Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

interviu viza F1 -> perioada de asteptare + acte necesare?

Last post 08-23-2007, 08:54 AM by ioana_i_am. 342 replies.
Page 1 of 7 (343 items)   1 2 3 4 5 Next > ... Last ยป
Sort Posts: Previous Next
  •  05-16-2006, 04:51 AM 44287

interviu viza F1 -> perioada de asteptare + acte necesare?

Salutare tuturor,

Trebuie sa ma programez pentru interviul de viza F1 si as vrea sa stiu care e perioada de asteptare de la inscriere pana in ziua interviului... anul trecut am obtinut viza b1/b2 (visitor) si a trebuit sa astept cam 6 saptamani din momentul in care am platit taxa la banca transilvania pana in ziua interviului... am inteles ca acum e procedura putin schimbata [tre sa dai telefon]... s-a schimbat si perioada de asteptare?

In plus, am facut o lista cu formularele + actele necesare... did I miss anything?

- pasaport
    - formulare DS-156 si DS-157, DS-158
    - formular I20
    - o fotografie tip
    - chitanta de la BancaTransilvania
    - chitanta taxa SEVIS
    - scrisoarea de accept de la scoala unde ma duc
    - proof of adequate funding

... am uitat ceva?

O intrebare ar fi cum fac cu pasaportul... ca el imi expira undeva prin 2009 si pe siteul ambasadei scrie ca "for Romanians, a currently valid passport that will be valid for the duration of the applicant's stay in the U.S."... la mine ar fi de 5 ani, adica exact valabilitatea unui pasaport emis in RO pentru cineva de varsta mea... Hmm [^o)] sa-mi fac rapid unul nou inainte de interviu?? sau sa merg cu asta...

•  05-16-2006, 05:21 AM 44288 in reply to 44287

Re: interviu viza F1 -> perioada de asteptare + acte necesare?

Mishooax, incearca sa-ti faci o extindere a perioadei de valabilitate. Cu ani in urma asta am facut, si mi-au dat inca 5 ani pe linga ce aveam. Am optat pt solutia asta pt ca aveam mai multe vize in pasaport, si speram sa-mi foloseasca la obtinerea vizei. Succes.
  •  05-16-2006, 07:05 AM 44294 in reply to 44288

Garbova, cred ca prelungirea pasapoartelor nu se mai practica de ceva vreme incoace. Oricum din cate stiu, viza de US deja obtinuta e inca valida, chiar daca e pusa pe un pasaport expirat, deci ar putea fi [re]folosita fara probleme.
  •  05-16-2006, 08:35 AM 44295 in reply to 44294

La mine a durat exact o luna din momentul de cand am sunat si pana m-au programat. Initial, platesti taxa la Banca Transilvaniei, tot atunci platesti 11 dolari pt un cod PIN. Acest PIN il folosesti cand suni la ambasada, fara el nu poti vorbi cu nici un operator. Grabeste-te, lunile iunie si iulie sunt cele mai aglomerate.

Bafta!

•  05-16-2006, 08:41 AM 44296 in reply to 44295

Irinuka, tu cum ai facut cu pasaportul? E valabil pentru intreaga perioada de sedere declarata [2-5 ani]?
  •  05-16-2006, 09:26 AM 44298 in reply to 44296

Pasaportul meu expira in 2010 si eu oricum o sa merg la un master de doi ani. Nu-ti face griji, poti veni sa-l schimbi atunci cand iti expira si oricum viza ramane valabila. Poti suna la Ambasada daca vrei sa stii exact sau poti trimite un mail, iti vor raspunde in 2-3 zile. Eu am avut o astfel de nelamurire legata de I-20 si mi-au raspuns foarte repede.

•  05-16-2006, 11:29 AM 44304 in reply to 44298

Nu e nici o problema cu pasaportul. Al meu expira cam dupa un an si jumatate de la intrarea in SUA si a fost OK. Deja mi l-am si schimbat intre timp prin procura trimisa acasa.
  •  05-16-2006, 07:21 PM 44341 in reply to 44304

Laura25:
    Nu e nici o problema cu pasaportul. Al meu expira cam dupa un an si jumatate de la intrarea in SUA si a fost OK. Deja mi l-am si schimbat intre timp prin procura trimisa acasa.

