|
|
Pentru mamici si viitoare mamici
Last post 09-28-2008, 06:37 PM by Crystal. 833 replies.
-
05-20-2006, 08:31 PM |
-
delfinuta
-
-

-
Joined on 04-09-2005
-
Virginia
-
Posts 478
-
Points 545
-
|
Re: Pentru mamici si viitoare mamici
Am sa ma uit si eu dupa Bestform . Sa ma uit acum sau sa o las pe mai incolo? Daca zici ca sunt de bumbac si asa bune, plus ca pretul de care ai spus e jumatate si chiar mai putin decat la ce am vazut eu, suna bine .
Epiziotomia e taietura pe care o fac ( daca dilatatia nu e suficienta ) , ca sa previna rupturile haotice ale tesuturilor, dupa ce iese bebe, te coase la loc si gata. Si fara epidural? wow ! inseamna ca ai avut o nastere asa fara probleme si pe care ai simtit-o pe deplin.
Justinia, iaca eu intreb de tate cele, ca daca nu stiu , ce sa fac? Este vorba aia ca de rusine , mori de foame, aici se adapteaza...![Stick out tongue [:P]](/emoticons/emotion-4.gif)
Oana, multumesc ca postezi si poze, ca sa caut si eu mai tintit ca asa umblu gura-casca si tot nu aleg nimic. Maine ma duc sa iau niste onesies si burp clothes si sa vad ce mai e on sales la Target . Si dupa sutien, ca daca tot ma duc pe-acolo...
![Big Kiss [:k]](/emoticons/emotion-65.gif) ![Flower [F]](/emoticons/emotion-27.gif)
The best use of life is to spend it for something that outlasts life.
|
|
-
05-21-2006, 11:47 AM |
-
Lilita
-
-
-
Joined on 06-14-2005
-
-
Posts 111
-
Points 35
-
|
Apropos de ce zicea Justinia, si pe mine m-a mirat la americance ca nu se sfiesc sa vorbeasca despre alaptat, cusaturi si alte minuni de fata cu barbatii. Mie imi venea sa vorbesc in soapta cand vedeam cate un barbat in zona, dar ele eventual il chemau sa ia parte la discutie sa isi spuna parerea!![Surprise [:O]](/emoticons/emotion-3.gif)
No, vorba Delfinutei, cu rusinea mori de foame.
|
|
-
05-22-2006, 09:49 AM |
-
delfinuta
-
-

-
Joined on 04-09-2005
-
Virginia
-
Posts 478
-
Points 545
-
|
Ati avut dureri pe nervul sciatic ( pleaca din mijlocul fesei si iradiaza pe partea posterioara a coapsei ) ? Daca da, ati facut vreun exercitiu ceva sa mai usurati durerea? Daca mai stiti si alte exercitii bune in timpul sarcinii, care se pot face din pozitia intins, va rog sa le postati aici.
![Big Kiss [:k]](/emoticons/emotion-65.gif) ![Flower [F]](/emoticons/emotion-27.gif)
|
|
-
05-22-2006, 12:09 PM |
-
OanaC
-
-

-
Joined on 09-06-2005
-
Philadelphia/Constanta
-
Posts 623
-
Points 980
-
|
Nu stiu daca chiar dureri pe nervul sciatic au fost, dar m-a durut spatele in partea joasa exact deasupra feselor in ultimul trimestru de sarcina. Am avut un burtoi imens de abia ma puteam ridica din pat dimineata cand plecam la munca si noaptea nu stiu daca reuseam sa dorm 3 ore la un loc. Nu am facut nici un excercitiu pentru ca ma simteam extenuata tot timpul si fara vlaga, asa ca ma duceam la somn cum ajungeam acasa de la servici. Singura pozitie in care ma lasa durerea era culcata pe o parte si cu o pernuta intre genunchi.
