|
|
Nu le dati bani olimpicilor ca oricum emigreaza !
Last post 06-06-2006, 05:53 AM by Girbova. 10 replies.
-
06-05-2006, 05:28 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Nu le dati bani olimpicilor ca oricum emigreaza !
Sunteti de acord cu o asa atitudine din partea autoritatilor din RO?
![Surprise [:O]](/emoticons/emotion-3.gif) ![Surprise [:O]](/emoticons/emotion-3.gif)
 |
|
Nu le dati bani olimpicilor, ca oricum emigreaza!
6 Iunie 2006 Simona Popica
Aceasta a fost atitudinea consilierilor brasoveni care nu au vrut sa deconteze deplasarea elevilor la un concurs in SUA.
Plecand de la premisa ca oricum tinerii "vor creste si vor emigra", reprezentantii Consiliului Judetean Brasov au decis sa nu deconteze deplasarea unor elevi din colegii brasovene la un concurs international de informatica din Cincinnati, din statul american Ohio.
Plecarea tinerilor informaticieni in SUA ar fi saracit bugetul local cu 25.140 de lei noi.
Competitorii au urcat pe podium
La finala concursului de informatica "All Star Contest", din cadrul Ligii Americane de Informatica, din Cincinnati, care a avut loc in perioada 22 mai-3 iunie, elevii brasoveni de la colegiile "Andrei Saguna", "Grigore Moisil", "Dr I. Mesota" si "Emil Racovita" s-au clasat pe primele locuri, la diferite categorii.
De retinut ca ei au participat la acest concurs incepand din 2001 si niciodata nu au ratat podiumul. Si totusi, la momentul in care in dezbaterea consilierilor a intrat proiectul de finantare a deplasarii tinerilor brasoveni, cel mai vehement in declaratii a fost consilierul PSD Emil Nita.
"Dom’le, noi tot finantam excursii ale tinerilor informaticieni peste hotare. Ei se duc acolo, castiga premii si, in cele din urma, raman acolo. Chiar de la aceste varste fragede, ei au contacte cu oameni de-acolo, care ii urmaresc si, cum ating varsta majoratului, pleaca din tara. Trebuie sa ne gandim bine cum dam acesti bani, pentru ca noi finantam din bani publici tineri care vor lucra la firme straine", a argumentat acesta.
Intrigat de subiect, consilierul PNL Vasile Ungureanu a propus: "Daca tot le dam bani si premii, sa punem acesti bani intr-un cont pe care il pot accesa doar daca raman in tara".
In final, proiectul care prevedea decontarea costului deplasarii tinerilor la concursul de informatica a fost supus la vot si respins, primind doar 19 voturi, din cele 21 necesare pentru adoptare.
Imaginea conteaza
Nu aceeasi reticenta s-a resimtit cand a fost vorba de aprobarea sumei de 50.000 lei noi pentru un studiu privind "evaluarea imaginii consiliului judetean la nivelul municipiului Brasov si stabilirea unui plan de masuri pentru promovarea imaginii consiliului judetean".
De altfel, consilierii nu s-au dovedit a fi stransi la punga nici atunci cand a fost vorba despre organizarea excursiilor pentru ei in tari exotice, desi ulterior nu au facut publice rezultatele concrete ale vizitelor.
Sursa : http://www.evz.ro/article.php?artid=261312
| |
|
|
-
06-05-2006, 05:38 PM |
-
Samael
-
-

-
Joined on 03-14-2005
-
VIRGINIA
-
Posts 75
-
Points 555
-
|
Re: Nu le dati bani olimpicilor ca oricum emigreaza !
DA si NU. de ce da? pentru ca este tristul adevar si toata lumea stie ca asa e. tinerii pleaca pentru ca in romania ar castiga intr-o luna cat castigam noi aici intr-o saptamana sau mai putin. de ce nu? pentru ca daca acesti tineri nu sunt lasati sa promoveze imaginea romaniei(aia buna) in alte tari, atunci cine s-o faca? plus ca aceste actiuni ii descurajeaza sa mai participe si alta data, si-i descurajeaza si pe altii care poate ar avea mai mult noroc.
