Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Viza turist pentru parinti???

Last post 10-10-2008, 12:42 PM by bonepaula. 165 replies.
Page 4 of 4 (166 items)   < Previous 1 2 3 4
Sort Posts: Previous Next
  •  10-15-2007, 03:53 PM 68175 in reply to 68173

Re: Intrebare -->> Re: Viza turist pentru parinti???

Furios, cred ca una din cele mai importante chestii este ca persoana respectiva sa nu stea peste 6 luni (total) in US in decurs de un an!

Personal stiu pe cineva (pensionar) care de vreo 4 ani face "naveta": 6 luni in US, 6 luni in Romania - in US sta mereu cu cateva zile sub 6 luni; nu a avut probleme pana acum si sper sa nu aiba nici de acum incolo :)

Probabil ca nu e bine sa "abuzezi" de viza pe 10 ani cu multiple intrari, daca folosesti bun-simtul nu ar trebui sa ai nici o problema...

When I was young I believed that money and power will make me happy. I was right (Bill Gates)
    Do not argue with me; I'm always right! (Gheorghe007)
  •  11-05-2007, 04:19 AM 68617 in reply to 68175

oameni buni, a primit si mama viza. nu stiu cat si cum ca e 3 noaptea aici dar o avem.

e a treia incercare si ultima ziceam noi. inainte nu i-au dat de ce era singura in romania si nu prezenta garantia ca se intoarce acasa. acum a fost ok chiar daca situatia nu s-a schimbat. inca o dovada ca viza de turist e loterie.

•  10-09-2008, 04:13 PM 76175 in reply to 68617

Mama a ajuns cu bine din nou la mine. Dar sa vedeti faza.

A intrat de data asta prin Charlotte, NC. A avut la ea ce-a avut si data trecuta cand a intrat fara probleme. Ca sa inteleaga ofiterul de ce vine aici, i-am scris o scrisoare in engleza. Un fel de invitatie. La un moment dat primesc un telefon,

el:"ofiterul de imigrari cutarescu...asteptati un oaspete in aceasta seara...pe cine?".

eu: "pe mama" 

el: cum o cheama? Ii spun

el: cat doreste sa stea?

eu: pai 6 luni am vrea

el: are bilet dus-intors?

eu: da, pe 6 luni

el: este open-ticket?

eu: nu

el: de cat timp esti in state?

eu: de 4 ani

el: casatorita cu cetatean american, da?   (asta nu avea de unde sa stie decat daca doar ar fi avut dosarul meu in fata)

eu: da

el: O am aici pe mama ta, si am vrut sa verificam informatiile, caci dansa nu vorbeste engleza.

eu : pai i-am pus o scrisoare acolo cu explicatii.

el: pai am citit-o, dar am vrut sa vorbesc cu persoana care a scris scrisoarea, asa ca am luat-o deoparte pe mama, inainte de a o lasa sa intre in US. Te las sa vb cu ea acum.

Va dati seama ca pana am vazut-o pe mama eram innebunita de griji ca poate ala nici n-o mai lasa sa intre.  A ajuns insa cu bine. Mama mi-a spus ca atunci cand a ajuns la ghiseu, a dat pasaportul si scrisoarea (ca si data trecuta), tipul a scanat pasaportul, l-a trantit nervos pe masa, i-a dat mamei un numar si a trimis-o intr-o incapere de unde m-a sunat un alt ofiter. Oare care o fi fost motivul "verificarilor" ? 

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  10-09-2008, 04:45 PM 76180 in reply to 76175

Bey Paula, io cred ca tipului aluia ii plac moldovencele si o fi zis, beeeey daca mama ei e asa misto, oare cum o fi fiisa??? Rolling Laugh

Io crez ca ala vroia sa te cunoasca........LOL

Come take a look @ BoldMouse IT Solutions!
  •  10-09-2008, 04:55 PM 76185 in reply to 76180

ofiterii, ca se pare ca au fost mai multiBig Smile...ce iti e si cu moldovencele astea
  •  10-09-2008, 04:56 PM 76186 in reply to 76180

Hahahahaha. Alien ce m-ai speriat . Stateam acu si ma intrebam ce legatura au alegerile cu intamplarea mamei? LOL

Cyber....ma termini, mor de ras.

•  10-09-2008, 04:57 PM 76187 in reply to 76185

Furios:
    ofiterii, ca se pare ca au fost mai multiBig Smile...ce iti e si cu moldovencele astea

Sunt suparata pe tine. Cu tine nu vorbesc. LOL 

•  10-09-2008, 05:13 PM 76188 in reply to 76187

bonepaula:

Furios:

di she? she ti-am facut? 

