Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

viza respinsa la roma

Last post 12-11-2007, 12:50 PM by babysoul. 26 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  05-20-2006, 10:05 AM 44609

viza respinsa la roma

buna. ieri am avut interviul pt cerere de viza turistica in cadrul ambasadei de la roma . mi au respins cererea pe motiv ca nu stau de mult timp in italia( adica de anul trecut ma exact) chiar daca studiez aici stau cu parintii mei si  am rezidenta.oricum au fost foarte draguti cei de la ambasada si foarte punctuali. sincer nu ma asteptam. intrebarea pe care o am este: cand as putea sa fac din nou cererea pt viza.daca incerc luna viitoare ce se intampla? sincer va spun ca nu vreau sa raman in SUA ( chiar daca aceasta era intentia mea anul trecut) ci doar sa petrec 2 saptamani in NYC,dar se pare ca nu l-am convins indeajuns pe ofiter.

p.s: nu stiu cum se procedeaza in romania dar in italia interviul se facea la ghiseu,iar in acest mod am avut ocazia sa vad cine a primit viza si cine nu.in fata mea era o doamna din romania care avea mai multi ani de rezidenta fata de mine plus invitatie de la cineva din state ,dar nimic i-au refuzat cererea .dupa care am vazut un cetatean indian( tot cu permis de sedere ca si mine),un cetatean chinez ambii primid viza turistica. sincer nu vreau sa ma gandesc la faptul ca au ceva cu cetatenii romani..Sad [:(]

va multumesc

ali

•  05-20-2006, 10:21 AM 44612 in reply to 44609

Re: viza respinsa la roma

Eh , nu cred ca au ceva cu romanii, sau nu si la ambasada Statelor in Roma:)

Poti face oricand o alta cerere ptr viza DACA aduci noi dovezi ale faptului ca te vei intoarce la Roma. Adika, dovezi diferite fata de ce ai dus pana acum.

Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  05-20-2006, 10:42 AM 44619 in reply to 44612

sincer habar nu am ce sa prezint in plus fata de ceea ce am prezentat adica: certficat de la universitate precum ca urmez cursurile ( plus taxele platite),permisul de sedere al meu al tatalui si a mamei,contractul de casa din italia,actele de la firma tatalui cu venitul etc,sincer nu stiu ce as putea sa duc in plus. e posibil ca sa dau peste o persoana mai intelegatoare data viitoare?
  •  05-20-2006, 10:58 AM 44623 in reply to 44619

Baby, iti doresc sa gasesti pe cineva mai intelegatorSmile [:)], insa, din ce stiu eu ( din experientele altora,nu ale mele), cand mergi din nou la viza te intreaba daca ai adus noi dovezi fata de cele de data trecuta. Daca nu, nu stau de vorba.

Ma rog, poate ma insel eu, sunt sigura ca exista oameni pe forum care te pot sfatui mai bine decat mine.

Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  05-20-2006, 11:05 AM 44625 in reply to 44623

si sfaturile tale imi sunt folositoare.iti multumesc!
  •  05-24-2006, 07:41 AM 44852 in reply to 44625

am uitat sa precizez faptul ca m-au intrebat daca am prieteni in state la care eu am zis ca nu. dar de fapt eu am un prieten care este italian si un altul american.cand ma voi duce data viitoare  la interviu ar fi mai bine sa le explic faptul ca am omis sa le spun acest lucru pe motiv( real de altfel) ca in momentul respectiv ma gandeam la boyfriend ci nu la a simple friend? thanx
  •  05-24-2006, 07:51 AM 44854 in reply to 44852

Eu nu vad relevant faptul ca daca ai avea sau nu prieteni in State, ti-ar acorda viza mai ushor. In fond, tu mergi ca vizitator/turist ,deci faptul ca stii sau nu pe cineva acolo nu e un must have the visa.

Dar daca ai spune ca ai prieten acolo ( amic, nu iubit) se poate interpreta ca boyfriend...ma rog...

Eu una, nu as aminti de prieteni. Single ones, I meant.

