 3-4 ani), deoarece sunt ramasi in urma, adica acum se lucreaza pt GC la cei care au priority date in 2002 August ....doar la Eb2 priority date e curent.....si doar in aceasta categorie poti sa aplici I-140, I-485, I-765 deodata. Acum daca esti in catg Eb3 nu mai poti aplica I-140 si I-485 deodata. Acum lucrurile s-au mai schimbat: Labor Certificate nu mai dureaza de la 1-2 ani ca si anii trecuti, acum dureaza intre 3-6 luni , dar problema e ca dureaza mult I-485 pt care nu poti aplica decat daca ai numarul de vize curent, numar | | |
|