|
|
Barbatul roman sau strainul???
Last post 11-17-2007, 05:48 PM by Furios. 186 replies.
-
02-25-2005, 08:02 AM |
-
MariusH
-
-

-
Joined on 02-18-2004
-
-
Posts 441
-
Points 8,280
-
|
Re: Barbatul roman sau strainul???
Ti se pare tie doar ... asta e tot ce ai avut de zis pe topic in cele 10-11 zile de cand esti inscris pe forum? ![Surprise [:O]](/emoticons/emotion-3.gif)
Oricum mie imi pare rau ca ai patat Valentine's day cu inscrierea ta pe forum!
No more comments about ... ever!
Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
|
|
-
04-19-2007, 07:27 AM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
-
Posts 1,554
-
Points 0
-
|
Leona:De ce? Pentru ca din punctul de vedere masculin romanesc, locul femeii e „la coada cratitii”, nu trebuie sa-si bage nasul in deciziile importante de familie - atribut traditional masculin, etc. Traind in Romania ca femeie, daca vrei un altfel de sot atunci trebuie sa cheltuiesti multa energie sa-l gasesti sau sa-l re-educi, sa duci munca de lamurire ca nu tot ce i-a invatat mamica si tatica lor se aplica si ca meriti si tu o mina de ajutor in treburile casei si ca nu e corect ca, de vreme ce amindoi merg la serviciu, cind vin acasa numai femeia sa faca curat, sa gateasca, sa spele...iar barbatul sa fie "servit". Femeile stiu ca inteleg foarte bine despre ce vorbesc, iar barbatii or sa fie ofuscati. Dar n-au decit, asta e realitatea! (inainte de a ma contrazice vehement, va rog sa va ginditi mai intii daca nu cumva aveti vreo musca pe caciula!). Din cauza acestei mentalitati generale nu imi plac barbatii romani! Mai sunt si exceptii (confirma regula) dar in Romania o femeie trebuie sa le caute mult si bine, sau sa se multumeasca cu mai putin la capitolul asta. Dar de ce, cind oferta e asa de buna intre barbatii straini. Din socul acesta cultural foarte putini se trezesc si realizeaza ca relatia barbat- femeie aici sau in alte tari (spre deosebire de romania), pe linga iubire se bazeaza si pe o adevarata egalitate si respectul fiintei umane, asa cum este de altfel si normal. Nu mi-e de mirare ca multi barbati romani care au emigrat singuri cauta sotii romance.... Deh, linga o sotie/ partenera ne-schilodita emotional de acea mentalitate, acesti barbati romani isi dau curind seama ca trebuie sa contribuie si ei la pregatirea mincarii, spalatul vaselor, la curatenie etc, si vad pe propria piele ca dupa o zi de munca aceste „treburi femeiesti” nu mai sint chiar asa de usoare.... Bineinteles ca nu le convine si prefera romancele „invatate de-acasa” cu „bunele obiceiuri”.
Mda, topic vechi, intrebare fara raspuns. Si: barbatii aia de origine romana si cu pasaport neromanesc (sau la pereche - romanesc & neromanesc), ce sunt? Romani, straini, cocktail? Articolul asta e un fel de tipat frustrat al unei femei cu probleme serioase (poate nu datorate ei, dar foarte reale), inregimentata in secta "miscarea feminista" nefeminina. Nici macar sa ma ofuschez nu pot, contrar prevederilor intelepte al textului. Pentru lamurire, poate un pic off-topic (da' aduce textul vorba pe la final): eu prefer romancele, ca ie bune (da' n-am nimic contra strainelor). PS: Leona, am inteles, tu doar ai redat textul, nu l-ai compus.
The infinite is in the finite of every instant. (Zen)
|
|
-
04-19-2007, 12:24 PM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,568
-
Points 24,250
-
|
Hai,hai Delll, la ce IE bune romancele astea?? Si autoarea are dreptate, cred insa, ca, cumva, trebuia sa specifice categoria sociala; ea, de fapt, i-a bagat pe toti in aceeasi oala..
Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me. Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai: La Citta degli Angeli
|
|
-
04-19-2007, 01:47 PM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
-
Posts 1,554
-
Points 0
-
|
Justinia:Hai,hai Delll, la ce IE bune romancele astea??
La multe si marunte. <wink> PS: mda, am observat, iti plac e"l"-urile (3 colo, 3 dincolo, 3 chiar aici, mai sus...)
|
|
-
04-19-2007, 03:40 PM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,568
-
Points 24,250
-
|
Io zic ca te fofilezi cu `multe si marunte `. Romancele, ca si alte nationalitati, sunt bune. Unele. Spune-mi, cate romance crezi ca aterizeaza pe Heathrow? cu scopul de a-l intalni pe romanul cu pasaport strainesc. Si cate bulgaroiace, de ex?
Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me. Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai: La Citta degli Angeli
|
|
-
04-19-2007, 04:25 PM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
-
Posts 1,554
-
Points 0
-
|
Banditii ie fofilangii, mai ales unii.
Raspuns la intrebarea cu cate: depinde de ele cand. Cate, welll asta se stie. Din statistici, detaliate.
PS: bulgaroaicele nu se pun, ca scriu chirilic.
|
|
-
04-19-2007, 04:35 PM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,568
-
Points 24,250
-
|
...dupa vorbe, as zice ca esti oltean. Un oltean la Londra. Pana la urma topicul este despre barbat. Oltean sau nu. Roman sau nu. La Londra sau US.  Ce are barbatul roman si nu are cel `strain`? Care-s motivele care-l fac mai dorit?
|
|
-
04-19-2007, 04:37 PM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,568
-
Points 24,250
-
|
Si uitasem de PS: Bulgaroaicele scriu cu cerneala simpatica in sufletul barbatilor. Romani, straini.
|
|
-
04-19-2007, 04:45 PM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
-
Posts 1,554
-
Points 0
-
|
Vorbele sunt vorbe. Oltenii sunt olteni. Londra e Londra.
"Ce are barbatul roman si nu are cel `strain`?" Adica ce n-are barbatul roman? Ca ce are, e simplu: are limba romana, vorbita in GMT+1+2, in GMT si in GMT-5/6/7/8.
"Care-s motivele care-l fac mai dorit? " Motivele sunt. Si cine stie cunoaste. Si cine nu stie, cunoaste. Respectul fata de. Asta este unul dintre ele. Nerespectarea altui de. Asta este altul dintre ele. Pe al treilea nu-l stiu, ca am numai trei clase primare facute la seral.
|
|
-
04-19-2007, 04:49 PM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
-
Posts 1,554
-
Points 0
-
|
Justinia:Si uitasem de PS: Bulgaroaicele scriu cu cerneala simpatica in sufletul barbatilor. Romani, straini.
Sufletul barbatului nu tine cerneala de nici un fel. E jobul lui, sa nu tina cerneala si sa retina welll, o chestie jumate, la noblesse pe numele ei.
|
|
-
04-19-2007, 04:51 PM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,568
-
Points 24,250
-
|
Iar te fofilezi. Cu vorbele astea nu ametesti pe nimeni. Si sa ma scuzi ca te pun la zid asa. Dar mi-ai/ne-ai cerut-o deunazi. Care-i cauza barbatului roman? in afara de GMT + 0/1/2 si GMT - 5/6/7/8  De ce-l doresc femeile sau de ce nu-l doresc? Stie barbatul roman ce e corect? Poate asta era al treilea motiv.
|
|
-
04-19-2007, 04:56 PM |
-
CyberDog
-
-

