Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Parerea voastra conteaza...

Last post 06-13-2006, 04:19 AM by Anady. 11 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  05-05-2006, 08:11 AM 42993

Parerea voastra conteaza...

Confused [8-)] Buna tuturor! Incep postarea mea pe acest site cu  speranta ca voi primi raspunsuri juste, asa cum am citit pe aici. Suntem o familie tanara din Bucuresti (29 si 30) cu un BB dulcic de aproapa 2 ani, pentru al carui viitor vrem sa facem o mare schimbare - emigrarea. Ce sanse avem noi sa fim "acolo", daca:1.) avem de 9 ani o firma de birotica (vanzari + service aparatura de birou, dealeri ai unei firma din - Germania), sotul are 12 ani experienta in intretinerea aparatelor tip Xerox (diploma din Germania), eu sunt licentiata in Geografie si absolventa curs "Manageri in turism"dar...fac management de 9 ani pentru propria firma (promovare produse, hartogaraie, contab. primara...stiti cum e in Romania, faci de toate pentru mentinerea afacerii!); 2.) Am putea pleca din tara cu o suma de cca 100.000 Euro (ma rog, echivalentul..), daca ar conta chestia asta si ce tip de viza ne-ar fi mai folositoare (exista posibilitatea sa pleci ca investitor, daca DA - ce anume am putea face cu banii astia, tinand cont de ce am facut aici, de ce stim sa facem); 3.) Cand ar fi mai bine sa plecam (toti odata), ma refer la studiile micutului - ar fi mai indicat sa inceapa scoala acolo, cand intra copiii in primul an de scoala acolo? 4.) Cunoastem amandoi engleza la nivel mediu spre avansat (asta o putem imbunatati!)Yes [Y]; Multumesc anticipat pentru raspunsuri, oricum am multe nelamuriri, dar inainte de a trece "efectiv" la treaba cu actele, vreau o informare cat mai completa (sunt la inceputul acestui "capitol"). Va pupic, ne mai auzim!Kiss [K]Kiss [K]

Nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul... (G.K. Chesterton)
  •  05-05-2006, 09:17 AM 42997 in reply to 42993

Re: Parerea voastra conteaza...

Hello. Nu cunosc prea multe detalii despre viza de afaceri dar am un prieten roman care a mutat afacerea in USA din Romania si am inteles ca e nevoie de o suma minima cam de 1,000,000 USD pentru a lua  viza de investitor. Apoi si-a deschis un office in USA cu minim 3 angajati americani si si-a angajat avocati care se straduiesc sa ii obtina gc-ul.

Incerc sa raspund la intrebarie tale.

1. cel mai important e tipul de viza cu care veniti aici. Nu stiu daca va puteti califica insa  pentru o viza de investitor. Trebuie intrebat la ambasada. Altfel aveti ocazia unei viza de lucru H1B mai ales pentru sotul care inteleg ca e de domeniu tehnic. Altii au venit cu viza turistica si au ales calea ilegala la inpceut dupa care au obtinut gc si au deschis si afaceri...dar nu e de recomandat calea ilegala.

3. daca vreti sa faceti pasul asta e bine sa il faceti cat mai rapid. Copii incep un kidergarden (gradinita) pe la 4-5 ani si merg la scoala de la 6 ani.

4. Limba engleza  e foarte importnt sa fie stapanita la un nivel cat mai avansat.

Io cred ca mai degraba va calificati pentru Canada...decat pentru USA unde e mai greu de obtinut viza. Pe de alta parte daca o duceti bine in Romania nu e cazul sa faceti pasul. Important e sa te simti bine acolo unde esti.

•  05-05-2006, 10:05 AM 43000 in reply to 42997

Cred ca pentru viza de investitor trebuie undeva intre 500.000$-1.000.000 $!Nu cred ca va calificati pentru viza asta,dar v-ati califica pentru alte vize!Dupa cum zicea si Di_di, exista viza H1B!Mergeti pe site la forumul de emigrare, si cautati acolo amanunte despre viza asta!Este o viza prin care se poate emigra legal in America, si asta cu toata familia!

Va doresc multa bafta!!!!Wink [;)]

Diandra

•  05-05-2006, 10:12 AM 43002 in reply to 43000

Eu vad ca Anady a postat la Emigrare in Australia....Big Smile [:D]
    Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  05-05-2006, 10:18 AM 43003 in reply to 43002

LOL!!!!!!!Rolling Laugh [=))]Rolling Laugh [=))]Rolling Laugh [=))]Rolling Laugh [=))]

Acum poate o sa vrea sa emigreze in America!!!!!!!!Rolling Laugh [=))]Rolling Laugh [=))]Rolling Laugh [=))]

Diandra

•  05-05-2006, 10:25 AM 43004 in reply to 43003

Io vreau sa emigrez din America in Romania. Distractie, fete frumoase, bautura, legile se pot ocoli, mancare ecologica si exemplele pot continua. Big Smile [:D] Romania e o tare cu adevarat libera. E tara unde orice e posibil.
  •  05-05-2006, 07:55 PM 43083 in reply to 43004

Di_di:
    Io vreau sa emigrez din America in Romania. Distractie, fete frumoase, bautura, legile se pot ocoli, mancare ecologica si exemplele pot continua. Big Smile [:D] Romania e o tare cu adevarat libera. E tara unde orice e posibil.

nu e rea idea taYes [Y]

problema e ca daca emigrezi din america in romania ca investitor, in foarte scurt timp trebuie sa te intorci iar la muncaBig Smile [:D]

eu zic ca, cu 3 luni pe an in romania iti incarci rezervoarele, sau le descarciBig Smile [:D]

•  05-09-2006, 07:10 AM 43595 in reply to 42993

Salut [^:)^]Salut [^:)^] Ce sa zic...va multumesc pt raspunsuri, insa vad ca doar "Bonepaula" a inteles ce vreau eu...N-am postat aici doar ca sa ma aflu in treaba, daca cineva chiar poate sa-mi dea un raspuns asteptat - insa PENTRU AUSTRALIA!!!, inca mai sper...Numai bine tuturor.Yes [Y]Snail [sn]
  •  05-09-2006, 07:52 AM 43606 in reply to 43595

Anady, in cazul in care intrebarea se refera la Australia eu ti-am raspuns la: http://forum.romportal.com/forums/thread/4304.aspx Daca intrebarea se refera la orice alta tara, trebuie sa o postezi din nou la rubrica potrivita, aici lumea vorbeste despre Australia...
    A point is that which has no part.
  •  05-09-2006, 08:02 AM 43609 in reply to 43606

Da, Euclid, multumesc mult-mult-mult, am citit, si eu ti-am raspuns. Da, despre Australia era vorba...Mai vorbimSmile [:)]Smile [:)]
  •  05-29-2006, 07:54 AM 45159 in reply to 43609

Anady,
    este un site oficial de emigrare in Australia.
    http://www.immi.gov.au/
    Eu zic sa iti faci timp sa citesti. Aici gasesti tot ce doresti sa afli despre emigrarea in Australia.
    Sa fi atent/a  si la Booklet 6
    Bafta multa!

•  06-13-2006, 04:19 AM 46006 in reply to 42993

Multumesc Pepe !

View as RSS news feed in XML