Mama a ajuns cu bine din nou la mine. Dar sa vedeti faza.
A intrat de data asta prin Charlotte, NC. A avut la ea ce-a avut si data trecuta cand a intrat fara probleme. Ca sa inteleaga ofiterul de ce vine aici, i-am scris o scrisoare in engleza. Un fel de invitatie. La un moment dat primesc un telefon,
el:"ofiterul de imigrari cutarescu...asteptati un oaspete in aceasta seara...pe cine?".
eu: "pe mama"
el: cum o cheama? Ii spun
el: cat doreste sa stea?
eu: pai 6 luni am vrea
el: are bilet dus-intors?
eu: da, pe 6 luni
el: este open-ticket?
eu: nu
el: de cat timp esti in state?
eu: de 4 ani
el: casatorita cu cetatean american, da? (asta nu avea de unde sa stie decat daca doar ar fi avut dosarul meu in fata)
eu: da
el: O am aici pe mama ta, si am vrut sa verificam informatiile, caci dansa nu vorbeste engleza.
eu : pai i-am pus o scrisoare acolo cu explicatii.
el: pai am citit-o, dar am vrut sa vorbesc cu persoana care a scris scrisoarea, asa ca am luat-o deoparte pe mama, inainte de a o lasa sa intre in US. Te las sa vb cu ea acum.
Va dati seama ca pana am vazut-o pe mama eram innebunita de griji ca poate ala nici n-o mai lasa sa intre. A ajuns insa cu bine. Mama mi-a spus ca atunci cand a ajuns la ghiseu, a dat pasaportul si scrisoarea (ca si data trecuta), tipul a scanat pasaportul, l-a trantit nervos pe masa, i-a dat mamei un numar si a trimis-o intr-o incapere de unde m-a sunat un alt ofiter. Oare care o fi fost motivul "verificarilor" ?
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.