|
|
Ce te-a surprins cel mai mult?
Last post 09-30-2005, 03:39 AM by Eastbam. 21 replies.
-
02-26-2005, 12:11 AM |
-
laminat
-
-

-
Joined on 02-19-2005
-
AKL
-
Posts 507
-
Points 6,080
-
|
Ce te-a surprins cel mai mult?
in afara de faptul ca nu vezi pe nicaieri semne de genul "nu calcati pe iarba"... ![Huh? [:^)]](/emoticons/emotion-18.gif) imi aduc aminte ca m-a mirat sa vad neozeelandezi mergind in picioarele goale pe strada ![Indifferent [:|]](/emoticons/emotion-8.gif) . iar pe cei tineri ii vezi ca umbla fara incaltari pina si la moovies sau in shopping centers. si nu ca n-ar avea bani...
Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
|
|
-
02-26-2005, 01:54 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,851
-
Points 20,660
-
|
Re: Ce te-a surprins cel mai mult?
![Sad [:(]](/emoticons/emotion-6.gif) Ciudata e lumea asta , astia de ce mai merg descultzi? ![Confused [*-)]](/emoticons/emotion-42.gif) Fac cumva economie la incaltzaminte sau e vre-un tratament pentru picioare??
"What nerv's me also destroy me!"
|
|
-
02-26-2005, 05:06 PM |
-
Priscila
-
-
-
Joined on 01-14-2005
-
-
Posts 791
-
Points 11,090
-
|
laminat wrote: | in afara de faptul ca nu vezi pe nicaieri semne de genul "nu calcati pe iarba"... imi aduc aminte ca m-a mirat sa vad neozeelandezi mergind in picioarele goale pe strada . iar pe cei tineri ii vezi ca umbla fara incaltari pina si la moovies sau in shopping centers. si nu ca n-ar avea bani... |
|
Insesamna ca acolo strazile sunt tare curate daca nu le e frica de eczeme.Si la Wc publice umbla tot asa?![Huh? [:^)]](/emoticons/emotion-18.gif)
www.sdphotoartgallery.com
|
|
-
02-27-2005, 12:20 AM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,571
-
Points 24,250
-
|
O fi vorba despre o terapie de care noi n-avem habar....!!!
Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me. Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai: La Citta degli Angeli
|
|
-
02-27-2005, 03:30 PM |
-
laminat
-
-

-
Joined on 02-19-2005
-
AKL
-
Posts 507
-
Points 6,080
-
|
de semnele cu "nu calcati pe iarba"... creste atit de repede, ca traficul pedestru abia ii ajuta sa tunda mai putina iarba![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
cu incaltarile insa... uite, nici eu nu mi-am explicat pe deplin chestia asta. na!
intr-adevar, strazile sunt foarte curate, n-ai sa vezi cioburi pe strada si fiecare proprietar (companie, persoana particulara) este responsabil prin lege de curatenia din jurul proprietatii sale. toaletele cam toate sunt farmacie asa ca... sa vorbim despre cele publice. astea sunt in ingrijirea consiliilor locale, au oameni special platiti pt asta, sa aibe grija de ele, sa fie curate, sa aibe hirtie igienica si sapun... pina acum am vazut doar citeva care mi s-au parut "jegoase" (mazgaleli pe pereti, hirtie de proasta calitate, air towel stricat, chestii din astea) dar sincer, facind comparatia intre astea de am zis eu ca nu se ridica la standarde... tot erau mai bune decit cele mai cu mot toalete publice din romania (dupa "inaugurare", bineinteles)
in fine, inapoi la oile noastre. sa nu facem confuzia. nu TOTI umbla in picioarele goale. vezi si oameni maturi ca fac chestia asta, dar in special tineret. de ce? pt ca asa le tuna. (iarna, cind se lasa mai pe la 12-14 grade si le e frig la labe, sau cind ploua, isi pun pantofi) e o chestie de comoditate. vad in fiecare an chestia asta, dar mai mult in lunile umede de vara.
