|
|
Pentru mamici si viitoare mamici
Last post 09-28-2008, 06:37 PM by Crystal. 833 replies.
-
03-20-2007, 09:02 PM |
-
seagull
-
-

-
Joined on 02-15-2007
-
Boat Town USA, MI
-
Posts 139
-
Points 0
-
|
Re: Pentru mamici si viitoare mamici
Ce idee buna cu topicul asta. Chiar daca nu am copii imi prind bine informatiile astea pentru viitor. Sotului meu tare i-ar place unu mic, dar pe mine ma sperie gindul ingrozitor. Mi-ar place si mie sa am unu mic, dar nu cred ca as putea trece prin labor si sarcina. Am o fobie ingrozitoare de doctori. Si nici nu suport durerea prea bine. Cind am ciclul si am dureri parca e sfirsitul lumii! Daca trebe sa merg la doctor sa-mi i-a singe, trebe sa ma pregatesc mental pentru asta cel putin cu o luna inainte. Nu stiu cum as putea sa fac sa trec peste toate astea.
|
|
-
03-22-2007, 11:43 AM |
-
Angel
-
-
-
Joined on 02-15-2005
-
-
Posts 88
-
Points 1,175
-
|
ami: Angel:[eu i l-as lua ca o alternativa a bouncer-ului, o noua jucarie..
Atunci o sa ai un mare succes . Eu am o vecina care are un bebe si un walker din asta si copilul meu la aproape 3 ani e innebunit dupa el, zici c-a dat in mintea bebeilor, nu alta. Ce-a mentionat Delfinuta, ala de sta pe loc fara roti mi se pare o optiune mai buna , stationary learning/activity centers parca se cheama .... si eu am vrut sa-i iau dar mi-am dat sema ca investeam prea multi bani pentru o jucarie care-l va interesa cam 6 luni . Daca tot faci research uite aici ce zice American Academy of Pediatrics http://www.aap.org/family/babywalkers.htm
Din acelasi motiv ezit si eu sa-i iau unul, nu o sa-l foloseasca prea mult, poate nici alea 6 luni, mai ales ca am vazut, ca, dupa ce invata sa mearga singurei nici nu mai vor sa se uite la walker. Mersi pentru link, am vazut ce au de spus. Deocamdata e fericita cand o pun pe jos pe o paturica, se joaca cu orele.
The greater part of our happiness or misery depends upon our disposition, and not upon our circumstances.
|
|
-
03-22-2007, 11:54 AM |
-
Angel
-
-
-
Joined on 02-15-2005
-
-
Posts 88
-
Points 1,175
-
|
Andinda: Angel: ... desi doctorita noastra a spus sa nu-i dau seara cereale. 
any specific reason why?! citisem, parca, de cereale in sticla, ca nu e indicat, ca trebuie sa le dai cu linguritza, pentru exercitziu, bla_bla, da' nu-mi amintesc sa fie vreo contraindicatzie pentru cereale seara... kiar nu vad de ce... Tu, de fapt, vrei sa continui sa alaptezi, sau incerci deja sa renuntzi usor? Daca vrei sa continui luni bune de acum incolo, eu zic ca e un lucru bun ca fetitza ta inca se mai trezeste noaptea, si nu trece mult timp intre doua alaptari. Daca nu se va mai trezi, si nici n-ai sa te trezesti sa pompezi, pe langa principiul cerere/oferta, care implicit va duce la scaderea lactatiei, e destul de probabil sa faci mastitis, sa ti se blokeze milk ducts, si implicit, si asta duce tot acolo, scaderea lactatiei. La mine problema era ca se trezea destul de des, dar cum o puneam la san, dupa 5 secunde adormea iar si trebuia sa pompez cel putin o data pe noapte, ca ea cu mult nu ma ajuta... Cred ca pe la 7 luni deja nu s-a mai trezit noaptea si in ritmul asta mi-a fost foarte greu sa duc alaptatul pana pe la 9 luni... Cum ziceam, depinde ce vrei tu, daca vrei sa mai continui alaptatul ceva timp de-acum sau...nu.