Cunosc femei care nu au avut nici o durere si nici o problema in timpul sarcinii - eu nu am fost una dintre ele din pacate. Am avut greturi 9 luni de zile din prima zi pana in ultima zi. Nu puteam manca nimic alceva decat fructe si anumite legume. De exemplu numai daca simteam miros de telina ma lua cu lesin si la fel mi se intampla si la ciuperci. Din cauza asta nici acum nu le suport. Orice miros imi provoca greata - incepand de la miros de cafea si mancare si terminand cu parfumul lui barbate-miu. L-am terorizat 9 luni sa isi schimbe parfumul sau sa se dea cu el in masina cand pleaca si nu in casa
Tu ai intrebat de excrcitii si eu ti-am zis de greturi - nu prea stiu nici un excrcitiu pentru ca nu am facut deloc - dar daca iti cumperi de exemplu cartea "what to expect when you're expecting" ai sa gasesti cateva exercitii acolo si ce sa faci si sa nu faci in functie de cat de avansata e sarcina.
|
|
-
05-22-2006, 01:07 PM |
-
delfinuta
-
-

-
Joined on 04-09-2005
-
Virginia
-
Posts 478
-
Points 545
-
|
Dureri de spate mai am si eu, dar de vreo cateva zile asa ma doare si prin fese-coapse, si stiu ca e din cauza sarcinii. Cu cat bebeii cresc in greutate, pozitia oaselor bazinului se schimba si nervul sciatic poate fi atins. Dar pe mine ma doare cand stau in pat si ma mai trezesc si noaptea de durere sau amortita ....
Pai , dar tu esti super mami, si cu greturi, si in trimestrul 3 la serviciu! eu stau in pat si obosesc si nu stiu de la ce. Cand mai ies si eu un pic pe afara ma simt ca scapata de la cusca. Si cand vin inapoi nu stiu cum sa ma lungesc in pat mai repede ca ma ia cu dureri. N-am vlaga nici cat o musca...asa ma simt.
|
|
-
05-24-2006, 12:30 PM |
-
delfinuta
-
-

-
Joined on 04-09-2005
-
Virginia
-
Posts 478
-
Points 545
-
|
Dar cu somnul in timpul sarcinii, cum o duceati? Eu am nopti cand ma foiesc de numai-numai si ma trezesc obosita, plus ca mai am si vise ciudate legate de copii,de nastere.
|
|
-
05-24-2006, 01:20 PM |
-
o_domnisoara
-
-
-
Joined on 04-07-2004
-
-
Posts 164
-
Points 1,870
-
|
Eu vreau sa va spun ca am scapat de o grija. De-acum vin altele ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif) Am nascut luni, fara iv si fara epidural. A fost o nastere dureroasa, dar rapida (atat noroc!) ![praying [[-O<]](/emoticons/emotion-75.gif) . Ziceam zilele trecute ca mai am 2 saptamani si uite....ne-a luat prin surprindere
|
|
-
05-24-2006, 03:06 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
o_domnisoara:Eu vreau sa va spun ca am scapat de o grija. De-acum vin altele ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif) Am nascut luni, fara iv si fara epidural. A fost o nastere dureroasa, dar rapida (atat noroc!) ![praying [[-O<]](/emoticons/emotion-75.gif) . Ziceam zilele trecute ca mai am 2 saptamani si uite....ne-a luat prin surprindere ![Wink [;)]](/emoticons/emotion-5.gif)
Oh wow ![Party!!! [<:o)]](/emoticons/emotion-19.gif) ... felicitari si multa sanatate la amandoi ! Recuperare usoara si rapida si somn cat mai mult iti doresc ! ![Wink [;)]](/emoticons/emotion-5.gif)
Pai nu ne spui si noua "cine" v-a luat prin surprindere? Baiat sau fata ?
|
|
-
05-24-2006, 03:32 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
delfinuta:Dar cu somnul in timpul sarcinii, cum o duceati? Eu am nopti cand ma foiesc de numai-numai si ma trezesc obosita, plus ca mai am si vise ciudate legate de copii,de nastere.
Presupun ca stii ca atat somnul de-aiurea cat si cosmarurile de care te plangi, sunt perfect normale pentru perioada asta si nu esti singura care se chinuie cu asa ceva.
Eu am dormit tun pana in ultima clipa, fie noapte sau zi, daca mi-era somn, adormeam fara probleme. In ultimul trimestru ma trezeam de o suta de ori pe noapte dar imi aduc aminte ca adormeam la loc.
