Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Carnet de condus motocicleta

Last post 02-21-2008, 11:26 AM by TheAlien. 8 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  04-11-2006, 10:36 AM 40924

• OanaC is not online. Last active: 09-30-2008, 12:32 AM OanaC
    • Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 623
    • Points 980

Carnet de condus motocicleta

Salut.

are careva dintre voi permis de motocicleta?  Mi-am luat un motor si am nevoie de carnet. Vreau sa stiu ce trebuie sa fac ca sa imi iau lerner's permit.  Pentru ca la DMV au program de gravide Super Angry [8o|] , nu am avut cum sa ajung acolo sa imi iau informatiile necesare si pe web-site nu am gasit nimic care sa ma ajute. Ca sa imi iau lerner's permit  trebuie sa dau doar "sala" sau trebuie sa dau si orasul? 

Multumesc mult!

•  04-11-2006, 11:56 AM 40929 in reply to 40924

Re: Carnet de condus motocicleta

Felicitari, oana!Flower [F]Flower [F]Flower [F] Esti o curajoasa!

Uite ce am gasit :

http://www.dmv.state.pa.us/licensing_master/index.shtml

In MD se da si proba de condus. Nu stiu cum e in PA. Succes.

•  04-11-2006, 12:57 PM 40935 in reply to 40924

OanaC:

Salut.

are careva dintre voi permis de motocicleta?  Mi-am luat un motor si am nevoie de carnet. Vreau sa stiu ce trebuie sa fac ca sa imi iau lerner's permit.  Pentru ca la DMV au program de gravide Super Angry [8o|] , nu am avut cum sa ajung acolo sa imi iau informatiile necesare si pe web-site nu am gasit nimic care sa ma ajute. Ca sa imi iau lerner's permit  trebuie sa dau doar "sala" sau trebuie sa dau si orasul? 

Multumesc mult!

niceSmile [:)]..sa il stapanesti sanatoasa. ce motor ti-ai luat?

in california e bine sa te duci la cursurile MSF (Motorcycle Safety Foundation) pentru incepatori care tzin numai 3 zile si costa 235$. tot acolo vei da nishte teste practice care te vor scuti de examenul practic la DMV. Vei avea nevoi la DMV sa dai numai testul de teorie, care e simplu.

http://www.ca-msp.org/

http://www.msf-usa.org/

Poti sa verifici cum e in statul tau.

•  04-12-2006, 09:48 AM 40994 in reply to 40935

• Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 623
    • Points 980

Multumesc pentru raspunsuri! Garbova merci pentru link.

Furios,

am reusit si eu sa gasesc un nr de telefon si o adresa pentru MSF in zona unde stau eu si chiar diseara ma duc pe acolo sa vad cat ma costa si ce  trebuie sa fac.  Tampitii aia de la State Farm m-au lasat sa il adaug pe asigurare si dupa 2 zile s-au gasit sa ma sune sa imi zica ca daca inca nu mi-am luat permitul nu am cum sa il tin pe asigurare, desi initial mi-au zis ca nu am nevoie de permit ca sa il adaug. Nu puteau sa zica asta inainte sa il adaug pe polita si inainte de a le da banii. Asa ca acum, stiind ca au gresit, nu imi anuleaza polita, au zis ca ma asteapta pana imi iau permitul. De aia trebuie sa fac asta cat mai repede!!!!  Am iesit cu el de cateva ori prin imprejurimi, dar nu vreau sa risc nimic.

Am cumparat un Yamaha YZF 600 din 2004 gri metalizat  - e super, cel putin mie imi place de mor!  De abia astept sa imi iau carnetul cu toate ca am sa il conduc ca o batranica mult timp de acum incolo Rolling Laugh [=))]

•  04-14-2006, 08:43 AM 41129 in reply to 40935

• Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 623
    • Points 980

Ce am aflat dupa o vizita la Penndot - ca sa iti iti permit trebuie sa dai doar sala ( costa $10) si dupa aia ai la dispozitie 1 an ca sa dai pentru carnet permanent. Daca te duci la MSF pentru 15 ore, ei iti dau carnetul. Pentru rezidentii PA MSF este gratis! Pentru cei din afara PA este $250. Marti ma duc sa imi iau permitul! Cool [H]
  •  04-14-2006, 08:45 AM 41130 in reply to 41129

Felicitari!!1Flower [F]Flower [F]Flower [F] Si...Bafta.praying [[-O<]praying [[-O<] Sint convinsa ca de Paste te vei plimba cu motocicleta.LOL [:))]LOL [:))]LOL [:))]
  •  04-14-2006, 08:57 AM 41133 in reply to 41130

• Top 25 Contributor
      Female
    • Joined on 09-06-2005
    • Philadelphia/Constanta
    • Posts 623
    • Points 980

Merci, merci Garbova! De Paste suntem invitati pe la niste prieteni asa ca nu cred ca o sa incapem cu totii pe motocicleta. Mai ales car-seat-ul va fi o problema  sa il pun in spate! Big Smile [:D] 

Apropo - am dat $ 9  sa ii fac plinul, asa ar fi bine sa il folosesc toata vara, mai economisim ceva bani pe benzina. Ieri mi-am umplut masina si am dat $45 asa ca,  e ceva ..diferenta.

•  02-21-2008, 06:21 AM 70826 in reply to 41133

In sfarsit gasesc pe cineva cu moto pe forum. Eu urmeaza sa ajung in septembrie in state, Atlanta, cu L1-B si deja incep cu pregatirile. Umblu cu moto de 9 ani, asa ca nu o sa rezist fara moto in state. Daca am carnetul moto romanesc, mai trebuie sa trec prin toata procedura ca sa obtin carnetul moto acolo ?

Multumesc,

Dan

•  02-21-2008, 11:26 AM 70829 in reply to 70826

DanP:

In sfarsit gasesc pe cineva cu moto pe forum. Eu urmeaza sa ajung in septembrie in state, Atlanta, cu L1-B si deja incep cu pregatirile. Umblu cu moto de 9 ani, asa ca nu o sa rezist fara moto in state. Daca am carnetul moto romanesc, mai trebuie sa trec prin toata procedura ca sa obtin carnetul moto acolo ?

Te referi pe timp indelungat, sau doar pt o scurta vizita de o luna, doua?

Daca e doar vizita, atunci poti sa scoti permis international si esti ok cu el. Daca nu, trebuie sa iti scoti permis de state in mod similar cum trebuie sa faci si daca ai permis de masina.

The only real security in life is to be very good at what you do.
View as RSS news feed in XML