eu am reactionat ca toti imigrantii. la inceput mi s-a parut o chestie ciudata, un fel de "curiozitate". apoi, dupa vreun an, cind aveam "probleme" pina peste cap, ca oricare la inceput, se adunasera frustrarile si-i mai si injuram din cind in cind pe dulcea limba romaneasca...., asa ca la vremea aceea ii dadeam cu explicatia ca... astia sunt niste nesimtiti (nu finuti ca noi romanii , imi facea si mie bine la orgoliu). si cu timpul s-au mai asezat lucrurile in viata mea si ideile in cap (adica mi-a mai venit mintea la cap )
uite, cum e in state "visul american" sa aibe casa si masina... aici este "lifestyle". se pune accent teribil pe calitatea vietii. e important sa aibe omul posibilitatea sa-si faca vacante frumoase, e important ca joburile sa ofere work/family life ballance, e important ca oamenii sa nu cumva sa devina stresati din nush ce motive (alta paranteza!, ca-mi place sa ma lungesc la vorba ) - uite, daca-i spui angajatorului ca ai devenit stresat la serviciu sau ca in viata ta particulara se intimpla ceva si iti afecteaza munca... imediat reactioneaza. ori iti da citeva zile libere, ori iti modifica programul citeva saptamini, ori iti schimba "atributiile de serviciu" o vreme (dupa posibilitati la fata locului, nimic exagerat) sau daca ii spui ca ai inceput sa te plictisesti de ce faci in fiecare zi, ca simti nevoia de un challendge it mai da in plus de facut una-alta sau iti schimba ceva acolo in job description (bineinteles daca le faci fata cu succes se vede si in marire de salariu) si tot asa. se pune foarte mare accentul pe OM. pe nevoile lui, pe aspiratiile lui.
si inca o chestie. daca dupa o zi, un an, 10 ani ti se nazare ca ai mincarici la talpa... aici nu se uita nimeni crucis la tine ca lasi serviciu si vinzi tot (mai putin casa, ca doar nimeni nu-i fraier) si de duci sa te plimbi asa, vreun an de zile in OE (overseas experience) si dupa aia te intorci frumos si intri din nou in forta de munca. e privit ca un lucru natural. la fel de natural e considerata si schimbarea profesiei. (nu rar intilnesti oameni care s-au recalificat, nu pt ca ar fi avut nevoie, ci pt ca pur si simplu nu le-a mai placut meseria pe care o aveau) este natural zic ei, pt ca omului i se potriveste diferite profesii in functie de caracter, si aceluiasi tip de caracter - diferite profesii la diferite virste...![Confused [8-)]](/emoticons/emotion-43.gif)
per total, fata de viata, neo zeelandezii au un approach foarte relaxat, exact asa il si numesc ei - isi spun "layed back" . si foarte community oriented... in anumite privinte, nu in toate.
si cu toate astea in vedere... dragele mosului, imi aduc aminte ca acu muuuuuulti ani cind mergeam la mama acasa, domnu s-o odihneasca (de, eu orasan cu cravata si pantofi cu scirtz... ea peizanca cu batic in cap...) nici nu treceau bine 10 minute ca si lepadam pantofii si mergeam descult prin curte. si nu era asa de curata curtea mamii cum e aici (nu tu asfalt sau betoane in curte... nimic). si tare bine ma simtea, pt ca eram relaxat. poate de aia si neo zeelandezii umbla in picioarele goale cind vor, cind simt nevoia... pt ca pot, pt ca sunt... relaxati, se simt comfortable in pielea lor, cine stie...![Huh? [:^)]](/emoticons/emotion-18.gif)
eu nu stiu, inca n-am gasit explicatia... sa spun cu siguranta care e cauza. iar ca sa intrebi unul din ei... am intrebat, dar ei nici nu-si pun problema. e ca si cum ai intreba un om de ce se duce la culcare cind ii e somn. iti raspunde ca... pt ca mi-e somn! asa e normal. mai intrebati-ma peste inca vreo 15 ani, poate o sa va raspund altceva![Wink [;)]](/emoticons/emotion-5.gif)
Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
|
|
-
02-27-2005, 03:53 PM |
-
laminat
-
-

-
Joined on 02-19-2005
-
AKL
-
Posts 507
-
Points 6,080
-
|
inca una, ca e greu sa tot scriu "neo zeelandezi", am sa le spun exact asa cum isi spun si ei. kiwis.