La Citta degli Angeli
  •  09-19-2006, 09:40 AM 50872 in reply to 44854

iata-ma din nou pe forum cerand un sfat. de la ultimul mesaj pe care l-am postat destinul mi -a facut o bucurie in sensul ca am obtinut o bursa(partiala) in state si anume berklee college of music from boston.intentionez sa vin anul viitor in state pentru a studia ( bursa e valabila pana in 2008 ianuarie),dar mai intai as dori sa vin ca turist( asa cum precizam la inceputul discutiei).intrebarea mea este : avand scrisoarea oficiala din partea colegiului precum ca am obtinut aceasta bursa asa avea o sansa in plus de a obtine o viza turistica fata de prima tentantiva?  motivul  fiind ca as vrea sa vad colegiul, sa vizitez orasul etc.sincer as dori sa vad si NYC asa cum le am spus la prima tentativa de a obtine viza turistica.

multumesc

•  09-20-2006, 04:39 AM 50908 in reply to 50872

Baby, felicitari ptr bursa!

Cred ca n-ai intampina neplaceri la ambasada ,cerand o viza de turist avand ca motiv faptul ca vrei sa vizitezi campusul, colegiul .

Mergi la ambasada cu scrisoarea aceea sau,ca sa stai si mai linistit, scrie-i decanului sau asistentului decanului sau cuiva de la college ca ai vrea sa vii sa vizitezi , si sa te ajute cu o scrisoare, invitatie, ceva de genul asta,care sa specifice ca vii ptr vizita.

Success si scrie-ne cum ai rezolvat!

La Citta degli Angeli
    Filed under:
  •  09-20-2006, 04:49 AM 50909 in reply to 50908

multumesc pentru raspuns. buna ideea cu scisoarea din partea decanului.am sa-i sun chiar azi.

•  09-20-2006, 05:35 AM 50912 in reply to 44609

Incercarea moarte n-are, dar in locul tau as sta cuminte sa nu-mi periclitez sansele de student visa. Insistenta ta ar putea fi interpretata si altfel decit o prezinti tu. Cit despre scrisoare de la colegiu, nu cred ca ai sanse nici macar s-o obtii, dar sa fie si luata in considerare, nici atit. Aici exista Orientation citeva zile inainte de inceperea cursurilor, si-i standard. Nu-i treaba mea, dar din mesajul tau rezulta ca ei ti-au facut o oferta, iar tu trebuie sa demonstrezi ca ai fondurile necesare,  altfel ei nu-ti trimit I-20. Deci la momentul asta tu nu ai nici o legatura cu colegiul. In locul tau m-as ocupa de intocmirea dosarului pt semestrul din iarna '07. Cel putin eu asa am inteles oferta ( studiu din ianuarie '07 pina in ianuarie '08, nicidecum cu incepere din ianuarie '08).  Incearca sa gindesti din punctul lor de vedere, incearca sa-ti priotizezi actiunile/dorintele. Succes, si sa ne spui si noua ce ai rezolvat.

Filed under:
  •  09-20-2006, 06:17 AM 50915 in reply to 50912

Girbova, nu e vorba de Orientation aici, e vorba de vizitarea campusului si colegiului, pe toate siteurile tuturor universitatilor scrie chestia asta, esti invitat sa vii sa vizitezi, sa vezi, sa compari etc etc inainte de a aplica la colegiu dar si DUPA ce ai aplicat si mai ales ai fost acceptat.

A zis ca a primit bursa partiala la berklee sau ceva de genu` asta. Si care ar fi motivatia pentru care cei de la college nu i-ar da scrisoarea? din moment ce Baby e acceptat cu bursa partiala pentru anul urmator?

Dar ce stiu eu? Nici macar n-am aplicat la nici o facultate din State, nici macar n-am ajuns pe acolo, vorbesc in necunostinta de cauza. baby, fa bine si nu lua in considerare ce am spus eu, mergi pe mana Girbovei. Are experienta.

La Citta degli Angeli
  •  09-20-2006, 06:37 AM 50916 in reply to 50915

Justinia, ai dreptate, colegiile recomanda sa vizitezi campusul, dar nu se angajeaza la nimic in sensul asta. Believe or not, americanii nu se lasa condusi de sentimente, ci de proceduri. Asta-i diferenta intre ei si noi. Faptul ca are o oferta, nu inseamna prea mult pt cei de la ambasada atita vreme cit nu face dovada veniturilor necesare si I-20. Si chiar si atunci, ambasada nu e obligata sa-i dea viza daca au motive sa creada ca el vrea sa  emigreze. Spune si tu daca are rost sa-si pericliteze sansele de a studia in usa, doar asa ca vrea sa vada usa inainte? Crezi ca asta-i un motiv rezonabil pt ambasada? Nu trebuie sa fi aplicat la nici un colegiu ca sa stii asta, right?
    Filed under:
  •  09-20-2006, 06:43 AM 50917 in reply to 50916

Cine a zis aici ceva de sentimente? si de ce imi bagi mereu fraza asta cu `believe  it or not, americanii NU......; asta e diferentza intre ei si noi`?

