|
|
Ce-am gasit pe net
Last post 08-18-2006, 04:39 PM by ami. 10 replies.
-
08-17-2006, 07:10 PM |
-
Lilita
-
-
-
Joined on 06-14-2005
-
-
Posts 111
-
Points 35
-
|
Ce cred altii despre romani: · “We’d be like shopping in a mall, and security would be right next to us eyeing our bags. We’d walk to the car and people in the parking lot would literally be screaming, ‘Ha, ha, black, black.’ When it’s in your face, it’s really depressing. I guess at the end of the day, how can you blame these people …you don’t know what they’ve been exposed to growing up.” - Christina Milian on encountering prejudice in Romania while filming Pulse http://www.usmagazine.com/blog/2006/08/17/loose-talk-10/ Pe mine m-au cam enervat comentariile ei.
|
|
-
08-17-2006, 07:14 PM |
-
Lilita
-
-
-
Joined on 06-14-2005
-
-
Posts 111
-
Points 35
-
|
Si am mai gasit ceva, tot despre ea: (mai in josul paginii) http://www.movieweb.com/news/33/13933.php Jim talked about the rough conditions working in Romania; what did you go through there?
Kristen Bell: Romanian movies are not made the same as American movies are, only because it's newer there. For instance, cigarettes, over there, are much more prominent, and Americans aren't used to that, especially in L.A. and New York, where it's outlawed everywhere, you're not used to that. I remember, when we did the fridge scene, where I open the fridge, the maggots were an insert - that was a totally different shot. But, when you see the wide view of the fridge and you see all the junk that's dripping, I swear to G-d, they used real food and just let it rot; the smell was outrageous, it was like nothing I've ever smelled before. And, I don't know if the props guys were like, 'You know what, we don't have anything that looks like it; let's just use real food and let it rot.' I was like, 'Okay, it's movie making, guys; we don't have to really sit in a room that's rotting.' But, yeah, it was really hot; there was no AC -
Christina Milian: We had the worst trailers that smelled like dead cat; it was disgusting. And, they have over 70,000 wild dogs in Romania - they're everywhere. But, there were a couple dogs that were friendly and became our friends, so I guess that lightened the mood for us, day to day, and hoping the next day would pass. But, we spent a lot of time working out; working out was our past time. We spent an hour to two hours a day, just running on the treadmill for fun - and, our iPods were on us 24/7.
Kristen Bell: There were a lot of stray dogs everywhere. I know they looked at us like we were crazy cause Christina, Ian, and I would be playing with them, and I would let them run in and out of my trailer; that's just because I love [dogs] and I don't really care if they have fleas - whatever, I'll take a shower. But, I ended up finding a puppy, and I took him and washed him in my sink, and all the Romanians were like, 'What is wrong with her?' They look at them like rats, but the dogs would walk in and out of the building, and in and out of the shot. There was a dog in a shot one time, and they were like, 'Shoo the dog outside.' It was like a mouse; it was no big deal to them.
|
|
-
08-18-2006, 12:20 AM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Inteleg ca prima reactie pe care o ai ca roman e sa te enervezi ... cand vezi comentarii negative la adresa romanilor si a conditiilor de trai din Romania. Dar acum pe bune ... nu are dreptate? La faza cu cainii e perfect adevarat. Si normal sa aiba reactia pe care o au. Ei au trait intr-o luma in care nu exista caini fara stapan pe strada ... de 3 ani si ceva de cand sunt aici eu nu am vazut unul singur .... nici in NY si nici in celelalte locuri de prin US pe care le-am vizitat. Cand pleci dintr-o tara unde cainii merg la coafor, sedinte de sauna si-s pupati in fund non stop si apoi ajungi in alta tara unde puii de caini stau jigariti si plini de purici la fiecare colt de strada ce fel de reactie poti sa ai? Referitor la prejudice .... c'mon ! Uita-te si pe forum si ai sa vezi exemple la greu ! Multi romani ... mai ales cei care n-au avut ocazia sa mai iasa si ei prin lume sunt plini pana la refuz de idei preconcepute, rasism si prejudecati. Ce e trist e ca al ei comentariu referitor la "prejudice" e in US Magazine ... care e o revista cu un tiraj substantial in US.
|
|
-
08-18-2006, 01:15 AM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,806
-
Points 20,300
-
|
Lilita: We’d walk to the car and people in the parking lot would literally be screaming, ‘Ha, ha, black, black.’ When it’s in your face, it’s really depressing. I guess at the end of the day, how can you blame these people …you don’t know what they’ve been exposed to growing up.”
