Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

interviu viza F1 -> perioada de asteptare + acte necesare?

Last post 08-23-2007, 08:54 AM by ioana_i_am. 342 replies.
Page 2 of 7 (343 items)   < Previous 1 2 3 4 5 Next > ... Last »
Sort Posts: Previous Next
  •  06-02-2006, 02:59 PM 45462 in reply to 45459

Re: interviu viza F1 -> perioada de asteptare + acte necesare?

Voi pe ce data plecati? In ce saptamana cel putin, daca nu vreti data exacta :)
  •  06-02-2006, 03:00 PM 45463 in reply to 45460

Nu exista zboruri cu o singura escala in cazul meu, deoarece Gainesville este un aeroport regional, fara conexiuni internationale. Este cel mai bun pret pe care l-am gasit pana la ora acuala.

•  06-02-2006, 03:01 PM 45464 in reply to 45463

Am uitat sa spun ca biletul este pentru luna august.
  •  06-02-2006, 03:06 PM 45466 in reply to 45460

Atentie, conteza si in ce zi a saptamanii calatoriti. De obicei martea si miercurea pretul biletelor este mai mic (da, este adevarat si pentru calatoriile cu aceleasi companii aeriene). Asta se explica prin faptul ca cererea este de obicei mai mica pentru acele zile.

Am si eu o intrebare pentru cei care au calatorit mai des. Pe portiunea de zbor cea mai lunga (deasupra oceanului) e de preferat un Boeing sau un Airbus (e un zbor destul de lung, ce aircraft ofera mai mult confort: spatiu de picioare intre scaune, etc)?

•  06-02-2006, 03:22 PM 45469 in reply to 45466

Incercati si bileteavion.ro

Eu la ei mi-am facut rezervare online si am corespondat cu agentii lor de booking numai prin e-mailuri. Pentru ziua dorita de mine am gasit mai ieftin aici decat pe icar.ro...
  •  06-02-2006, 03:35 PM 45471 in reply to 45421

hegemon:

- DS-156 poate fi completat online aici: https://evisaforms.state.gov/ds156.asp
    Exista linkuri asemanatoare si pentru celelalte formulare?

- toate formularele trebuiesc completate (daca nu sunt completate online) cu cerneala/pasta neagra

- toate sectiunile trebuiesc completate (pentru cele care nu se aplica in cazul tau,  se scrie NA)

Multumesc.

Da, acesta este modelul cu codul de bare. Dar in ziua in care am fost eu la interviu persoanele care aveau formularele completate cu pasta au fost rugate sa mearga la un internet cafe sa le printeze. Acest lucru a fost valabil pt cei programati dupa ora 8.30. Nu ma intreba de ce, pt ca nu stiu. A venit un soldat si a spus acest lucru. De asemenea chestiunea cu fotografiile, trebuie facute pe fundal alb. "Omul cu dubita" este foarte folositor, daca iti faci fotografiile la el, iti face si formularele. Fotografiile le capsezi sau le lipesti de formular si nu trebuie sa indosariezi formularele (adica sa le dai gauri si sa le bagi in dosar, mai bine pune-le intr-o folie de plastic). Sectiunile unde nu am avut nimic de scris, le-am lasat goale, nu am scri N/A. tu faci cum crezi de cuvinta. Daca veniti din provincie si aveti bagaj, gen rucsac, etc, nu veti fi lasat sa intrati cu el in ambasada, dar nici nu veti putea sa il lasati la poarta. Asa ca mai bine le lasati acasa, daca nu vine nimeni cu voi. Puteti intra doar cu posete si genti de umar mai micute.

Aaaa... si aviz amatoarelor: nu veniti cu sutiene cu balene de metalBig Smile [:D]. M-au fatait aia la detectorul de metale, pana am ametit. Mi-am scos ceasul, pantofii si aparatul tiuia in continuare. Pana la urma si-au dat seama de ceRolling Laugh [=))]

•  06-05-2006, 03:09 PM 45553 in reply to 45471

Irinuka,

tu ti-ai dat semnatura pe I-20-ul primit? ca vad ca e acolo o sectiune chiar pentru asa ceva (student signature).

apropo, de cate poze ai nevoie la ambasada - parca de una singura? eu mai am una de la interviul din toamna cand am luat viza B1/2 si nu m-ar deranja sa raman cu 100 de mii in plus in buzunar :)

si eu am aceeasi "problema" ca si tine, in sensul ca trebuie sa ajung pe un aeroport regional (si din cauza asta pretul biletului se mareste considerabil).

numai bine si sa ne vedem in State peste 2 luni!
  •  06-05-2006, 04:05 PM 45555 in reply to 45553

mishooax:
    numai bine si sa ne vedem in State peste 2 luni!