A spus ca se ingrase, de asta sa nu ii dau seara cereale, desi fetita mea nu e nici pe departe grasuta. Eu una nu iau fiecare sfat al doctoritei ca atare, ma documentez singura si incerc, atatia doctori sunt si probabil tot atatea sfaturi si moduri de a creste un copil sunt. Nu, nu vreau sa ma opresc din alaptat inca, dar nu am avut probleme cu laptele, am destul ca ziua mananca des, plus dupa fiecare masa oricare ar fi ea, legume sau fructe mananca si lapte dupa. Si ea adoarmea repede inainte, si chiar nu ma deranja deloc cand se trezea, o puneam la san si manca in somn si apoi o puneam in patutul ei, dar de la un timp o gasesc wide awake jucandu-se in patut si nu mai adoarme asa usor cand o alaptez ca are chef de joaca .
The greater part of our happiness or misery depends upon our disposition, and not upon our circumstances.
|
|
-
03-22-2007, 12:24 PM |
-
Andinda
-
-
-
Joined on 01-27-2007
-
-
Posts 195
-
Points 0
-
|
inteleg exact ce vrei sa spui cu urmatul sfaturilor doctorilor... am mai scris inainte cum am dus-o pe fetitza mea cam pe la 2 luni jumate la doctor si, desi parea absolut "in parametri", ca greutate, nici grasa, nici slaba, numai ca era ea cam...mare asa, per total, ca este inalta, ca taica-sau, zabauca aia de doctora mi-a zis ca e peste greutatea normala, bla_bla, mi-a tocat creierii ca sa nu-i mai dau asa mult si des sa manance, ce sa mai, facea asa multe valuri pe tema asta...de ziceai ca intra omenirea ca specie in extictzie... ma rog, cica sa ii dau lapte din 4 in 4 ore si mi-a dat niste sticlutze de glucoza sa ii dau intre mese, daca plange prea tare sa ii dau ceva, acolo, s-o tina pana la urmatoarea masa. Mare prostie am facut, ascultand-o pe dementa. Imediat cum i-am dat tampenia aia de glucoza, am inceput sa observ sange in scaunele ei [:'(]. Le-am zis, mi-au spus ca a facut intolerantza la lactoza, sa incetez a ii da lapte de la san, sa ii dau numai prostie d-aia de soy formula. Eh, la faza asta nu i-am mai ascultat, dar totusi, pentru mai multa sigurantza, am preferat sa elimin eu orice produse lactate din alimentatia mea si am continuat sa ii dau lapte de la san. A fost un kin, o tortura. Si niciodata nu am sa fiu convinsa ca a fost intolerantza la lactoza si ca alaptand, privandu-ma de produse lactate, nu a fost o tortura...gratuita. Asta, dupa ce ultimele 5 luni de sarcina statusem pe dieta speciala, pentru ca avusesem gestational diabetes...
|
|
-
03-22-2007, 12:51 PM |
-
Angel
-
-
-
Joined on 02-15-2005
-
-
Posts 88
-
Points 1,175
-
|
Andinda:inteleg exact ce vrei sa spui cu urmatul sfaturilor doctorilor... am mai scris inainte cum am dus-o pe fetitza mea cam pe la 2 luni jumate la doctor si, desi parea absolut "in parametri", ca greutate, nici grasa, nici slaba, numai ca era ea cam...mare asa, per total, ca este inalta, ca taica-sau, zabauca aia de doctora mi-a zis ca e peste greutatea normala, bla_bla, mi-a tocat creierii ca sa nu-i mai dau asa mult si des sa manance, ce sa mai, facea asa multe valuri pe tema asta...de ziceai ca intra omenirea ca specie in extictzie... ma rog, cica sa ii dau lapte din 4 in 4 ore si mi-a dat niste sticlutze de glucoza sa ii dau intre mese, daca plange prea tare sa ii dau ceva, acolo, s-o tina pana la urmatoarea masa. Mare prostie am facut, ascultand-o pe dementa. Imediat cum i-am dat tampenia aia de glucoza, am inceput sa observ sange in scaunele ei [:'(]. Le-am zis, mi-au spus ca a facut intolerantza la lactoza, sa incetez a ii da lapte de la san, sa ii dau numai prostie d-aia de soy formula. Eh, la faza asta nu i-am mai ascultat, dar totusi, pentru mai multa sigurantza, am preferat sa elimin eu orice produse lactate din alimentatia mea si am continuat sa ii dau lapte de la san. A fost un kin, o tortura. Si niciodata nu am sa fiu convinsa ca a fost intolerantza la lactoza si ca alaptand, privandu-ma de produse lactate, nu a fost o tortura...gratuita. Asta, dupa ce ultimele 5 luni de sarcina statusem pe dieta speciala, pentru ca avusesem gestational diabetes...