Cind am fost ultima data la ambasada, am vazut refuzindui-se cererea de obtinere a unui nou pasaport unui student pe motiv ca numai in tara se elibereaza pasapoarte pt cei temporar aici. Eu mi-as face un pasaport nou, nu as mai avea batai de cap cu faimoasa ambasada. Succes. Vedeti ce spun :

http://www.roembus.org/

Conditii pentru obtinerea pasaportului:

Cetatenii romani aflati temporar in Statele Unite ale Americii la studii, bursa, in vizita sau cu contract de munca pe durata determinata si carora autoritatile americane le-au aprobat sederea pentru o perioada mai mica de 1 an, pot solicita eliberarea unui nou pasaport formatiunii de pasapoarte din judetul de domiciliu, prin procura autentificata de ambasada.

Persoanele aflate temporar in SUA pot dovedi caracterul legal al prezentei lor cu unul dintre urmatoarele documente: viza valabila de intrare in SUA emisa de o ambasada sau consulat american; permis de munca valabil emis de autoritatile americane de imigrare; document de calatorie pentru refugiati valabil; permis de re-intrare (Re-entry Permit) valabil; scrisoare eliberata de serviciul american de imigrare care sa confirme aprobarea statutului legal al persoanei in Statele Unite si durata valabilitatii acestui statut.

Atentie! In lipsa unui document care sa dovedeasca statutul dumneavoastra legal in Statele Unite, autoritatile romane nu vor putea elibera un nou pasaport. Pentru a va valorifica dreptul de obtinere a pasaportului va trebui sa va deplasati in Romania si sa solicitati pasaportul personal.

•  05-16-2006, 10:20 PM 44343 in reply to 44341

Este adevarat ca nu se poate schimba direct prin consulat, dar se poate lua procura de la consulat, trimisa in tara impreuna cu toate documentele necesare la cineva care apoi merge si schimba pasaportul. Sunt sigura ca asa este pt ca am facut lucrul asta cu vreo 8-9 luni in urma.
    Tot din experienta mea: am fost la interviul pt viza in vara lui 2004, iar pasaportul expira in martie 2006 si nu a fost  absolut nici o problema.
    Stiu ca si eu m-am intrebat inainte daca e ok, asa ca am sunat la ambasada, unde mi-au spus ca pasaportul tb sa fie valabil minim 6 luni de la data interviului. Asta e singura constrangere.
  •  05-20-2006, 09:10 AM 44606 in reply to 44287

mishooax:

- pasaport
    - formulare DS-156 si DS-157, DS-158
    - formular I20
    - o fotografie tip
    - chitanta de la BancaTransilvania
    - chitanta taxa SEVIS
    - scrisoarea de accept de la scoala unde ma duc
    - proof of adequate funding

Banuiesc ca sunt 2 categorii de documente: cele obligatorii (enumerate de Mishu mai sus) si cele "good to have with you" printre care ar intra scor la TOEFL, ultima diploma de studii, copie dupa cartea de munca/contact de munca, dovezi de intoarcere in tara (proprietati, contract sponsorizare studii, etc)

did I miss anything ? I dunno [id]

P.S. Mishu te-ai programat ? Cat timp ti-a spus pana la interviu ?

"There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't"
  •  05-27-2006, 01:05 PM 45098 in reply to 44606

Sa va spun cum a fost la mine la programare.

