|
|
interviu viza F1 -> perioada de asteptare + acte necesare?
Last post 08-23-2007, 08:54 AM by ioana_i_am. 342 replies.
-
06-21-2006, 08:10 AM |
-
mrneagoe
-
-
-
Joined on 06-15-2006
-
-
Posts 8
-
Points 0
-
|
Re: interviu viza F1 -> perioada de asteptare + acte necesare?
Salut,
Merge cineva in Miami?
Maria.
|
|
-
06-21-2006, 08:30 AM |
-
Irinuka
-
-
-
Joined on 10-02-2005
-
-
Posts 228
-
Points 960
-
|
Nu chiar in Miami, dar in...Florida! La ce universitate mergi in Miami?
Sunt bucuroasa sa aud ca impresiile legate de Lufthansa sunt pozitive! Eu voi zbura cu Lufthansa pe ruta Buc-Munich-Charlotte si apoi cu Canadian Jet Air pana in Gainesville.
Intrebare: la prima escala in State (Charlotte) trebuie sa-mi culeg bagajele si sa trec pe la immigration, nu? Am timp in doua ore?
Sith, ce ai facut la ambasada? Am trecut zilele acestea prin fata ambasadei si am vazut o multime de tineri, cred ca s-a deschis sezonul la vizele de student!!!
|
|
-
06-21-2006, 09:52 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Irinuka, asa-i: iti iei bagajele, treci pe la Customs, si apoi te imbarci pt Fl. Ai timp destul, cei mai multi ramin in C, si de obicei serviciul vamal merge repede.
|
|
-
06-21-2006, 11:13 AM |
-
map
-
-
-
Joined on 08-30-2005
-
-
Posts 151
-
Points 1,235
-
|
Din cate stiu eu (data trecuta am zburat Bucuresti-Amsterdam-Detroit-Columbia South Carolina) la intrarea pe teritoriul SUA ti se face interviul cu Immigration DAR NU TE DUCI SA-TI IEI BAGAJELE DE CALA.
Ele se transporta automat la zborul urmator, ca doar de-aia se paltesc taxe de aeroport.
Cat despre durata scurta intre zboruri, asta e intr-adevar o problema pentru ca e ceva de mers (nu foarte mult, e adevarat, daca zbori cu Lufthansa de la terminalul 1 portile B1-50 si ceva).
Eu am zburat de la Terminalul 1 Gate A63 si am avut de mers vreo 20 minute, inclusiv cu trenul de transport intre porti.
E bine ca la plecarea din tara sa solicitati imbarcarea si pentru zborurile spre state si in state, ca sa nu mai stati la coada de check-in in Frankfurt sau alte aeroporturi.
E bine ca la aterizarea in Frankfurt sa fiti pregatiti, daca aveti un timp scurt intre zboruri, sa incercati sa iesiti din avion printre primii ca sa va miscati repede prin aeroport.
Solicitati operatoarei la Bucuresti sa va gaseasca un loc la AISLE/Margine, nu cntral si nu la fereastra pentu ca spatiul la picioare e micut si mai bine sa va intindeti picioarele pe culoar daca simtit nevoia.
Daca aveti bilete electronice, in general cu 24 ore inainte de zbor va puteti face check-in-ul si rezerva locul. Altfel e bine sa ajungeti la aeroport in B cam cu 2 ore inainte de zbor sa prindeti un loc bun (mai in fata, mai la margine). Calatorie placuta dragilor:D
|
|
-
06-21-2006, 11:34 AM |
-
Irinuka
-
-
-
Joined on 10-02-2005
-
-
Posts 228
-
Points 960
-
|
Stati, ca nu mai inteleg nimic! Imi iau sau nu imi iau bagajele la prima escala in State? Cei de la agentie mi-au spus ca nu, prietena mea din Florida mi-a spus ca da, Map a spus ca nu, Garbova a spus ca da. Pana acum scorul este 2-2![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
Si totusi eu cu cine votez???![I dunno [id]](/emoticons/emotion-71.gif)
|
|
-
06-21-2006, 11:38 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Irinuka, daca mergi prin Munich, nu-i iei bagajele acolo. Tu iti iei bagajele in Charlotte, si apoi le imbarci in avionul de Fl. Charlotte, ori care-i prima ta aterizare in USA, iti iei bagajele, frumusel si faci vama. Apoi, indiferent unde mergi in interiorul usa, e zbor domestic, si nu mai ai treaba cu vama.
