Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Amintiri din copilarie :)

Last post 06-13-2006, 09:12 AM by Gheorghe007. 16 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  06-06-2006, 10:35 PM 45668

Amintiri din copilarie :)

Totzi am fost candva mici acasa la mama si tata, unde am facut o gramada de boacane, incepand de la urcatul pe sofionier si saritul jos, spartul geamului sau ascunsul carnetului de note, pana la .... mai stiu eu ce, de care ne amintim uneori cu un zambet melancolic. 

Ce ar fi sa ne amintim putzin de acea perioada? Ce boacane ai facut??? ( nu conteaza pedeapsa de dupa Rolling Laugh [=))] ).

"What nerv's me also destroy me!"
  •  06-06-2006, 11:33 PM 45670 in reply to 45668

Re: Amintiri din copilarie :)

Big Smile [:D]Big Smile [:D]Big Smile [:D] Acum rad, dar... pe atunci am incasat-o zdavan ca chiar am facut o boacana cat casa.

Eram la tara cu sora si un verisor si ne jucam pe un maidan, pe langa care trecea calea ferata. Pa acolo isi pastea vacile un vecin cam zapacit. Din una in alta , ne-am luat cu el in gura si la un moment dat ne-a strigat ca suntem "oraseni tampiti". Cum noi eram 3 , am cam sarit la el. El , nici una nici doua s-a dus catre boul de pastea si ne-a amenintat ca daca ne apropiem pune boul sa ne impunga. Asta ne-a cam pus pe fuga si am renuntat de moment sa ne mai facem "dreptate".

Dar cum ne rodea ca am ramas cu buza umflata tot ne gandeam cum sa facem sa ne razbunam. Nu ne-a trebuit mult, cum calea ferata era langa noi ne-a venit repede o idee "tampita". Ne-am gandit sa punem pietre pe calea ferata si cand vine trenul le va proiecta direct in boul vecinului Big Smile [:D]Big Smile [:D]Big Smile [:D]

Zis si facut, am insirat pietre pe distanta de 3-4 metri si am inceput sa asteptam trenul cu urechea lipita de sine. Al naibii tren, nu venea... asa ca am plecat bosumflati spre casa. Tocmai ce ne indepartasem, cand, se aude trenul. Ne-am pitit dupa o movila si asteptam... Cand trenul a ajuns in dreptul nostru s-a auzit o paraitura ingrozitor de puternica si cand ne-am ridicat speriati iesea un nor alb de praf. Trenul macinase toata piatra noastra.

Scandalul de dupa.... Si acum ma ustura cand imi amintesc... Norocul (asta din povestirile ulterioare am aflat) ca mecanicul a vazut din timp ca e ceva pe una din sine si a franat cat a putut .

La primul canton, care era foarte aproape de noi, a anuntat incidentul , aia au anuntat militia... ce sa mai , au ajuns la poarta noastra. Cred ca va imaginati cam ce a iesit, interogatorii, bla bla... cat pe ce sa ne acuze de sabotaj ca era pe vremea "impuscatului" ...

Pedeapsa: bataie cu cureaua la fund toti trei de nu puteam sta pe scaun. Nu mai retin cate zile am stat in casa apoi, cu interdictie la joaca , aia nu a a usturat asa tareBig Smile [:D].

Asta a fost cea mai mare boacana din copilaria mea. Acum ca mi-am amintit in amanunt toata tarasenia asta... cred ca vecinul a avut dreptate cand ne-a facut tampitiBig Smile [:D]. Puteam sa ne nenorocim parintii pentru toata viata din joaca noastra.

•  06-06-2006, 11:39 PM 45671 in reply to 45668

HiHiHiHi!!!  Bun topic, am inceput sa rad de una singura cand mi-am adus aminte.  Am una de care si azi toate rudele ne aduc aminte, si mie si lui frate-miu: aveam vreo 5 ani iar frate-miu vreo 3....vazusem marea de 2 ori dar cum asta nu se intamplase decat vara, in concediile parintilor, iar noi nu ne saturasem de apa, am decis impreuna sa facem cumva sa aducem marea la noi.  Asa ca am prins un moment in care eram singuri acasa, am dat drumul la chiuvetele din bucatarie si baie, si la cada din baie, am adunat toate covoarele, si ne-am pus pe asteptat sa se faca piscina in casa.  Am gasit saltelele de plaja si colacele si am inceput sa le umflam, fericiti nevoie mare ca in sfarsit vom avea propria noastra mare si nu va mai trebui sa ii tot intrebam pe parinti cat mai e pana la vara.  Ghinionul a fost ca mai stateam si la parter si nu s-a sesizat nimeni de inundatie...parintii au ajuns acasa cand apa mai avea putin si ajungea la prize, cine stie ce mai pateam.  Needless to say ca am mancat o bataie sora cu moartea, cu furtunul de la aspirator, si ne-am lecuit pe veci de piscina in casa.