Desi am cautat linkul cu cat dureaza in Romania emiterea unei vize si pe site-ul celor de la imigratii am gasit 8 days (in crestere de la 3 cate erau prin martie), am avut surpriza neplacuta ca domnisorica de mi-a raspuns la telefon, in afara de faptul ca a fost nepoliticoasa, adresandu-se unei alte colege in timp ce-mi culegea datele (am auzit la un moment dat un urlet in telefon "ia-mi si mie!", de fapt i s-ar fi potrivit mai bine in gura ia-mi si mie FATA!") , a si catadicsit sa ma apostrofeze (am simtit in aer SNAP!) cum ca NU ARE NICI-O RELEVANTA CE AM GASIT EU CA INFORMATIE OFICIALA PE SITE! IMPORTANT E CA NU SUNT LOCURI LA PROGRAMARE!

M-a programat in consecinta pe data de 19 mai pentru data de 22 iunie! La care eu, complet BUIMACA, zic domnisoara cum pe 22 iunie cand eu pe 29 incep scoala?!?!? A catadicsit sa ma mute pe 15 iunie, la ora 7:30 dimineata.

In efortul de-a ma pregati cat mai bine si-a cumpara si un bilet de avion RETURNABIL desigur (care apropo din 16 iunie se scumpesc intrand intr-un sezon de calatorie) am mai sunat inca o data la ambasada, mi-a raspuns o alta domnisoara care n-avea niciun chef sa vorbeasca cu mine oricum, si care mi-a adus la cunostinta un fapt total ingrijorator pentru mine care-mi rezervasem bilet pe 16 iunie la ora 6 dimineata (bine ca nu l-am si cumparat!) si anume: PASAPOARTELE SE ELIBEREAZA A DOUA ZI DUPA ORA 16:00.

Cat despre actele necesare, le insirui pe cele pe care le am:

- Scrisoarea de acceptare, Enrollment Agreementul si scrisoarea de Scholarship primit de la universitate

- I-20

- chitanta plata SEVIS

- rezultatul testului TOEFL

- ultima diploma de studii in original

- chitantele de plata a taxei de interviu

- extrase de cont cu banii disponibili

- formularele D156 si D158 (nu si D157 ca nu mi se solicita)

Daca as avea proprietati as aduce si acte in acest sens, DAR sper sa nu ma incurc la viza asta cu proprietati (pentru care nu mi-au cerut dovezi nici la viza B1/2 anul trecut). Am primit aprobare, in afara banilor pe care-i am si care-mi acopera costurile din primul an (tuition si living exp) cam 120%, si pentru un imprumut la CITIASSIST/Citi Bank. De asemeni am AoS de la un prieten care spune ca ma cazeaza gratis.

•  05-27-2006, 01:09 PM 45099 in reply to 44295

Irinuka, poti sa ne spui si noua cand te-a programat? Ai avut deja interviul? cum a fost?
  •  05-27-2006, 03:20 PM 45100 in reply to 45099

Saptamana aceasta am interviul. Am ceva emotii, nu ma intrebati de ce, probabil si unde eu nu prea am avut ocazia sa vorbesc limba engleza prea mult.

In afara actelor enumerate de tine, mai am si:

-actele de proprietate ale apartamentului;

- adeverinta de salariu de la locul actual de munca

- adeverinta de la servici, cum ca ma vor primi inapoi dupa cei doi ani de masterat (de acolo reiese ca am doi ani concediu de studii fara plata)

- adeverinte de la serviciu pt parintii mei (pentru a justifica o parte din suma de bani prezentata in extras)

- scorurile GRE si TOEFL

- un contract de inchiriere a unui apartament, valabil pana in 2009!!! (de fapt e un contract de comodat pt apartamentul pe care il am de la servici)

- un contract de inchiriere pt apartamentul din Florida ( mi-am gasit deja apartament si un roommate si am platit doua luni de chirie si depositul)

Cam atat. O intrebare am si eu, desi oricum e tardiva, avand in vedere timpul ramas pana la "infatisare". De la banca eu am doua Stari Financiare (chiar asa se si numesc). Una este mai veche, din 2005 si pentru o suma mai mica si una este din aprilie 2006, pentru o suma mai mare. M-am gandit sa le iau pe amandoua, pt ca la prima vedere pare ca banii ar fi depusi in aprilie 2006, ceea ce nu este adevarat (este vorba de depozite cu termen de scadenta de 3 luni). In cazul in care au ceva dubii, sa le arat si Financial Statement din 2005, unde se vede clar cand au fost constituite depozitele si cand expira scadenta. E bine asa?