|
|
-
06-21-2006, 12:06 PM |
-
vandelay
-
-
-
Joined on 05-20-2006
-
-
Posts 25
-
Points 0
-
|
Wow, aici aflu alte chestii. Eu stiam ca bagajul ti-l ridici si te duci cu el la celalalt terminal (in cazul meu).
Am sa intreb la agentie; poate la mine difera pt. ca astept 6 ore urmatorul zbor in aeroport la Londra.
|
|
-
06-21-2006, 12:12 PM |
-
mrneagoe
-
-
-
Joined on 06-15-2006
-
-
Posts 8
-
Points 0
-
|
Pai eu merg la St. Thomas Univ. in Miami. Tinem legatura totusi, doar suntem in acelasi stat.
Maria.
|
|
-
06-21-2006, 12:37 PM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
vandelay:Wow, aici aflu alte chestii. Eu stiam ca bagajul ti-l ridici si te duci cu el la celalalt terminal (in cazul meu).
Am sa intreb la agentie; poate la mine difera pt. ca astept 6 ore urmatorul zbor in aeroport la Londra.
Nu difera. Nu-ti iei bagajele de fiecare data cind schimbi avionul. Trebuie sa-ti iei bagajele numai si NUMAI la PORT OF ENRTY, in USA. Acesta e primul aeroport pe care aterizezi in usa. Tu nu ai viza pe Anglia, esti doar in tranzit.
|
|
-
06-21-2006, 12:47 PM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
|
-
06-21-2006, 01:08 PM |
-
ada2006
-
-
-
Joined on 01-13-2006
-
-
Posts 31
-
Points 85
-
|
Map,si acum tot in Columbia mergi?
|
|
-
06-21-2006, 01:16 PM |
-
vandelay
-
-
-
Joined on 05-20-2006
-
-
Posts 25
-
Points 0
-
|
Girbova: vandelay:Wow, aici aflu alte chestii. Eu stiam ca bagajul ti-l ridici si te duci cu el la celalalt terminal (in cazul meu).
Nu difera. Nu-ti iei bagajele de fiecare data cind schimbi avionul. Trebuie sa-ti iei bagajele numai si NUMAI la PORT OF ENRTY, in USA. Acesta e primul aeroport pe care aterizezi in usa. Tu nu ai viza pe Anglia, esti doar in tranzit.
Yep, thanks, acum m-am documentat mai bine si am aflat: You can use the Flight Connections Centre if all your baggage is
through-checked and will be automatically transferred. This depends on
the airlines concerned and whether your connection through London is
written on one ticket.Asa ca va fi transferat automat. Singura alta optiune in ziua in care mi-am ales si cu American Airlines operat de British Airways era cu asteptare o ora si 45 de minute, ceea ce e cam putin pentru a lega zborul; BA estimeaza 70 de minute necesare pt. asta si oricum nu vreau sa ma grabesc (daca mai exista si intarzieri...). In plus mai pot sa fac si niste duty free shopping :-) ca oricum nu car dupa mine decat foarte putine bagaje.
|
|
-
06-21-2006, 01:24 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,957
-
Points 22,445
-
|
vandelay: In plus mai pot sa fac si niste duty free shopping :-) ca oricum nu car dupa mine decat foarte putine bagaje.