Wow, eu ii inteleg ca iau masuri impotriva obezitatii din timp, dar nici chiar asa. Eu am fost o umflata ca si fratii mei cand am fost bebe, si nu suntem grasi nici unul din, mie mi se pare normal ca bebelusii pana la 1-2 ani sa fie mai grasuti. Atata timp cat li se dau mese echilibrate, si nu mananca numai chips, ar trebui sa fie ok, iar greutatea o pierd singuri cand incep sa mearga si sa faca mai multa miscare. Dupa ce am nascut, si eu am eliminat produsele lactate, desi eu nu am avut nimic cand mama mea le consuma, dar am inteles ca pot fi alergice pentru copil si cum fiecare copil e diferit, am preferat sa nu risc. Si asta pana acum o luna, cand am inceput sa beau un pahar de lapte dimineata, si fetita nu a avut nici o reactie. Am incercat soy lapte dar nu-mi place nici sa ma omori ce gust are. Acum vreau sa-i schimb formula Enfamil si o sa incerc Similac organic,ca are asa un gust de chimicale, eu nu as putea sa beau.
|
|
-
03-22-2007, 07:32 PM |
-
spera70
-
-

-
Joined on 03-01-2005
-
Chicago
-
Posts 416
-
Points 2,975
-
|
Ai dreptate, copii pierd in greutate cand incep sa umble si nu e voie sa-i pui la dieta asa mici. As vrea sa stiu care dintre voi a avut probleme cu turtitul capului din cauza dormitului intr-o singura pozitie favorita. Cum copilul meu doarme doar naptea ca ziua fura doar cate15-20 de minute noaptea nu pot sa-i pun prosopelul rulat ca si-l trage pe fata si se sufoca. Ii intorc eu capul dar si-l intoarce el nu dupa mult timp. Aveti alte sfaturi?
|
|
-
03-23-2007, 01:47 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
spera70: As vrea sa stiu care dintre voi a avut probleme cu turtitul capului din cauza dormitului intr-o singura pozitie favorita. Cum copilul meu doarme doar naptea ca ziua fura doar cate15-20 de minute noaptea nu pot sa-i pun prosopelul rulat ca si-l trage pe fata si se sufoca. Ii intorc eu capul dar si-l intoarce el nu dupa mult timp. Aveti alte sfaturi?
Eu nu m-am gandit la asta cat a fost bebe. S-a nascut cu capul putin lung, arata ca un dovlecel dar nu din ala rotund. Iar la somn dormea pe-o parte de cele mai multe ori .... n-am vazut sau auzit pana acum de copii cu capuri turtite si-mi imaginez ca toti au cate-o pozitie preferata. Pentru ca labor-ul meu a fost mai mult de 48 de ore si el a cam fost blocat acolo-n casutza lui, cand s-a nascut, una din urechi era turtita rau, pavilionul nu avea nici o cuta, arata ca o ureche de catzel aproape (si noi ne gandeam ca o sa-i facem operatie estetica).... vreau sa zic ca si-a revenit de la sine pana am iesit din spital si-acum are 2 urechi perfecte  Eu zic sa nu te ingrijorezi prea mult.