De unde stii ca nu poate face dovada veniturilor necesare? l-ai intrebat?

El a intrebat, eu am raspuns, d-ta ai completat. Nu ne intereseaza pe niciuna dintre noi doua( asa ar trebui) daca are venituri, daca scrisoarea de acceptare e reala, daca are suport financiar, daca, daca...

Am ieshit din subiectul asta, ma sufoci.

La Citta degli Angeli
  •  09-20-2006, 06:56 AM 50918 in reply to 50915

Justinio, nu inteleg ce te deranjeaza.Smile Mi-am spus parerea, atita tot. Stick out tongue
    Filed under:
  •  09-20-2006, 07:00 AM 50919 in reply to 50918

Big Smile Normal ca nu intelegi. Faci parte din categoria celor care sunt dati afara pe usha, ei intra pe geam. Insistenti in sensu` negativ.clipind

Da` asta e discutie offtopic. Plus ca toata lumea stie ce sentimente ( ca tot ai bagat in discutie sentimentele mai devreme) nutresc ptr postarile dtale si ale clonei Milvioara,care a inviat, o data cu d-ta.Yeah yeah

La Citta degli Angeli
  •  09-20-2006, 07:50 AM 50920 in reply to 50919

imi pare rau ca am creat aceasta neintelegere. oricum deja am contactat colegiul. eu voi urma strada pe care mi-a indicat o justinia deoarece conincide si cu alegerea mea inainte de a scrie pe forum. eu sunt destul de sincera in ceea ce priveste aceasta situatie iar daca ofiterul nu va intelege atunci asta e! la vita va avanti!   eu nu vad nimic rau intentionat in a vizita colegiul si campusul ca un simplu turist ( viitor student) si chiar ei incurajeaza sa faci acest lucru. e o alegere destul de importanta in final si exista si riscul de a avea "surpriza" ca  realitatea sa nu ma atraga asa de mult precum imi imaginam. iar posibilitatea de a imi plati  restul studiilor o am ,numai ca vreau sa stiu in ceea ce investesc.

multumesc

•  09-20-2006, 09:00 AM 50923 in reply to 50920

Babysoul, contacteza colegiul sa vezi cand au vizite organizate. Nu e acelasi lucru cu Orientation day. Sunt zile in care au grupuri de liceeni in vizita in campus, doar pt a face colegiul mai atractiv, bla bla...doar a convinge cat mai multi sa aplice la acea universitate. De ex la mine in campus de la inceputul saptamanii sunt numai vizite si vizite. Orientation date e de la 2 luni pana aproape de inceperea semestrului, si pt asta trebuie sa fii full admited.

Ai permis de soggiorno permanent? Ai scris doar de al parintilor, dar ai si tu unul? Plus certificatul de rezidenta? BAfta. 

Live Free or Die.
  •  09-20-2006, 11:09 AM 50926 in reply to 50923

da arrisa am si eu permis de soggiorno plus certificatul de rezidenta.multumesc
  •  12-09-2007, 06:02 AM 69199 in reply to 50926

hi everybody,

again, mi au refuzat viza  pt a 3 a oara. ar fi trebuit sa fie un numar magic   precum  in povesti dar din pacate nu s a intamplat asa. de data aceasta m' am prezentat la interviu cu ceva in plus, am demostrat ca am un job, casa,masina etc etc dar si faptul ca locuiesc cu logodnicul meu (italian cu un statut  f bun care a fost de" n" ori in sua)  si care imi va deveni sot anul viitor deoarece intre timp s-a pus in genunchiFlower si mi a cerut mana..dar nothing. nici nu au acceptat explicatiile noastre precum ca vom merge impreuna si faptul ca avem si un cont comun sau ca domiciliul  meu corespunde cu al lui. ofiterul respectiv mi a explicat ca si dupa casatoria noastra nu exista o garantie de obtinere a vizei si ca va trebui sa astept cetatenia italiana. chiar asa rau ma vad vad ei? doar nu am avut nici o problema legala pana acum,din contra am avut viza pt irlanda pe care le am respectat 100%. adica inteleg ca au criterii " secrete" de eliberare a vizelor, dar sincer cred ca sunt un pic cam exagerati. si nu spun acest lucru doar prin amaraciunea refuzului "triplu" a l vizei dar si pt faptul ca acum 2 luni o prietena din bucuresti a facut cererea pt viza  neavand nici o speranta si nici money sau proprietati sau ceva in plus fata de mine, a obinut viza pe motiv ca se ducea in vizita la boyfriend pe care nu l vazuse niciodata,vorbisera doar la tel,messenger si email. nu e corect dar ma bucur pt ea oricum.  voi ce ma sfatuiti sa fac? sa mai incerc la anul dupa ce voi deveni sotie de italian sau sa astept obtinerea cetateniei italiene iar in ultimul caz voi putea circula liber?

va multumesc frumos.