Am atatea amintiri cu pozne din copilaria din RO...am sa mai scriu cand imi aduc aminte una in detaliu.

Oricum, bun topic Leona!Big Smile [:D]

On their death bed, nobody brags they've always flown economy class.
  •  06-06-2006, 11:52 PM 45673 in reply to 45668

LOL !!! Cate prostii nu am facut ! Doar una mi-a ramas in minte si-mi va ramane mereu ca tare mult am suferit dupa!

Am sunat la horoscop la numarul ala cu 888 de te taxau carutza de bani pe minut . Tocmai ce aparusera reclamele lor la Tv si fiindca ne pusesem telefon de curand si nu aveam cu cine vorbi ... am purces la treaba . Binenteles ca habar nu aveam de tarife ... ca eram si mica si fraiera . Si a venit o factura la telefon de am mancat numai paine cu margarina vreo juma' de an  ... Crying [:'(]Crying [:'(] ... a stiut mama ce-a stiut cand a ales pedeapsa ...

As fi preferat bataia .... decat sa salivez dupa o prajitura atata timp !

Olivia, mi-ai adus aminte ca si eu cu verisorii mei puneam pietre pe sinele de tren la tara ... dar  culmea ca nu ne spunea nimeni de ce nu ar trebui sa o facem. Venea un nene de la caile ferate si facea ture pe-acolo si mai arunca cu cate-o piatra dupa noi .... noi a doua zi iar veneam si puneam ... si tot asa Oh my gosh [omg]

•  06-07-2006, 12:16 AM 45675 in reply to 45673

haha ,ce-mi place topicu` astaBig Smile [:D]Big Smile [:D]Big Smile [:D]

o boacana pe care mi-o amintesc si rad si acum am facut-o in clasa a 2-a cand mi-a venit  mie asa o idee sa-mi trec note in carnet .ma uitam eu asa in carnetu` de note si ma gandeam cum ar fi ....LOL [:))]LOL [:))]m-am uitat la semnatura dnei invatatoare si am inceput sa-mi pun numa 9 si 10 cu semnatura ,tot in regula ,in fiecare zi ,aveam norma ,treceam macar o nota in carnet .si intr-o zi  se nimereste si ma asculta si la romana si la matematica..si-n timp ce rezolvam problema la matematica la tabla ma gandeam ca ametita aia de invatatoare imi va cere carnetu`,deja simteam o urma de regret ca am trecute note LOL [:))]LOL [:))]dar tot io jmechera amzis ca nu-si da va da seama ..da da,adu carnetu ,luasem 10 si la romana si la mate ce mai ,eram mandra de mine Rolling Laugh [=))]Rolling Laugh [=))]da` cand se uita aia sa-mi treaca notele ...irina loghin 'de unde-s notele asta ,ca eu nu le-am trecut,plus ca nu-s nici in catalog' ete io am zis ca nu stiu nimik ,n-am nici o idee ..'sa vina mama la sedinta azi la ora 5 'LOL [:))]LOL [:))]nimik nou ,stiam ca o s-o cheme ..mama vazuse carnetu cu ceva zile in urma ca mi-l ceruse sa se uite pe el ..si o trimit pe mama la sedinta LOL [:))]LOL [:))]LOL [:))]in ziua aia am plecat in parc ,departe de casa Rolling Laugh [=))]Rolling Laugh [=))]ma gandeam eu ca daca nu ma gaseste mama acasa ,uita ...da fuga ,cum a venit .,cum m-a luat la ture da` normal ca de la 6 seara pana la 11 noaptea nu am recunoscut ca am trecut eu notele...si cum d-aia e bine sa mai ai un frate ,am aruncat motanu` in curtea lui saracu` Angel [O:-)],sa-si ia  el bataie LOL [:))]si eu nu am trecut note ..i-am zis la mama ca el mi-a trecut note ca l-am vazut eu intr-o zi ca umbla cu al meu carnet in mana si nu m-am gandit ce face,acum imi dau seama ca de fapt el mi-a trecut note LOL [:))]LOL [:))]LOL [:))]hai ca iese ceva ceva,o pusesem pe mama pe ganduri si-l ia pe fratele la interogatoriu ,asta saracu` era total outsider,dar mie ce-mi pasa?Angel [O:-)]LOL [:))]..la care mama dupa ce analizeaza ea si vede ca fratele era speriat zice 'p0asta nu-l duce minte sa  imite perfect semnatura invatatoarei 'LOL [:))]LOL [:))]ups,aici nu mai aveam scapare ,dar eu tot nu recunosteam LOL [:))]ma gandeam ca se plistisetse mama si ma lasa in pace,da` de unde ca ea cica ma bate ( nici asta nu credeam ) daca nu recunosc ,ma bate cu virgula cureaua LOL [:))]daca am vazut eu ca se ingroasa gluma,dupa ce am enervat toata familia pana-n miez de noapte ,am recunoscut si eu intr-un final  ca eu am trecut note...ma duceam si la olimpiada de acum ,ce mai Rolling Laugh [=))]Rolling Laugh [=))]Rolling Laugh [=))]nu m-a batut ,dar ca pedeapsa m-au stiut toate neamurile si la fiecare sarbatoare care era,si veneau neamurile in vizita numa asta auzeam 'hai sa va povesteasca ce-a facut ingenioasa de fica-mea 'Angel [O:-)]Angel [O:-)]