•  10-09-2008, 05:22 PM 76191 in reply to 76186

bonepaula:

Pai da beeey, ce te razi ? !  O fi auzit si omul ca moldovencele-s harnice si pricepute la facut copii si vroia sa se convinga !!!!Rolling Laugh ( " i-a dat mamei un numar si a trimis-o intr-o incapere de unde m-a sunat un alt ofiter." )

•  10-09-2008, 05:58 PM 76194 in reply to 76191

CyberDog:
    bonepaula:

Pai da beeey, ce te razi ? !  O fi auzit si omul ca moldovencele-s harnice si pricepute la facut copii si vroia sa se convinga !!!!Rolling Laugh ( " i-a dat mamei un numar si a trimis-o intr-o incapere de unde m-a sunat un alt ofiter." )

Numai la prostii ti-e gandul. Rolling LaughRolling Laugh 

•  10-09-2008, 06:01 PM 76195 in reply to 76188

Furios:
    bonepaula:

di she? she ti-am facut? 

Nimic. Nu mi-ai facut nimic. Tocmai asta e problema. LOL Si ai dat vina pe munca.  

•  10-09-2008, 06:17 PM 76197 in reply to 76195

bonepaula:
    Furios:
    bonepaula:

di she? she ti-am facut? 

Nimic. Nu mi-ai facut nimic. Tocmai asta e problema. LOL Si ai dat vina pe munca.  

ahhh, vina mea si nu mi-am dat seama, dar data viitoare nu mai scapi, nu ti mai las'!!!!! Big Smile

am auzit o expresie mishto di pi la tine: Ti burdushasc di behai!

si mai si:

apa-mpinsa = sifon

magazin una-ntr-alta= magazin universal 

Rolling LaughLOL 

•  10-10-2008, 10:55 AM 76213 in reply to 76194

Ce prostii bre?  Astea-s chestii serioase.......Mai ales cand e vorba de ofiteri si moldovence !LOL  Habar n-ai cati ofiteri casatoriti cu moldovence cunosc Big Smile.

Si asta pentru ca moldovencelor le place sa mearga tiptil in padurice, acolo unde le asteapta ofiterii cu limba scoasa  Stick out tongue.....

•  10-10-2008, 11:06 AM 76215 in reply to 76213

Pai am deja un ofiter, nu-mi mai trebe unu. Deci daca ofiterii in cauza isi doreau o moldoveanca trebuiau sa se multumeasca cu mama.

Si serios vorbind, a mai patit cineva asa? Sa fie sunat de-acolo pt "verificari" ? 

•  10-10-2008, 12:32 PM 76217 in reply to 76215

bonepaula:

Si serios vorbind, a mai patit cineva asa? Sa fie sunat de-acolo pt "verificari" ? 

Da Paula. Serios vb'nd eu am patit asa. Daca dai un search pe I751 cand am raspuns lui fuzzy am precizat si acolo. Aveam o stampila in pasaport de prelungire a GC-ului. Si in sala aia erau cei mai multi cu vize turistice.Si am vazut cum ne chema pe fiecare in fata, ei erau ca pe un fel de scena si , depinde la cine "picai" ca te striga, iar la cei in vizita am vazut ca sunau si cereau detalii. Nu cred ca e un "hobby" dar mereu se intampla asa cand "point of entry" e pe coasta de est. Eu eram pe JFK, am mai auzit ca si O'Hare e la fel cine mai stie si altele.

Si un caz mai aparte, o posesoare de viza turistica, trebuia sa ajunga in zona Seattle (Kent) si cine ii facuse invitatia( era pt munca la batrani, binenteles la negru), cand a fost sunata nu a recunoscut ca o chemase si d-na aia a petrecut o noapte in arest, alaturi de "alte specimene"( scuipata si agresata) si pusa pe avion pt Romania. S-a intamplat in primavara lui 2003, iar conectia a fost in NY.

Cazuri si cazuri.

•  10-10-2008, 12:42 PM 76218 in reply to 76217

Aha, deci e random si nu au un motiv anume...Mama a mai fost la mine de doua ori, tot cu point of entry-coasta de est si n-a mai patit asa. Noroc c-am raspuns la telefon, ca eram cat pe-aici sa nu raspund nerecunoscand numarul.

Iar cazul din Seattle....groaznic. Nici nu vreau sa ma gandesc ce-as fi facut daca o puneau pe mama in arest si o trimiteau in Romania. Vai Vai. 

Page 4 of 4 (166 items)   < Previous 1 2 3 4
View as RSS news feed in XML