•  05-27-2006, 03:49 PM 45103 in reply to 45100

Bank statement-ul nu trebuie sa fie mai vechi de 6 luni - deci nu cred sa iti fie de folos cel din 2005. Daca cel din 2006 arata suma care iti mai trebuie, e OK, daca nu, iti sugerez sa iei repede altul.
  •  05-27-2006, 03:57 PM 45104 in reply to 45103

Pai, este din decembrie 2005, deci nu au trecut 6 luni si ambele arata cu mult peste suma necesara.

Multumesc si bafta tuturor!

•  05-27-2006, 04:10 PM 45106 in reply to 45104

Bafta si tie, caci se pare ca tu vei fi prima dintre toti la interviu!!! ;)

Sa fie intr-un ceas bun si asteptam sa ne povestesti aventura numita "interviu la ambasada" cu lux de amanunte! :D

•  05-30-2006, 07:31 AM 45195 in reply to 45106

so, Irinuka,

ce ne zici ce interviu? ai fost inca sau nu? daca nu, iti urez si eu multa bafta si cat mai putine emotii! :-)
  •  05-30-2006, 01:08 PM 45223 in reply to 45195

Pentru cei interesati:

Am primit de curand prin posta chitanta taxei SEVIS dupa aproximativ 15 zile lucratoare de la data platii online. Pentru cei ce locuiesc in Bucuresti perioada aceasta poate fi mai scurta.

Cei ce nu aprimit chitanta acasa pana la data interviului se pot prezenta la ambasada si cu printout-ul paginii de confirmare a platii ce apare dupa completarea formularului si efectuarea platii online.
  •  06-01-2006, 05:40 PM 45374 in reply to 45223

Asadar, sa revin cu noutati, am luat viza dupa niste emotii destul de mari!

In ziua programarii era o mare de oameni la ambasada, cred ca in jur de 500 de persoane, numai la ora 8.30, ora programarii mele erau 200. Inutil sa va mai spun ca am reusit sa intru in ambasada pe la ora 11.00, timp in care am stat in picioare. Asadar, luati-va apa, ceva de mancat si inarmati-va cu rabdare si tutun! Langa ambasada sunt niste domni care sparg astfaltul cu pikamerele, asta asa pt relaxare, va garantez ca dupa doua ore nu mai stiti de ce va aflati acolo si va trece orice urma de entuziasm legata de studii si vize de studenti!

In fine, la ora 11.00 am intrat in ambasada, credeam eu ca totul va merge ca pe roate de acum inainte. Am mai asteptat vreo 45 de minute pana cand m-a chemat la amprentare si dupa aceea lucrurile au mers mai repede. Am fost strigata si m-am dus la ghiseu, va recomand sa va asezati cat mai aproape de ghiseele unde au loc interviurile, ca sa mai prindeti din intrebari si sa intrati in atmosfera. Am picat la o domnisoara foarte draguta, langa ea era un domn care pica vize intr-o veselie, cred ca se trezise cu fata la cearceaf in dimineata respectiva. Mi-au fost cerute urmatoarele acte I-20, scrisoarea de acceptare, formularele, taxa SEVIS si pasaportul. Atentie, fotografiile trebuie facute neaparat pe fundal alb, iar formularele completate pe modelul cu codul de bare (oricum se pot completa si acolo, exista doua computere, in cazul in care ati omis ceva). Domnisoara s-a uitat pe I-20 si nu mi-a mai cerut nimic altceva (nici macar dovezile financiare, cu greu a aruncat o privire pe extras, la insistentele mele). Intrebari: unde mergi, la ce facultate, de ce ai ales aceasta facultate, ce o sa faci cand te intorci, daca o sa primesc o marire de salariu cand ma voi intoarce, unde lucrez si de cat timp, ce facultate am terminat si ce specializare si.....intrebarea de baraj care mi-a inmuiat picioarele in secunda urmatoare: Ai aplicat vreodata la Loteria Vizelor???Am crezut ca nu aud bine, dar intrebarea era cat se poate de reala (asa ca tind sa dau drepate acelor oameni care mi-au spus ca americanii stiu tot si ca nu prea ai cum sa ii minti). Am raspuns ca da, am aplicat, dar doar pentru ca era disponibila si fara o intentie de imigrare, doar asa de distractie. Domnisoara a spus : OK, no problem, I just wanted to check that! Congratulation, come tomorrow after your passport. Am zambit (ohhh, am uitat sa va spun ca am zambit ca o tampita din momentul in care am intrat in ambasada si chiar si afara, le plac oamenii zambitoriBig Smile [:D]) am spus "Thank you very much and have a nice day" cu voce tare si in gand "Sa-ti dea Dumnezeu sanatatate si tie si familiei tale" si am plecat, zambind, dar de data asta zambeam de bucurie.

