|
|
Barbatul roman sau strainul???
Last post 11-17-2007, 05:48 PM by Furios. 186 replies.
-
01-24-2005, 03:32 PM |
-
munteanul
-
-
-
Joined on 04-07-2004
-
-
Posts 235
-
Points 4,355
-
|
Re: Barbatul roman sau strainul???
Ce ciudata este viata. Acum este la TV un film care se potriveste perfect cu
discutia topicului (filmul se numeste 2 Brothers & a Bride).
Este povestea a doi frati americani care pleaca in Rusia sa isi gaseasca o sotie.
Cei doi frati locuiesc intr-o ferma in State. Fratele mai mare este cel
cu "organizarea". Subliniaza domnisoarele potentiale, cu roz pe cele probabile,
cu galben pe cele care sigur isi doresc ei sa le intalneasca. Merg la un
restaurant unde este intalnirea sociala, domnisoarele stau aliniate si ei se plimba
printre ele si aleg pe cele care doresc sa le intalneasca. Le cheama a doua zi la
interviu si cand una spune ca mai are un tata si un frate si el o intreaba cine va
avea grija de ei dupa ce ea pleaca in America, ea zice ca le va trimite niste
banuti in fiecare luna, la care el o da pe usa afara si o taie de pe lista. Etc. etc.
etc.
In timpul acesta fratele lui intalneste o rusoaica care nu vorbeste deloc engleza,
si apare acea fulgerare unica. Incep doar sa danseze si restul vine de la sine.
Concluzia este si era clara de la inceputul topicului: Nu este vorba de barbatul
roman, sau german, sau american, asa cum nu este vorba de femeia
romanca, sau rusoaica sau americanca, pur si simplu este vorba despre un
barbat si o femeie. Daca se iubesc (iar dragostea implica automat si respect si
ajutor reciproc ca si o multitudine de compromisuri) atunci apare acea
poveste pe care o vezi prin filme, poveste care este foarte reala si in zilele
noastre, doar ca foarte putini au sansa sa o traiasca. Atunci cand iti iubesti
jumatatea ta nu mai conteaza cine pune farfuria pe masa, cine se trezeste si
face cafelutza si o aduce la pat, cine da cu aspiratorul sau cine duce masina la
schimbat de ulei. Faci oricare din aceste lucruri, iar cand partenerul/a ta vad ce
ai facut, si zambesc asa cum numai el/ea stie sa o faca, atunci toata inima ta se
umple de o bucurie care eclipseaza orice efort ai facut.
Cei care nu isi amintesc trecutul vor fi condamnati sa il repete. (George Santayana - The Life of Reason, Volumul1, 1905)
|
|
-
01-24-2005, 03:54 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,868
-
Points 20,300
-
|
AI DREPTATE !!!!!!!!!
PUNCT
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
01-24-2005, 05:52 PM |
-
Prism
-
-
-
Joined on 02-13-2005
-
US
-
Posts 1,600
-
Points 10,315
-
|
E greu pentru femei sa accepte autoritatea barbatului ca cap al familiei. Asumind
ca sint fete de treaba, si asta ramine la latitudinea barbatului sa decida, femeile-
fetele au timp pina la eventuala nunta sa decida daca barbatul respectiv este ceea
ce-si doresc sau nu. In definitiv nu le obliga nimeni sa spuna "da" in altar. Dar
odata pirostriile pe cap, emanciparile, fitzele si alte gargare ieftine devin posibile
doar cu aprobarea barbatului. Simplu. Fie el roman sau strain.
|
|
-
01-24-2005, 06:00 PM |
-
Prism
-
-
-
Joined on 02-13-2005
-
US
-
Posts 1,600
-
Points 10,315
-
|
Munteanule,ma dezamagesti Moncher.De acord ca iubirea este premiza casniciei si
liantul familiei dar nu inlocuieste regulile de convietuire. Cred ca aici apare marea
confuzie. In orice familie exista reguli care stabilesc un standard de viatza. Reguile
acestea sint un contract social daca vrei, dar nu pot fi inlocuite de iubire ca
concept. Te iubesc deci da-mi de mincare nu se leaga...Sintem casatoriti deci tu
faci cina asa cum eu repar masina....asta da ! Si trecem peste evetualele conflicte
pentru ca ne iubim...Mi se pare mai realist.
