Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Ii rog pe cei care au detalii privind obtinerea GC-ului prin employment sa posteze aici. Tnx.

Last post 10-09-2008, 08:22 PM by Sith. 106 replies.
Page 2 of 3 (107 items)   < Previous 1 2 3 Next >
Sort Posts: Previous Next
  •  05-14-2007, 10:45 PM 60734 in reply to 57255

Re: Ii rog pe cei care au detalii privind obtinerea GC-ului prin employment sa posteze aici. Tnx.

Priscila:

ieri am primit I-797 prin care se spune ca s-a aprobat I-140. L-au aprobat foarte repede dar acum nu stiu cat o sa mai dureze pana se aplica pt 485. Priority date-ul este noiembrie 2005 iar pe website arata ca se lucreaza la august 2002. Are cineva idee cam cat ar mai fi de asteptat?

Multumesc

Cred ca tocmai ..brusc...s-a schimbat ceva !!!! In sensul ca ...pentru EB3..priority date e iunie 2005! Priscilla...mai ai un piculetz...!flag

http://travel.state.gov/visa/frvi/bulletin/bulletin_3236.html

Omul nu poate descoperi noi oceane, cata vreme nu are curajul de a pierde din vedere tarmul. ( Andre Gide )
    Filed under:
  •  05-15-2007, 08:53 AM 60740 in reply to 60734

Re: Ii rog pe cei care au detalii privind obtinerea GC-ului prin employment sa posteze aici. Tnx.

Bann:
    Priscila:

ieri am primit I-797 prin care se spune ca s-a aprobat I-140. L-au aprobat foarte repede dar acum nu stiu cat o sa mai dureze pana se aplica pt 485. Priority date-ul este noiembrie 2005 iar pe website arata ca se lucreaza la august 2002. Are cineva idee cam cat ar mai fi de asteptat?

Multumesc

Cred ca tocmai ..brusc...s-a schimbat ceva !!!! In sensul ca ...pentru EB3..priority date e iunie 2005! Priscilla...mai ai un piculetz...!flag

http://travel.state.gov/visa/frvi/bulletin/bulletin_3236.html

hei Bann daca ma vedeai aseara cum urlam ( nu pot sa il numesc tipat) si topaiam prin casa ca s-a speriat sotul meu, a crezut ca am patit ceva cand am citit Visa Bulletin.LOLEmbarrassed De la inceputul lunii stau cu ochii pe site ca pe butelie sa vad ce se mai intampla. Sper sa mai am un pic, my priority date is november 05. praying Big KissBig Kiss

PS. Parca esti fetita nu?ConfusedLOLAngel  

www.sdphotoartgallery.com
  •  05-15-2007, 04:20 PM 60749 in reply to 60740

Wow super......dar pot fi sanse sa mearga inapoi?......ca msicarea asta nu doar progresaeza , poate sa retrogreze....sa fie adevarat? asa am auzit.

Mult succes la toti care au priority date in 2005.....si eu tot atunci il am. 

•  05-15-2007, 04:43 PM 60752 in reply to 60749

S-a intamplat in istorie sa mearga si inapoi (daca tin bine minte odata s-a dat inapoi chiar, cu 2 ani), dar intotdeauna trebuie sa gandim pozitiv.

Sigur, trebuie sa tinem si minte ca pana nu ai in mana hartiuta nu stii niciodata la ce te poti astepta, dar... din nou... sa gandim pozitiv. Smile

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  05-15-2007, 04:55 PM 60753 in reply to 60752

Da Priscila..sunt fetitza.....vorba ta!!!LOL

Dar, pentru ca s-a depasit backlog-ul(sa speram)..inseamna ca in 2 ani se poate avea GC prin employment?Mda..suna incurajator! Si..parca 2 ani ..nu sunt chiar un capat de tara!Stick out tongue

Omul nu poate descoperi noi oceane, cata vreme nu are curajul de a pierde din vedere tarmul. ( Andre Gide )
    Filed under:
  •  05-15-2007, 05:09 PM 60757 in reply to 60753

Daca ai Perm aprobat si ai priority date current, asta inseamna cu poti aplica I-140, I-485, si EAD impreuna?.....si cat timp dureaza pana ai efectiv GC in mana?....stie careva?
  •  05-18-2007, 01:35 PM 60853 in reply to 60757

Mai oameni buni spuneti-mi si mie cum poti sa iti mentii statut legal (tinand cont ca atunci cand aplici i485 trebuie sa fii legal), avand initial o viza J1 pe trei luni ? Ca mi se pare o eternitate intre momentul in care viza iti expira si momentul in care ai priority date current, ca sa poti aplica  i 485(eb3). Chiar toata lumea care a aplicat pentru gc prin employment a stat legal in toata aceasta perioada ? Ce statut se considera a fi legal ? O alta viza ? Pending pentru o alta viza ? Asteptarea pentru ca priority date sa devina curent ? Lucrurile astea ma cam depasesc sincer. Pot fi si 2 ani de zile daca nu 3.

Inca ceva : de ce se spune ca poti aplica simumtan i140,485,765 daca tu trebuie sa ai priority date curent ca sa poti aplica i485?