si acum am foile lipite la carnet pe paginile unde mi-am trecut noteleLOL [:))]LOL [:))]le-a lipit doamna invatatoare LOL [:))]LOL [:))]asa caz cica ea n-a mai pomenit LOL [:))]LOL [:))] ..so what?iote ceva nouRolling Laugh [=))]Rolling Laugh [=))]

si e bine sa ai si-un frate ,al meu e mai mare decat mine,dar degeaba ,la mintea mea diabolica saracu` numa copilarie fericita n-a avutLOL [:))]LOL [:))]Angel [O:-)]

ca tot suntem la topicu` amintiri ,mi-am adus aminte ca tre` sa plec la examen acum LOL [:))]LOL [:))]LOL [:))]Fist [b-(]Oh my gosh [omg]

Niciodata sa nu investesti in ceva atat de mult incat esecul sa te coste fericirea
  •  06-07-2006, 12:50 PM 45722 in reply to 45675

Eu am fost "capul rautatilor" sau "tartorul" cum zicea bunica mea pentru ca mie imi veneau ideile si ii puneam pe altii sa le aplice.O data am urcat-o pe verisoara mea pe stalp ca sa vada cand vine bunica acasa si sa ne anunte pentru ca noi faceam de mancare in curte la foc de lemne. Dar cand tocmai terminasem de gatit am realizat cu stupoare ca verisoarei mele ii era frica sa coboare. Ca sa nu o gaseasca bunica acolo am adus paturi si perne din casa si o rugam sa sara pe ele, dar norocul nostru a fost ca a vazut-o un vecin si a urcat el dupa ea.
    Alta patanie comica a fost cu ratustele bunicii pe care le-am legat de picior si de gard ca sa nu se duca la dude. Eu trebuia sa le pazesc sa nu manance dude toata ziua dar ele parca faceau anumit si odata ce le alungam faceau cale intoarsa imediat, imi stricau toate planurile de joaca, asa ca am gasit  solutia pt ele. Ce suparata a mai fost bunica pe mine!
    Ceea ce insa imi displacea cel mai mult era sa culegem prunele cazute pe jos pentru ca bunica mea le punea la tuica. Si cum avea multi copaci , nu mai dovedeam sa le culegem pe toate, mai ales ca in fiecare zi cadeau altele. Si uite asa, zilnic aveam de cules iar noi ne plictisisem deja, asa ca am gasit eu solutia : sa scuturam bine copacii, apoi sa culegem cat putem iar cele care ramaneau sa le acoperim cu pamant, mai exact sa prasim in jurul copacului sa nu se mai vada. Nu ne-a mers pentru ca bunica era cu ochii pe noi si ne stia de descurcareti. Tot bunicii i-am pus diazepam facut praf in farfuria cu mancare ca sa adoarma devreme si sa nu se scoale noaptea cand noi ne uitam la televizor sau jucam carti. Ne interzicea si aceste placeri!

