|
|
interviu INS
Last post 02-08-2008, 05:31 PM by arissa. 98 replies.
-
01-26-2006, 09:50 PM |
-
radacos
-
-
-
Joined on 09-04-2005
-
Seattle, WA
-
Posts 321
-
Points 2,775
-
|
Kyle, sotul poate lipsi de la interviu doar daca este personal militar deplasat undeva in strainatate (si trebuie sa arati scrisoarea de deplasare).
Bafta, cma!
Nu sunt avocat. De aceea, sfaturile mele nu sunt decat atat: sfaturi, influentate de cercetarile si experienta personale.
|
|
-
02-23-2006, 07:43 PM |
-
02-23-2006, 08:14 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
- A completed medical Examination form and vacinnation suplement ( unless already submitted) - uite aici stiu ca le-am trimis vaccination suplement ( ca asta era scris in Form I-485 pagina 4 punctul C). Ce sa consider aici? La ei sunt in regula in ceea ce priveste medicalul daca nu m-au citat sa imi fac medicalul din nou.Asa ca trebuie sa il mai aduc?
Daca ai sa vezi experientele celorlalti (vezi Bluebird si Spera70 parca) ai sa iti dai seama ca ar fi mai bine pentru tine sa-ti refaci medicalul .. te duci la unul din doctorii avizati de INS cu copia dupa fisa de vaccinuri [e care ai primit-o in Bucuresti. . Mie mi-au facut si un MMR (ca si in cazul lui Bluebird). Daca nu ti-l faci risti sa-ti intarzii procesul, parerea mea.
- A completed Affidavit of Support ( I-864) ( unless already submitted) - asta a fost trimis cu dosarul la inceput.Trebuie sa il am la interviu inca o data?
Trebuie sa il ai la interviu inca o data ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif)
- All documentation regarding your eligibility to Lawful Permanent Resident..Ce trebuie sa aduc aici?
Acte care demonstreaza ca e pe bune casatoria voastra si ca meriti sa fii rezident in urma ei . Bank joint accounts, apartment lease, insurance, etc etc .... practic, acte pe care sunteti amandoi trecuti ca sot si sotie ... si binenteles poze.
- Any Immigration related documentation including the EAD and AP. - aici trebuie si NOA care la-m primit pana acum?
Absolut
- Certified copy of the marriage license - aici eu am doar o copie de la Civila, ca doar asa se da.Ce sa fac adic originalul cu o copie xerox?
Aduci o copie xerox dar si originalul. Toate dovezile tale vor fi in original si copie. Ei vor opri copiile dar le vor confrunta cu originalele.
- Original and Copy of eaxh supporting document that you submitted with your application. Aici ce sa aduc?
Aici e vorba de ceea ce am spus eu mai sus. Toate documentele tale, dovezi, acte, NOA-uri, etc, vor fi prezentate la interviu in copie xerox impreuna cu originalul.
Sper ca te-am ajutat cat de cat. Asta e ce stiu din experienta mea.
|
|
-
02-23-2006, 09:40 PM |
-
ishka
-
-