Bai Mishule.. scuza-mi curiozitatea!! Tu abea iti cunosti scorurile TOEFL si GRE de vreo 3 saptamani si deja vorbesti despre intalniri in US ? Surprise [:O] Cand naiba ai si fost admis deja, trimisa decizia prin posta (2-3 sapt), apoi trimis deja I-20 ul catre tine si programat deja la interviu ???? Huh? [:^)]

Toate astea in mai putin de 1 luna ??? I dunno [id] You must be superman... at least.. Hmm [^o)]

"Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me."
    The Sith Code
  •  06-05-2006, 04:16 PM 45556 in reply to 45555

eeeeee..... asa m-am miscat eu putin mai rapid! :p

acum ca tot am intrebat ceva, tu ce parere ai? trebuie sa ma semnez pe I-20 sau nu?

Mihai.
  •  06-05-2006, 05:52 PM 45568 in reply to 45556

Mihai,

Semneaza-l ca se pare ca asa trebuie. Eu nu l-am semnat, si cand am
    am ajuns la "international center" s-au uitat cam lung la mine ca nu era
    semnat,  se mirau cum de nu s-au sesizat cei de la ambasada sau cei de la
    granita.Mai mult, mi-au facut unul nou si m-au pus sa-l semnez in fata lor.

•  06-06-2006, 04:34 AM 45593 in reply to 45556

mishooax:
    m-am miscat eu putin mai rapid!

Serios Mishule... cum ai facut, care au fost etapele si deadline-urile ? e cred, curiozitatea mai multor aspiranti la care procesul poate dura si pana 12-14 luni de la primele aplicari si pana la interviu !! Huh? [:^)]

"Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me."
    The Sith Code
  •  06-06-2006, 05:40 AM 45595 in reply to 45593

Sith, tu vrei sa-i eie locul? Wink [;)]
  •  06-06-2006, 05:49 AM 45597 in reply to 45595

Offf Doamne Smile [:)].. Garbova Flower [F]

nu ma intereseaza nici numele scolii si nici macar orasul lui .. ci doar pasii si etapele pe care el le-a urmat atat de usor si rapid !! Surprise [:O] E un caz extrem de aparte si merita disecat Yes [Y]

The Sith Code
  •  06-06-2006, 05:55 AM 45600 in reply to 45597

Sunt foarte de acord cu Sith.

Procesul standard e mai indelungat, si daca el a gasit o modalitate sa il eficientizeze asa de tare, informatia ar fi foarte utila pentru cei care se pregatesc acum sa aplice la scoli.

Asteptam cu mare interes! :)

•  06-06-2006, 06:03 AM 45602 in reply to 45600

Domnii mei, ce vreti? Wink [;)]Sa vina si sa spuna: m-a luat gura pe dinainte, ori visam cu ochii deschisi ca am obosit tot invatind/aplicind?Crying [:'(]Huh? [:^)] Stim cu totii ca Irinuka il va vedea in usa cind imi voi vedea eu ceafa.LOL [:))]LOL [:))] Unless he is already here.Huh? [:^)]
  •  06-06-2006, 06:24 AM 45605 in reply to 45602

Girbova:
    Domnii mei, ce vreti? Wink [;)]Sa vina si sa spuna: m-a luat gura pe dinainte, ori visam cu ochii deschisi ca am obosit tot invatind/aplicind?Crying [:'(]Huh? [:^)] Stim cu totii ca Irinuka il va vedea in usa cind imi voi vedea eu ceafa.LOL [:))]LOL [:))] Unless he is already here.Huh? [:^)]

Garbova Rolling Laugh [=))] mooooooooooor de ras LOL [:))]LOL [:))]LOL [:))]LOL [:))]

Ce ne-am face noi fara sufletul tau imens ? I dunno [id] Cum rezisti acolo cu atat de mult optimism si chef de viata ? Yes [Y] Flower [F] Smile [:)]

The Sith Code
  •  06-06-2006, 06:40 AM 45606 in reply to 45602

Girbova:

Hmm [^o)] Garbova, o sa iau postul tau ca o gluma [proasta]. Cand am zis "sa ne vedem in state" nu am spus ca o sa ma apuc sa o urmaresc pe acolo, sau ca o sa ajungem in acelasi loc, ci doar asa la modul "figurat", adica sa ajungem amandoi OK acolo. Asa ca remarcile tale chiar nu isi au rostul. No [N] Zip it! [:#] PS: chiar poti sa-ti vezi ceafa daca te uiti in oglinda!

Sith, iti spun eu ca se poate sa rezolvi si asa de repede atata vreme cat ai sprijinul unui profesor de acolo care e de acord sa te sponsorizeze din propriile fonduri de cercetare. Afla ca am fost admis chiar in ultima zi permisa pentru studentii internationali (scorul de la Toefl, obligatoriu, sosise de-abia cu o zi inainte direct de la ETS - ca fara el mai asteptam un semestru). Tipul m-a indrumat pas cu pas, timetable, tot ce trebuie sa trimit, sa intreb, sa primesc si asa mai departe. Si daca ne gandim mai bine, scrisoarea de accept nu a facut mai mult de 10 zile, iar I-20-ul [emis vinerea trecuta] a ajuns la mine chiar ieri dimineata, via DHL express [si multumita celor $100 care au zburat din portmoneul meu].