Adica sa cumperi mai scump decat ai cumpara din magazine in US? ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif)
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
06-21-2006, 02:12 PM |
-
map
-
-
-
Joined on 08-30-2005
-
-
Posts 151
-
Points 1,235
-
|
nici parfumurile nici tigarile nu sunt mai ieftine in magazinele americane:D (un carus de marlboro e 23 eur, adica maxim 30$)
|
|
-
06-21-2006, 02:14 PM |
-
map
-
-
-
Joined on 08-30-2005
-
-
Posts 151
-
Points 1,235
-
|
Nu, sunt deja in great windy city:D Chicago adica:D
|
|
-
06-21-2006, 02:19 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,957
-
Points 22,445
-
|
map:nici parfumurile nici tigarile nu sunt mai ieftine in magazinele americane:D (un carus de marlboro e 23 eur, adica maxim 30$)
Iar in US in sud este $25. Iar parfumurile sunt mai ieftine si la Sephora si la Parfumania decat sunt in aeroport.
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
06-21-2006, 02:42 PM |
-
hegemon
-
-
-
Joined on 11-24-2005
-
-
Posts 70
-
Points 90
-
|
Wow, acum ca am citit ce s-a mai scris pe forum am inceput sa-mi fac
griji ca nu voi ajunge la avionul de legatura. Voi ateriza la Frankfurt
la ora 16:05 iar urmatorul avion decoleaza la ora 17:00. Ambele avioane
sunt de le United Arlines, operate de Lufthansa si aterizeaza,
respectiv decoleaza, de la acelasi terminal (nr 1). A mai avut vreunul
dintre voi o legatura similara? Cum este pe Frankfurt, te poti orienta
usor?
Ce se intampla in cazul nefericit in care pierd avionul de legatura
(daca, sa zicem, primul avion are o intarziere)? Lufthansa imi va da
un refund sau imi va facilita alte variante de transport (pentru ca
este din vina lor)? Cum procedez?
Dar... Nu este posibil ca ei sa ma astepte intr-un astfel de caz? Spun asta pentru
ca este totusi vorba despre aceeasi companie si cred ca ei stiu de
situatia mea..? Nu stiu daca gresesc sau gandesc prea departe...
In cazul in care fac check in de pe Otopeni si pentru celelalte
curse... Este bine, pentru ca imi pot alege un loc pe care il prefer
(acest lucru nu va fi posibil pe Frankfurt pentru ca voi ajunge printre
ultimii la avion). Dar, (si nu stiu daca acum debitez ineptii) in cazul
in care voi pierde avionul acest lucru nu imi va crea probleme (daca
voi vrea un refund) pentru ca, teoretic, ei ma stiu imbarcat? Nu am mai
calatorit cu avionul decat in curse scurte si directe (fara escale)
asa ca pot fi considerat un novice.
|
|
-
06-21-2006, 02:54 PM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
hegemon, fii linistit, ai timp suficient.Uita-te pe harta de pe site.
|
|
-
06-21-2006, 03:07 PM |
-
Irinuka
-
-
-
Joined on 10-02-2005
-
-
Posts 228
-
Points 960
-
|
Hegemon, tu nu ai loc rezervat in cursa transatlantica? Sau nu se tine cont? Mie cei de la agentie mi-au rezervat locuri si pe transatlantic si pe cursa din State. Sunt undeva la mijlocul avionului, la margine, spre culoar. Mi-a spus doamna de acolo ca e mai bine sa stau la margine, desi eu am vrut la fereastra, pentru ca e primul zbor.
Pe aeroportul din Munich am inteles ca nu voi iesi din zona internationala, respectiv terminalul 2, dar un avion aterizeaza la gate 02 si celalalt pleaca de la gate 34. Cat de mare o fi distanta inter ele? Are cineva idee?
Hai, ca am facut din topicul asta o varza . Sper sa nu se supere pe noi moderatorii, suntem tineri si....nelinistiti!
|
|
-
06-21-2006, 03:24 PM |
-
vandelay
-
-
-
Joined on 05-20-2006
-
-
Posts 25
-
Points 0
-
|
hegemon:
Ce se intampla in cazul nefericit in care pierd avionul de legatura
(daca, sa zicem, primul avion are o intarziere)? Lufthansa imi va da
un refund sau imi va facilita alte variante de transport (pentru ca
este din vina lor)? Cum procedez?