|
|
-
01-24-2005, 06:30 PM |
-
munteanul
-
-
-
Joined on 04-07-2004
-
-
Posts 235
-
Points 4,355
-
|
:) Ma asteptam la o astfel de reactie, dar cred ca nu s-a acordat atentie la
doua aspecte:
1. Am spus ca sunt foarte putini cei care au sansa sa isi intalneasca jumatatea,
de multe ori avand doar aceasta iluzie si aici apare pct. 2;
2. Ce inseamna a iubi? Iubirea nu este doar dragostea aceea animalica,
dorinta, fluturasii in stomac la vederea fiintei iubite, tremurul unei atingeri,
soaptele nedefinite. Nu, iubirea este cu mult mai mult. Iubirea adevarata
provine din acele reguli de care vorbesti tu Prism, acel contract social care
precede iubirea. Nu este vorba de un precedent al iubirii, ci este vorba de o
baza, o fundatie a iubirii. Este vorba de acea dragoste in care nu conteaza
frumusetea partenerului/ei, in care nu conteaza daca el sau ea au avut o
soarta cruda si un accident i-a lasat mutilatzi sau schilozi pe viata, moment in
care nu se mai pune problema cine face ce, pentru ca ai grija de al tau
partener incercand sa ii oferi tot ceea ce este omeneste posibil (inclusiv sa ii dai
de mancare, sa faci curat, etc. etc.).
Cati dintre noi au sansa sa traiasca o astfel de dragoste? Uitati-va in jurul
vostru si ganditi-va cate cupluri pe care le cunoasteti ar fi in stare de asa ceva?
Cei care nu isi amintesc trecutul vor fi condamnati sa il repete. (George Santayana - The Life of Reason, Volumul1, 1905)
|
|
-
01-24-2005, 06:56 PM |
-
Prism
-
-
-
Joined on 02-13-2005
-
US
-
Posts 1,600
-
Points 10,315
-
|
Well, in cazul asta imi cer scuze. Tu vorbesti de iubirea totala, osmotica,
confundarea partenerilor la care se ajunge dupa muuuuuulti, multi ani de
convietuire. Aici multi inca se chinuie sa afle cum sa faca sa ajunga sa
sarbatoreasca prima aniversare impreuna -;)
|
|
-
01-25-2005, 12:43 PM |
-
sotoloredana
-
-

-
Joined on 10-30-2004
-
new york
-
Posts 135
-
Points 230
-
|
sunt de acord ,de ce ?
am fost casatorita in tara si cu ce m-am ales?cu on puturos ,care nu si-ar fi pus
singur mancarea in farfurie!si care pe deasupra ma mai si insela!
acum s-a schimbat treaba ,el gateste o data ,eu o data ,spala masina ,vasele pe
rand ,totul e egal ,de ce nu asa?
Ary
|
|
-
01-25-2005, 06:33 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,868
-
Points 20,300
-
|
dragul meu .......am spus ca nu am voie.....nu ca n-am nevoie !!!!!!!!!!!!!!
offfffffff......eu vreau sa muncesc ca ma dau cu capul de pereti in casa toata
ziua....dar inca nu am voie , nu am acte....nu am dreptul sa
muncesc ....priceput???
|
|
-
01-25-2005, 06:41 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,868
-
Points 20,300
-
|
si inca ceva....daca te pricepi asa de mult la jignit.......deschide ochii bine cand
citesti ceva....nu mai citi pe gura....ok?????????
nu stiu cati barbati din america stiu sa repare televizorul ,sa schimbe priza , sau
robinetul....hahaha....ei cheama repede instalatorul ,electricianul..
si nu compara tu 5 ore in bucatarie cu 5 minute sa schimbi garnitura...nu cred ca iti
pica mainile daca pui o siguranta , asa cum ii curg femeii apele de pe ea ca sa iti
gateasca tie sa fii tu multumit si hranit ca...na...ai adus cu 500 de lei mai mult in
casa....hai sa fim seriosi....dupa ce ai reparat televizorul ala...care televizor l-ai
reparat tot pt tine....nu cred ca mori daca tai o ceapa
|
|
-
01-25-2005, 10:20 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,868
-
Points 20,300
-
|
:)))))))))
pai ma acuzi ca stau degeaba, ca nu-i fac de mancare, ca ii cheltui banii....ba mai
mult ...insinuezi pe departe si alte tampenii...deci...iti mai zic o data sa fim seriosi..
eu n-am zis ca sunt impotriva muncii...si n-am zis ca n-am sa pun si eu un bec ca e
treaba barbatului... (apropos...chiar nu ma uit la soap operas, iar de varsta
telenovelelor am trecut )
nu inteleg de ce ma certi tu aici pe mine....n-am strigat nedreptate....si nici n-am
s-o fac vreodata....ca sa-ti dau un exemplu ca mi-am amintit...ieseam azi din casa
cu sotul si am luat gunoiul....el a sarit la mine sa mi-l ia din mana ca cica e treaba
barbatului sa duca gunoiul :))))) ...i-am zis ca nu-mi pica mainile daca il tin eu pana
la masina....deci stai linistit ca nu sunt fitoasa din aia pe tocuri care nu face nimic si
are doar chef de cheltuit banii barbatului....nu ma cunosti , iar daca generalizezi
nu ma baga in aceeasi oala ! atat te rog...
