Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Tei

Last post 04-25-2007, 03:05 PM by olivia. 18 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  06-27-2006, 05:48 PM 47389

Tei

Vreau sa plantez un tei dar nu stiu cum se cheama si de unde sa-l cumparHuh? [:^)]

M-ajuta cineva?

•  06-27-2006, 06:50 PM 47394 in reply to 47389

Re: Tei

Haaa si eu vreau sa sadesc un tei!! Ii zice Lime Tree sau Tilia Europoea, din familia Tiliaceae. Pe-aci la ceaiul de tei i se mai spune si linden tea. Nu se prea gasesc tei in US din cate stiu. Poate sa ai noroc, pe coasta de Est. Cauta la www.naturehills.com.Flower [F]

"Driving down an endless road/Taking friends or moving alone/Pleasure at the fairground on the way..."
  •  06-28-2006, 12:15 AM 47408 in reply to 47394

Se gasesc si in vest ,in Seattle exista pe strada ,nu stiu daca si la vinzare ,ginerele meu care este original din Michigan spune ca sunt si acolo .

Succes la plantat .E frumos si mai ales ai primavara parfurmata .

•  06-28-2006, 05:34 AM 47412 in reply to 47408

Tei sint si pe coasta de est, dar din pacate sint hybrizi, iar florile nu mai au nici o mireasma. Am plantat unul pt soacra mea, si am asteptat fiecare primavara cu speranta ca va inflori, si in sfirsit va fi ca tei din tara. Cel putin cel pe care l-avem noi, nu-i. Am mai vazut citiva pe o strada, si nu-mi venea sa cred ca-s tei. Am oprit masina sa ma conving, dar nici aia nu aveau mireasma. Copacii se planteaza cel mai bine toamna, dupa ce-si pierd frunzele. Se pot planta si primavara, dar inainte de aparitia frumzelor.
  •  06-28-2006, 06:32 AM 47417 in reply to 47412

Big Smile [:D]stiu ca nu are legatura prea mare cu topicul,dar.....stiti ce frumos miroase prin Sibiu a tei?...la mine in cartier e plin de tei infloriti...parcurile sunt o adevarata oaza de parfumBig Smile [:D].....mirosul de tei si parfumul parcurilor sunt printre acele lucruri mici si simple dar care dau savoarea vietii...si care  imi vor lipsi in SUA foarte multCrying [:'(]...in afara de familie si prieteni normal....

well....back to testsOh my gosh [omg]

Don't fear The Tiger, just become The Dragon
  •  06-28-2006, 06:43 AM 47418 in reply to 47417

Multumim FireKharma. Mireasma se simte pina aici. Wink [;)] Nu uita sa-ti iei cu tine plante medicinale, sint permise. Mult succes la examene!!!Flower [F]Flower [F]Flower [F] Doamne ajuta!praying [[-O<]praying [[-O<]
  •  06-28-2006, 06:56 AM 47421 in reply to 47408

Viky:

Se gasesc si in vest ,in Seattle exista pe strada ,nu stiu daca si la vinzare ,ginerele meu care este original din Michigan spune ca sunt si acolo .

Succes la plantat .E frumos si mai ales ai primavara parfurmata .

Are dreptate Viky, in Michigan sunt, chiar acum sunt infloriti. Cam la 5 minute de mine este o strada plina de tei "seculari" asa le zic eu pentru ca niciodata nu vazusem tei atat de batrani. Am auzit de tei care nu miros, astia garantat miros, am si cules o mana de flori din unul, doar o mana ca mi-a fost teama sa nu ma ia careva la intrebari Big Smile [:D]Big Smile [:D]Big Smile [:D].

•  06-28-2006, 07:01 AM 47423 in reply to 47421

Nu cred ca te ia nimeni de mina, aici nu avem tablite cu "NU CALCATI PE IARBA> AMENDA 500 LEI". LOL [:))]LOL [:))]Rolling Laugh [=))]LOL [:))]Cred ca teii aia sint dinainte da aparitia hybrizilor. Te invidiez.Wink [;)]
  •  06-28-2006, 07:14 AM 47424 in reply to 47423

Girbova:
    Nu cred ca te ia nimeni de mina, aici nu avem tablite cu "NU CALCATI PE IARBA> AMENDA 500 LEI". LOL [:))]LOL [:))]Rolling Laugh [=))]LOL [:))]Cred ca teii aia sint dinainte da aparitia hybrizilor. Te invidiez.Wink [;)]

Stiu asta Big Smile [:D]Big Smile [:D]Big Smile [:D]. Insa nu m-am simtit eu confortabil, aveam in masina o punga si primul gand a fost sa o umplu cu tei cum faceam acasa Smile [:)]. Mi-a trecut, era acolo o doamna si la inceput m-a privit curios. Cand i-am simtit privirea am fost un pic incurcata, apoi am mirosit  florile culese si a zambit. Poate daca-i ceream voie sa culeg mai multe, eram chiar in fata casei ei, mi-ar fi dat... dar ceva m-a oprit.

