|
|
Nodul sub brat
Last post 04-25-2007, 11:13 AM by vali&gaby. 20 replies.
-
07-05-2006, 08:06 PM |
-
07-05-2006, 08:44 PM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
almas, ultimul lucru "folositor" e sa intri in panica. Fiecareia dintre noi i s-a intimplat cel putin odata in viata sa ne speriem. De cele mai multe ori e doar sperietura. Tu, pina una alta, fa-ti o programare la medic. Poate fi si de la antiperspirant, poate fi si din cauza unei infectii in organism, poate fi de la anticonceptionale. Singurul medicul va sti din ce cauza-i. Si fii increzatoare, ca daca aici, si acum nu ai sanse la asistenta medicala, nicaieri si niciodata nu vei avea. Ai incredere in doctor, in tine si-n Bunul Dumnezeu, si totul va fi bine.
Doamne ajuta.![praying [[-O<]](/emoticons/emotion-75.gif)
|
|
-
-
07-06-2006, 09:46 AM |
-
07-06-2006, 11:57 AM |
-
07-06-2006, 01:18 PM |
-
07-06-2006, 02:22 PM |
-
07-06-2006, 05:47 PM |
-
07-06-2006, 06:19 PM |
-
Viky
-
-
-
Joined on 02-14-2005
-
-
Posts 271
-
Points 1,170
-
|
Acum 3 ani se gasea vaccinul destul de greu si la citeva luni dar se gasea .
Trebuiesc facute cel putin 5 fiole dar deobicei medicul recomanda si in functie de afectiuni .
Stiu ca sotului meu i-au fost necesare 15 fiole si repetate dupa citeva luni .
|
|
-
07-08-2006, 06:47 PM |
-
Anca_in_DC
-
-

-
Joined on 01-16-2006
-
Odenton, MD
-
Posts 105
-
Points 15
-
|
Almas,
Nu ai motive sa iti faci nici ganduri, nici griji. Eu cand am venit aici am inceput sa folosesc Dove & Degree de genul 'speed-stick'. De la astea se fac nodulii. Nu sunt periculosi deloc, nu patesti nimic, doar ca sunt foarte durerosi. Eu am incetat sa le mai folosesc, am cumparat sprayuri deodorante si totul e ok. Pielea de sub brat nu transpira, speed-stick'ul nu face altceva decat sa iti inchida porii.
Nu trebuie sa mergi la medic, nu le mai folosi si vor disparea in cateva zile.
Anca McD
|
|
-
07-12-2006, 09:00 AM |
-
07-13-2006, 05:46 AM |
-
07-13-2006, 06:00 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Hegemon, si toti ceilalti, nu fiti speriati, nu va veti imbolnavi aici. Poate in afara de marile aglomerari, peste tot aerul e mai curat, si sincer eu "m-am vindecat" de o multime de boli, doar schimbind mediul. Aveam alergii, pe care le-am tratat inclusiv cu acupunctura, si tot ma necajeau. La putin timp dupa ce am ajuns, am realizat ca au disparut. Si alte nimicuri, care-ti pot face viata mizerabila. Cele mai multe colegii ofera vaccinuri antigripale gratuite.
|
|
-
07-13-2006, 08:33 AM |
-
OanaC
-
-

-
Joined on 09-06-2005
-
Philadelphia/Constanta
-
Posts 623
-
Points 980
-
|
Anca_in_DC:
Almas,
Nu ai motive sa iti faci nici ganduri, nici griji. Eu cand am venit aici am inceput sa folosesc Dove & Degree de genul 'speed-stick'. De la astea se fac nodulii. Nu sunt periculosi deloc, nu patesti nimic, doar ca sunt foarte durerosi. Eu am incetat sa le mai folosesc, am cumparat sprayuri deodorante si totul e ok. Pielea de sub brat nu transpira, speed-stick'ul nu face altceva decat sa iti inchida porii.
Nu trebuie sa mergi la medic, nu le mai folosi si vor disparea in cateva zile.
Anca McD
Almas,
Eu cred ca doar un medic iti poate spune ca nu trebuie sa iti faci griji. Nu inteleg cum poate cineva sa iti spuna cu atata certitudine ca or sa dispara??!! Sau mai rau sa iti spuna sa NU mergi la medic???
Eu te sfatuiesc sa mergi la medic sa te controleze - doar un medic iti poate da sfatul cel mai potrivit. Eu folosesc deodorant solid de cand eram in Romania si acum la fel si nu am avut in viata mea nici macar urma de nodul. Mergi la medic! Desigur poate sa nu fie nimic, insa totodata poate inseamn ceva mai grav decat noduli de la deodorant .
|
|
-
07-13-2006, 11:45 PM |
-
07-14-2006, 01:43 AM |
-
Sith
-
-
-
Joined on 12-13-2005
-
-
Posts 492
-
Points 85
-
|
Anca_in_DC:Nu ai motive sa iti faci nici ganduri, nici griji. Eu cand am venit aici am inceput sa folosesc Dove & Degree de genul 'speed-stick'. De la astea se fac nodulii. Pielea de sub brat nu transpira, speed-stick'ul nu face altceva decat sa iti inchida porii.