|
|
-
03-23-2007, 02:48 PM |
-
OanaC
-
-

-
Joined on 09-06-2005
-
Philadelphia/Constanta
-
Posts 623
-
Points 980
-
|
Si fetita mea a avut capul tuguiat doar in varf un pic pentru acelasi motiv ca si cel al lui Ami. Labor lung si ea s-a tot chinuit sa iasa fara succes, asa ca pana la urma cand a iesit prin cezariana, capusorul ei era un pic lunguiet. Si-a revenit in cateva saptamani si acum are un cap perfect rotund!
|
|
-
03-23-2007, 04:29 PM |
-
delfinuta
-
-

-
Joined on 04-09-2005
-
Virginia
-
Posts 478
-
Points 545
-
|
Spera, eu am patit-o de-a dreptul. Fiica-mea pentru primele luni nu voia sa tina capul decat pe partea dreapta. Chiar si pe burta cand o puneam , asa mica cum era, il intorcea pe dreapta. Si i s-a turtit capul pe dreapta. Bine de tot. Oricum cand i-am adus acasa, aveau craniul asa de moale, cand ii imbracam sau ii spalam aveam senzatia ca-mi intra degetele ca-n plastilina. Am mers la pediatru, o facut aia ochii cat cepele cand o vazut ce tare e turtit si-mi zice sa o culc pe partea ceaalalta. Ca io nu incercasem deja... Dar cum situatia era super-disperata, o puneam pe stanga si-i tineam capul asa cateva secunde-minute pana statea ea asa. toata noaptea o controlam si faceam asa. In timpul zilei la fel. I s-o remediat, dar nu complet. Mie tot mi se pare ca mai e turtit, dar o sa-i creasca parul si n-o sa se vada. Acum intoarce capul pe toate partile. De fapt, cel mai mult doarme pe burta. S-a [pus problema fizioterapiei, daca nu mergea asa. Dar n-a fost nevoie. Nici la noi n-a mers cu prosopul rulat, desi am incercat ceva vreme. Altii n-ar observa, dar io , care le numar si firele de pe cap, mi se pare ca vaz de toate cele. Deci, intoarce-i capsorul pe partea ailalta si tine-l cu blandete, pana adoarme el in pozitia aia. Si tre' sa stai cu ochii pe el.
The best use of life is to spend it for something that outlasts life.
|
|
-
03-24-2007, 08:46 AM |
-
Andinda
-
-
-
Joined on 01-27-2007
-
-
Posts 195
-
Points 0
-
|
Angel: Wow, eu ii inteleg ca iau masuri impotriva obezitatii din timp, dar nici chiar asa. Eu am fost o umflata ca si fratii mei cand am fost bebe, si nu suntem grasi nici unul din, mie mi se pare normal ca bebelusii pana la 1-2 ani sa fie mai grasuti. Atata timp cat li se dau mese echilibrate, si nu mananca numai chips, ar trebui sa fie ok, iar greutatea o pierd singuri cand incep sa mearga si sa faca mai multa miscare. Dupa ce am nascut, si eu am eliminat produsele lactate, desi eu nu am avut nimic cand mama mea le consuma, dar am inteles ca pot fi alergice pentru copil si cum fiecare copil e diferit, am preferat sa nu risc. Si asta pana acum o luna, cand am inceput sa beau un pahar de lapte dimineata, si fetita nu a avut nici o reactie. Am incercat soy lapte dar nu-mi place nici sa ma omori ce gust are. Acum vreau sa-i schimb formula Enfamil si o sa incerc Similac organic,ca are asa un gust de chimicale, eu nu as putea sa beau.