"My great victory consists not in never falling but in rising everytime I fall."- from a movie
  •  06-07-2006, 08:25 PM 45752 in reply to 45722

aaaaaaaa,ce copilarie am mai avut si eu!

am facut atatea pozne ,ca nu mi le mai amintesc pe toate!

intr-o zi , aveam vre-o 10 ani,cumnatul meu 20 ,ce zice :hai sa facem curatenie!

eu ,da,haide,scoatem acvariul tatalui meu ,dar era mare mai mare decat un televizor LUX ,daca mai stiti cum arata,il scoatem in curte ,bine apa era deja scoasa ,doar geamurile erau cam murdare,zice cumnata-miu ,hai sa-l inclinam ca sa se scurga bine ,bineinteles ca l-am scapat ,s-a spart unul dintre pereti !

peste putin timp ,zice haide sa ma ajuti sa pun o jaluzea la unul dintre geamuri,eu tineam jaluzeaua ,el cu ciocanul ,cand deodata BaNG!,a spart si geamul asta!

eu foarte inventiva ,ma sui in podul casei ca sa aduc ...nu mai stiu ce ,cum podul era facut din trestie si plasa de rapitz ,a inceput sa crape tavanul la bucatarie ,acum chiar ca o bagasem pe maneca!

cumnatul meu zice ,stii ce ,eu trebuie sa plec ....vezi tu ce le spui parintilor!

eu ,astept ce astept ,apare mama .Mama,mama,stii ca azi a fost cutremur?

nu l-ai simtit?mama zice ,nu!

pai uite s-a crapat tavanul la bucatarie ,s-a spart acvariul,s-a spart un geam ,mama nedumerita nu stia ce sa zica...

se duce la bunica; a fost cutremur azi?bunica zice nu am simtit nimic,pai la mine e prapad ....abia dupa ce s-au consultat ele bine si-au dat seama ca cineva era de vina ,eu nu am recunoscut niciodata nimic!

alta data noi copiii mai mari am gasit un cauciuc ,o roata de aro,o taiem asa doar intr-o parte astfel incat sa incapa trunchiul unui pom ,o legam cu o sarma ,o ridicam cam la doi metri de pamant ,pomul avea trunchiul cam de 40 cm diametru si o inaltime de 3 metri ,gasim noi o metoda sa nu cada si ii agatam un cordon rosu care atarna pana jos .Vine Bogdanel ,un copil foarte slab ,avea 8ani ,ii zicem ,Bogdane ,lipeste-te de pomul asta,si nu te uita in sus ,ca avem un joc nou!se lipeste Bogdan ,apoi ii zicem tine ochii inchisi ,acum trage de cordonul asta ,trage Bogdan ,cauciucul se declanseaza si incepe sa coboare in viteza ,noi vroiam sa vedem daca Bogdan ,cum era slab ,daca el incapea in cauciuc asa ,lipit de pom !

binainteles ca la auzul zgomotului ,Bogdan s-a speriat si a incercat sa fuga!,in momentul in care a pus primul pas,cauciucul a ajuns la nivelul genunchilor lui ,si uite cum cade Bogdan si se juleste ,si incepe sa tipe ca din gura de sarpe!Noi ,panicati ,am fugit care pe unde am putut ,eu m-am catarat intr-o pluta ,nu v-am spus ca nu era pom pe strada in care sa nu ma fi suit!si m-am pitit acolo printre frunze!

vine bunicul lui Bogdan nervos si incruntat ,ca sa iesim ,bunica zice pai copiii nu sunt pe aici ,nu stiu unde s-au dus sa se joace azi,vecina la fel ,si uite cum ameninta si se rastea bunicul lui Bogdan ,iar noi care mai de care mai grozavi razand de durerea bietului Bogdan!

Ary
  •  06-07-2006, 10:15 PM 45755 in reply to 45752

Eu am manjit usa vecinei de alaturi cu noroi, am incuiat-o pe bunica-mea in baie, mi-am poreclit si scris poezii despre toti colegii de clasa...si multe altele de care nu-mi mai amintesc :)
    - Religion is essentially the art and the theory of the remaking of man. Man is not a finished creation
  •  06-09-2006, 11:23 AM 45839 in reply to 45755

Si eu am facut boacane , ca deh eram si eu copil mic si nestiutor Angel [O:-)].

~Era vara, doar ce se terminase de varuit in casa, si incepe mami sa faca ordine sa le puna la locul lor, face in prima camera si dupa ce termina ne lasa acolo ca sa stam cumintzi pana termina in restul casei.

Toate bune si frumoase, noi am gasit culori si carioci si am inceput sa pictam peretzii, sa desenam flori, cercuri, .... tot felul de forme ,iar pentru ca nu faceam galagie mami a putut sa isi vada in continuare de curatzenie nestiind saraca ce faceam noi de eram asa cumintzi.