- Religion is essentially the art and the theory of the remaking of man. Man is not a finished creation
|
|
-
06-05-2006, 05:50 PM |
-
Diandra
-
-
-
Joined on 05-30-2005
-
-
Posts 605
-
Points 3,990
-
|
"Mai-marii" si-au dat din nou cu stangul in dreptul!!!! Daca li s-ar asigura acestor tineri in Romania ce li se asigura in America(de ex.) nu ar mai fi nevoie ca ei sa emigreze pentru un viitor mai bun!!Dar atat timp cat oameni ca cei citati in articolul de mai sus reprezinta administratiile locale, tinerii-olimpici sau nu-vor emigra in continuare!!!!Aici nu se doreste decat non-valoarea !!!
Intrebarea este..oare cine va stinge lumina?![Huh? [:^)]](/emoticons/emotion-18.gif)
Diandra
|
|
-
06-05-2006, 05:51 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Samael:DA si NU. de ce da? pentru ca este tristul adevar si toata lumea stie ca asa e. tinerii pleaca pentru ca in romania ar castiga intr-o luna cat castigam noi aici intr-o saptamana sau mai putin. .
Inteleg ce zici tu , intr-un fel ... o secunda m-am gandit si eu ... hmmm, poate ca au dreptate ! Dar eu nu cred ca au!![No [N]](/emoticons/emotion-45.gif)
iN felul asta e clar ca daca aveau tinerii ceva dubii in ceea ce priveste strainatatea cu atitudinea asta s-au lamurit de tot.
Eu stau si ma gandesc omul ala ce crede ?! ... ca banii aia publici vin din buzunarul lui? ![Oh my gosh [omg]](/emoticons/emotion-70.gif)
|
|
-
06-05-2006, 05:57 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,966
-
Points 22,445
-
|
Hmm... nu este asa simplu. Daca ne gandim si la J1 visas si tot am putea face un paralelism.
Consilierul respectiv are dreptate ca acesti copii incep sa aibe legaturi cu cei din afara si ca le va fi mult mai usor sa emigreze. E greu de spus insa si sa nu le dai bani sa mearga la aceste concursuri. Iar ca sa le asiguri in Romania ceea ce ar putea avea in America, c'mon.. sa fim realisti, evident nu se poate asa ceva peste noapte, cand timp de 16 ani nu s-a facut mai nimic.
Si atunci, consilier fiind, ai un anumit buget, si se pune problema pe ce il cheltui, ce vei face, unde vei da bani mai intai, cand peste tot este nevoie de bani?
Deci raspunsul meu este 50%-50%. Adica consilierul si are dreptate si nu are.
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
06-05-2006, 09:04 PM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Eu sunt pentru!
Decizia de a nu sponsoriza acei tineri este fundamental eronata.
Ideea ca, comunitatea nu beneficiaza daca copiii aia pleaca este gresita - va beneficia mai mult daca ii lasa sa plece. Motivul este simplu: Romania nu are ce face cu ei, nu ii poate folosi, nu are infrastructura tehnico-financiara necesara, presupunand ca baietii si fetele nu vor pleca, ce vor face? Vor folosi un calculator de buzunar la un "butic" sau, in cel mai bun caz vor deveni "administrator" de retea la faimoasa firma Popescu Impex SRL?.
Pe de alta parte, Romania are numai de castigat daca ii lasa sa plece: copii vor trimite bani la parinti/familie - bani adevarati datorita carora Romania a facut bruma de progrese de pana acum. Cativa din acesti copii se vor intoarce inapoi si isi vor face propria afacere, sau isi vor folosi experienta capatata in vest intr-o activitate profesionala in Ro. Vor creste credibilitatea Ro in strainatate printr-o miscare de tip "grass root" - inceata dar sigura si puternica, stimuland astfel exportul si investitiile. La nivel personal tinerii vor avea satisfactia unei apartenente, a faptului ca sunt Romani iar nu niste nedoriti dintr-o tara obscura din "Estul Europei". Rusine!
A point is that which has no part.
|
|
-
06-05-2006, 09:44 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,966
-
Points 22,445
-
|
De acord, dar cred ca problema nu se pune ca sunt bani si nu au ce face cu ei, ci ca exista un anumit buget si acum pe ce va fi cheltuit mai intai. Pe drumurile la concursuri in strainatate ale unor tineri care poate vor emigra, sau pe infrastructura locala de care este nevoie la modul imediat (drumuri, electricitate, centrale telefonice unde mai este nevoie, spitale, imbunatatiri ale spitalelor existente, scoli, gradinite, etc. etc. etc. etc.).