aici se vorbeste de o anumita categorie de femei si o anumita categorie de barbati
si vad ca ne certam dar de fapt toti spunem acelasi lucru...
nu te obliga nimeni sa-ti iei o nevasta frumoasa dar lenesa asa cum nici pe mine nu
ma obliga nimeni sa-mi iau barbat cu mentalitate de 2 lei....fiecare isi alege ce
vrea..logic nu?
|
|
-
01-26-2005, 10:16 AM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,851
-
Points 20,660
-
|
"leona: unde am fost pina acum? pai draga, doar nu ti-ai fi inchipuit ca am sa stau
cu respiratia taiata cu nasu numa in calculator, pe subectul tau. omul mai are si
altele de facut nu? nu-mi mai cere tu socoteala de ce nu semnez condica ta de
prezenta, ca infumurarea nu sade bbine."
Draga BLISS, nu te-am pus sa semnezi nici o condica :))). Oricum ai fost tare,
trebuie sa recunosc.
Vorbim de pretentiile unei femei, ca isi doreste respect, intzelegere, dragoste,
afectiune, atentzie...., dar trista realitate ne loveste pe fiecare dintre noi mai
devreme sau mai tarziu, intalnind femei sau barbatzi care isi doresc toate astea
fara a sti ca inainte de a primi, trebuie mai intai sa oferi. Ca sa nu mai vorbim de
acele femei care nu vad altceva decat bani, haine de firma, cadouri cat mai
scumpe,......, dar si acestea (poate ca nu toate) ajung la o anumita varsta sa
realizeze ca au uitat sa pretzuiasca ceva ce totzi banii din lumea asta nu poate
cumpara, ca , cu toate bijuteriile si hainele de firma nu poate atrage cel mai pur si
frumos sentiment care exista in lumea asta : dragostea adevarata.
E trist, dar la fel de adevarat ca intalnesti destul de greu un barbat adevarat, un
barbat care sa stie sa respecte sa iubeasca, sa fie in stare sa refuze o "tentatzie"
oricat de bine ar arata, sa isi dea seama ca acea "tentatzie" nu e decat o placere
de moment, dar si o suferinta pentru tot restul vietzii (a lui sau a ei ), pentru ca
fiecare experienta pe care o avem in viatza ne shimba. Cu atat mai mult daca este
una trista , face dintr-un barbat sensibil, un tigru, iar dintr-o femeie feminina, o
pantera.
Este greu sa raspunzi unei tentatzii cu un refuz, nu? Dar facand-o , analizand
mai bine daca se merita sau nu , itzi vei da seama ca potzi spune foarte usor NU,
astfel capatand mai multa incredere in tine si putand urma drumul spre adevarata
fericire. Un barbat adevarat este cel care stie sa se respecte si sa respecte, care
stie sa primeasca dar si sa ofere. Cam rar gasitzi in ziua de azi.
Privim in jurul nostru si vedem cum tinerii din ziua de azi uita sa mai simta, tot
ceea ce este mai depretz a ajuns sa fie masina cu care mergi (ai o masina
frumoasa , potzi "agatza"mult mai usor), hainele , mobilul, .....in timp ce tinerele
sunt machiate si vopsite de la varste destul de fragede, ne stiind ca acestea le va
dauna mai tarziu . Oare cine este de vina pentru toate astea???? Patintzii,
societatea, mentalitatea la care s-a ajuns.... .
Si uite asa din copii naivi ajung la femei lipsite de feminitate si barbatzi lipsitzi de
scrupule.
Ar fi mult mai multe de zis , dar .... are vre-un rost?? Se va schimba ceva oare??
"What nerv's me also destroy me!"
|
|
-
01-26-2005, 08:50 PM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,597
-
Points 24,250
-
|
Well, Munteanule, iata-ma!
Numai ca nu am intervenit pana acum si nu ptr ca nu am nici o opinie,, ci ptr faptul
ca opinia mea e diferita de cele doua principale opinii care apar in toate aceste 6
pagini de postari.
Nu tin nici partea femeilor, nici partea barbatilor....dintr-un singur motiv: mie nu-mi
place sa fiu casatorita:) Am crescut cu ideea asta in cap si inca mai cred in ea.
