|
|
Viza turist pentru parinti???
Last post 11-05-2007, 04:19 AM by spera70. 151 replies.
-
07-07-2007, 09:59 PM |
-
LV Goe
-
-

-
Joined on 01-10-2007
-
Seattle,WA
-
Posts 139
-
Points 0
-
|
Re: Viza turist pentru parinti???
LEXA, parerea mea este sa mai incerce dar nu are nici o importanta daca o sa fiti si voi prezenti, cum s-a mai spus viza de turist e ca o loterie. De exemplu eu am ajuns in state cu viza K1 si imediat dupa ce am ajuns eu aici iubitul le-a facut chemare mamei si surorii mele sa ne fie alaturi la cununia civila. Mama a avut doar affidafit si invitatie de la iubitu si i-au dat viza pe 6 luni iar sora mea a avut acelasi lucru + contract de munca si adeverinta de la sefa ei, acte casa, masina etc si i-au dat-o pe 10 ani cu multiple intrari. Daca nasul vostru are familie poate lua certificatul de casatorie, al copiilor, acte de proprietate, conturi in banci... tot ce il leaga de Romania, iar voi ii puteti face o invitatie (notarizata) in care scrieti ce legatura este intre voi si el, de ce si pt cat timp il vreti aproape de voi si de ce la data "XX-XX-XXXX" se va intoarce in tara (obligatii familiale, afaceri) . Astfel de invitatie am avut si eu (cand am venit cu viza de turist), si mama si sora mea si chiar au citit-o cu mare atentie. Mult succes!
"For the world you may be one person but for one person you may be the world..."
|
|
-
07-16-2007, 09:21 PM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,099
-
Points 11,560
-
|
ce ii mai intreaba pe parinti la interviu in afara de statutul nostru aici? ami, a intrebat-o pe mama ta daca are conturi in banca? ca mama n-are nici un leu pe numele ei...in economii.
Failure is Never quite as frightening as Regret!
|
|
-
07-16-2007, 10:12 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,806
-
Points 20,300
-
|
Fuzzy, am si eu o intrebare. Mami tau are de gand sa stea 6 luni? Si daca da...pe ce motiv? Pe mama a intrebat-o de ce nu l-a luat si pe tata. N-a intrebat-o de conturi, si nici a mea nu a avut si nici nu are bani la banca. A intrebat-o parca cine o intretine pe sora mea, probabil a fost un atu faptul ca mama o avea in grija. Acum insa a terminat facultatea si e la casa ei, cu banii ei...asa ca ....nu stiu ce va fi. Oare conteaza?
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
07-16-2007, 10:45 PM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,099
-
Points 11,560
-
|
nu, pe mama o aduc sa stea cu mine numai 6 saptamani. initial ziceam o luna, dar apoi am luat in considerare si cele 2 saptamani in care te dezmeticesti dupa jet-lag. eu m-am lasat de servici dar acum fac scoala, si mai mult de 6 saptamani nu cred ca ar fi indicat ca nu oricum nu poate sa iasa din casa fara mine, sau sotul sau alte rude de pe aici, iar eu intentionez sa imi iau ceva part-time din toamna, pe langa scoala. mama o are acum numai pe sora mea in intretinere care e inca studenta..... om vedea cum o fi, ca daca nu ii dau drumul fac criza de isterie. nu am vazut-o de 2 ani.[:'(] ca sa iti raspund la intrebare, in opinia mea nimic nu ar trebui sa conteze, dar considera faptul ca mama ta a mai luat viza pt america si s-a intors. eu sper sa nu fie nici o problema. cand intentionezi sa o aduci, sau sa o trimiti la interviu? eu tocmai i-am trimit mamei affdavit-ul azi si o sa se programeze indata ce il primeste.
si mai incerc sa aflu care sunt datele cand incep si se termina low-season si high0season la companiile aeriene. le-am scris celor de la NWA, dar sufletu'..... nici un raspuns, si nu reusesc sa gasesc pe net. are cineva vreo idee?
|
|
-
07-16-2007, 10:56 PM |
-
LV Goe
-
-

-
Joined on 01-10-2007
-
Seattle,WA
-
Posts 139
-
Points 0
-
|
Pe mama nu a intrebat-o nimic de cont in banca, probabil pt ca avea affidavit de la iubitu, a intrebat de ce nu merge si tata, de cand sunt eu cu iubitu (i-a aratat si o poza cu noi 2), daca a mai fost plecata in alte tari, pentru cat timp si de ce, cat vrea sa stea in State si.. i-au urat "calatorie placuta" si pt noi "casa de piatra si multa fericire". Probabil a fost noroc, chiar nu stiu, a avut interviul cu aceeasi persoana cu care avusesem si eu cu cateva sapt in urma si cand a vazut poza noastra i-a spus ca "ne cunoaste". Noi acum vrem sa o chemam pe sora mea cea mica dar mi-e sa nu zica aia de la ambasada ceva ca intr-un an am plecat si eu, a fost si mama, si sora cea mare... Voi ce spuneti, sa mai astept pana anul viitor???