•  12-10-2007, 03:47 PM 69261 in reply to 69199

Wow, la astia li s-a pus pata pe tine cred...glumesc, dar e ciudat ca ti-au refuzat asa viza...ai putea sa mai incerci din nou dupa ce te casatoresti, se schimba ceva in statul tau...viza de turist e loterie curata, si cine-o zice stie ce zice. Anyway, din cate stiu poti sa aplici la vreo 6 luni dupa casatorie pt cetatenie italiana, nu? so pana-ti dau astia viza, devii si cetatean. Bafta.

Live Free or Die.
  •  12-10-2007, 03:52 PM 69263 in reply to 69199

Din tot ce ti s-a intamplat si tie si prietenei tale, poti concluziona singura ca este vorba de loterie.

Si atunci, faci si aici cum faci si la loto, daca joci la loto, cum si cand joci?

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  12-10-2007, 03:54 PM 69264 in reply to 69263

TheAlien:
    daca joci la loto, cum si cand joci?

Joci cand e pontul mai mare! Big Smile 

Live Free or Die.
  •  12-10-2007, 03:57 PM 69265 in reply to 69264

Pontul e cu poanta, nu cu potul, nu? Smile

Asa si la viza, joci cand e frumos de mers in State. Probabil ca daca mergi acolo de vreo 20 de ori, la un moment dat se vor satura sa te vada si iti vor da viza. Sau poate se vor incapatana si mai tare si vor incepe sa puna pariuri de cate ori vei merge.

•  12-10-2007, 03:59 PM 69267 in reply to 69199

babysoul:

hi everybody,

again, mi au refuzat viza  pt a 3 a oara. ar fi trebuit sa fie un numar magic   precum  in povesti dar din pacate nu s a intamplat asa. de data aceasta m' am prezentat la interviu cu ceva in plus, am demostrat ca am un job, casa,masina etc etc dar si faptul ca locuiesc cu logodnicul meu (italian cu un statut  f bun care a fost de" n" ori in sua)  si care imi va deveni sot anul viitor deoarece intre timp s-a pus in genunchiFlower si mi a cerut mana..dar nothing. nici nu au acceptat explicatiile noastre precum ca vom merge impreuna si faptul ca avem si un cont comun sau ca domiciliul  meu corespunde cu al lui. ofiterul respectiv mi a explicat ca si dupa casatoria noastra nu exista o garantie de obtinere a vizei si ca va trebui sa astept cetatenia italiana. chiar asa rau ma vad vad ei? doar nu am avut nici o problema legala pana acum,din contra am avut viza pt irlanda pe care le am respectat 100%. adica inteleg ca au criterii " secrete" de eliberare a vizelor, dar sincer cred ca sunt un pic cam exagerati. si nu spun acest lucru doar prin amaraciunea refuzului "triplu" a l vizei dar si pt faptul ca acum 2 luni o prietena din bucuresti a facut cererea pt viza  neavand nici o speranta si nici money sau proprietati sau ceva in plus fata de mine, a obinut viza pe motiv ca se ducea in vizita la boyfriend pe care nu l vazuse niciodata,vorbisera doar la tel,messenger si email. nu e corect dar ma bucur pt ea oricum.  voi ce ma sfatuiti sa fac? sa mai incerc la anul dupa ce voi deveni sotie de italian sau sa astept obtinerea cetateniei italiene iar in ultimul caz voi putea circula liber?

va multumesc frumos.

Inca o idee.

De ce nu mergi la Bucuresti sa aplici acolo? Le spui frumos ca pe site-ul ambasadei US scrie ca este recomandat sa aplici in tara de cetatenie, si pe de alta parte din cauza a tot ce s-a intamplat in Italia in ultima vreme, consideri ca te simti discriminata pt ca esti cetatean roman in Italia si de aia ti se refuza viza.