-
Joined on 06-11-2005
-
Tenstrike Minnesota
-
Posts 101
-
Points 1,420
-
|
Buna Ami Uite am cautat si eu pe site-uri si am gasit unul: http://www.immihelp.com/greencard/adjustmentofstatus/medical-examination.html aici scrie urmatoarele: K and V nonimmigrant visa applicants:
Individual applying for
K or V visa (including those applying for V visa in the US)
must undergo a medical exam, but are not required to comply with vaccination requirements
at that time.
However, when they apply for adjustment of status later, they will have
to comply with vaccination requirements. No medical exam is necessary
againas long as they apply for adjustment of status within 1 year of previous medical exam.
Ce ziceti de asta?
Look towards the sun and the shadows will remain behind you:)
|
|
-
02-24-2006, 12:08 AM |
-
radacos
-
-
-
Joined on 09-04-2005
-
Seattle, WA
-
Posts 321
-
Points 2,775
-
|
Ishka, nu conteaza ca, teoretic, nu trebuie sa iti refaci examenul
medical daca aplici in mai putin de un an: unele birouri cer ca aceste
examene sa fie refacute, in timp ce altele nu, in mod arbitrar. Daca
mai ai copiile examenului si suplimentului de vaccinari, si nu ti-au
trimis RFE ca trebuie sa le refaci, atunci probabil nu o sa ai probleme
daca aduci copiile. Daca nu le mai ai, atunci cel putin fa-ti
programare la un civil surgeon imediat dupa interviu, in caz ca ai
nevoie ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif) . Sper sa nu fie cazul, dar nu se stie niciodata! Bafta!
Cand ai interviul?
Nu sunt avocat. De aceea, sfaturile mele nu sunt decat atat: sfaturi, influentate de cercetarile si experienta personale.
|
|
-
02-24-2006, 12:15 AM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
ishka:Buna Ami Uite am cautat si eu pe site-uri si am gasit unul: http://www.immihelp.com/greencard/adjustmentofstatus/medical-examination.html aici scrie urmatoarele: K and V nonimmigrant visa applicants: Individual applying for K or V visa (including those applying for V visa in the US) must undergo a medical exam, but are not required to comply with vaccination requirements at that time. However, when they apply for adjustment of status later, they will have to comply with vaccination requirements. No medical exam is necessary againas long as they apply for adjustment of status within 1 year of previous medical exam. Ce ziceti de asta?
... Ishka ... spuneam si mai sus ca atat lui Bluebird cat si lui Spera70 li s-au cerut Medical Form pe ultima suta de metri ... lui Bluebird chiar la interviu Desi trecuse mai putin de un an de la vizita.
Daca vrei sa fii pus in situatia in care intreg procesul sa fie delayed ... atunci go ahead si nu trimite fisa medicala din nou.
Daca vrei sa dormi linsitit atunci fa-o din nou si gata, nu mai ai dureri de cap .
Asa cum am mai spus-o pe-aici, mie nu-mi place sa ma iau la explicatii cu autoritatile, asa ca mi-am facut din nou fisa medicala ... si la interviu chiar mi-a cerut-o. Deci daca nu o aveam ma trimiteau si pe mine acasa probabil asa cum au facut cu Bluebird.
Deci .... logic, nu ar trebui sa ti se ceara din nou; dar cum caile INS-ului sunt mai incurcate decat caile Domnului, ramane la atitudinea ta ce vei alege. Eu si ceilalti iti povestim din experientele noastre. Decizia e a ta !
Bafta !
|
|
-
02-24-2006, 05:47 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
ishka:Care sunt documentele cerute la interviu. Am primit NOA sa ma prezint la interviu dar acolo apare faza ca trebuie sa aduc niste acte. Hai sa le subliniez si sa spun parerea mea despre ele. - Interview Notice - asta stiu ca trebuie sa il aduc - A completed medical Examination form and vacinnation suplement ( unless already submitted) - uite aici stiu ca le-am trimis vaccination suplement ( ca asta era scris in Form I-485 pagina 4 punctul C). Ce sa consider aici? La ei sunt in regula in ceea ce priveste medicalul daca nu m-au citat sa imi fac medicalul din nou.Asa ca trebuie sa il mai aduc? - A completed Affidavit of Support ( I-864) ( unless already submitted) - asta a fost trimis cu dosarul la inceput.Trebuie sa il am la interviu inca o data? - All documentation regarding your eligibility to Lawful Permanent Resident..Ce trebuie sa aduc aici? - Any Immigration related documentation including the EAD and AP. - aici trebuie si NOA care la-m primit pana acum? - All travel documents used to enter US - aici pasaport si I-94 - Birth Certificate ( mine) - your petitioner BC and proof of citizenship - certificat de nastere si pasaport - Certified copy of the marriage license - aici eu am doar o copie de la Civila, ca doar asa se da.Ce sa fac adic originalul cu o copie xerox? - Original and Copy of eaxh supporting document that you submitted with your application. Aici ce sa aduc?
Eu nu stiu de ce astia cer acte ce le au deja la dosar. Asa ca please help cu advice:) Mercic
Puteti si voi vedea din scrisoarea lor ca cer vizitele medicale-unless already submitted. Iar form I-695 (parca) e formularul care se depune la ambasada.Vaccinul e o combinatie: measles, mumps and rubella. Pai daca tu stii ca ai depus-o deja, nu mai are rost. Multi functionari sint asa cum stim: indolenti, nici macar nu se obosesc sa gindeasca, iar acolo sint si cei pt adjustement of status, care s-au casatorit in usa avind viza turistica ori J, H, si astia nu au facut vizita medicala. Si functionarii le cer la toti acelasi lucru. Nu odata mi s-a intimplat sa mi se ceara te miri ce, total deplasat. Va rog nu mai ginditi romaneste, cu capul plecat. Functionarii aceeia nu ne fac nici o favoare, noi sintem legal aici si respectam legea. Am avut si eu atitudinea asta chiar la inceput de tot, apoi cumnata mea mi-a explicat ca, (virgula) cu atitudinea asta nu-i voi convinge. Si are dreptate: daca eu nu-s sigur, atunci cum pot sa-i conving? Ce sa mai spuna cei ce depun aplicatie pt waiver? Si sa stiti ca in cele mai multe cazuri se rezolva. Eu as suna inainte si as intreba. Problema e sa dai toate datele, ca cel ce raspunde sa stie exact despre ce-i vorba.
|
|
-
02-24-2006, 11:34 AM |
-
osiria
-
-
-
Joined on 11-24-2003
-
Michigan
-
Posts 2,162
-
Points 33,065
-
|
ishka:Buna Ami Uite am cautat si eu pe site-uri si am gasit unul: http://www.immihelp.com/greencard/adjustmentofstatus/medical-examination.html aici scrie urmatoarele: K and V nonimmigrant visa applicants: Individual applying for K or V visa (including those applying for V visa in the US) must undergo a medical exam, but are not required to comply with vaccination requirements at that time. However, when they apply for adjustment of status later, they will have to comply with vaccination requirements. No medical exam is necessary againas long as they apply for adjustment of status within 1 year of previous medical exam. Ce ziceti de asta?
Ishka, orice informatie de pe un site care nu apartine de Guvernul US, este o simpla informatie si nu trebuie luata cu titlu de lege sau regula. Este ceea ce am spus intotdeauna si aici pe forum, prezentam niste pareri personale, dar doar un avocat este indreptatit sa dea sfaturi legale sau un ofiter de emigrari la care se poate suna sau merge in audienta.
Nu sunt avocat si nu am dreptul de a da sfaturi legale in cazuri de emigrare sau orice alte probleme legale. Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
|
|
-
02-24-2006, 12:01 PM |
-
bluebird
-
-