•  06-28-2006, 07:28 AM 47425 in reply to 47424

Asa-i de multe ori nu stim cum gindesc altii.Surprise [:O] Eu imi fac ceaiul de galbenele, ori sunatoare la serviciu, si la inceput colegele se uitau la mine ca la cine stie ce. Cind le-am explicat despre efectele plantelor medicinale, mi-au spus ca de-alea cumperi din magazin. Le-am intrebat cu ce-s mai prejos cele culese de mine. Dupa o vreme una mi-a cerut voie sa-si faca si ea un ceai, si le-a spus si celorlalte ca-i mai bun decit ce cumpara ea cu bani grei. Acum, dupa atitia ani, indiferent ce as face, nu se mai mira. Cred ca d-na nu avea nimic impotriva sa culegi florile, doar se mira ce faci cu ele. Cind i-am propus soacrei sa plantam vita de vie urcatoare linga deckul ei, s-a uitat lung la mine, dar a acceptat din politete. Acum dupa 4-5 ani, s-o vezi cum ciuguleste direct de la sursa, si mai are si umbra. Zeci de ani a tot pus tot soiul de umbrele sa-i tina de umbra.LOL [:))]LOL [:))]
  •  06-28-2006, 08:18 AM 47427 in reply to 47425

Big Smile [:D]Big Smile [:D]Big Smile [:D] Mi-ai adus aminte de o faza haioasa. Am in curte un dud, care l-au taiat ai mei de nenumarate ori, face ce face si creste iar... Sa-ti zic ce fata au facut vecinii mei americani cand m-au vazut ciugulind din el?Big Smile [:D]Big Smile [:D]Big Smile [:D]. Insa ce mi-a placut la ei ca sunt open , i-am facut si pe ei sa ciugule Big Smile [:D]Big Smile [:D]Big Smile [:D].

Deja copiii lor cand ne vad pe afara la gratar , cer voie la parinti sa vina pe la noi, anul trecut a fost socra aici si a pus rosii, fasole.... nu aveau bucurie mai mare decat sa vina sa le vada si daca le mai si dadeam voie sa culeaga, woooowwww sa vezi ce se mai mandreau cu ele. Nu o sa-l uit pe ala mic cum manca din teaca de fasole crudaBig Smile [:D]Big Smile [:D]Big Smile [:D].

I-am invatat sa culeaga si fragute, sa le caute pe sub frunze... chiar si acum am coapteBig Smile [:D]Big Smile [:D]Big Smile [:D]. Am prin jurul casei, in spate... mostenite o data cu casa si le-am pastrat.

•  06-28-2006, 09:41 AM 47433 in reply to 47427

Multumesc MEK de traducere. Nu l-am gasit pe site-ul de la tine, cel putin nu pe coasta de est.

Aici in NYC e plin de tei (cel putin in zonele rezidentiale) si chiar miros florile ... iar zilele astea a plouat mult asa ca mereu dupa ce se opreste ploaia, e o placere sa te plimbi.

Am sa mai caut ... acum mi s-a pus pata ca vreau tei si gata ... nimic altceva nu ma va multumi Big Smile [:D]

•  06-28-2006, 02:50 PM 47480 in reply to 47433

Hai, ca l-am gasit! Am catalogul in fatza. Este American Liden (Tilia americana), cu florile parfumate, exact cum vrei. www.HenryFields.com sau tel. 513-354-1494.

"Driving down an endless road/Taking friends or moving alone/Pleasure at the fairground on the way..."
  •  06-28-2006, 02:55 PM 47482 in reply to 47480

Inca ceva: numar de catalog - 13373 sau 13372. A! In enciclopedia botanica este sub denumirea "american basswood".

•  06-28-2006, 04:07 PM 47487 in reply to 47482

Saru' mana MEK.Big Kiss [:k]

Cand voi sta pe banca la umbra teiului meu ma voi gandi la tine. Big Smile [:D]

•  06-28-2006, 06:51 PM 47498 in reply to 47487

Sa-ti priiasca, ami, sa ne spui si noua cum e. Teiul romanesc e Tilia Crdata, cel cu coraoana rotunda.
  •  04-25-2007, 01:07 PM 59978 in reply to 47487

Ami, ai gasit tei? ai plantat? sub ce denumire l-ai cumparat, iar cand infloreste sa ne zici daca miroase.

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  04-25-2007, 03:05 PM 59984 in reply to 59978

Chiar, Fuzzy ai reusit sa plantezi Regina Noptii?? Acum mi-am amintit Big Smile.

View as RSS news feed in XML