-
Joined on 05-02-2006
-
Michigan
-
Posts 424
-
Points 0
-
|
bonepaula:ii vedeti cum se simt?? asa-i mai baieti ca si voi credeti ca femeia tre sa stea la bucatarie, sa va astepte cu masa pusa, copiii spalati si daca se poate pregatita de lugu lugu....si asta dupa ce si ea a muncit o zi intreaga si a venit obosita de la servici...offf
Io unu vaz problemilii in ordine inversa. Lugu lugu pa primu' loc. Dupa aia spalam puradelu' si spargem seminte . Apoi, de la capat, in bucatarie!
Come take a look @ BoldMouse IT Solutions!
|
|
-
04-19-2007, 04:58 PM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
-
Posts 1,554
-
Points 0
-
|
Nu prea, de data asta.
Cauza este motivul ascuns, nu-l stie nici el.
Mda, al III-lea motiv, nu pot sa contrazic, what do I know...?!
PS: La zid nu se pune asa, da' nu pot sa arat, ar mai trebui un body pt. asta.
|
|
-
04-19-2007, 05:05 PM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,568
-
Points 24,250
-
|
Vorbarie, da. No offence.
|
|
-
04-19-2007, 05:11 PM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
-
Posts 1,554
-
Points 0
-
|
Cam asa ceva.
None taken.
|
|
-
04-21-2007, 04:18 AM |
-
seagull
-
-