ti-am zis, nici acum nu sunt convinsa ca am facut bine ascultand-o pe dementa... tind sa cred ca prostia aia de glucoza pur si simplu i-a ranit intestinul si a tot sangerat un timp. Si intr-adevar, imediat cum am incetat cu produsele lactate in alimentatzia mea, a inceput sa ii fie si ei mai bine. Dar totusi nu cred ca a fost intolerantza la lactoza, pur si simplu avea deja rana, si probabil produsele lactate ii iritau locul respectiv. Pentru ca imediat cum nu mai eram atenta si nu citeam toate etiketele, vedeam iar sange in scaunele ei... Nu a fost suficient sa elimin produsele lactate primare - lapte, branza, iaurt, zmantana, sunt cateva substantze, le stiam, pe care le vezi mai pe toate etiketele... trebuia sa fiu atenta si la alea. Tin minte ca nici pui nu puteam cumpara deja prajit, trebuia sa il prajesc eu acasa, sa stiu exact ce am pus pe el... pana si paine a trebuit sa incep sa coc in casa, ca mai pe toate etiketele erau substantzele alea... Ma rog, pe la 7-8 luni, cand probabil ca rana se vindecase, a reintrat totul in normal... Eu dupa 9 luni pana la un an, i-am dat Enfamil, a fost OK... N-am avut probleme deloc... Adevarul e ca... nici n-am avut puterea macar sa incerc sa gust din el Mi-a trecut odata prin cap, dar la fel de repede am uitat 
|
|
-
03-24-2007, 08:52 AM |
-
Andinda
-
-
-
Joined on 01-27-2007
-
-
Posts 195
-
Points 0
-
|
OanaC: Si fetita mea a avut capul tuguiat doar in varf un pic pentru acelasi motiv ca si cel al lui Ami. Labor lung si ea s-a tot chinuit sa iasa fara succes, asa ca pana la urma cand a iesit prin cezariana, capusorul ei era un pic lunguiet. Si-a revenit in cateva saptamani si acum are un cap perfect rotund!
mda, imi amintesc [:'(] de pe la 10-11 dimineatza joi, pana pe la 2:30 - 3 am vinerea (Vinerea Mare anul ala). Si cand mi-a zis doctora ca, dupa tot kinul ala trebuie sa imi faca cezariana, asa nervi mi-au venit, ca in 20 de minute a fost treaba gata! pe urma aveam nervi pe ea ca nu mi-a zis mai devreme, scurtam kinul considerabil 
anyway, la mine a fost problema ca mi-au dat doza prea mare la epiduralu' ala... nu numai ca nu mai simtzeam nimic, dar eram de-a dreptul in rai... ce sa te mai luptzi, erai acolo de unde nu-ti mai venea sa pleci. Noroc am avut cu sotzul... cu totzi doctorii aia p-acolo, tot el a fost cel care si-a dat seama ca trebuie micsorata doza, ca sa simt totusi ceva... altfel, daca era dupa cadrul medical... se pricepeau de minune sa monitorizeze aparatele, sa vada cand mai vine contractia, dar sa puna neuronu' vreunul in miscare...
|
|
-
03-24-2007, 08:57 AM |
-
Andinda
-
-
-
Joined on 01-27-2007
-
-
Posts 195
-
Points 0
-
|
Angel: Dupa ce am nascut, si eu am eliminat produsele lactate, desi eu nu am avut nimic cand mama mea le consuma, dar am inteles ca pot fi alergice pentru copil si cum fiecare copil e diferit, am preferat sa nu risc.
sper ca ai luat suplimente de calciu in perioada aia, insa...
|
|
-
03-24-2007, 09:09 AM |
-
Andinda
-
-
-
Joined on 01-27-2007
-
-
Posts 195
-
Points 0
-
|
ami: Referitor la dormitul singur in camera .... a stat cu noi in camera in basinetul lui pana pe la 8 luni cand l-am mutat in crib in camera lui. N-a avut nici o problema cu mutatul. Nu a dormit cu mine in pat cand era mic desi tare greu m-am abtinut [:'(].... stiam ca asa cum il inveti de mic asa il ai si cand e mai mare e mai greu sa-l dezveti. Acum insa s-a schimbat situatia ... mai ales de cand a trecut la toddler bed are multe seri cand vine la noi in dormitor si se baga in patul nostru pe furis ... ma trezesc cu el langa mine dimineata. Si mai nou il gasesc in patul cainelui dimineata ... cu caine cu tot .... si chiar nu stiu cum sa-l dezvat. Plus ca nici nu-l aud cand intra in dormitor ... am incercat sa-i explic dar nu vrea sa priceapa ca nu-i ok.