-
Joined on 01-25-2005
-
Atlanta
-
Posts 245
-
Points 3,840
-
|
Draga Ishka, asa cum ti-a scris si Ami, eu m-am trezit chiar la interviu ca mi se cere sa-mi certific vaccinurile. Bineinteles ca am ripostat si i-am zis tipei "it's already submitted", dar mi-a spus ca eu, pt ca am venit cu fiancee visa, trebuie sa-mi certific vaccinurile in America. Chiar asa s-a exprimat: "pt ca am venit cu fiancee visa"....
Acuma stii si tu foarte bine ce scrie in lege, daca NU a trecut un an de zile, ar trebui sa fie ok. Dar niciodata nu se stie.
Cat despre celelalte acte, eu le-am adus cu mine pe toate, chiar daca erau deja la dosar. Inclusiv Affidavit-ul si income tax-urile. De cerut nu mi le-a cerut din nou, dar am zis ca e bine sa le am pt orice eventualitate.
Am adus si toate Notice of Action pe care le-am avut, toate certificatele original + copie.
Interviul a decurs cam asa: primul lucru, tipa l-a intrebat pe sotul meu cam cat a castigat pe 2005 (avand in vedere ca income tax-ul nu era facut inca; deci l-a crezut pe cuvant). Apoi, singurul lucru de care s-a legat, a fost fisa cu vaccinuri. Restul interviului (adica 75%) a decurs incercand sa o facem pe tanti aia sa inteleaga ca ne-am mutat din california in georgia.
|
|
-
02-25-2006, 12:34 PM |
-
02-26-2006, 04:09 PM |
-
02-26-2006, 06:54 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Re: Asa am crezut si eu:)
ishka:Nu stiu cum de as putea sa aflu telefonul la biroul asta din Minneapolis, are idee cineva?
Merci
Pe site la uscis (in cazul in care nu te-ai uitat tu inaintea mea ) nu e mentionat de un office in Minneapolis (pentru Minnesota) ci in St. Paul.
| Visiting Our Office: |
| Public Hours: |
| |
The St. Paul District Office is open to the public on Monday through Thursday from 7:30 AM to 2:30 PM.
Please check the Field Office Closings page for current information on office hours. |
| Walk-ins: |
|
To speak with an Immigration Information Officer, you must make an appointment via the Internet at INFOPASS. You must bring the printout of your INFOPASS appointment and a photo ID with you.
You may also call Customer Service at 1 (800) 375-5283 for information.
http://uscis.gov/graphics/fieldoffices/alpham.htm#anchorMAINE |
Si probabil ca cel mai avizat raspuns in privinta fisei medicale il vei primi daca suni la ei si ii intrebi.![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif)
|
|
-
02-27-2006, 12:41 PM |
-
bluebird
-
-