de unde vine chestia asta. e un fel de "simbol national" cu care se identifica. kiwi - banuiesc ca toata lumea a auzit de kiwi fruit. nz exporta masiv kiwi. e ca si tuica la romani. (la capitolul curiozitati insa , kiwi este nu un copac cu fructe... ci vitza. se intinde la fel ca vitza de vie, are frunza destul de asemanatoare, dar nu intr-atit incit sa faci confuzie, iar fructele nu-s struguri, ci kiwi. ei, si kiwi asta nu este o planta nativa in nz, a fost importata din CHINA! - cam la aceeasi vreme cu opossum din europa - si in urma cu multi ani, i se spunea "chinese gooseberries" pina cind i-au schimbat numele in kiwi )
ei si alta, in afara de kiwi fruit, este pasarea kiwi. astazi este clasificata endangered species (din cauza opossum care le maninca ouale si ii ataca). este o pasare care nu poate sa zboare, de marimiea unei gaini tare-tare grase. au picioare caraghioase si un cioc luuung, cit aproape jumatate din lungimea corpului, iese la plimbare numai 4 ore in fiecare noapte, ziua dorme...
pe www.kiwi-wildlife.co.nz sau www.nzbirds.com gasiti poze cu kiwi (si alte pasari native nz si bineinteles ceva mai multe informatii decit v-am dat eu)
deci legat de kiwi fruit si de pasarea kiwi s-a ajuns sa se spuna neozeelandezilor kiwis, si pt ca e mai la indemina, asa o sa le spun si eu de acuma (sau kiwiotzi, cum li se spune in comunitatea de romani )
|
|
-
03-01-2005, 11:40 PM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,571
-
Points 24,250
-
|
Foaaaarte frumos, moshule!
Ptr cateva minute mi-am lasat mintea sa zboare si am reusit sa vad exact peisajele si oamenii, asa cum ai descris. MinunaT.
Mai povesteste! Vrem o istorisire in fiecare seara, la gura focului, ca taaaaaaare brrrrrrrrrr ! e in Ro!
Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me. Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai: La Citta degli Angeli
|
|
-
03-07-2005, 12:49 AM |
-
laminat
-
-

-
Joined on 02-19-2005
-
AKL
-
Posts 507
-
Points 6,080
-
|
ei asa, printre picaturi, va mai spun ce imi mai aduc si eu aminte, ca multe sunt astea cu care m-am obisnuit.
uite, de exemplu drumurile. nu sunt cele mai stralucite din lume. cam toate sunt peticite si din loc in loc mai vezi si cite o plomba lipsa in asfalt ![Tongue Tied [:S]](/emoticons/emotion-7.gif)
dar una buna acuma: in curbe o sa observi citeodata ca asfaltul e "zgreptzanat" ca si cum cineva a trecut pe-acolo cu o grebla si a lasat dire.
|
|
-
03-07-2005, 04:23 AM |
-
laminat
-
-

-
Joined on 02-19-2005
-
AKL
-
Posts 507
-
Points 6,080
-
|
uite ca uitam tocmai de ce-i mai important!
ti se zbiara in brosuri si peste mai tot de altfel, ca accentul este diferit si ca oricit de bine ai sti tu engleza, sa te pregatesti totusi pt eventuale dificultati![Tongue Tied [:S]](/emoticons/emotion-7.gif)
ei bine, marea scofala cu accentul kiwiot.... suna putin ca engleza vorbita de australieni la prima vedere, apoi dupa ce-ti mai formezi urechea incepi sa faci diferenta intre cel australian si cel kiwiot.