Ca sa inlaturi senzatia de discomfort cumpara-ti o perna din asta http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B000067UY7/qid=1148498418/sr=1-2/ref=sr_1_2/104-2546548-7896738?v=glance&s=baby . Trebuie sa fie mai ieftine la Walmart sau Target. Eu am iubit perna asta asa mult ca si dupa ce am nascut am folosit-o in fiecare noapte ... pana a smotocit-o cainele intr-o zi si a trebuit sa o arunc![Crying [:'(]](/emoticons/emotion-9.gif)
Cat am fost insarcinata am facut yoga prenatal, de cateva ori pe saptamana si probabil ca asta m-a ajutat enorm de mult cu starea mea generala ... de exemplu in saptamana 41 eu eram la sala la yoga Nu am avut probleme nici cu durerile de spate; pot de fapt sa zic ca ma doare spatele (lower back) mai tare acum decat inainte de a naste. Acum daca stau mai mult de o ora in picioare simt ca intepenesc de la mijloc si nu pot sa ma mai aplec fara dureri.
Sunt si dvd-uri de cumparat si poti face exercitiile acasa. Mie medicul mi-a recomandat sa fac yoga de la prima vizita si desi initial mi s-a parut o prostie, in timp mi-am dat seama ca ma ajuta mult. Daca tie medicul ti-a recomandat numai repaus la pat presupun ca nu poti incerca asa ceva, nu?
|
|
-
-
05-24-2006, 04:12 PM |
-
Lilita
-
-
-
Joined on 06-14-2005
-
-
Posts 111
-
Points 35
-
|
Felicitari, O_domnisoara!
Sau poate de acum ar trebui sa iti zicem "o_doamna?"![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
Iti doresc cat mai multe nopti dormite, caci pe mine nesomnul m-a terminat!
Sa il/o cresti sanatoasa!
|
|
-
05-24-2006, 05:24 PM |
-
delfinuta
-
-

-
Joined on 04-09-2005
-
Virginia
-
Posts 478
-
Points 545
-
|
O_domnisoara, felicitari! sa va traiasca si sa fiti sanatosi! Cum de mai ai timp si de net?![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif)
Ami, partea cu visele a inceput acum vreo cateva zile, de ajuns cat sa ma faca sa ma gandesc la toate prostiile. Plus ca durerile astea pe nerv sciatic vad ca se intetesc si ma trezesc noaptea cu cate o durere de nu stiu ce sa fac. Stau in pat, citesc, ma mai uit pe net, ma simt ca un animal in cusca.
Tot ce mi-a recomandat doctorita mea a fost bed resting, nu prea cred ca are ea deschideri spre metode alternative, desi aici lumea e mai destupata la cap.
Cu fiecare zi ce trece ma apuca asa un fel de teama, ca nu stiu ce ma asteapta, ca nu sunt pregatita, ca nu stiu nimic, o sa fac fata etc.
Of...cred ca am o zi proasta.![Tongue Tied [:S]](/emoticons/emotion-7.gif)
|
|
-
05-24-2006, 05:37 PM |
-
OanaC
-
-

-
Joined on 09-06-2005
-
Philadelphia/Constanta
-
Posts 623
-
Points 980
-
|
Daca ai stii cate vise din-astea am avut si eu Delfinuta..... NUmai ganduri si vise negre aveam. Ba ca se naste cu cine stie ce boala, ba ca nu pot sa nasc, ba are 6 degete si asa mai departe. Cred ca e ceva normal sa ai asemenea vise pentru ca e ceva nou, nu stii la ce sa te astepti. Eu tin minte ca stateam pe canapea in sufragerie ore in sir asteptand sa miste si daca mi se parea mie ca nu misca copilul in burta, imediat intram in panica, o sunam pe maica-mea si asa mai departe. O sa fie totul bine ai sa vezi. In momentul cand or sa iti dea bebelusii in brate ai sa iti intrii in rol imediat - parca ai sa le stii pe toate. Eu pana am iesit din spital i-am invatat si plansul Nadiei: stiam daca plange de foame, daca trebuie schimbata sau daca o doare burtica. Cand ai sa ajungi acasa cu copiii ai sa vezi ca totul o sa vina de la sine.
Mult noroc.
|
|
-
05-25-2006, 12:28 AM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
delfinuta:
Stau in pat, citesc, ma mai uit pe net, ma simt ca un animal in cusca.
Tot ce mi-a recomandat doctorita mea a fost bed resting, nu prea cred ca are ea deschideri spre metode alternative, desi aici lumea e mai destupata la cap.