-
Joined on 01-25-2005
-
Atlanta
-
Posts 245
-
Points 3,840
-
|
Ishka, in mod normal, daca pana la data interviului nu ai primit nimic de la ei cum ca ai mai avea nevoie de ceva completari la dosar, n-ar trebui sa te trezesti la interviu ca iti mai cer ei ceva. Dar vezi ca nu la toata lumea e la fel. La unii isi mai baga cineva coada ...
Cine credea ca o sa se apuce tanti aia sa-mi ceara vaccinurile alea nenorocite...
Affidavit-ul l-am dus din nou, dar actualizat, ca intre timp s-au mai schimbat unele lucruri pe la "posesiuni". Oricum nu ni l-a cerut...Doar cu vaccinurile a avut treaba.
Ne-a mai cerut statement-urile de la banca si asigurari comune si cam atat. Interviul nu e mare filosofie.
|
|
-
03-06-2006, 08:29 AM |
-
bluebird
-
-

-
Joined on 01-25-2005
-
Atlanta
-
Posts 245
-
Points 3,840
-
|
Luni, plicul cu vaccinurile a ajuns la ei, la immigration, iar sambata am primit scrisoare ca sunt rezidenta . S-au miscat repede. Green Card-ul insa cica vine "within 90 days"...
|
|
-
03-06-2006, 08:47 AM |
-
03-06-2006, 10:36 AM |
-
fireKharma
-
-

-
Joined on 01-04-2006
-
-
Posts 340
-
Points 290
-
|
Felicitari! Ma bucur pentru tine....
Don't fear The Tiger, just become The Dragon
|
|
-
03-06-2006, 11:49 AM |
-
bluebird
-
-

-
Joined on 01-25-2005
-
Atlanta
-
Posts 245
-
Points 3,840
-
|
Multumesc
|
|
-
03-27-2006, 09:54 AM |
-
delfinuta
-
-

-
Joined on 04-09-2005
-
Virginia
-
Posts 478
-
Points 545
-
|
Am citit pe ici pe colo p site, ce-i drept pe sarite si fara rabdare... si acum mi-s asa confuza ...
Am ajuns in State acum o saptamana ,pe pasaportul meu este o stampila cu viza CR1. La ambasada , la interviu, mi-au dat niste foi pe care scrie ca SSN va veni in 3 saptamani de la intrarea mea in State si green-cardul in 6 luni. Cand am ajuns aici , la aeroport , mi-a fost foarte rau ( dupa 8 pre de zbor,cat am mai stat si la cozi, fiind si insarcinata, m-au apucat varsaturile pe-acolo ) si dupa ce am vzut stampila in pasaport ne-am dus glont acasa, fara sa mai intreb nimic pe nenea de acolo.
Ce este cu interviul la INS? O sa am asa ceva dupa ce imi expira acest green card cu conditional residence status? Si EAD si AP ce sunt? Trebuie sa aplic pentru ele? Daca este prea mult de explicat, dati-mi va rog o adresa pe internet unde pot gasi detalii, sa ma luminez si eu. Eu aveam impresia ca stau frumos acasa, si-mi vin toate actele necesare ( hi hi).
Va multumesc!
The best use of life is to spend it for something that outlasts life.
|
|
-
03-27-2006, 10:30 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Re: Sunt complet in ceata...
Nu-ti fa probleme, ca nenea de la aeroport tot nu te lamurea complet. GC pe care-l vei primi e conditional, si-i valabil 2 ani. Inainte cu 90 de zile de a se implini cei 2 ani, trebuie depusa o alta aplicatie pt removal of conditional status. Uite, mergi tu la adresa asta si citeste tot ce gasesti:
http://forum.romportal.com/forums/40/ShowForum.aspx
In plus, mergi si la:
http://www.visajourney.com/forums/index.php?autocom=custom&page=i130guide1
The interview can last for as littles as 10 minutes or up to an hour depending upon your specific case. You relative will take an oath under US law to tell the truth, and it is very important that your relative answer every question as truthfully as possible. In general, it is a good idea that your relative bring documentation to prove strong ties and a relationship with you, the petitioner. (i.e. phone bills, letters etc.) If the consulate officer approves your relative's immigrant visa application, your relative will be issued an immigrant visa that allows your relative to become a US permanent resident. Your relative will become a U.S permanent resident only when he/she enters the U.S at a port of entry, until this time, he/she only has an immigrant visa that is valid up to 6 months from the interview date. If your relative cannot immigrate to the U.S within the 6 month allotted time, then his/her immigrant visa will expire, and the I-130 process must start all over again. Also, if your relative is your wife or husband and you have been married for less then 2 years at the time of his/her arrival at a port of entry, then he/she will receive a temporary I-551 Stamp and then later a Green Card by mail good for only 2 years. Ninety days before the green card expires you will have to file an I-751 form to remove it's conditional status.
As a general note, please see the I-130 FAQs here.
Delfinuta, fa clic pe "remove it's conditional status" si vezi ce urmeaza.
|
|
-
03-27-2006, 11:04 AM |
-
delfinuta
-
-