ce simpatica trebuie sa fie privelistea cu ei doi, baietzelul si catzelul :) Sper ca ai avut grija, cu toti nervii cu tot, sa faci si niste poze totusi :))))) Daca n-ai facut-o, o sa-ti para tare rau mai tarziu :)))))))) a fost si ea in patutz pana pe la 1 an, n-a dormit deloc cu mine in pat... problemele toate au inceput sa apara de la 1 an, ca ea e un terrible 2 de la 1 an... pe la doi ani isi alegea singura hainele in care o imbrac dimineatza, acum... a inceput sa se bage si-n garderoba mea cu sugestii si are niste gustuuuri, numai in tocuri foarte inalte ma pune sa ma-ncaltz! [:'(]
|
|
-
03-26-2007, 01:27 PM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,455
-
Points 6,995
-
|
Mi s-a parut interesant, poate e interesant si pt vreo mamica, who knows... http://online.wsj.com/article/
Live Free or Die.
|
|
-
03-26-2007, 01:38 PM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,455
-
Points 6,995
-
|
Hm..nu merge situl cand il pun aici, asa ca am sa pun articolul direct, sper sa nu fie prea lung... 
Day Care Is Linked
To Behavior Lasting
Through 6th Grade
By SUE SHELLENBARGER March 26, 2007; Page B1
The long-running debate over the merits of day care
for children is getting a new jolt of evidence that may worry working
parents.
Children who spend large amounts of time in child-care
centers exhibit more minor behavior problems, such as aggression and
disobedience, than other children, at least through sixth grade,
according to a long-term study that followed 1,364 children from birth
through age 12. The problems had surfaced intermittently in studies of
the same children at younger ages, but some researchers had expected
the behavior issues to disappear by age 11 or 12. Children who spent
large amounts of time in other setups, such as nanny care or family
child-care homes, weren't affected.
The study, published in the March-April issue of the
journal Child Development, includes some good news too: Children who
experience high-quality child care -- whether in child-care centers or
family child-care homes, or with sitters or nannies -- have better
vocabulary skills through fifth grade than children who get
lower-quality care. However, math and reading gains, seen at younger
ages in children who had spent time in high-quality care setups, didn't
last past first grade. High-quality care is defined as care by an
engaged, responsive adult or adults in a rich, nurturing setting.
The study comes at a time when many parents are
choosing child-care centers over other kinds of care in the belief that
they're more reliable and offer educational benefits. The proportion of
preschool children of employed mothers enrolled in child-care centers
and preschools rose to 24% in 2002, the latest data available, from
about 21% in the late 1990s, the Census Bureau says.
JOIN THE DISCUSSION
The debate over whether or not to place kids in child-care centers continues at the Juggle, WSJ.com's blog about work-life balance. Share your thoughts.
In any case, the researchers emphasized, parents have
a far more powerful impact on children than any of the effects of day
care. "The quality of parenting children receive is a far stronger and
more consistent predictor of achievement and social functioning," the
researchers said.
The child-care study has tracked the same children at
intervals since birth, evaluating their cognitive and social skills,
behavior and academic achievement in the context of their child-care
experiences. Participating families chose all kinds of care setups,
allowing for comparisons. As preschoolers, the kids' time in child
care, defined as care by someone other than their mothers, ranged from
zero to more than 40 hours a week.
The study was initiated in 1991 by the National
Institute for Child Health and Human Development, in part to bring
together on a single team warring camps of researchers. In smaller
studies, some researchers had asserted that nonmaternal care of any
kind, including nannies or family child-care homes, was potentially
damaging. Others portrayed child care in group settings, such as
child-care centers, as potentially positive, speeding cognitive and
social development. Since its inception, the NICHD database, which has
yielded several major sets of findings and dozens of smaller studies,
has been seen as the gold standard in child-care research.
