Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

informatii despre actele ulterioare casatoriei in USA

Last post 04-12-2006, 01:18 PM by hyacinth. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03-27-2006, 10:22 PM 39856

informatii despre actele ulterioare casatoriei in USA

Buna tuturor,

Asa cum poate stiti am venit cu viza K1 si azi m-am casatorit cu logodnicul meu.Uitandu-ne pe USCIS am fost destul de nedumiriti cu ce acte trebuie sa depunem in continuare pentru ajustarea de status si GC. Am incercat sa apelam la un avocat dar fee-ul este f mare si din cate am inteles eu de la voi sunt sanse mari ca si ei sa greseasca.In principiu am vazut ca trebuie sa fac ajustarea de status si formularul I-130 pt green card dar mi-e teama sa nu gresim si sa platim gresit fee-urile.

Daca ma puteti ajuta cu un sfat sau daca cineva a fost in situatia noastra si stie ce e de facut in continuare ne-ar fi de un real folos.

Va multumesc anticipat pentru orice fel de sfat!Wilted Flower [W]

•  03-28-2006, 01:22 AM 39861 in reply to 39856

Re: informatii despre actele ulterioare casatoriei in USA

Cecily, uite-te aici, ca s-a mai discutat exact acest subiect. Daca te uiti in josul paginii, vei gasi lista de documente care trebuiesc trimise, luate de pe site-ul uscis. Pentru fees, uite-te pe uscis.gov la "Forms and Fees". In cazul tau, vei plati taxa pentru I-485, taxa de amprente, si taxele pentru I-131 si I-765 (autorizatiile de calatorie si munca), daca vrei sa aplici pentru ele.

Nu sunt avocat. De aceea, sfaturile mele nu sunt decat atat: sfaturi, influentate de cercetarile si experienta personale.
  •  03-28-2006, 05:20 AM 39872 in reply to 39856

cecily, uite aici:

http://forum.romportal.com/forums/40/ShowForum.aspx

Citeste cu atentie, vei gasi tot ce vrei. Daca nu, mai intreaba.

Nu uita sa-ti faci un file, cu copii a tot ce trimiti si (copii+originale) a tot ce primesti. Vei avea nevoie de scrisorile de la uscis, de absolut tot. Succes.

•  03-28-2006, 07:48 PM 39941 in reply to 39856

Cecily, daca ai venit cu K1 si te-ai casatorit inainte sa expire viza de 90 de zile (ca de nu...e o problema!) atunci NU iti trebuie nici un I 130. Formularul asta e, de fapt, o NOUA petitzie (in acest caz a sotului pt sotzie). Tzie iti trebuie I-485 (cererea pt green card...ca asta inseamna) si dupa cum spunea si radacos, daca doresti sa calatoresti, pana tzi se aproba ajustarea de statut, vei completa formularul I-131, iar daca vrei sa muncesti, formularul I-765. Astea, toate, costa, fireste! I-485 este 325 de dolari. In rest, (daca, dupa cum spuneam te-ai castorit in "interiorul" celor 90 de zile) iti mai trebuie: formularul I-864 (affidavit of support- sa dovedeasca sotul ca te poate intretine. Daca nu, o sa aveti nevoie de un sponsor care va completa SHI formularul I-864A), formularul G-325A (informatii biografice), o copie a formularului I-94 (cartonashul care tzi s-a atashat la pasaport cand ai intrat in State), o copie a formularului I-797 (aporbarea petitziei pt viza de logodna) o copie certificat casatorie, o copie certificat (al tau) de nastere si 2 poze (din fatza, cu urechile descoperite, pe fond deschis). Casa de piatra si sa va inarmatzi cu muuulta rabdare! De asemenea, te sfatuiesc sa citesti toate instructiunile formularelor mai sus mentionate. Da' stii? TOT. Bafta multa!

"Driving down an endless road/Taking friends or moving alone/Pleasure at the fairground on the way..."
  •  04-12-2006, 01:14 PM 41008 in reply to 39856

Well...nici eu nu sunt avocat dar, din proprie experienta ( am venit prin casatorie cu cetatean USA dar de origine roman, dar asta se intampla cu multi ani in urma) si din cate am vazut( o cunostinta a trecut prin ceva asemanator, ramas peste viza si casatorit apoi cu cetatean, marturisesc ca nu stiu sa fi avut nici macar o problema datorata faptului ca a ramas peste viza dar...si acest lucru s-a intamplat acum 3 ani...respectivul a devenit si el cetatean anul acesta in ianuarie) cred ca cele mai bune indicatii le-a dat  MEK...acum, se mai pune o problema, daca cel cu care te-ai casatorit este sau nu US citizen, ca daca nu si este numai posesor de green card...s-ar putea situatia sa fie complet diferita. Si nu dispera, daca ceva nu e complet, serviciul de immigrare iti trimite inapoi in scris, si te anunta ce anume sa mai trimiti..Oricum toate actele care le ai in romana, trebuiesc traduse si legalizate si de asemenea fii foarte atenta ce anume trimiti pt ca, daca trimiti originale cand ei nu cer asa ceva..ramai fara ele... Iti doresc multa multa bafta!
  •  04-12-2006, 01:18 PM 41010 in reply to 39861

si inca ceva...daca dupa casatorie ai primit ( in mod normal, trebuia sa ti se dea )formular pentru social security, atunci acela trebuia completat si trimis ..si in baza lui, ai bineinteles si drept de lucru..cat despre calatoria pana la finalizarea actelor...nu stiu pe nimeni care sa fi plecat pana nu a avut in mana GC.
View as RSS news feed in XML