La un moment dat vine si deschide usa la camera unde noi aveam o gramada de treaba , si cand colo : Surprise [:O]Angry [:@] surpriza. De oboseala si nervi si .....ce o mai fi simtzit in acea clipa a inceput sa planga, stiu ca una din noi, nu mai situ care insa am intrebat-o cu o voce inocenta : de ce plangi mami ? nu itzi place? Confused [*-)]

A stat peretele ala asa vre-o doi ani de zile.

~ Tot intr-o vara , termina ai mei curatzenia in casa, si pleaca in orash nu stiu ce trebuiau sa cumpere, ei bine , noi ne-am jucat prin casa, si sora mea mai mica merge la baie si da drumu la apa, dar a dat asa de tare ca nu mai puteam sa o oprim, a cazut si ghiuveta, iar apa se raspandea prin casa.

Am incercat noi sa inchidem robinetul dar nu am reusit, ei bine , am vazut noi ca nu se poate am inceput sa luam niste tricorui si sa spalam usile asa cum facea mami cu o zi inainte :))) , tzin minte ca eram la usa de la intrare acum, si aud cioc cioc in usa, iau scaunul si ma urc sa ma uit pe vizor , cand colo ... tati , ups, le zic si lor si fugim toate in ultima camera si ne bagam sub masa.

Tati pana la urma a spart usa , ca noi nu i-am dat drumu ( nu stiu de ce nu avea cheie ) si cand a vazut el apa in casa , primul lucru stiu ca a venit si ne-a cautat si ne-a gasit sub masa , iar noi de acolo : "mami unde e?"

Si a oprit tati apa si a inceput sa scoata toate covoarele afara pe balcon, ( acum erau clatite mai bine, ca doar ce le spalase cu cateva zile inainte clipind [;;)] ), si incepe sa scoata apa din casa , nu termina bine ca vine vecinul de jos, ca s-a inundat si la el .

Intre timp vine si mami, si vede de afara ca toate covoarele sunt pe balcon si deja se enervase ca ce l-o fi apucat pe tati de a scos iar covoarele ca doar ce terminasera curatzenia, si surpriza puisorii mami au mai facut o boacana Angel [O:-)].

~ Intr-o toamna stateam pe balcon cu surorile mele, ca nu era mami si tati acasa si nu aveam voie sa iesim afara , si ne uitam la copii de afara cum se joaca. ( noi statam la etajul 4) , si ce ne trece noua prin cap , gasim un sac cu nuci in blcon ( adus de ai mei de la tzara ) si incepem sa le aruncam la astia nuci . Cred ca in cateva ore am aruncat mai mult de jumatate de sac.

Vine mami acasa , cand ajunge in fatza blocului .... era plin de nuci sparte si imediat : astia sunt puii mei Angel [O:-)]. Si a ramas mami in iarna aia fara nuci pentru cozonaci si prajituri.

Si astea sunt doar catea , am spart geamuri, am venit in casa cu un genunchi umflat si am stat in spital vre-o luna, ..... 

"What nerv's me also destroy me!"
  •  06-09-2006, 02:23 PM 45847 in reply to 45839

Big Smile [:D] `Ma uit ` la voi si ma minunez. Ma, eu nu am facut ma boacane...nu pot sa cred, am fost asha cuminte!Big Smile [:D] Se zice ca cine a fost cuminte in copilarie , face boacane in adolescenta sau ca adultBig Smile [:D] hihihi, pai o veni si vremea mea..!!!

Banuiesc ca am facut si eu cateva boacane d-astea, cum zice Leona mai sus cu pictatul, insa eu pictam cu rujurile mamei pe pereti si cu pixurile pe linoleum ( asta cand aveam 2 ani)..pe urma a urmat o perioada de liniste si pace pana la 16 ani, caaaaaand m-am suprins pana si pe mine ce curaj am avut intr-o zi, la liceu...

SE anuntatse lucrare la biologie ( ca asa ne anuntza profa , cu cateva zile inainte si ne dadea si 3-4 lectii de invatat , si din 4 lectii, 2 se nimereau -ca eram pe randuri-randul 1 si 2). Ei bine, niciodata n-am suporttat aceasta materie si anume biologia - si restul, zoologia si etc, precum si fizica si chimia Cool [H] ) , de aceea n-am fost in stare nici macar sa invat 4 lectii, ca eu invatam la materiile astea mecanic, cuvant cu cuvant.

Asadar, am facut lucrarile de acasa ( 4 lucrari) , am ajuns la scoala, a venit profa, a semnat la inceput foile de lucrare si ....am asteptat un moment de neatentie al profei si am scos una din lucrari pe banca in locul foii semnate.