Cam asta a fost. Mai erau cativa studenti, dar nu au vrut sa intre in vorba cu mine, pareau speriati de bombe. O tipa a fost chiar inaintea mea, nu prea statea bine cu engleza, se cam poticnea si a tinut-o destul de mult, dar intr-un final a luat viza. Vizele turistice sunt un fel de loterie, din 500 de persoane, azi mai erau cam 100-150 asteptandu-si pasaportul. Trei cupluri cu loteria vizelor, unul dintre ele cred ca nu a luat interviul, nu stiu din ce cauza (oricum acolo e alta mancare de peste). Altceva nu stiu ce sa va mai spun, daca va intereseaza ceva anume.....oricum cred ca nu sunt motive de teama, doar daca ... nu ati castigat la Loteria VizelorWink [;)]

•  06-02-2006, 01:58 AM 45384 in reply to 45374

Irinuka:
    Congratulation, come tomorrow after your passport.  am spus "Thank you very much and have a nice day" cu voce tare si in gand "Sa-ti dea Dumnezeu sanatatate si tie si familiei tale" si am plecat, zambind

Weeeeeeeeeeelcome to Americaaaaaaaaaaaaaaaaaa, Irinuka !!

Party!!! [<:o)] Yes [Y] Beer [B] Flower [F] Pizza [pi] Coffee [C] Drinks [D] Right Hug [}] Cake [^] Gift [G] Travel [ap] Left Hug [{] Camera [ph] flag [**==]

Let all your dreams come true !

"There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't"
  •  06-02-2006, 05:48 AM 45400 in reply to 45374

Felicitari Irinuka!!!!!!!

Party!!! [<:o)] Cake [^] flag [**==]

Si bafta tuturor care au lunile astea interviul (ca si eu sunt printre aia!) Paradise [ip]

•  06-02-2006, 05:50 AM 45401 in reply to 45374

Felicitari Irinuka!!!!!Flower [F]Flower [F]Flower [F]Flower [F]Flower [F]Flower [F] Si Doamne ajuta mai departe!

Te asteptam sa vii acasa.

•  06-02-2006, 05:53 AM 45402 in reply to 45400

mishooax:
    Felicitari Irinuka!!!!!!!

Party!!! [<:o)] Cake [^] flag [**==]

Si bafta tuturor care au lunile astea interviul (ca si eu sunt printre aia!) Paradise [ip]

Asa-i, am uitat. Doamne ajuta tuturor !praying [[-O<]praying [[-O<]praying [[-O<]

•  06-02-2006, 06:09 AM 45405 in reply to 45401

Girbova:

Felicitari Irinuka!!!!!Flower [F]Flower [F]Flower [F]Flower [F]Flower [F]Flower [F] Si Doamne ajuta mai departe!

Te asteptam sa vii acasa.

Multumesc Garbova! Intr-adevar de abia astept sa ajung acasa!Smile [:)]

•  06-02-2006, 06:33 AM 45411 in reply to 45374