Motivul ptr care nu vreau sa ma casatoresc nu este acela ca nu-mi place sa stau si
sa transpir la bucatarie ( cu sau fara aer conditionat)- de fapt, sunt chiar un fan al
bucatariei si gatitului- sau sa spal, sa calc si alte asemenea chestii care se cuvin
facute. Nu. Vreau sa fiu libera.Libera in sensul cel mai liber:).Sunt o persoana care
apreciaza liberatea si ptr ca apreciez la mine:0, o apreciez si la persoana cu care
sunt. Punct. Simplu.
Thats me!
PS: nu-mi sariti in cap ptr ceea ce am dezvaluit, ca daca o faceti, deschid un topic
pe tema asta!:) :P
Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me. Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai: La Citta degli Angeli
|
|
-
01-26-2005, 11:10 PM |
-
munteanul
-
-
-
Joined on 04-07-2004
-
-
Posts 235
-
Points 4,355
-
|
Pai cum sa nu sarim??!!??! :))))
Normal ca un topic ar fi bun aici, dar o sa dau startul de pe aici. Ce inseamna
libertatea din punctul tau de vedere? Nu poti fi libera intr-o casatorie? Libera in
doi?
Nu iti doresti copii? Ce vei face cand vei fi batrana? Tot libera si singura si
atunci? :)
|
|
-
01-27-2005, 12:57 AM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,597
-
Points 24,250
-
|
Of, Munteanule-Munteanule, de ce vrei tu sa stricam frumuseste de topic al
Leonei?
Libertatea ptr mine inseamna sa ai posibilitatea de a alege cand sa faci un lucru, in
ce zi, dupa ce moment al zilei sau inainte de care moment al zilei...posibilitatea de a
pleca unde ti se nazareste in momentul acela si de a te intoarce cand te-ai
plictisi....liberatatea ptr mine mai inseamna si faptul ca nu trebuie sa dau explicatii
unde am fost si ce locuri am vizitat ( etc etc).....si inca jdemii de exemple.
Sigur ca exista si libertate in 2, te poti casatori si poti avea libertatea de care vb
mai sus....insa, nu ti se pare ca suna a poveste? CARE este acea persoana care
sa vrea sa accepte asa ceva?
Si nu, nu-mi doresc copii. ( subiect de alt topic)
All the best for ya:)
Justinia
Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me. Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai: La Citta degli Angeli
|
|
-
01-27-2005, 01:00 AM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,597
-
Points 24,250
-
|
...si sa specific ( ptr cei care nu au inteles inca): nu ma refeream la nimic sexual,
libertatea de a avea aventuri cu duiumul si alte asemenea ispravi. Nu in felul
acesta imi fac eu de cap!:)
Aceeasi Justinia
|
|
-
01-27-2005, 01:34 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,851
-
Points 20,660
-
|
Justinia, e foarte interesant modul tau de a privi lucrurile :) Intr-adevar cat esti mic
stai si dai mii de explicatii unde mergi, cu cine, cat stai , ... nu ai voie aia, nu ai voie
cealalta .... , iar cand crestem ne casatorim si dam tot felul de explicatzii
partenerului. Ei bine in viatza faci tot felul de compromisuri pe care mai intai le
analizezi si daca merita le pui in aplicare.
Oricum e adevarat ca niciodata nu te vei simtzi liber in adevaratul sens al
cuvantului, dar nu stiu ce rost mai are viatza fara un camin, o familie a ta, cu care
sa impartzi atat zilele minunate cat si pe cele grele.
Spui apoi ca nu vrei copii, as fi curioasa sa stiu care e motivul care te-a facut sa
ajungi la aceasta concluzie. :)
"What nerv's me also destroy me!"
|
|
-
01-27-2005, 02:12 PM |
-
munteanul
-
-
-
Joined on 04-07-2004
-
-
Posts 235
-
Points 4,355
-
|
Hai sa vedem ce spui tu:
"Libertatea ptr mine inseamna sa ai posibilitatea de a alege cand sa faci un
lucru, in ce zi, dupa ce moment al zilei sau inainte de care moment al
zilei...posibilitatea de a pleca unde ti se nazareste in momentul acela si de a te
intoarce cand te-ai plictisi....liberatatea ptr mine mai inseamna si faptul ca nu
trebuie sa dau explicatii unde am fost si ce locuri am vizitat ( etc etc).....si inca
jdemii de exemple."
Si sa analizam :)
Pleci dimineata la ora 8 la munca, unde stai 8 ore, poti pleca la ora 3p la film?
Sau la 10am la coafor?
Sau, ti se nazare ca vrei sa pleci in State, dar nu ai viza, poti pleca?