-
Joined on 02-15-2007
-
Boat Town USA, MI
-
Posts 139
-
Points 0
-
|
Indiferent de cultura sau nationalitate barbatii nu sint toti la fel. Barbatul meu e roman, dar nu se incadreaza in "standardul" descris in articol. Eu nu gatesc si asta nu a fost niciodata o problema. Cind are timp mai spala si vasele si citeodata face si mincare. E adevarat ca stiu multi romani (majoritatea) care asteapta mincarea pe masa si casa curata dupa ce nevasta a lucrat 10 ore, si nici nu ar concepe altceva. De asmenea cunosc americani care au idei "invechite" despre femei. Un prieten de-al sotului (american) nu poate sa intelaga cum de sotul ma lasa pe mina sa duc businessul. I-a spus "cum poti lasa o femeie sa controleze finantele businessului si sa i-a decizii finaciare; asa ceva nu ar trebui lasat pe mina femeilor" Deci acesti "indivizi" pot fi gasiti in culturi si natii diferite, nu la toti se aplica o regula generala.
|
|
-
04-22-2007, 04:33 PM |
-
AdrianaLo
-
-

-
Joined on 03-08-2007
-
Virginia
-
Posts 232
-
Points 0
-
|
M-am maritat la o virsta la care maturitatea mi-a dat discernamint si experienta anterioara si-a spus cuvintul. Nu l-as schimba pe sotul meu cu un roman. Nu vreau ca cineva sa se simta ofensat, experientele personale variaza. Sot american am vrut, asta mi-am luat. Si bine am facut!
|
|
-
04-23-2007, 05:10 PM |
-
javacool
-
-

-
Joined on 04-22-2007
-
-
Posts 823
-
Points 0
-
|
Justinia: ...dupa vorbe, as zice ca esti oltean. Un oltean la Londra. Pana la urma topicul este despre barbat. Oltean sau nu. Roman sau nu. La Londra sau US.  Ce are barbatul roman si nu are cel `strain`? Care-s motivele care-l fac mai dorit?
eu sint oltean dar nu are nimic de facut cu topicul...barbatul roman stie ce vrea,este family man,poti sa te bazezi pe ei ca stiu sa faca banul pentru casa,daca zice o data ca te iubeste odata ramine valabil pina otherwise ,noi "stim" cine conduce casa ,WE HAVE A HEART barbatul "strain"...foarte reci,divorteaza out of nothing,lenesi,ignorants,no ambition etc etc ...este parerea mea,pot sa gresesc dar aceste descrierii de mai sus se bazeaza pe observatiile mele de peste 17 ani in america 
"there is NO WOMAN out there that is worth the trouble that she brings" by me :)
|
|
-
04-27-2007, 11:45 AM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,568
-
Points 24,250
-
|
Esti subiectiv. Sunt toti la fel, la o adica.
|
|
-
10-05-2007, 12:22 PM |
-
CyberDog
-
-