aici, colonistii au venit in masa din anglia - in special irlandezi si scotieni - si o sa vezi ca accentul kiwiot seamana destl de mult cu amindoua... pt ca e de fapt o corcitura intre scotian si irish. ba chiar unii si-au apstrat accentul pur scotian sau pur irlandez in familie (destul de rar in ziua de azi). ![Geeked [8-|]](/emoticons/emotion-15.gif)
ei, daca pricepi cit de cit ce spun irlandezii , scotienii sau australienii cind vorbesc engleza... nu-ti face probleme![Yes [Y]](/emoticons/emotion-21.gif)
|
|
-
03-09-2005, 04:44 PM |
-
laminat
-
-

-
Joined on 02-19-2005
-
AKL
-
Posts 507
-
Points 6,080
-
|
chestia cu drumurile... devine in felul urmator: solul (cum am zis,este in totalitate vulcanic) are o mare concentratie de calciu (sau calcar). acesta interactioneaza cu apa (cind ploua), este dizolvat, trece in pinza freatica...etc oricum, lasa in urma un mic gol si se intimpla destul de des sa apara pot holes (gropi) sub asfalt. mai trece o tzira de timp si se surpa. si asa apare groapa in asfalt. din fericire sunt de dimensiuni foarte mici si nu e un proces care are loc peste noapte (trebuie sa treaca macar citeva luni 1 an-2 de la asflatare pina incepi sa observi ca apar gropi. si atunci incep sa apara si baietii de la "drumuri si poduri" sa plombeze gropitele.
nu este o chestie care sa puna probleme de safety, este una care maninca destul de multi bani de la buget dar cel putin nu este neglijata.
ei, si tot din cauza calciului din sol si implicit din apa, toata lumea cumpara pastilute de decalcefiere pt masina de spalat (rufe sau vase) pt ca altfel ar avea probleme cu depozitarea de calcar.
si asfaltul zgreptzanat de care ziceam .... este numai in curbe. de obicei in curbele periculoase (cu unghi mic). cind pun astia pojghita de asfalt vin cu un tractoras care are o grabla in coada si lasa direle alea. asta ca sa ofere mai mare aderenta a cauciucurilor pe asfalt, sa nu cumva sa te rastorni daca esti fraier sau nebun si vii cu viteza prea mare. in plus mai ajuta la o chestie, atunci cind , direle astea in asfalt canalizeaza apa, o ajuta sa se scurga mai repede de pe suprafata asfaltului, sa nu stea sa balteasca acolo (la fel, chestie de safety)nu cumva sa derapezi.
|
|
-
03-09-2005, 07:23 PM |
-
Priscila
-
-
-
Joined on 01-14-2005
-
-
Posts 791
-
Points 11,090
-
|
Hei laminat, am si eu o intrebare: care e diferenat de fus orar ![Time [O]](/emoticons/emotion-31.gif) fata de Romania si cate ore zbori cu avionul pana in tara?
www.sdphotoartgallery.com
|
|
-
03-11-2005, 11:37 PM |
-
laminat
-
-

-
Joined on 02-19-2005
-
AKL
-
Posts 507
-
Points 6,080
-
|
pai aicie e cu 9 sau 11 ore inainte fata de romania, depinde. stiu, stiu, te uiti chiorish acuma dar variaza. asta pt ca nu numai sunt pe meridiane diferite... dar si in emisfere diferite. cind e vara in romania, aici e iarna (ma rog, ce numesc kiwiotii, de fapt e anotimpul ploios ) si cind e iarna in romania aici stam cu burdihanurile la soare. dar si aici avem daylight saving (se da ceasul cu o ora inainte vara si o ora inapoi "iarna") am impresia insa ca difera zilele si oricum e pe invers. cert e ca uneori diferenta e de 10 ore, alteori este de 11. la ora actuala diferenta e de 11 ore.
acuma, ca fapt divers, NZ este (cred) prima care vede soarale dimineata, daca nu, oricum, printre primele. a fost mare nebunie cu revelionul in 2000, turisti cu ghiotura veniti, asta asa, ca sa fie intre primii care au serbat noul an![Wink [;)]](/emoticons/emotion-5.gif)
ei cu avionul... alta poveste. depinde acum de compania cu care zbori, daca au bagat pe ruta respectiva avionul ala minune de face 3-4 ore in jurul globului (glumesc) cert e ca tot va trebui sa faci un minim de 2 escale (zboruri din si catre romania cu o singura escala eu n-am reusit sa gasesc). de durata... pai sa zicem vreo 2-3 ore in avion prin europa, pina ajungi la un aeroport mai acatarii si conexiuni mai multe decit bucurestiul (cel mai des in germania sau olanda) si de acolo inca vreo 8-9 ore pina in partea astalalta de lume, dar probabil ca tot in emisfera de nord... si dupa aia inca vreun 9-10-11 ore ca sa cobori inspre NZ (depinde, daca aterizezi in Auckland, daca aterizezi in insula de sud, stiu eu, Queenstown sau Christchurch.... mai adaugi o ora-2 de zbor) ![Sleep [|-)]](/emoticons/emotion-20.gif)
deci per total, trebuie sa fii pregatita cam de vreo 20 de ore (give or take) de stat prin avioane. la asta se mai adauga durata escalelor (mai adaugi si aici intre 8-15 ore). deci per total... cam o zi / o zi si jumatate travel ca sa ajungi aici din romania (desi o sa ai surpriza ca dupa ceas si calendar sa ajungi aici dupa 2 zile- diferenta de fus orar)![Huh? [:^)]](/emoticons/emotion-18.gif)
bineinteles, daca vii din america, e alta poveste.
