Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Invitatie

Last post 05-24-2006, 03:04 PM by Veverita. 7 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  05-24-2006, 10:10 AM 44867

Invitatie

Imi cer scuze ca lansez atatea intrebari, dar as dori sa mi se spuna de ce acte am nevoie si unde trebuie sa ma adresez ptr a-mi invita parintii in SUA in aceasta vara. Despartirea de ei nu este deloc usoara si as vrea ca ei sa poata sa ma viziteze curand. Va multumesc foarte mult.
  •  05-24-2006, 11:20 AM 44875 in reply to 44867

Re: Invitatie

Nu trebuie sa te adresezi nicaieri. Daca esti rezident permanent sau cetatean american poti sa le completezi un formular I134, Affidavit of Support, pe care il trimiti parintilor si pe care il vor duce cand vor fi programati la viza.

Parintii trebuie sa se programeze la viza la ambasada si sa mearga la interviu.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  05-24-2006, 11:40 AM 44878 in reply to 44875

Multumesc, TheAlien, dar voi mege pe viza H1B. In situatia aceasta ce fac ? Acelasi formular I 134 se completeaza ? Acesta este singurul document ce trebuie trimis in Ro ptr interviul de la ambasada ?
  •  05-24-2006, 12:52 PM 44886 in reply to 44878

Doar un rezident permanent sau cetatean american poate completa formularul I134.

In cazul de H1b se poate trimite parintilor o scrisoare simpla in atentia ofiterului consular, scrisoare care sa fie prezentata la interviu si in care sa se spuna ce statut ai in State, ca doresti sa ii inviti intre data de si data de si ca le vei asigura cheltuielile de transport si cazare.

Nu exista vreo invitatie tip daca la asta te gandesti.

•  05-24-2006, 01:21 PM 44889 in reply to 44886

Multumesc mult.
  •  05-24-2006, 02:01 PM 44892 in reply to 44886

TheAlien:

Doar un rezident permanent sau cetatean american poate completa formularul I134.

In cazul de H1b se poate trimite parintilor o scrisoare simpla in atentia ofiterului consular, scrisoare care sa fie prezentata la interviu si in care sa se spuna ce statut ai in State, ca doresti sa ii inviti intre data de si data de si ca le vei asigura cheltuielile de transport si cazare.

O mica precizare Alien referitor la I134: eu am complectat I134 in numele sotului meu  ( posesor de H1) pt mama,sora,nepotelul meu. Am atasat o copie la invitatie prin care sm scris ca sotul meu e  in in "pending status." Nu avem nici apartament, nici multi bani, nici... nici... iar familia mea a primit viza pt 10 ani ( mai putin nepotelul care a primit doar pt 5).

veverita, te sfatuiesc sa complectezi I134 si toate hartiile pe care ti le cer in formular+ alte hartii suplimentare. Bafta!

www.sdphotoartgallery.com
  •  05-24-2006, 02:19 PM 44894 in reply to 44892

Priscila, banuiesc ca la punctul 1 ai adaugat litera e) I am an H1b non-immigrant visa holder.

C'mon, tu oare de ce crezi ca doar un rezident sau cetatean poate completa un AOS?

Faptul ca ai facut tu asa si ca la ambasada nu s-a prins nimeni de situatie, nu inseamna ca si este corect. Poti intreba orice avocat de emigrari sa iti confirme.

•  05-24-2006, 03:04 PM 44901 in reply to 44892

Priscila, multumesc foarte mult ptr interventie. Voi tine cont de ceea ce mi-ai scris. Numai bine.
View as RSS news feed in XML