"For the world you may be one person but for one person you may be the world..."
|
|
-
07-16-2007, 11:04 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,806
-
Points 20,300
-
|
Fuzzy: . cand intentionezi sa o aduci, sau sa o trimiti la interviu? eu tocmai i-am trimit mamei affdavit-ul azi si o sa se programeze indata ce il primeste.
si mai incerc sa aflu care sunt datele cand incep si se termina low-season si high0season la companiile aeriene. le-am scris celor de la NWA, dar sufletu'..... nici un raspuns, si nu reusesc sa gasesc pe net. are cineva vreo idee?
As vrea sa merg in octombrie dupa ea, cand sotul meu e DIN NOU plecat. De altfel asta e si motivul pt care o chem.Faptul ca sunt singura. Cu serviciul ei si-asa scartzaie, si in speranta ca totul merge cum vreau eu, sa aplic pt reintregirea familiei la anu' si sa-l aduc si pe tata. Inca astept un act de la banca sa-i pot trimite si eu affidavit-ul. Am sa trimit cumva la "foc automat", sa se poata programa pana se termina august. Si daca totul e ok, sa pot lua biletele in septembrie pt octombrie. Am impresia ca octombrie e o luna cu preturi bune.
|
|
-
07-16-2007, 11:20 PM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,099
-
Points 11,560
-
|
mergi dupa ea? dar de ce nu vine ea singura......!? intreb si eu, ca eu nu m-as duce dupa mama, ca ar fi o cheltuiala prea mare, si mai bine cheltui banii aia cu ea aici. si tine cont ca mama nu a mai zburat niciodata si nici nu a iesit din tara inspre vest.....o sa se descurce, ca doar e mare 
|
|
-
07-16-2007, 11:22 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,806
-
Points 20,300
-
|
Cum de ce?? Ca-i motiv sa merg iar in Romaniaaaaaaaaaaa  Oricum inca nu stiu sigur, depinde si ce job imi gasesc acum , ca sunt in cautare. Am zis ca daca nu-mi place o sa renunt la el chiar atunci. Si daca-mi place o sa se descurce mama , asa cum s-a descurcat si data trecuta.
|
|
-
07-16-2007, 11:27 PM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,099
-
Points 11,560
-
|
intreb si eu. eu inca nu am fost niciodata acasa de cand am ajuns.....
|
|
-
07-17-2007, 12:07 AM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,806
-
Points 20,300
-
|
Fuzzy:intreb si eu. eu inca nu am fost niciodata acasa de cand am ajuns..... 
Off, imi pare rau . Dar ca sa te indulcesc putin...nu pierzi cine stie ce. Si daca vei merge, multe ti se vor parea aiurea rau de tot. Insa oricat de multe "rele" vad acolo, tot nu ma pot abtine si mereu caut sa merg. Nu stiu ce ma atrage acolo, pt ca am vazut locuri cu MUUUUUULLLLT mai frumoase decat Romania.
|
|
-
07-17-2007, 12:43 AM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Fuzzy, nici pe mama mea nu au intrebat-o de bani. Nu s-au uitat pe nici un act doveditor. La momentul respectiv nici nu lucra. Au intrebat-o de ce vrea sa plece in US ... ea a raspuns ca vrea sa-si vada nepotul si i-au dat viza. Asta a fost tot. Legat de calatorit cu avionul pentru prima data. Mama a fost pana acum de 2 ori in US. Prima oara a mers totul struna, a doua oara a fost ok pana la intoarcerea in Romania. Au schimbat cei de la KLM gate-ul cu 2 ore inainte de plecare si mama habar n-a avut. Ea s-a dus la gate-ul care era scris pe biletul ei, nici prin gand nu i-a trecut sa se uite pe ecrane la departures. Ca sa scurtez povestea, a plecat avionul fara ea .... intre timp au gasit-o astia de la KLM si s-a intors avionul dupa ea !!! Mi-a zis mama ca i-a crapat obrazul de rusine pana a juns la locul ei in avion, a durut-o inima si s-a rugat tot drumul sa ajunga avionul la timp in Amsterdam ca altfel nu putea sa indure un intreg avion de pasageri sa fie suparat pe ea ... cica in viata ei nu a mai primit atatea priviri pline de ura la un loc . Rugaciunile i-au fost ascultate si au ajuns la Amsterdam la ora preconizata.  Am fost atat de impresioanata de KLM (mai ales ca nu aveau nici o obligatie sa faca ce-au facut) ca i-am sunat a doua zi si le-am multumit . I-am zis sotului ca trebuie sa facem cateva calatorii cu ei in semn de multumire ca altfel nu ma simt impacata. Anyway ... spuneti la mame sa se uite pe ecrane inainte de imbarcare. Mama si-a invatat lectia !  P.S. ... si calatoriti cu KLM ! 