The 15 researchers who co-authored the latest paper
are faculty members at major universities or are aligned with
nonpartisan research organizations. Their individual viewpoints on
nonmaternal child care have ranged widely, lending credibility to their
consensus findings.
Both the good and bad child-care effects identified by
the study wax and wane at various stages of children's development.
Some behavior problems identified at ages two, 4½ and in kindergarten
faded into insignificance in third grade only to reappear in sixth, for
example. The behavior effects were reported by teachers in
questionnaires and include such problems as "hits others," is
"disobedient at school" and "argues a lot." While many children exhibit
such behaviors, researchers found teachers reported more problem
behaviors for children who had spent more of their preschool time in
child-care centers. Researchers will revisit the children at age 15.
Nevertheless, in a shift, the NICHD researchers for
the first time publicly agreed in the study that because so many
children spend time in child-care centers, the behavior effects may
have collective consequences "across classrooms, communities and
society at large," says Jay Belsky, the lead author and a professor of
psychology at Birkbeck University of London. About four million U.S.
children under five spend time in child-care centers, compared with
about 690,000 in nanny care and 1.1 million in family child-care homes,
where a caregiver tends several children in his or her home.
The study draws no conclusions about what those
consequences may be, but it suggests that teachers may have to spend
more time managing classroom behavior, or playground conduct may
deteriorate.
There was no specific amount of time in care that
suddenly gave rise to the problems. The behavior issues rose gradually,
in line with increases in hours spent in nonmaternal care. The
mechanism by which group care shapes behavior isn't clear, but the
study suggests it is probably linked to the way peers relate to and
influence each other. The results are controlled for many variables.
For many parents, "there are just so few options,"
says Glen Fuller, a Moraga, Calif., father of two. Both his children
have attended a child-care center. "My wife was working, I was working
and we had to do something," he says. "It was just about finding the
right program." Told about the study results, he says his experience
has been the opposite. His daughter, now six, benefited from child
care, he says, emerging with social skills that were significantly
advanced compared with those of her kindergarten classmates.
Parents have criticized the NICHD study in the past
for defining "child care" as care by anyone other than a child's
mother. Thus routine care by fathers and grandparents was defined as
"child care." The latest findings address the problem by comparing care
by relatives with care by nonrelatives.
Indeed, certain problems found in child-care kids in
earlier stages of the research, such as poorer work habits, were
limited exclusively to children in nonrelative care. However, by the
time the children reached fifth and sixth grade, the differences in
relative vs. nonrelative care had dwindled to insignificance. "It is
center care that has unique and enduring impact of a seemingly adverse
kind," the study says.
Child-care providers say it's important to keep the
findings in perspective. The behavior effects are modest, involve a
small number of children and are still within the normal range of
conduct, says Jim Greenman, an author and speaker on child-care issues
and a senior vice president at Bright Horizons Family Solutions, a
Watertown, Mass., operator of child-care centers. Also, it's "extremely
difficult to sort out" links among the abundant factors that shape
individual children, he says. "Effects will vary because children and
families are all unique."
Write to Sue Shellenbarger at sue.shellenbarger@wsj.com
Live Free or Die.
|
|
-
03-26-2007, 01:44 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Multzam Arissa. Articolul e interesant .... chiar vroiam sa te rog sa-l pui tu pe site ca sa nu mai trec prin pasii inregistrarii dar mi-ai luat-o inainte
|
|
-
03-26-2007, 11:41 PM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,455
-
Points 6,995
-
|
No prob, Ami, ma gandisem ca e prea lung initial.