Cu fiecare zi ce trece ma apuca asa un fel de teama, ca nu stiu ce ma asteapta, ca nu sunt pregatita, ca nu stiu nimic, o sa fac fata etc.
Of...cred ca am o zi proasta.![Tongue Tied [:S]](/emoticons/emotion-7.gif)
Uite ce-ti recomand eu .... ca tot nu poti face altceva decat sa te uiti la TV ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif)
Pe TLC, in fiecare dimineata la ora 9 au o emisiune care se cheama "A Baby Story". E un fel de reality tv, cameramanii urmaresc povestea unei nasteri si se axeaza binenteles pe tot ceea ce se intampla la spital.
Eu m-am uitat la fiecare episod, timp de 6 luni, pana am nascut ... daca nu eram acasa le inregistram pe TiVo si tot le vedeam. Ideea e ca vazand atatea povesti cu nasteri cu happy end (cam doua pe episod) mi-a intrat in "sistem" ca nasterea e o chestie simpla, veche de cand lumea, ca medicii stiu ce fac si ca totul e cu happy end. Stiu ca e o atitudine relativ superficiala dar la mine a functionat ... eram constienta de riscuri si erau undeva deep in the back of my head dar atitudinea predominanta a fost "happy sunshine" ; la urmatoarea sarcina voi face la fel ![Yes [Y]](/emoticons/emotion-21.gif)
Si sa stii ca am avut si eu ganduri rele la greu... nu am avut cosmaruri dar imaginatia mea a luat-o razna de multe ori si ajungeam sa ma panichez degeaba. De fiecare data cand simteam ca "o iau la vale" ma imaginam cu bebe in brate, ma duceam in camera lui, mai aranjam o jucarie, doua ... orice sa ma faca sa zambesc si sa uit de tampenii.
Mai sunt showuri si pe Discovery Health dar acolo arata si povesti triste rau asa ca nu prea m-am uitat. Astea de pe TLC sunt mai generoase la povesti fericite si lipsite de probleme majore.
Ahhh ... si inca ceva ! Oricat de plictisita esti acum, bucura-te cat mai poti de repaosul asta la pat ca in cateva luni ai sa-ti doresti sa-l ai si n-o sa-l mai gasesti, oricat l-ai cauta !
|
|
-
05-25-2006, 12:49 AM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,876
-
Points 20,300
-
|
Delfi, iti recomand la modul cel mai serios posibil , fa-ti programare la un Massage Therapist. Daca mergi de cateva ori, iti va disparea durerea cauzata de Sciatic Nerve. De curand am invatat asta la scoala ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif) . Si foarte multi terapisti stiu ce sa faca in cazul asta.
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
05-25-2006, 05:44 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
bonepaula:Delfi, iti recomand la modul cel mai serios posibil , fa-ti programare la un Massage Therapist. Daca mergi de cateva ori, iti va disparea durerea cauzata de Sciatic Nerve. De curand am invatat asta la scoala ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif) . Si foarte multi terapisti stiu ce sa faca in cazul asta.
Delfinuta, ma alatur si eu celor spuse de Paula. Exista pachete pt viitoare mamici, ori numai masaj. Alege un salon cit de cit, ca sa ai certitudinea ca stiu ce fac. Am incercat sa gasesc un salon asemanator cu cel la care merg eu,( ori cumpar gift certificates pt viitoare mamici din familie) in zona DC, dar nu am gasit. Cel putin doua din ele dupa ce au fost suspicioase la inceput, au venit f entuziaste dupa tratament. Ca sa nu te sperii, uite si preturile, care cred ca vor fi pe-aproape si in zona ta.
http://www.sugarhousedayspa.com/massage_therapy.asp
http://www.aboutfacesdayspa.com/services/massage.php
http://www.aboutfacesdayspa.com/about/pricing.php?salon=1&category=9
Pot sa-ti spun ca-s autorizati, si nu se joaca, nu risca nimic. Eu nu merg prea des,4-5 ori pe ani, dar as merge saptaminal.