Eh, acum trebuia sa imit semnatura profei, ( aveam o gramada de pixuri la mine, de culoare roshie ,care sa se potriveasca cu pixul profei) ...am ales pe cel potrivit si am semnat ca profa ( facusem acasa semnatura aia de zeci de mii de ori). Ei bine, nu mi-a ieshit exact ca a profei Big Smile [:D]Big Smile [:D]Big Smile [:D], dar am zis ca poate -poate nu observa. SEmnatura -n-am uitat nici in ziua de azi semana cu un psi din greaca veche, ptr cei care stiu...asadar nu era mare scofala de capul ei...

Ei bine, a venit si ora cand trebuia sa ne aduca lucrarile...a strigat numele celorlalti si notele si pe mine m-a lasat ultima, bineinteles ( inutil sa spun ca sufletul imi era facut ghemotoc in gat) .

Imi striga numele si dupa aia aud: NOTA 1 !!! sa leshin, nu alta , eu, nota 1???Surprise [:O]Surprise [:O] M-a ridicat in picioare si m-a dat exemplu , hahhahha, cika `clienta` mea JustiniaBig Smile [:D], inventiva pana la Dzeu Big Smile [:D], si pana am terminat clasa a 12 a a continuat sa-mi spuna ` clienta mea` , in loc sa ma strige pe nume...

Insa am invatat dupa aia, volens-nolens , stiti cum? am luat  2 de 10 si am rezolvat cu un rushinos de 7 media...Angel [O:-)]

PS: mama nu stie nici in ziua de azi ce `poama` de plagiator are in casa...

Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  06-09-2006, 02:35 PM 45849 in reply to 45847

Justinia:

SE anuntatse lucrare la biologie ( ca asa ne anuntza profa , cu cateva zile inainte si ne dadea si 3-4 lectii de invatat , si din 4 lectii, 2 se nimereau -ca eram pe randuri-randul 1 si 2). Ei bine, niciodata n-am suporttat aceasta materie si anume biologia - si restul, zoologia si etc, precum si fizica si chimia Cool [H] ) , de aceea n-am fost in stare nici macar sa invat 4 lectii, ca eu invatam la materiile astea mecanic, cuvant cu cuvant.

Asadar, am facut lucrarile de acasa ( 4 lucrari) , am ajuns la scoala, a venit profa, a semnat la inceput foile de lucrare si ....am asteptat un moment de neatentie al profei si am scos una din lucrari pe banca in locul foii semnate.

Si io faceam kestii din astea cu "servite" in facultate. Nu suprotam stiintele umaniste io fiind la o disciplina tehnica student. Aveam "nesimtirea" sa scriem direct cursurile defalcate pe subiecte pe foi separate, asta ca nu ne mai omoram sa le mai scriem odata. Si mergeam as asi la examen oral... impatuream foile pe jumatate si le bagam sub camasa. Odata i-am pasat unui coleg kiar la table fiind o foaie cu ale lui subiecte...ca era tamaie. SI nu intelegea nici scrisul..Big Smile [:D]

Am patzit-o la istorie unde s-a prins proful ca prea erau exacte cifrele anii. samd. Mi-a zis ca am copiat. Io am facut pe nestiutorul...io domn profesor am memorie super...de elefantWink [;)] Aha a zis sa vedem la a 2-a lucrare cum te descurci... si a stat lanaga mine evident...sa nu copiez. Io a trebuit sa invat cursurile alea imputzite de istorie "la virgula" colegii erau la kefuri si io toceam la istorie.Huh? [:^)] . Pana la urma mi-a dat doar  9 si a zis  bai da tu kiar ai memorie fantasticaSmile [:)] dupa facultate i-am spus ce-i facusem ...i-am zis ca nu puteati sa prindeti un oltean cu din astea...Cool [H] da pagubitul tot io am fost...cu atata toceala so doar 9. nesimtitii astia de profi ce fac dom'le. Super Angry [8o|]

•  06-09-2006, 02:39 PM 45850 in reply to 45847

Hai ca mai am una, tot de la liceu: la ora de chimie, era dezastru...ptr mine. Preferam sa nu ma duc la ore decat sa stau acolo si s anu inteleg nimic.

Ei bine, am chiulit in prostie, in clasa a noua, cand stiam ca `asculta` Big Smile [:D] ( adika 1 ora, da, 1 ora,nu) dar n-am putut sa fac asta la infinit...ptr ca a venit si ultima saptamana de scoala si eu nu aveam cele 2 note regulamentare, decat 1 din lucrare , un amarat de 5. 