Live Free or Die.
|
|
-
03-29-2007, 12:57 AM |
-
Lilinana
-
-

-
Joined on 03-27-2007
-
Issaquah
-
Posts 4
-
Points 0
-
|
Problema pe care a dezvoltat-o fata ta este intoleranta/alergie la proteina din lapte de vaca, nu la lactoza. Pentru ca daca i-ai dat san in continuare, lactoza e fabricata de organismul tau, nu e luata din afara! Asa a avut si baietelul meu, si eu m-am chinuit asa vrei 4 luni, cu san si fara lactate in alimentatia mea de nici un fel, de citit etichete, etc, dar am aflat dupa umblari indelungi ca avea si la alctoza, in final si am renuntat la alaptat. I-am dat Nutramigen care e mai bun,a bia pe la 8 luni l-am trecut pe Soy milk, formula de la Similac, apoi la un an am inceput sa ii fac branza in casa si am vazut ca tolereaza. Acum e pe lapte organic, mananca de toate. Dar am fost norocoasa , putea sa fie alergie sau lipsa de enzima, si atunci lucurile erau mai complicate. Al meu a facut asta din cauza ca eu am facut mastita si vaca de asistenta a insistat sa ii dau san copilului, desi luam antibiotic care se elimina prin lapte. Si desi eu sunt medic si asistenmta pediatra, nu stiu de ce am ascultat-o. Asta e, sa stiti ca medicii de pe aici nu sunt la fel de ine pregatiti ca cei din tara, aici au multe la dispozitie, mai putin creier. Eu am ales pediatra acum o tipa din Puerto rico, care e mai rasarita!
Lilinana S
|
|
-
03-29-2007, 07:31 AM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Lilinana: Asta e, sa stiti ca medicii de pe aici nu sunt la fel de ine pregatiti ca cei din tara, aici au multe la dispozitie, mai putin creier. Eu am ales pediatra acum o tipa din Puerto rico, care e mai rasarita!
Tu chiar vorbesti serios? Chiar crezi in ceea ce spui? Sigur, medicii din Romania au atat de mult creier la dispozitie incat imediat trateaza copilul cu antibiotice, imediat il diagnosticheaza cu rahitism sau anorexie si-l umplu cu suplimente si vitamine, recomanda mamelor sa dea copiilor suc de citrice pe la 4 patru luni .... si exemplele pot continua. Sa-ti mai povestesc ca medicii din Romania nu permit mamelor sa-si vada copiii imediat dupa nastere (ci a doua zi) ca vezi doamne ele-s pline de microbi ... in schimb te duci acasa cu copilul infectat de tot felul de boli purulente din infirmeriile lor de 2 bani?! Nu neg ca sunt si medici exceptionali in Romania si medici mai putin pregatiti in US (ca in orice loc din lume de altfel) dar ca sa spui ca toti medicii de aici din US au de toate mai putin creier e... 
|
|
-
03-29-2007, 07:44 AM |
-
OanaC
-
-

-
Joined on 09-06-2005
-
Philadelphia/Constanta
-
Posts 623
-
Points 980
-
|
Wow . Orice se poate spune cand compari US cu Romania, da sa zici ca medicii de aici nu au creier..... Eu sunt fericita ca sunt in US cred ca in primul rand pentru ca am scapat de sistemul sanitar din ROmania. Doar 2-3 ziare din Ro sa citesti si ai sa te convingi cat de buni sunt medicii din Romania. Recomand Telegraf -Constanta si povestile din Spitalul Judetean. In afara de asta cred ca toti am trait la un moment dat un episod traumatic prin spitalele si dispensarele din Romania. Eu pot sa va povestesc mai multe . Din fericire pe mine m-a ferit Dumnezeu de spitale pe acolo, insa cei din familie nu au fost asa de norocosi. De asemenea recomand reportajul cu profesorul de la universitatea de medicina (cred din Bucuresti) care se culca cu studentele ca sa le treaca examenul, si una mai "dastapta" l-a inregistrat in chiloti intins pe canapea cand o imbia sa il atinga ! Astia o sa fie medicii nostri competenti care au trecut prin scoala ca si gastele prin apa.
|
|
-
03-29-2007, 09:20 AM |
|
|