-
Joined on 05-02-2006
-
Michigan
-
Posts 424
-
Points 0
-
|
Justinia: Esti subiectiv. Sunt toti la fel, la o adica.
Berbatu romanesc ie frumos, dishtept si obectiv. Iel haduce halimosu pa masa conjunctiva, si-l pune chiar hacolo. Dupe care dashchide televezoru, sa iuta la iel si-l inchide emediat, nu ca hamericanciu. Iel face treaba in juru casii. Uneori o face si la buda. Face treaba si-n casa, daca vrea. Iel nu isi mardeshte femeia daca aia ie nashparlie. Iel o rispecta si dan fata si dan spate. Dan profil no rispecta dacat daca-i obosit da la scarbici. Berbatu romanesc sa diosebeste da ala hamericancesc pan limba, fendca rumanu o foloseste doar pacasa spre diosebire da hamericanci care o foloseste pa unde apuca.
|
|
-
10-05-2007, 12:35 PM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,368
-
Points 6,995
-
|
CyberDog:Berbatu romanesc ie frumos, dishtept si obectiv. Iel haduce halimosu pa masa conjunctiva, si-l pune chiar hacolo. Dupe care dashchide televezoru, sa iuta la iel si-l inchide emediat, nu ca hamericanciu. Iel face treaba in juru casii. Uneori o face si la buda. Face treaba si-n casa, daca vrea. Iel nu isi mardeshte femeia daca aia ie nashparlie. Iel o rispecta si dan fata si dan spate. Dan profil no rispecta dacat daca-i obosit da la scarbici. Berbatu romanesc sa diosebeste da ala hamericancesc pan limba, fendca rumanu o foloseste doar pacasa spre diosebire da hamericanci care o foloseste pa unde apuca.
Cyber, very funny!
In concluzie, fara barbatul roman dispare specia umana. 
"You don't stop riding because you get old, you get old because you stop riding."
|
|
-
10-05-2007, 12:48 PM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,368
-
Points 6,995
-
|
javacool:barbatul "strain"...foarte reci,divorteaza out of nothing,lenesi,ignorants,no ambition etc etc ...este parerea mea,pot sa gresesc dar aceste descrierii de mai sus se bazeaza pe observatiile mele de peste 17 ani in america 
...barbatul "strain"... 1)rece -- asa e, sunt toti la un loc o apa si un pamant, mai bine zis gheata cu inima de piatra, nu exista sentimente pt ei.
2) divorteaza out of nothing - true that too, din senin vin acasa cu hartiile i le baga in fata femeii si gata se duc dupa alta...toti, fara exceptii 3) lenesi -- si inca cum, nu muncesc nici unul, stau pe banii femeii, stau toata ziua la baut, la distractii, nu le arde de munca niciodata, si nu ajuta femeia in casa sub nici o forma 4) ignorants - yup, toti batuti in cap, prosti, fara facultate, fara studii superioare, Ivy League e doar pt international students, abia daca scot o vorba inteligenta din gura. 5) no ambition - vezi no. 3., termenul de 'workaholic' a fost inventat de romani pt ca sunt cei mai harnici si ambitiosi, pe cand americanii vor doar benefits de la stat, sa stea pe somaj, sa munceasca doar 9-5 cu pauza de pranz de o ora, nu vor o cariera, de fapt nici nu exista 'career' in vocabularul americanilor. Pacat ca ti-au trebuit 17 ani sa descoperi asta, mi-au trebuit doar vreo 3 si ceva sa realizez cata dreptate ai.
"You don't stop riding because you get old, you get old because you stop riding."
|
|
-
10-05-2007, 12:53 PM |
-
CyberDog
-
-

-
Joined on 05-02-2006
-
Michigan
-
Posts 424
-
Points 0
-
|
Berbatu romanesc sustzineste specia si nu jostzineste. O mai jostzineste iel cand are chef sa procreieshte. Fara berbatu romanesc specia dispareshte neaparat, fenca iel e pan difinitzia stramoshasca purtatoru da stalpu casii. Berbatu hamericancesc ie si ala bun, da cica nu foarte bun, fendca mai nou iel ie meid in China si cica ie ieftin si da proasta calitate. Cica sindicatilii sa lupteaza sa produceasca dan nou berbatu hamericanci in Hamerica da cica patronii ie impotrivnici dan motive de spertzuri mari da productie.
|
|
-
-
10-05-2007, 04:04 PM |
|
|