O alta sugestie e yoga pt viitoare mamici,( pe linga masaj, ori in loc de). Sa nu crezi ca-i cine stie de, cu tot soiul de excese. Daca alegi cu grija(si-s o multime de oferte), vei fi multumita. Ce fac micutii? Cresc? Nu te speria daca nu te lasa sa dormi, asta-i ceva la ordinea zilei. A doua zi dupa eveniment vei uita cu totul toate inconvenientele. Succes.
|
|
-
05-25-2006, 09:29 AM |
-
OanaC
-
-

-
Joined on 09-06-2005
-
Philadelphia/Constanta
-
Posts 623
-
Points 980
-
|
bonepaula:Delfi, iti recomand la modul cel mai serios posibil , fa-ti programare la un Massage Therapist. Daca mergi de cateva ori, iti va disparea durerea cauzata de Sciatic Nerve. De curand am invatat asta la scoala ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif) . Si foarte multi terapisti stiu ce sa faca in cazul asta.
Am si eu o intrebare - sper sa nu vi se para stupida: cand faci masaj si esti insarcinata in luna 8 cum stai pe masa? Exista o masa speciala pentru gravide cu scobitura in mijloc? ![Rolling Laugh [=))]](/emoticons/emotion-62.gif) ![Rolling Laugh [=))]](/emoticons/emotion-62.gif)
Sa nu radeti dar nu am facut masaj cat am fost insarcinata - doar ce imi facea sotul pe acasa si atunci nu stateam pe burta stateam in fund ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
|
|
-
05-25-2006, 09:45 AM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
OanaC:
Am si eu o intrebare - sper sa nu vi se para stupida: cand faci masaj si esti insarcinata in luna 8 cum stai pe masa? Exista o masa speciala pentru gravide cu scobitura in mijloc? ![Rolling Laugh [=))]](/emoticons/emotion-62.gif) ![Rolling Laugh [=))]](/emoticons/emotion-62.gif)
Sa nu radeti dar nu am facut masaj cat am fost insarcinata - doar ce imi facea sotul pe acasa si atunci nu stateam pe burta stateam in fund ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
Da, masa respectiva are tot felul de perne iar in dreptul abdomenului e o gaura mare mare pentru burta ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
Am fost eu de trei ori la un spa pentru massage; am avut un gift certificate ca altfel nu cred ca mergeam. La inceputul sarcinii merge dar spre sfarsit nu-l recomand deloc.
Nu poti sta pe spate deloc, indiferent de varsta sarcinii deci jumatate din masaj e wax albina.
Cand am fost eu in luna a opta nici nu s-a numit masaj ... tipa aia de-abia ma atingea, probabil ca se temea sa nu-i nasc acolo pe masa . Si mai si costa de te indoaie aici in NYC ... in jur de 100$ o sedinta ![Crying [:'(]](/emoticons/emotion-9.gif)
|
|
-
05-25-2006, 10:11 AM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,876
-
Points 20,300
-
|
Femeile insarcinate stau pe spate ori pe-o parte. Cred ca se poate si pe burta, dar inca nu sunt sigura,eu n-as pune pe burta.Exista tot felul de perne pe care ti le pune sub diferite parti ale corpului ca sa ai o pozitie cat mai confortabila. Daca dai un search pe google poti vedea cateva poze.
Ami, cu siguranta nu ai nimerit la un terapist bun.S-au facut in ultimul timp tot felul de research pe tema asta si masajul face bine femeilor insarcinate.
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
05-25-2006, 01:14 PM |
-
delfinuta
-
-

-
Joined on 04-09-2005
-
Virginia
-
Posts 478
-
Points 545
-
|
Multumesc pentru raspunsuri! nici nu ma gandeam ca o sa gasesc atatea mesaje azi.
Ami, m-am mai uitat si eu din cand in cand la showrile cu nasteri, dar acum cand ma uit si vad ca iese bebele , ma buseste plansul si nu ma mai poci uita.
Garbova , bebicii cresc ca de la o vreme mi se pare ca-mi creste burta in fiecare zi, deja am inceput sa merg ca o rata , cu o gogoneata, dar mie imi place, ca in gogoneata is puii mei. Au inceput sa apese in diafragma si pufai si oftez tot timpul, pentru ca am senzatia ca nu respir cum trebuie. ma mai trece si cate-o greata... asa , diverse ca sa nu ma plictisesc, ca daca tot trebue sa stau in pat .
Paula, nu stiu daca o sa ajung la masaj, pe unde ce am vazut eu, zic de sarcini normale fara riscuri. Ori eu nu prea ma incadrez in categoria asta... La mine si lipsa de miscare, si statul pe parti, si greutatea bebicilor se aduna , asa ca mai fac si io niste exercitii prin pat , ma mai masez cum pot si...rabd. Dar ma plang aici pe forum... , ca-mi mai ziceti voi una alta si mai prind curaj.