-
Joined on 04-09-2005
-
Virginia
-
Posts 478
-
Points 545
-
|
Multumesc, Garbova! Deci pana la anul n-m de ce sa imi fac griji, cand trebuie sa aplic pentru schimbarea statusului?
The best use of life is to spend it for something that outlasts life.
|
|
-
03-27-2006, 11:15 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Cu mare placere. Daca ai tot ce trebuie, atunci, asa-i doar peste un an si 9 luni va trebui sa aplici din nou. Succes.
|
|
-
03-31-2006, 11:42 PM |
-
ishka
-
-

-
Joined on 06-11-2005
-
Tenstrike Minnesota
-
Posts 101
-
Points 1,420
-
|
Buna la toti,
Asa cum am planuit, si dupa cum am citit in Notice of Action unde scria ce trebuia sa aduc si daca am trimis mai inainte sa nu mai aduc ( affidavit si medical examination), am fost la interviu pentru conditional resident:) Acolo pe la 1.00 ne-a strigat sa venim o tanti asa de draguta si simpatica care avea pe la 27 de ani:) Mi-am luat maldarul de acte care il aveam cu mine si cu sotia am mers unde ne-au chemat. Acolo tanti asta s-a prezentat si ne-a pus sa ridicam mana dreapta:) Am inceput sa rad si sa glumesc cu ea zicand " Nu din nou:)" hehe Ea a ras cu noi si ne-a pus sa juram ca spunem adevarul:). Am jurat si ne-a pus sa stam jos ca sa incepem interviul. Mi-a cerut actele ( pasaport, I-94 , driver license, EAD) iar sotiei i-a cerut driverul license:). S-a uitat pe ele si a deschis DOSARUL:) ( E MAREEEE). Acolo m-a intrebat numele si data nasterii sa vada ca stiu cand m-am nascut. M-a intrebat daca sunt insurat si eu i-am raspuns razand " cred ca se vede, doar e langa mine". Dupa aia m-a intrebat care e numele sotiei mele si cand e nascuta. Dupa aceea a trecut la sotia mea si a intrebat-o cand ne-am casatorit, unde si cine a fost la nunta. Dupa aceea m-a intrebat daca am adus chestii care arata ca avem chestii impreuna ( conturi, tax returns, employment letter) si le-am dat. Am intrebat daca trebuie sa ii dau copii dupa certificatul de nastere sau de casatorie si ea ne-a raspuns razand " Nu cred, doar sunt la dosar" ( asa ca am facut copiii degeaba) Off:). I le-am dat ea le-a pus la dosar si dupa aia mi-a deschis pasaportul si mi-a pus stampila cu I 751 si mi-a spus ca green cardul vine cam in 3 saptamani:). Cam asta a fost tot. Mi-a spus ca in 2 ani trebuie sa aplic pentru remove status si in 3 ani de miercuri pot sa aplic pentru cetatenie:) Si ca pot sa calatoresc in afara:) Asta e bine. Totul a durat cam 10 minute. Asta e tot. Acum daca aveti intrebari sunt pe aici sa va raspund. Pupici
Look towards the sun and the shadows will remain behind you:)
|
|
-
05-08-2006, 02:39 PM |
-
|
|