Pfuah, ce sa ma fac? a trebuit sa vin, m-am chinuit eu sa invat cate ceva acolo, dar nu puteam , va jur, eu invatam la chimie cam in felul urmator: CaCo2 plus Hash2O egal cu fagure de miere ( sa nu ma intrebati ce e fagure de miere ala ca am uitat)...si am reusit sa memorez mecanic cateva `operatii` d-astea sau cum se numesc eleBig Smile [:D]Big Smile [:D] si am luat un   6.Embarrassed [:$]

Tot in clasa a 9 a la Logica, nu-mi placea si face materia asta, cu memoria selectiva ,nushtiuce .. aveam noroc ca prosfu` asta asculta de la inceputul catalogului, pe rand, cate 3-4 elevi pe ora. Eu, fiind a 11a la catalog, am stiut cand o sa ma asculte...pfuah, si nu va zic ca m-am chinuit eu sa invat lectiile acolo, si vine ora cand trebuia sa ma asculte...ma ridic in picioare( urat sistem, btw, sa te asculte la lectie si sa stai in pciioare) si incep, mecanic, of course, sa spun...bineinteles ca am uitat un cuvant dintr-o fraza d-aia alambicata, s-a dus naibii lectia mea, s-a sters complet....incerca ea , colega mea de banca sa-mi sufle, dar asta n-am suportat niciodata , si i-am taiat-o scurt  sa nu mai spuna nimic ca nu spun nimicBig Smile [:D] si i-am zis profului sa-mi puna 4 sau 2 sau 3 sau ce vrea el, numai sa ma lase in pace Big Smile [:D]Big Smile [:D]...saracu` om , era ingaduitor ( era preot, ceva, daca-mi amintesc bine- teolog, ma rog) si a zis ca raman datoare ptr data viitoare :)))

Data viitoare ( pe care am amanat-o cat mai mult) pana a venit sfarshitul trimestrului , m-am chinuit sa invat ( nasol era ca la sfarshitul trimestrului te asculta din toata materia ) , dar va spun sincer ca n-am reusit eu mare lucru ( din toata Logica asta mi-a placut aia cu memori a la Marcel Proust Big Smile [:D] )  si la incepututl orei , dadeam din coltz in coltz cu ` ce ma fac` ......pana cand mi-a venit ideea salvatoare, sa ma prefac ca sunt bolnava , de emotie, bineinteles, si poate i se face iar mila de mine profului si ma lasa in pace.

Asadar , mi-am frecat obrajii pana s-au facut roshii, roshii, mi-am zburlit coama de par si m-am dus la el , la catedra si i-am cerut voie pana la baie ca nu ma simt bine Big Smile [:D]Big Smile [:D]Big Smile [:D]. NU m-am mai intors  la ora. LOL [:))]LOL [:))]

Am scapat cu bine de clasa a noua, la Logica, ptr ca profu` s-a imbolnavit si a fost inlocuit 2 saptamani de o tipa, si cum aia nu putea sa ne asculte pe toti cei care mai eram fara note, ne-a dat lucrare , si acolo m-am descurcat mai bine, am aberat pana la Dzeu  si am luat o nota satisfacatoare Cool [H]Cool [H]

Cam astea-s pataniile mele, plictisitoare, de altfel, fata de cele ale voastre.. dar deh...!I dunno [id]

Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  06-09-2006, 02:43 PM 45852 in reply to 45850

Eh, DeeDee, tu la stiintele umaniste , eu la chimie cu memoria de elefant Big Smile [:D]

Eu nici in ziua de azi nu stiu sa copiez Big Smile [:D]Big Smile [:D], de mii de ori am ieshit din lucrare sau examen, ptr ca nu am copiat , ...nu stiam si mi se parea penibil sa copiezi :)) , sadar amanam momentu` ptr alta data...Colegii de facultate si liceu imi spuneau ca nu sunt in toate mintile, ca nu exista sa nu stii sa copiezi.

Believe it or not, sunt tufa de Venezia la copiat. Pe langa faptul ca mi se pare cea mai umilitoare si penibila chestie Big Smile [:D]

La Citta degli Angeli
  •  06-09-2006, 02:48 PM 45853 in reply to 45852

Justinia:

Eh, DeeDee, tu la stiintele umaniste , eu la chimie cu memoria de elefant Big Smile [:D]

Eu nici in ziua de azi nu stiu sa copiez Big Smile [:D]Big Smile [:D], de mii de ori am ieshit din lucrare sau examen, ptr ca nu am copiat , ...nu stiam si mi se parea penibil sa copiezi :)) , sadar amanam momentu` ptr alta data...Colegii de facultate si liceu imi spuneau ca nu sunt in toate mintile, ca nu exista sa nu stii sa copiezi.