|
|
-
07-17-2007, 04:12 AM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,099
-
Points 11,560
-
|
eu cu KLM/NWA am venit si am fost si eu f multumita. chiar daca in amsterdam au descoperit o defectiune la avion, si pana ne-au mutat intr0un alt avion a durat 2 ore, si am ajuns cu 2 ore intarziere si evident ca majoritatea am pierdut legatura. ne-au bagat pe toti in hoteluri pe unde au apucat. eu am prins hotel ieftin, ca pana m-am dezmeticit eu ce si cum...... ma rog, chiar si asa, si la mine a fost prima data, si nu mi s-a parut greu deloc. si pe mama tot pe aceeasi ruta o aduc. aeroportul din amsterdam mi se pare super.
|
|
-
07-21-2007, 09:57 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,806
-
Points 20,300
-
|
ami: "Dear Mom
We would like to invite you to US for a month. It will be very nice that we'll get to spend your birthday together and that you'll be here for your grandchild's first birthday, too. Z will be very happy to have his grandma from Romania. During your stay here we'll go to Florida to meet your in-laws and we'll also visit the tourist attractions in NYC : Empire States Building, Statue of Liberty, Central Park , etc etc
During your stay in US we will bear all of your responsabillities, including, but not limited to, financial responsibilities, air ticket fare to travel from Romania to New York and back, travel expenses within USA and room and board.
While being here you will get an opportunity to see where your daughter lives now, to see and experience the western culture, to meet different kind of people from different cultures and taste a very wide variety of food.
We will have a very nice time together. We are looking forward to seeing you.
Love,
X, Y and Z Ami, scrisoarea asta ai notarizat-o cumva? Imi place cum suna, si as vrea sa compun si eu una. Singura problema este ca iar mi-i omul plecat si daca ar trebui sa o semneze la notar, ar fi imposibil. Thx 
|
|
-
07-21-2007, 10:23 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Nu, nu am notarizat-o. Am semnat-o de mana si atat. E o invitatie pe care o trimiti mamei, e cat se poate de informal . Daca vine din partea amandorura pur si simplu scrii numele sotului si atat.
|
|
-
07-21-2007, 10:24 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,806
-
Points 20,300
-
|
Ai avut-o si in romana si in engleza?
|
|
-
07-21-2007, 10:27 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Da. Si le-a luat pe ambele cu ea. Nu-mi aduc aminte pe care anume a aratat-o insa.
|
|
-
07-22-2007, 10:08 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,806
-
Points 20,300
-
|
Trebuie sa pun iarasi o intrebare care am pus-o mai de mult  Vad ca pe formularul I-134 apare data de expirare aprilie 2007. Nu am gasit nicaieri un formular care sa nu fie "expirat". Oare are vreo importanta? Fuzzy la tine cum aparea?
|
|
-
07-23-2007, 06:42 AM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,099
-
Points 11,560
-
|
Expires 09/30/2007
|
|
-
07-23-2007, 06:50 AM |
-
07-23-2007, 08:42 AM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,806
-
Points 20,300
-
|
Garbova, desi scrie Edition 2/28/07, formularul e de fapt 4/30/07 si nici nu apare in lista de versiuni acceptate. I'm confused. Fuzzy unde ai gasit formularul cu sept/07 ?
|
|
-
07-23-2007, 10:00 AM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,099
-
Points 11,560
-
|
My Bad. nu am fost atenta si am crezut ca vb de alt formular. eu nu m-am uitat la data expirarii si i-am trimis mamei cel cu 4/30/2007. Ups!
|
|
-
07-23-2007, 10:47 AM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,099
-
Points 11,560
-
|
Paula, eu una nu-mi fac griji, ca am cautat si m-am uitat atent pe USCIS site si alt formular nu este. In afara de asta, eu am trimis deja actele mamei....asa ca....
|
|
-
07-23-2007, 12:25 PM |
-
07-23-2007, 12:39 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,806
-
Points 20,300
-
|
Stiu ca ma stresez, dar na... Nu vreau sa o trimit pe saraca mama tocmai la Bucuresti si s-o trimita aia acasa pt un lucrusor marunt. Sper sa fie bine. Multam frumos  Fuzzy cu ce ai trimis actele? Si cat ti-au zis ca ar lua sa ajunga in Romania? Si inca una. Ai completat tu DS-156 pt ea si i l-ai trimis? Sau o sa-l completeze singura? Acu am remarcat ca trebe completat online. Ma rog, o poate ajuta sora mea, dar fiind in tema, mi-e mult mai usor mie. Are oare vreo importanta data la care a fost completat si printat?
|
|
-
07-23-2007, 05:59 PM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,099
-
Points 11,560
-
|
Paula, eu una nu mai am ce face acum. Dar pt ca ai adus problema la suprafata am cautat si am tot cautat pe situl uscis si nu am gasit alt formular. Asa ca.... Eu am trimis actele cu USPS lunea trecuta. Priority Mail. 6-10 business days. au | | |
|