Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

cazare in NYC

Last post 05-24-2006, 03:57 AM by Veverita. 10 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  05-23-2006, 08:30 AM 44782

cazare in NYC

Buna tuturor celor de pe forum !

Voi lucra de la 1 iulie ca medic rezident intr-un spital din NYC si am nevoie de cazare intr-o zona sigura, acceptabila din punctul de vedere al chiriei si daca s-ar putea sa fie aproape de o statie de metrou.

Astept ajutorul vostru, intrucat nu cunosc pe nimeni in NYC. Multumesc anticipat.

Veverita

•  05-23-2006, 09:03 AM 44786 in reply to 44782

Re: cazare in NYC

La care spital vei fi ? ... NYC-ul e mare si e mai usor sa dai sfaturi daca stiu ceva concret decat sa o iau la general ! Daca tu consideri ca informatia e confidentiala spune-mi macar zona . Upper East Side, Midtown sau  Downtown si langa ce linie de metrou? Din ce stiu eu , majoritatea spitalelor de pe-aici sunt pe green line .

Presupun ca vrei sa inchiriezi ceva?

•  05-23-2006, 09:15 AM 44787 in reply to 44782

uita-te pe craiglist sigur gasesti ceva si poti sa verifici zona inainte sa te muti
  •  05-23-2006, 10:19 AM 44790 in reply to 44782

Va multumesc ptr raspunsurile prompte. Eu voi lucra in apropiere de 138St-Grand Concours. Pe site-ul craigslist.com am gasit cazari cu preturi mari in apropierea adresei sus-mentionate si mi s-a spus ca zona nu este sigura .Eu am fost acolo si ziua totul pare in regula... nu stiu insa cum este sa si locuiesti acolo...

•  05-23-2006, 03:26 PM 44814 in reply to 44790

Zona care te intereseaza pe tine e in South Bronx, f.f. aproape de Manhattan  si din ce stiu eu e o zona foarte safe. Mai nou se cheama  SoBro , un fel de cutesy name pentru zona buna... practic o zona care se imbunatateste pe zi ce trece. Probabil si de asta ai gasit chirii mari.

Deci cine ti-a spus tie ca nu e safe ori nu stia exact zona (care a fost unsafe candva) ori se referea la Bronx in general.

Pentru ca intr-adevar Bronx are o reputatie de bad borough si sunt zone in care e recomnadat sa nu te plimbi nici macar ziua dar in general e mult mai safe decat obisnuia sa fie in trecut. Si la urma urmei sunt zone unsafe chiar si in Brooklyn, Manhattan si Queens.

Cum 138th Street-Grand Concourse e chiar la granita intre Manhattan si Bronx ramane la alegerea ta in ce borough vrei sa locuiesti. Nu are importanta distanta pentru ca esti pe green line la metrou, iar 5 si 4 care au statie acolo sunt express trains deci nu ai nevoie sa stai chiar in zona respectiva.

In Bronx stiu de urmatoarele zone ca sunt safe .

Woodlawn (e langa Yonkers) unde comunitatea irlandeza e foarte mare si e chiar pe linia lui 4 deci ar fi perfect pentru tine .

In zona din jurul Arthur Avenue (e langa Bronx Zoo)sunt multi italieni si vei gasi si romani .Smile [:)]

Riverdale (comunitate de  evrei ortodoxi majoritara ) - middle class si upper-middle class desi pentru tine e cam de-aiurea locatia.

Altele -- City Island, Morris Heights, Marble Hill, zona  Fordham University.

Zone care trebuiesc evitate in Bronx Tongue Tied [:S]- Kingsbridge si Hunts Point .

In Manhattan poti sa te uiti la chirii in Washington Heights ... e safe si chiriile sunt mai ieftine.

Cand cauti chirii pe http://newyork.craigslist.com/brx/ pune la "keyword" cartierele de mai sus si vezi daca iti convin ofertele.

Iar ca sa-ti dai seama orientativ cum e cu metroul mergi pe http://www.mta.info/nyct/maps/submap.htm .

Daca mai ai intrebari suntem aici ! Smile [:)]

•  05-23-2006, 04:37 PM 44821 in reply to 44782

Ami,

Iti multumesc foarte mult pentru informatia detaliata postata anterior in legatura cu subiectul ce ma intereseaza. Raspunsul tau imi este de foarte mare ajutor si nu stii cat iti sunt de recunoscatoare pentru amabilitatea de care ai dat dovada. Iti doresc ca binele facut sa se intoarca la tine atunci cand vei avea nevoie !

•  05-23-2006, 06:34 PM 44825 in reply to 44821

Eu locuiesc la Pelham Parkway cu White Plains Road (aproape de Bronx Zoo).E f aproape de metroul 2 (Pelham Parkway) si relativ aproape de 5 (Morris Park). Zona e frumoasa si safe. Am venit singura acasa cu metroul si pe la miezul noptii si e in ordine. Daca iau 5-ul pana la 138 G. Concourse fac cam 30min, in rush hour cam 20min ptc merge express. Chiriile sunt decente: pt un apartament mare: 2 dormitoare (unul maaare si altul mic), living maare, antreu si bucatarie asemenea, poti da pe la 1100. One bedroom cam 800.Mult succes! Tine-ne si pe noi la curent!

Does God play dice?
  •  05-23-2006, 06:38 PM 44826 in reply to 44825

Ah, am uitat: la mine in bloc am inteles ca pleaca unii dintr-un one bedroom (parca 800 dau). Daca te intereseaza il pot intreba pe super care e treaba.
    Does God play dice?
  •  05-24-2006, 12:44 AM 44836 in reply to 44782

Multumesc mult, Zaza ! E minunat sa descopar pe acest forum solidaritate si suport dezinteresat din partea unor persoane pe care foarte probabil nu le voi intilni niciodata...dar nu se stie.

Voi cauta si compara pe site-urile sugerate anterior de Ami ofertele avantajoase ptr mine si la mijlocul lui iunie, cand voi ajunge in NYC, le voi si vizita si ma voi decide. Tin cont de propunerea ta, Zaza. Multumesc mult. Pastram legatura. Pe curind.

•  05-24-2006, 01:48 AM 44839 in reply to 44836

Cu placere!

O nota: City Island cred ca nu e prea bine conectat prin mijloacele de transport.Trebuie sa verifici asta daca nu vrei sa conduci.

Does God play dice?
  •  05-24-2006, 03:57 AM 44841 in reply to 44782

Multumesc de sfat, Zaza ! Ptr inceput nu-mi pot permite sa-mi cumpar o masina, asa ca voi folosi metroul.
View as RSS news feed in XML