Ceva la genul, dai $10,000 pt un drum in America, sau dotezi cateva laboratoare de informatica de care vor beneficia mii de elevi?
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
06-05-2006, 10:05 PM |
-
ramona_l
-
-

-
Joined on 05-07-2005
-
-
Posts 57
-
Points 65
-
|
Eu sunt in NY cu J-1, am aplicat pentru waiver, as vrea sa raman pe aici, lucrez in domeniul meu etc...asa ca as fi ipocrita tin discursuri gen "hai sa stam sa salvam Romania"...Si pe undeva ma gandesc ca am facut facultatea acolo pe gratis...ba nu, pardon, am avut bursa 5 ani de zile. Solutia (as vrea sa nu se adopte, totusi:) ): ai plecat, plateste-ti scoala! In privinta elevilor de liceu, e absurd motivul pentru care nu li s-au dat bani. Daca s-ar fi spus ca nu se dau banii pentru deplasare, dar ca se face ceva pentru scoala, ar fi fost altceva. si nici atunci...Nici copii sa nu se mai faca in Romania, ca tot o sa plece, nu?
|
|
-
06-05-2006, 11:55 PM |
-
cosma
-
-
-
Joined on 11-25-2005
-
-
Posts 59
-
Points 65
-
|
Este greu de spus daca consiliul local ar trebui sa sponsorizeze deplasarile
elevilor la concursuri scolare, mai degraba ministerul invatamantului ar trebui
sa scoata ceva bani. Explicatia pe care o da consilierul in cauza este insa
nepotrivita. Ar fi putut spune ca sunt alte prioritati intr-o tara cu probleme si
deci nu avem de unde....
Euclid, ai dreptate, in Romania nu exista baza materiala ca acei olimpici
sa "produca". Romania va avea si ea de castigat (totusi nu ca tara unde vor
lucra cei plecati) de pe urma acelora care pleaca.
Am auzit de multe ori ca cei care pleaca ar trebui sa plateasca scoala.
Mi se pare o incercare de a descuraja pe aceia care au intentia de a pleca.
Totusi ea nu ar fi corecta din urmatorul motiv(este o parere personala):
Atata vreme cat cetatenii romani nu trebuie sa platesca scoala, acesul la
educatia gratuita este dreptul tuturora, inclusiv a acelora care ulterior si din
diferite motive, pleca. Romania este o societate libera(cel putin am vrea sa
credem asta).
Eu sunt curios ce se va discuta legat de subiect dupa intrarea in UE, cand toti
aceia care vor putea, vor pleca, si toti stim de ce.
|
|
-
06-06-2006, 03:56 AM |
-
marioana
-
-

-
Joined on 06-29-2005
-
-
Posts 581
-
Points 2,415
-
|
In romania nimic nu e gratis. Pentru totul se plateste ca de aia exista impozite si asigurari. Si consider ca daca parintii mei platesc taxele repsective si oricum nu primesc nimic in schimb(ajutor medical, drumuri...) macar scoala mea sa o primeasca inapoi pentru banii respectivi...
Fiecare om poseda un anumit orizont. Cand se ingusteaza si devine infinit de mic, el se transforma in punct si atunci omul zice: "Acesta este punctul meu de vedere".
|
|
-
06-06-2006, 05:53 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Ceausescu ar fi mundru de consilierii astia. Scoala in Ro (pina la colegiu) e gratuita. Ce sa li se impute elevilor, care la virsta maturitati isi vor alege drumul in viata? Voi vorbiti de un contract retroactiv? Sper ca glumiti. Si poate nu stiti ca pe linga olimpici, de fieare data se aciuiesc si consilieri (ori copiii lor), ori profesori care nu au nici in clin nici in mineca cu concursul, asa incit pina la urma concurentii oricum platesc o parte din costul deplasarii, iar alta parte e sponsorizata. Asta-i atit de specific romanesc: de ce sa incurajam ceva, cind putem baga pumnul in gura celor care vor sa faca ceva?
|
|
|
|
|