Believe it or not, sunt tufa de Venezia la copiat. Pe langa faptul ca mi se pare cea mai umilitoare si penibila chestie Big Smile [:D]

pai nici io nu copiam....a copia insemna sa te uiti pe o alta foaie, fitzuica sau carte si sa scrii pe lucrare... io le serveam...e cu totul altceva. Dar era si o parte buna cum ca daca nu aveam ce face 2-3 ore... citeam foile alea ...si uite asa macar invatam subiectul respectiv. Big Smile [:D]

•  06-09-2006, 02:55 PM 45854 in reply to 45853

Taci tuBig Smile [:D] , ca si `servita` aia e tot copiat Big Smile [:D].

Cum poti sa stai sa scrii foicele mici,mici, scrise cu fonturi mici,mici , sa le stii invartii in palma, sa le stii ascunde...nu-mi pot imagina, ma rogSmile [:)]...pai in timpul ala cat stai sa scrii ( vorbesc de vremea cand nu exista calculatoru` la ordinea zilei in Ro) , nu mai bine te invatai materia?Big Smile [:D]

Pe de-o parte ii admir pe cei care detin marea arta a copiatului la examene,prin diferite metode.

La Citta degli Angeli
  •  06-12-2006, 09:40 PM 46000 in reply to 45854

mi-am amintit una...aveam vre-o 12 ani ,si intr-o zi ce imi vine mie sa probez trusa de machiaj a mamei...si imi dau cu toate culorile posibile....creioane,rimel...etc in fine ma admir eu in oglinda vre-o ora cand vad ca se face ora de intoarcere a mamei!

incerc eu sa ma spal ,sa ma sterg cu hartie,cu carpa...nimic!

vine mama,eu "dormeam"

ma scoala,hai ca ti-am cumparat ceva!

ma vede,zice ce ai facut azi?

eu :nimic!

si uite cum imi aduce oglinda!

de ce minti?

nu va spun ca eu apasasem tare si cu forta in farduri...sa moara mama,iar rujul ...rupt,bagat la loc!

ce vremuri!

la scoala ...eram artista la copiat si la suflat!

uite asa am trecut eu ca voda prin loboda la franceza....ca dupa 8 ani stiu tot ce stiam in anul 1!

Ary
  •  06-13-2006, 09:12 AM 46025 in reply to 46000

Daca ma apuc eu sa va povestesc ce prostii faceam va cruciti. Sa va dau una doua mostre, in general legate de "concursuri":

- mergeam gasca de copii si prindeam lacuste pe campul din zona si le depozitam in borcane; ulterior ne faceam un foc, si pe o tava luam lacusta, o inveleam intr-o bucata de ziar (sa nu fuga cand ii frigea talpile) si o puneam la prajit. Cand era perpelita o haleam. Faceam concursuri care haleste mai multe. Da, sunt relativ dulci.

- mergeam intr-o anumita zona in spatele a doua blocuri (de nefamilisti) si cautam fiole de sticla (folosite) si faceam concurs care la sparge in mana. N-am inteles niciodata de ce erau atat de multe pe acolo, de obicei erau din alea mari de ser fiziologic. Evident ca odata nu m-am concentrat suficient si mi-am perforat palma in multe locuri. Evident ca am fost descalificat.

- arsonist, de 2 ori am dat foc la altii; eram fascinat de avioane si de povesti aferente din al 2-lea razboi mondial. Avioane de hartie; le dadeam foc la coada si le aruncam imaginandu-mi ca e acel avion din WW2 care a fost "atins" de un inamic si se prabuseste in flacari. Numai ca e misto atunci cand coboara de la inaltime mare. asa ca ne-am dus la un tip care statea la etajul 4 si am incercat de acolo. Din pacate o tipa de la etajul 2 a decis in ziua aia sa aeriseasca. restul cred ca vi-l puteti imagina. Si nu, ai mei nu m-au prins sa ma omoare in bataie...

Ma opresc aici ca precis povestile mele nu se incadreaza in tipar oricat mi-as dori...
    When I was young I believed that money and power will make me happy. I was right (Bill Gates)
    Do not argue with me; I'm always right! (Gheorghe007)
View as RSS news feed in XML