PS: tot nu mi-ai raspuns la intrebare. cum ramane cu I-20-ul? tu te-ai semnat pe al tau? in fond asta era cam tot ce voiam sa stiu.
  •  06-06-2006, 06:57 AM 45610 in reply to 45606

mishooax:
    chiar poti sa-ti vezi ceafa daca te uiti in oglinda!

nu cred ca e cazul sa ne ambalam domnilor Smile [:)] Yes [Y]

asa mai Mishu mai... vezi ca nu a fost greu ? e interesanta povestea ta Huh? [:^)] deci esti un fel de "protejee" ? eu unul nici nu am observat locul ala de semnatura inca LOL [:))]

The Sith Code
  •  06-06-2006, 07:04 AM 45611 in reply to 45610

I-20 trebuie semnat de catre student. Eu l-am datat cu ziua interviului.

Bafta!

•  06-06-2006, 07:38 AM 45614 in reply to 45611

mersi.
  •  06-06-2006, 08:08 AM 45615 in reply to 45614

Fotografie nu trebuie sa fie mai veche de 6 luni, deci va trebui sa apelezi la "serviciile omului din rulota".
  •  06-07-2006, 05:22 AM 45680 in reply to 45615

M-am intors si eu de la interviul de la ambasada cu un raspuns pozitiv. Totul a decurs foarte repede si foarte usor.

Voi face niste completari la ceea ce a scris Irinuka pentru a fi de ajutor celor care nu au fost inca la interviu. La intrarea in ambasada veti fi trecuti prin niste filtre si controlati. Veti fi rugat sa luati cu voi doar dosarul cu documentele necesare si sa lasati acolo la poarta tot ce mai aveti la voi (inclusiv telefonul mobil pe care va trebui sa il inchideti). Vi se va da un cartonas cu un numar cu care va veti recupera lucrurile dupa interviu.

La intrarea in cladirea ambasadei (in prima sala de asteptare) in partea dreapta (toate coordonatele stanga-dreapta din acest text vor fi interpretate in functie de directia in care ati intrat in camera respectiva, deci cu fata indreptata spre sensul in care ati intrat) se va forma o coada la care veti sta sa vi se verifice documentele. Va vor cere doar documentele care sunt obligatorii. Daca este totul in regula si nu lipseste nimic documentele vor fi trimise de catre functionarul respectiv mai departe la urmatoarele oficii. Dvs veti lua loc pe scaunele din stanga (din aceeasi sala). Veti fi chemat in urmatoarea camera (prin usa din stanga) pe parcurs ce ea se goleste sau cand va veti auzi numele in sistemul de difuzoare. 

In sala urmatoare (ultima) veti vedea cand intrati siruri de scaune in fata si in partea din dreapta. Alegeti un scaun din grupul de scaune din fata daca sunt locuri libere deoarece acolo veti fi mai aproape de ghiseurile unde au loc interviurile si veti putea trage cu urechea la intrebari. Dupa ce veti lua loc, va veti auzi numele in difuzoare (fiti atent pentru ca numele sunt citite de catre un americcan si nu sunt pronuntate foarte clar). La prima strigare a numelui dvs veti fi rugat sa mergeti la ghiseul nr 8 unde va vor scana amprentele degetelor aratatoare de la ambele maini. Dupa aceea veti lua loc pe scaune si va vor striga din nou numele de data aceasta pentru interviul propriu zis (atentie, va vor spune si numarul ghiseului la care trebuie sa mergeti). Eu am fost la ghiseul nr 3 si cred ca am picat la aceeasi doamna draguta la care a fost si Irinuka. In partea dreapta era ghiseul nr 2 al domnului care refuza vize intr-o veselie. Interviul meu nu a durat mai mult de 4-5 minute si mi s-au pus aceleasi intrebari ca si Irinukai. Nu au fost probleme…

Doamna care m-a intervievat mi-a dat un cartonas cu un numar inscris pe el si mi-a spus ora la care sa ma prezint a doua zi sa imi iau pasaportul.

Succces!

•  06-07-2006, 05:42 AM 45682 in reply to 45680

hegemon:
    In partea dreapta era ghiseul nr 2 al domnului care refuza vize intr-o veselie.

Felicitari Yes [Y] Party!!! [<:o)]

Voi sunteti siguri amandoi de ceea ce subliniati aici ? Adica, ar fi pacat sa se creeze un mit al "domnului de la nr.2" de care sa tremure toata lumea !! Surprise [:O] Nu cumva la doamna respectiva se duc doar studentii si la "domnul cel rau", turistii si contractele de munca ? Huh? [:^)] Hegemon, vreun student refuzat ai vazut pe acolo ?

The Sith Code
  •  06-07-2006, 05:44 AM 45683 in reply to 45680

Felicitari, Hegemon!Flower [F]Flower [F]Flower [F]Succes in noua etapa de viata! Multumiri pt informatii, sint convinsa ca sint aur pt cei ce urmeaza sa mearga la interviu.
  •  06-07-2006, 05:55 AM 45684 in reply to 45606

Mihai, fii linistit, nu ma ambalez. Daca tu ai reusit imposibilul, cred ca nu ar trebui sa te deranjeze ca unii dintre noi se indoiesc, si a