Ei, griji ai de ce sa iti faci pentru ca nu e normal sa apara nodulii astia. La medic, din nou, este bine sa mergi pentru siguranta diagnosticului si pentru linistea ta. Anca are partial dreptate, din cauza deo-solidelor, intr-adevar se inchid aproape complet porii, pielea din zona respectiva nemaiputand "respira". Aceasta asociata cu caldura excesiva (vara) duce la aparitia acestor noduli (atentie: pot fi si inflamatii ganglionare - de asta e necesara vizita la medic)
Mie mi s-a intamplat o singura data, vara, si medicul mi-a spus ca desi nu imi recomanda deo-solidele, sa am macar vara o igiena excesiva (minim 2-3 spalari pe zi, la sub-brat cu antidegresante puternice - fara balsamuri in ele). Acu in ideea in care toti lucram cum si cat lucram (toata ziua, unii).. 3 spalari pe zi sunt aproape imposibile, insa cu 2 ne putem descurca, dimineata si seara ![Wink [;)]](/emoticons/emotion-5.gif)
"There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't"
|
|
-
07-14-2006, 05:19 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Nu stiu exact ce a vrut sa spuna anca, dar presupun ca a sugerat ca inainte de a ajunge la doctor, trebuie sa eliminam orice cauza pe care noi o banuim. Si desigur pe care o putem elimina. Ca sa nu spun ca in multe locuri trec citeva saptamini pina ajungi sa vezi medicul la fata. In afara de cazurile in care cred ca-i ceva f serios si-l sun pe doctor, si atunci el imi face loc in programul lui, daca sun la receptie si-mi fac o programare obisnuit am nevoie de cel putin 3 saptamini. Pe de alta parte, cu asa ceva nu poti merge la urgenta, nu numai ca tariful e ~$100, dar nu-i sigur ca, virgula, compania de asigurari acopera "distractia" asta, si oricum, tot trebuie sa ajungi la medicul de familie.
Almas, sper ca te simti mai bine, si mai sper ca ai ajuns la medic.Doamne ajuta!![praying [[-O<]](/emoticons/emotion-75.gif)
|
|
-
-
07-16-2006, 04:06 AM |
-
Irinuka
-
-
-
Joined on 10-02-2005
-
-
Posts 228
-
Points 960
-
|
hegemon:Vroiam sa-mi fac si eu Cantastimul acesta inainte de plecarea mea la studii in SUA dar din cate am vazut eu pe mai multe siteuri o fiola se administreaza la un interval de 7 zile (doza minima fiind de 5 fiole - ceea ce ar insemna o perioada de 5 saptamani). Eu nu mai am atat de mult timp la dispozitie pana plec (pe 7 august am biletul de avion)... Pana ajung eu la medicul de familie, imi puteti recomanda si alte imunostimulente dar cu o administrare mai "flexibila"?
Cantastimul poti sa il faci si la un interval de 5 zile. http://www.formula-as.ro/revista_396__1216__.html
Poti incerca o cura cu ceva produse naturiste. Tinctura de echinaceea are proprietati care stimuleaza imunitatea organismului. Eu am ales Cantastimul pt ca am probleme cu herpesul, cand sunt foarte stresata sau obosita ma umplu de "bube" la gura. Oricum, dupa administrarea primei fiole m-am simtit destul de rau, am avut febra si greata si mi s-a umflat mana (la locul administrarii vaccinului). Am inteles ca sunt reactii adverse normale si dispar dupa catva timp.
Almas, ma bucur ca esti bine in ceea ce priveste nodulul. Pentru cealalta problema nu stiu ce sfat sa-ti dau. Cand eram eu mica aveam ca si tine probleme mari cu gatul, de fapt cu amigdalele. Am facut o "cura" de penicilina si la sfarsit una de moldamin+polidin. De atunci nu am mai avut probleme. Daca este vorba numai de gat, ar fi bine sa-ti faci un exudat faringian (parca asa se numeste) si sa vezi ce anume provoaca problemele si doctorul o sa stie la ce tip de antibiotic este sensibil germenul care iti provoaca tie infectiile repetate.
Multa sanatate!
|
|
-
07-18-2006, 09:51 AM |
-
GabyB
-
-
-
Joined on 07-17-2006
-
-
Posts 29
-
Points 0
-
|
Parerea mea este sa nu va culcati pe-o ureche in momentul cind sesizati noduli , indiferent unde ar fi ei. Axilari la sin, nu conteaza mergeti la medic.Si am sa va recomand termografia. E cea mai concludenta. Normal se pot vedea si cu un ecograf tridimensional si la mamografie dar totusi nu e indicat cica sa faci mamografie pina in 30-35 de ani. Asa ca va recomand cu toata caldura sa mergeti la Parhon sau oriunde aflati ca se face termografie.Nu sint de lasat. Pot fi noduli de la foliculina, pot fi noduli de natura antiinflamatorie, sau de orice natura dar aveti mare grija doamnelor , megeti din timp sa preveniti orice nenorocire. E pacat , ca dupa aia sa chinuiti mai mult.Nodulii axilari sint foarte periculosi, pentru ca daca fereacsa Dumnezeu e vorba de ceva neoplazic prin nodulii axilari pleaca prin limfa boala si e foarte nasol.Mergeti la controale si faceti preventiv pentru ca noi in tara asta datorita Cernobilului si altor nenorociri sintem predispuse la multe boli.
Va doresc sanatate,
Gaby
|
|
-
04-25-2007, 11:13 AM |
|
|
|