De yoga ce sa zic? Nu mi-e straina deloc. Am practicat aproape 5 ani si de-abia astept sa ma apuc iarasi. Insa din ce am cautat si gasit pe net, la yoga prenatala folosesc posturile din picioare, ceea ce mie imi este contraindicat. Mai fac si io ce mai stiu ca se poate, pentru intarirea muschilor pelvini, adica exercitiile Kegel , de care stie toata lumea, si care sunt extraordinare pentru orice varsta, indiferent de sex. Ma mai uit pe net la posturi recomandate la yoga postnatala, unde le arata pe mamici cu puii, si ma imaginez si eu asa cu ai mei amandoi, si-mi creste inima de bucurie .
V-am intrebat daca ati fost la birth classes? Eu sunt inscrisa pentru un curs de asta care include si turul spitalului, 2 zile, 4 ore pe zi. Atat. Este suficient? Voi cum ati procedat?
|
|
-
05-25-2006, 02:19 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
delfinuta:
V-am intrebat daca ati fost la birth classes? Eu sunt inscrisa pentru un curs de asta care include si turul spitalului, 2 zile, 4 ore pe zi. Atat. Este suficient? Voi cum ati procedat?
Cursul tau suna bine ! ![Yes [Y]](/emoticons/emotion-21.gif)
Eu am fost la un curs de Lamaze cu sotul meu ... au fost 4 sedinte a cate 2 ore. Mare lucru nu am invatat de acolo ca oricum stiam cam tot ce spuneau ei din cartile citite. Dar a fost bine pentru sotul meu !
Am fost si in turul spitalului si chiar a fost bine ca l-am facut ... m-am familiarizat oarecum cu spatiile de acolo.
Ceea ce recomand eu e un curs de ingrijirea copilului ... eu l-am avut in spital chiar dupa ce am nascut. Erau gratis si facute de asistente. Poti afla lucruri interesante pe care nu le gasesti in carti si intotdeauna daca un sfat vine de la un cadru medical cantareste mai mult in balanta decat unul luat din carti.
Sa te interesezi la spitalul unde vei naste si sa vezi daca au astfel de cursuri ... e mai mult un fel de orientare pentru noii parinti dar sunt super.
|
|
-
05-25-2006, 02:41 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
bonepaula:
Femeile insarcinate stau pe spate ori pe-o parte. Cred ca se poate si pe burta, dar inca nu sunt sigura,eu n-as pune pe burta.Exista tot felul de perne pe care ti le pune sub diferite parti ale corpului ca sa ai o pozitie cat mai confortabila. Daca dai un search pe google poti vedea cateva poze.
Ami, cu siguranta nu ai nimerit la un terapist bun.S-au facut in ultimul timp tot felul de research pe tema asta si masajul face bine femeilor insarcinate.
Ce scrie pe hartie nu poate fi intotdeauna pus in practica.
Iar un massage therapist stie ca femeia insarcinata nu poate sta pe spate incepand din luna a patra. Cand ai sa treci prin asta ai sa vezi cum e ... pur simplu nu mai poti respira pentru ca imagineaza-ti imensitatea de burtoi apasand pe toate organele tale interne si pe diafragma. Si in afara de faptul ca e extraordinar de incomod nici nu e recomandat din punct de vedere medical. Greutatea uterului apasa pe vena cava interioara, vena care transporta sangele din lower body la inima. Asta iti afecteaza imediat presiunea si circulatia sangelui ... deci poti pune si bebe in pericol.
Deci ramane pe burta ... care e o pozitie ok (dar incomoda dupa un timp) si pe-o parte .
Eu nu contest faptul ca un masajul nu ajuta in timpul sarcinii .... Am vrut doar sa spun ca l-am incercat si ca din punctul meu de vedere nu se merita banii, in special cand esti in ultimul trimestru. Primul pe care l-am facut a fost ok, chiar mi-a placut, dar nici eu nu apucasem inca sa iau proportii asa ca mi-a fost mai usor sa ma relaxez.
Si sincer ma indoiesc ca therapistul la care am fost eu nu stia ce face . ![Hmm [^o)]](/emoticons/emotion-40.gif)
|
|
-
|
|