Sau, ti se nazare ca vrei sa te imbaiezi in fantana din centrul orasului?
Sau sa ii dai una in cap cuiva pe strada?
Se tot vorbeste atata de libertate peste tot in lumea asta, dar chiar acesta o fi
cel mai important lucru in viata? Sau este de fapt "perceptia
libertatii", "sentimentul libertatii".
Spui ca nu vrei sa dai explicatii, dar poate nici nu este nevoie sa dai explicatii.
Poate persoana de langa tine are aceleasi interese si atunci cand ti se nazare sa
faci ceva sau sa mergi undeva, nu mai mergi singura, ai si un partener de
drum (care oricum ai da-o este mai placut, oamenii nefiind facuti sa traiasca
singuri). De ce sa dai explicatii daca totul este clar in cuplu, fiecare stie la ce se
poate astepta de la celalalt, fiecare stie ce poate si ce nu poate face, la fel cum
nu te duci sa dai cuiva in cap pe strada pt ca te leaga politia?
De fapt, ceea ce spui tu suna mai mult ca nu iti place sa iti asumi angajamente.
|
|
-
01-28-2005, 08:45 AM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,597
-
Points 24,250
-
|
eh! hay ca mi-am pus lumea`n cap!:)
Leona, ai perfecta dreptate, stiu, inteleg, sunt de acord:)
Munteanule, ai despicat firu`n patru...exemplele acelea nu ilustreaza ceea ce am
spus eu:).Insa stii ce? Nimik nu-i batut in cuie, imi pot schimba perceptia asupra
viitorului meu, nu? cam greu, insa chiar se poate. Si ca sa revin la discutia lansata
de Leona ... EXISTA, mai oameni buni,mai,barbati care sa accepte libertatea
sotiei, sa accepte tot ce am spus eu mai sus? NU exista:).Daca il voi gasi pe acela
care sa corespunda `cerintelor`:), s-ar putea sa-mi intemeiez un camin.
Nimeni nu vrea sa traiasca singur, insa...decat sa traiesti in neintelegere sau cu
frustrari, mai bine singur:( ( suna urat si demoralizant, ma deranjeaza pana si pe
mine...)
Permite-mi sa ma indoiesc ca exista partener de viata care sa iti fie alaturi dupa cei
5 ani de miere:)...
NImeni, esti pe aproape:)
PS: si hai sa revenim, pls, la tema topicului:), ca prea am particularizat:)
|
|
-
01-28-2005, 08:05 PM |
-
Prism
-
-
-
Joined on 02-13-2005
-
US
-
Posts 1,600
-
Points 10,315
-
|
Dixit ! Doamne mare ti-e gradina, dar si multi ...... i-au sarit gardul LOLOLOLOL
|
|
-
01-28-2005, 09:33 PM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,597
-
Points 24,250
-
|
eh! poate face curatenie The Alien....
|
|
-
01-29-2005, 10:53 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,957
-
Points 22,445
-
|
Scuze pt ca au fost cateva mesaje citite.
==============================
Pt. "monsieurul" care nu are ce face:
Acest limbaj a fost invatat in Romania sau de cand s-a trecut oceanul pe
meleaguri quebequoase?
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
01-29-2005, 03:36 PM |
-
Prism
-
-
-
Joined on 02-13-2005
-
US
-
Posts 1,600
-
Points 10,315
-
|
Well Detroit, in locul tau m-as inchina cu ambele miini si as da acatiste saptaminal -;)
The Alien, Merci pentru curatzenie ...
|
|
-
01-29-2005, 03:58 PM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,597
-
Points 24,250
-
|
ahahahahahhhaa, Prism, omule:) esti mereu la inaltime:)))
Alien, multumim.
|
|
-
01-29-2005, 08:53 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,868
-
Points 20,300
-
|
pai...iti zic eu...pt ca pe langa mancare, curatenie, spalat...se duce si la servici si
sta si acolo vreo 8-12 ore...
nu zic nimic..si barbatii merg la servici...dar ei se asteapta sa vina acasa si sa
gaseasca totul pus la punct...si uite asa femeia ajunge sa se planga ca are nevoie
de ajutorul barbatului uneori...
eu nu vorbesc din experienta...clar !
dar am si eu parinti si am rude, prieteni etc etc..
si cum zicea cineva....de ce femeia tre sa gateasca si barbatul sa se uite la ea, de
ce ea tre sa stranga de pe masa si barbatul sa stea sa-si odihneasca
burta??....vorbesc bineinteles in conditiile in care amnadoi merg la servici si
amandoi aduc bani in casa
|
|
-
01-29-2005, 09:36 PM |
|
|