Inca un lucru : 

http://www.latimes.com/news/opinion/editorials/la-ed-immig18may18,1,1901965.story?ctrack=1&cset=true 

Pacat ca inca nu e votat [&gt;:P] 

Mutumesc.

There are really two parts of me: if what i say is stupid, it surely came from the other guy.
  •  05-18-2007, 01:52 PM 60857 in reply to 60853

Asteptarea pt priority date nu este considerata statut legal.

Probabil ca multi la GC prin employment au fost pe H1 inainte, in care poti sa stai pana la 6 ani, care in principiu iti ajunge ca sa obtii green cardul, mai ales daca demarezi procesul imediat ce ai obtinut H1.

Altfel o alta viza. Poate o viza de student daca ai suficienti bani sa te tii in scoala. Dar trebuie sa iti mentii statutul legal.

•  06-06-2007, 02:03 PM 61246 in reply to 60734

Ok, alta belea acum: trebuie reinoit contractul sotului meu, ca sa fiu precisa s-a reinoit, trimis actele+taxe la avocata, etc,etc. Am reinoit si statutul meu ca ... asa trebuie da, ma gandeam ca DACA nu mi-as reinoii statutul ( ca sa mai salvez niste bani) si raman in "pending status" oare mai pot merge la scola? sau sunt ilegal? avocata imi spune ca depinde de facultate. Eu nu cred ca as avea nici o problema la mine la scoala, dar ma gandesc ca daca atunci cand trebuie sa ma verifice toti aia care tre sa ma verifice pt GC o sa imi spuna " ooops, tu nu aveai drept de studiu" .... pe de alta parte nu m-as incumeta sa intreb la mine la scoala, ca poate le dau ceva idei si vreau neaparat sa iau clase in fall semester. Mai e cineva in situatia asta sau numai eu? voi ceilalti ce pareri aveti? Huh?  
  •  06-07-2007, 01:17 PM 61268 in reply to 60857

TheAlien:

Probabil ca multi la GC prin employment au fost pe H1 inainte, in care poti sa stai pana la 6 ani, care in principiu iti ajunge ca sa obtii green cardul, mai ales daca demarezi procesul imediat ce ai obtinut H1.

Altfel o alta viza. Poate o viza de student daca ai suficienti bani sa te tii in scoala. Dar trebuie sa iti mentii statutul legal.

Poate cineva sa imi explice ce inseamna :"Your application i485 ...is being returned because it must be demonstrated from the priority date of your approved i140,i360,i526 that there is a visa available for you from your home country. please provide evidence that your priority date have visas available for your home country when you resubmit your application." ?

trebuie sa astept sa am 140 approved sau ca priority date sa fie curent ? sau cum ?

multumesc.

There are really two parts of me: if what i say is stupid, it surely came from the other guy.
  •  06-07-2007, 01:23 PM 61270 in reply to 61246

Priscila:
    Ok, alta belea acum: trebuie reinoit contractul sotului meu, ca sa fiu precisa s-a reinoit, trimis actele+taxe la avocata, etc,etc. Am reinoit si statutul meu ca ... asa trebuie da, ma gandeam ca DACA nu mi-as reinoii statutul ( ca sa mai salvez niste bani) si raman in "pending status" oare mai pot merge la scola? sau sunt ilegal? avocata imi spune ca depinde de facultate. Eu nu cred ca as avea nici o problema la mine la scoala, dar ma gandesc ca daca atunci cand trebuie sa ma verifice toti aia care tre sa ma verifice pt GC o sa imi spuna " ooops, tu nu aveai drept de studiu" .... pe de alta parte nu m-as incumeta sa intreb la mine la scoala, ca poate le dau ceva idei si vreau neaparat sa iau clase in fall semester. Mai e cineva in situatia asta sau numai eu? voi ceilalti ce pareri aveti? Huh?  

Priscila...la ce te referi cand zici....sotul tau tre sa isi reinoiasca contractul?.....te referi cumva ca tre sa va prelungiti visa H1b, H4 pe inca 3 ani, pt ca primii 3 ani au expirat?

•  06-07-2007, 01:27 PM 61271 in reply to 61268

Ortiz:
    TheAlien:

Poate cineva sa imi explice ce inseamna :"Your application i485 ...is being returned because it must be demonstrated from the priority date of your approved i140,i360,i526 that there is a visa available for you from your home country. please provide evidence that your priority date have visas available for your home country when you resubmit your application." ?

trebuie sa astept sa am 140 approved sau ca priority date sa fie curent ? sau cum ?

multumesc.

Ca sa aplici pt I-485, priority date al tau tre sa fie current, altfel nu poti aplica. Cand ai priority date?....e exact data cand ai filed for Perm or LC...acum la Eb3 priority date e June 2005.

Sper sa te ajute. 

•  06-07-2007, 10:53 PM 61281 in reply to 61271

Priority date: sept 2006

•  06-07-2007, 11:35 PM 61282 in reply to 61281

Ortiz:
    Priority date: sept 2006

Ortiz.....daca ai Priority date in sept 2006 atunci nu poti aplica pt I-485....se proceseaza acum doar June 2005.