Dar... Nu este posibil ca ei sa ma astepte intr-un astfel de caz? Spun asta pentru
ca este totusi vorba despre aceeasi companie si cred ca ei stiu de
situatia mea..? Nu stiu daca gresesc sau gandesc prea departe...
Din cate stiu eu, in nici un caz nu o sa astepte. Insa (si in special pentru ca e aceiasi companie), o sa te puna la urmatorul zbor, care poate fi in 6 - 12 ore. Daca e durata prea lunga de asteptare ar fi normal sa te puna intr-o camera din incinta aeroportului si sa ofere room service.
|
|
-
06-21-2006, 03:44 PM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Irinuka:
Hegemon, tu nu ai loc rezervat in cursa transatlantica? Sau nu se tine cont? Mie cei de la agentie mi-au rezervat locuri si pe transatlantic si pe cursa din State. Sunt undeva la mijlocul avionului, la margine, spre culoar. Mi-a spus doamna de acolo ca e mai bine sa stau la margine, desi eu am vrut la fereastra, pentru ca e primul zbor.
In general, biletele au deja locurile alocate, dar daca nu au puteti sa o faceti si voi, s-a mai spus cum. Irinuka, nu fii necajita ca oricum nu vezi prea multe din avion.
Pe aeroportul din Munich am inteles ca nu voi iesi din zona internationala, respectiv terminalul 2, dar un avion aterizeaza la gate 02 si celalalt pleaca de la gate 34. Cat de mare o fi distanta inter ele? Are cineva idee?
ATENTIE!!!! Niciunul din voi nu are voie sa iasa din zona internationala. Nu stiu cum ati iesi din greseala, ca ar trebui sa treceti pe la vama, si nu aveti viza de intrare in Germania, Anglia,etc.
Am incercat sa gasesc un site ca lumea pt Munich, dar se pare ca nu m-am descurcat. Uite pe siteul urmator, fa clik pe harta, si vezi ca Terminalul 2 e separat, si probabil ca ai de alergat de la un capat la altul. Nu va nelinistiti, de obicei sint trotuare rulante. Dar nici nu cascati gura, ca timpul zboara. Acum v-ati suparat pe mine ca v-am tratat ca pe tata.![Yeah yeah [:-@]](/emoticons/emotion-69.gif) Sorry.![Big Kiss [:k]](/emoticons/emotion-65.gif)
http://www.worldairportguide.com/airport/airport_guide.ehtml?o=374&NAV_guide_class=AirportGuide&NAV_Airport=374
|
|
-
06-21-2006, 03:44 PM |
-
map
-
-
-
Joined on 08-30-2005
-
-
Posts 151
-
Points 1,235
-
|
1. Timpul e cam scurt intr-adevar, nu stii ce se poate intampla, poate intarzia chiar avionul la plecarea din B. Nu-ti fa probleme, dupa cum s-a scris daca nu ajungi vei primi gratuit imbarcare la alt zbor al aceleiasi companii/companii in alianta. Eu cred ca vei ajunge insa.
2. Frankfurt are un aeroport marisor, dar te descurci relativ usor cu orientarea. Incearca sa iesi din avion cat mai repede, eventual roaga o insotitoare de zbor sa te ajute sa schimbi locul (daca esti mai in spate) cu cineva din fata care nu se grabeste sa iasa din avion.
3. La iesirea din avion urmareste ecranele pe care sunt afisate zborurile. Tot acolo gasesti si informatii referitoare la portile de imbarcare pentru zborurile de conexie (daca iti faci check-in la zborurile urmatoare inca din Bucuresti vei primi biletul de imbarcare care mentioneaza poarta de imbarcare). Verifica la iesirea din avion cu afisajul de pe monitoare daca nu cumva s-a schimbat poarta.