|
|
-
03-18-2005, 06:23 PM |
-
laminat
-
-

-
Joined on 02-19-2005
-
AKL
-
Posts 507
-
Points 6,080
-
|
alta chestie care m-a mirat in tinerete la kiwioti.![Surprise [:O]](/emoticons/emotion-3.gif)
o data-de 2 ori pe ani consiliile locale trec cu camioanele pe strazi sa faca "curat" aduna boarfele pe care le arunca oamenii in strada. e o chestie care mi s-o parut ciudata rau. se anunta (ziar, radio, etc) ca in luna cutare, la data de... vin astia si incep a aduna. asa ca oamenii incep sa puna morman in fata casei, claie peste gramada (dar ordonat, nu imprastiat in toate partile) tot ce nu le mai trebuie prin casa. atunci fac kiwiotii "curatenia generala". de exemplu, si-au cumparat canapea noua si pe cea veche nu au cui o da... o pun in drum! (pe trotuar) la fel, au un frigider nou si cu cel vechi nu mai au ce face...; il scot in fata casei. microunde, haine, ... te miri ce.... fiecare arunca ce nu-i mai trebuie si nu are cui da. ![Indifferent [:|]](/emoticons/emotion-8.gif)
si incep sa scoata lucrurile afara cam cu o saptamina inainte sa vina aia cu camioanele si sa le adune. costurile operatiunii sunt suportate de la bugetul local si o parte sponsorizate de Salvation Army, pt ca timp de o saptamina, cei cu posibilitati financiare reduse, ai mai amariti, pot sa mearga din strada-n strada si sa adune lucruri de care au nevoie si nu si le pot cumpara. un fel de marfa second-hand pe gratis... acuma, lucrurile astea pot fi citeodata noi-noute, altele sunt un pic mai vechi, altele sunt chiar vechituri in toata regula, altele sunt stricate... dar sunt care aduna chiar si lucruri stricate, le repara si apoi le folosesc (sau chiar le vind la mina a 2-a si scot un ban pe ele). iar lucrurile care ramin la sfirsitul saptaminii aleia sunt ridicate de camioane si date la Salvation Army sau la Crucea Rosie pt charity - care la rindul lor le doneaza victimelor de cutremure, tsunami, calamitati naturale sau de razboi, peste tot in lume.
|
|
-
03-21-2005, 01:23 PM |
-
vlad
-
-
-
Joined on 03-18-2005
-
-
Posts 4
-
Points 80
-
|
Ce sanse are un roman sa-si echivaleze studiile in nz si cam cat dureaza?
Ce firme de intermediere sunt in Romania(eu am luat legatura cu cateva si parerile sunt impartite)prin care se poate ajunge acolo.
Abia am descoperit acest site si deocamdata orice informatie legata de emigrarea in nz ma intereseaza.
|
|
-
03-22-2005, 06:52 PM |
-
laminat
-
-

-
Joined on 02-19-2005
-
AKL
-
Posts 507
-
Points 6,080
-
|
ti-am raspuns la topicul de "emigrare" ![Wink [;)]](/emoticons/emotion-5.gif) . daca mai ai intrebari legate de subiectul emigrare, vize, acte etc, te rog sa le pui tot acolo, ca sa nu se amestece subiectele si temele de discutie
|
|
-
06-03-2005, 03:39 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Intradevar, mesul descult si statul direct pe jos in statia de autobuz sau oriunde altundeva...