•  06-07-2007, 11:39 PM 61283 in reply to 61282

Ortiz..o intrebare!!! Ai primit EAD-ul si AP-ul? Wink
    Filed under:
  •  06-08-2007, 10:09 AM 61294 in reply to 61283

Bann:
    nuSuper Angry cred ca o sa renunt la acest proces.
  •  06-12-2007, 06:20 AM 61420 in reply to 61294

Ortiz:
    Bann:
    nuSuper Angry cred ca o sa renunt la acest proces.

de ce măi să renunţi? mai ai un pic până se ajunge ca data ta să fie curentă, cam un an... nu e dracu' aşa de negru.

Spor acolo, nu te descuraja.

Boy, the next thing you say'd better be some Mark Twain shyte cuz it's definitely getting chiseled on your tombstone!
  •  06-13-2007, 08:13 PM 61507 in reply to 60740

Visa bulletin current for EB3....

http://travel.state.gov/visa/frvi/bulletin/bulletin_3258.html

•  06-14-2007, 02:59 AM 61517 in reply to 61507

Nice!!! Si acum....asteptam vesti bune!!!De la toti care au aplicatii pentru GC prin employment!!!!Yes
    Filed under:
  •  06-14-2007, 04:55 PM 61547 in reply to 61517

Daca ai H4 visa, folosesti EAD iar I-485 ti se anuleaza, atunci iti pierzi statutul de H4?

Stie careva urmatoarea situatie:

Daca ai H4 visa,  si lucrezi cu EAD, iar I-485 form ti se anuleaza, iti pierzi statutul de H4? Eu stiam ca ti se anuleaza doar H1B in cazul in care folosesti EAD si apoi ti se anuleaza I-485.

Stiti ceva de asta?

•  06-16-2007, 05:11 PM 61666 in reply to 61547

Re: Daca ai H4 visa, folosesti EAD iar I-485 ti se anuleaza, atunci iti pierzi statutul de H4?

Cristina26:

Daca ai H4 visa,  si lucrezi cu EAD, iar I-485 form ti se anuleaza, iti pierzi statutul de H4? Eu stiam ca ti se anuleaza doar H1B in cazul in care folosesti EAD si apoi ti se anuleaza I-485.

Stiti ceva de asta?

cum adica sa ti se anuleze I485? nu inteleg intrebarea ta. Ai cumva un alt dosar? nu esti tu cea care vroia sa aplice pt Eb2?

Cazul meu e urmatorul: sunt pe H4 pana in septembrie 2007. Daca nu era C in Visa Bulletin, trebuia sa imi reinoiesc H4 ( $200.) Daca nu aplicam, imi pierdeam statutul dar eram in pending status.

•  06-16-2007, 05:16 PM 61667 in reply to 61517

Bann:
    Nice!!! Si acum....asteptam vesti bune!!!De la toti care au aplicatii pentru GC prin employment!!!!Yes

A venit soarele si in tabara noastra !!!Smile. Sa vezi cum ploua cu GC prin H1. Bann, situatia ta cum e?

Ortiz, c'mon man, nu poti sa renunti asa usor.  Priority date-ul tau e sept 2006, al meu nov 2005. In concluzie nu ai asteptat atat de mult cat am asteptat eu. Capu sus, ca suntem toti ca si rezolvati si liberi...

•  06-16-2007, 06:32 PM 61671 in reply to 61547

Re: Daca ai H4 visa, folosesti EAD iar I-485 ti se anuleaza, atunci iti pierzi statutul de H4?

Cristina26:

Stiti ceva de asta?

De anulat nu ti se anuleaza ceva in mod automat.

De exemplu, esti pe H4 care este valabil inca un an (cum spune si Priscila). Intre timp sotul cu H1b primeste PD si poate aplica pt I485 si pt el si pt tine. Cand aplica aplica si pt EAD si pt el si pt tine. Acum tu poti lucra. Sotul insa, ramane la aceeasi firma pt care are H1b si continua sa lucreze acolo chiar daca are si EAD. El practic continua sa se foloseasca de H1b, nu de EAD. Daca se intampla ceva si I485 este denied sau anulat, atunci statutul tau si al sotului revin la ce aveati in clipa in care ati aplicat pt I485, adica H1b pt el si H4 pt tine.

INSA, daca el isi schimba locul de munca si merge in alta parte in baza EADului, atunci puteti pierde amandoi statutul.

•  06-18-2007, 05:17 PM 61749 in reply to 61667

Priscila, va tin pumnii..si sa se termine cat mai repede tot balamucul asta!!!Stick out tongue

Noi abia acum incepem aplicatia la DOL(luna viitoare)!Dar, in ultimul timp a venit raspunsul de la ei(DOL) cam in 4-5 luni(asta in California)...asa ca avem sperante din cele mai "mari!!"WinkSper sa se mentina "C-ul" ala in visa bulletin cat mai mult...!!!Big Smile

Filed under:
  •  06-20-2007, 01:24 PM 61890 in reply to