4. Terminalul 1 e DESTUL DE MARE daca insa nu-ti sunt suficiente sagetile indicatoare, poti intreba oricand pe oricine lucreaza in aeroport(ii recunosti dupa imbracaminte). Iti vor indica pe unde s-o iei. Eu am ajuns in Terminalul 1 pe la portile B56 si-a trebuit sa ajung la A63 si-a fost ceva de mers, inclusiv cu trenul de transport la poarta.Nu te ingrijora, doar incearca sa iesi printre primii din avion, o sa ajungi:)
Check-in in Bucuresti nu inseamna si imbarcare automat, deci nu-ti fa griji cum ca ei te-ar considera imbarcat deja.
|
|
-
06-22-2006, 04:56 AM |
-
vince_lambie
-
-
-
Joined on 02-21-2005
-
-
Posts 81
-
Points 270
-
|
Hmmmmm...cu totii suntem tineri si nelinistiti :)))
Insa chiar si asa, trebuie sa pastram ordinea!
Si pe mine ma intereseaza detaliile de zbor, insa pentru asta va rog sa deschideti un nou topic!
Multumesc
|
|
-
06-23-2006, 05:01 AM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 489
-
Points 85
-
|
Ok.. I finally did it !! ![Party!!! [<:o)]](/emoticons/emotion-19.gif) ![Party!!! [<:o)]](/emoticons/emotion-19.gif) ![Party!!! [<:o)]](/emoticons/emotion-19.gif)
Abia aseara tarziu am ajuns acasa din Bucuresti, astfel incat nu am avut cand sa postez experienta mea fericita. Ideea este simpla: un mare NU hotarat tuturor stresurilor studentilor care merg la interviu !! Eu cred ca in ziua cand am fost noi nu a picat nici macar un singur student.
Am stat la gard cam 2 ore deoarece ne-am dus cu 1 ora inainte desi nu era cazul.. erau cam 200 programati la prima ora... ma rog, am avut timp sa facem acolo si pozele si unele DS-uri care imi pareau scrise urat.. am intrat inauntru si am constatat ca pana si eu cu problemele mele de suportat caldura.. nu am intampinat nici macar o bobita de sudoare pe frunte, deoarece toate camerele sunt pline de "dulapuri" frigorifice ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
Dupa amprentare ne-am cautat si gasit locuri langa ghiseul nr. 2 pentru ca voiam sa vad cum decurg interviurile acolo.. insa studentii nu prea treceau pe la el. Este foarte adevarat ca el lua numai cazuri extrem de grele, gen reintregiri de familii sau turisti care au copiii in US deja.
Am fost chemati la ghiseul nr. 5 unde domnitza a fost lapte si miere divina Mi s-a cerut sa confirm daca intr-adevar ma duc la scoala respectiva si masterul respectiv, dupa care am fost intrebat despre anul si locul unde am studiat in Romania si mi s-a cerut diploma in original. Iar a 3-a si ultima intrebare a fost despre cine imi va plati studiile, la care am scos doar actele necesare dovedirii sumelor trecute pe I-20 (nici macar nu m-a intrebat ce voi face in anul II ). La sfasit a intrebat-o pe sotie, DOAR cu ce se va ocupa acolo si apoi foarte bine dispusa ne-a spus mult asteptata propozitie magica: "Come back tomorrow at 3 PM"
Totul a durat fix 4 ore (din care una de geaba la gard). Am iesit afara ca un glontz cu privirea inainte insa undeva in gol, nici macar nu m-am mai uitat la soldatii de pe margini sau la lumea de afara, m-am tras dupa un coltz si mi-am luat sotia in bratze si am tras un YEAH!! victorios. ![laso [#:-S]](/emoticons/emotion-74.gif)
Trebuie sa recunosc, am avut un noroc imens, Dumnezeu este sus si vede !! si ne da tuturor ceea ce meritam . Multumesc tuturor celor care s-au gandit (si rugat) pentru noi, in special Garbovei si sper sa va intalnesc pe toti cat mai curand in sa ne simtim bine pe o terasa undeva ![Drinks [D]](/emoticons/emotion-46.gif)
"There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't"
|
|
-
06-23-2006, 05:08 AM |
|
|