Probabil ca locuiti pe undeva prin zona centrala a insulei de nord sau
la poalele lui Mount Egmont, unde cand trec doua saptamani fara ploaie
se cheama ca e seceta si unde gasesti ce-a mai mare concentratie de
vaci pe m² din lume.
Nu stiu in ce masura ati avut timp sa vizitati NZ, dar din ce am avut
eu sansa sa vad am ajuns la concluzia ca NZ este ce-a mai frumoasa tara
din lume. Stiu ca vi se pare exagerat dar adevarul este ca in NZ
gasesti, asa cum spunea cineva, "absolut tot plus ceva pe
deasupra" si asta se aplica incepand cu oameni de toate natiile,
peisaje despre care nu poti crede ca exista in realitate, formatiuni
geologice si forme de relief de la desert la fiorduri, tehnologie de la
pastorit la software ultrasofisticat. Aceasta intr-o tara relativ mica
cu numai 3.8 mil oameni.
Am remarcat grija si efortul care este facut pentru conservarea naturii
si aspectului natural al locurilor. NZ are ce-a mai mare hydrocentrala
subterana din lume, construita subteran tocmai pentru a proteja
peisajul.
Salariile nu sunt cele mai mari din lume, majoritatea kiwiotilor
traiesc la linia de plutire, uni prefera sa se mute in Australia, dar,
dupa cum ai spus si tu, NU AVEREA este importanta, ci calitatea vietii,
cat de liber esti, cat te poti bucura de natura si societate.
I love New Zealand !!! cu toate ca nu traiesc acolo in Middle Earth...  ">
A point is that which has no part.
|
|
-
06-03-2005, 06:43 AM |
-
06-03-2005, 05:03 PM |
-
07-25-2005, 10:45 PM |
-
09-28-2005, 11:08 PM |
-
dralex
-
-

-
Joined on 09-29-2005
-
Auckland
-
Posts 7
-
Points 60
-
|
Ce m-a surprins...
In primul rand aerul f curat si peisajul plin de un
verde f viu, desi era mijlocul iernii (si eu veneam din RO, de la 40 de
grd C).
Oamenii care sunt foarte amabili si te ajuta cand le
ceri ajutorul (de ex., indicatii despre cum sa ajungi la o adresa).
Care dupa ce iti zic "gid'day" (good day) te intreba de fiecare data
"How are you?". Dar si accentul lor, mai ales la cei mai tineri (asta
mai mult m-a socat ![Indifferent [:|]](/emoticons/emotion-8.gif) ). Chiar am vazut o emisiune in care
faceau haz de propriul lor accent si povesteau cum s-a ajuns aici, dand
fragmente inregistrate secolul trecut.
Felul oamenilor de a fi, de parca nu aveau nici o
grija. Atitudinea DIY (Do It Yourself) de care vorbea si Laminat la
sectiunea despre case (iau o casa si o repara singuri, economisind
banii pe manopera).
Felul in care se rezolvau toate (telefon, curent)
fara sa astepti cu saptamanile, fara sa te duci sa tot faci presiuni,
fara sa ai un amic care lucreaza pe acolo.
Casele fara gard, doar cu un gazon intre trotuar si casa.
And more...
|
|
-
09-29-2005, 12:39 PM |
-
Hellena
-
-
-
Joined on 03-07-2005
-
California
-
Posts 573
-
Points 9,390
-
|
Citind despre NZ am ajuns la concluzia ca este mai frumoasa decat America mai democrata si traiesti mai bine. Ai fost intzelept sa pleci in NZ si nu in America, Laminat. Te invidiez. dar spune-mi au bun simtz la TV si in ziare sau au expresii vulgare ca la americani si reclame cu fetitze mai mult dezbracate? Folosesc droguri? Beau? Sunt multe divortzuri? Adica ce este negativ in NZ? Imi place partea cu peisajele si salariul dar care este partea negativa?
Multumesc,
Singura prietenie de pret este cea care s-a nascut fara motiv.
|
|
-
09-30-2005, 03:39 AM |
|
|
|