Romanii nu spun "haha black black" din rasism ...ci pentru ca pentru noi, black people sunt o noutate.Nu e ceva ce vezi in fiecare zi, si mi-o si inchipui pe bunica-mea facandu-si o cruce mare "mamaie da ce negru esti!!!". Nu cred ca reactie ei e ura, sau altceva, ci e pur si simplu o uimire. Si eu cand mai vedeam cate un african prin Romania, ma miram si ma holbam la el. Asa cum ma holbam si pe la asiatici, si pe la toate neamurile care nu arata ca noi. Si ei pt ca nu sunt obisnuiti cu privirile astea, se revolta. Asta e....dar partea de final, chiar daca suna a intelegere, mie imi suna aiurea. "you don’t know what they’ve been exposed to growing up.” Pai asta e ideea...ca nu am fost exposed la nimic si de aia nu stim ! Nu ar trebui sa fim acuzati , ci educati..si daca si dupa aceea se continua, abia apoi te-apuci sa critici. Si-mi amintesc perfect in primele saptamani de America , au venit in vizita socrii mei, si din vorba-n vorba am ajuns sa folosesc "the N word", si habar n-aveam ca asta e o insulta pt negri. Mi-au explicat care-i treaba, am cerut detalii si de-atunci nu mai folosesc cuvantul.Pur si simplu e nestiinta...si nu e rea intentie. Asta ar trebui sa inteleaga si ei, inainte de a da cu rosii.
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
08-18-2006, 08:41 AM |
-
Lilita
-
-
-
Joined on 06-14-2005
-
-
Posts 111
-
Points 35
-
|
Nu zic ca nu e adevarat, dar ii dau dreptate si Paulei. In liceu am avut in clasa o mulatra si cand ieseam cu ea pe strada efectiv toata lumea se uita la ea ca la urs, dar ea se obisnuise. La faza cu mallul nu stiu ce sa zic. Banuiesc ca era bine imbracata si cu multi altii dupa ea, bodyguarzi sau prieteni, asa ca imi vine greu sa cred ca se uitau aia in plasele ei. Poate o urmareau ca erau curiosi, sau sa o convinga sa cumpere..naiba stie. Vanzatorii nostri sunt tare acrii cu oricine, de orice culoare. Aseara m-am apucat sa scotocesc pe net dupa mai multe informatii despre fata asta si in mai toate interviurile ei pomenea de cat de naspa s-a simtit in Romania, ca a fost cea mai buna locatie pentru a filma un film de groaza (adica si Romania e cam horror)..plus multe comentarii nefavorabile. Dar i-a placut si ei ceva: mancarea romaneasca, de care zicea ca e nu buna, ci foarte buna.
|
|
-
-
08-18-2006, 02:36 PM |
-
Lilita
-
-
-
Joined on 06-14-2005
-
-
Posts 111
-
Points 35
-
|
Alien, uite am vazut articolul ala pe net si am vrut sa il arat si altor romani, ce e rau in asta? Am zis ca ma cam enerveaza pentru ca nu ma bucur sa aud ce parere are ea despre romani si Romania. Nu e normal? Sau trebuia sa ma fi bucurat? Ma astept ca macar turistii/musafirii sa se simta bine in Romania, sa vada partile ei frumoase.
|
|
-
08-18-2006, 02:41 PM |
-
marioana
-
-

-
Joined on 06-29-2005
-
-
Posts 581
-
Points 2,415
-
|
Eu sunt convinsa ca s-a dus la cumparaturi cu o gramada de bodyguarzi dupa ea si atunci normal ca lumea se uita ca la urs la ea. Si cum a spus Paula nu se uitau la ea cu rasism ci mai degraba cu uimire, nu prea vezi oameni de culoare in Romania, mai ales din aia care sa umble cu paza dupa ei... Si e si vina ei, imediat s-a gandit la rasism, nici prin gand nu i-a trecut ca oamenii de aici nu au de ce sa aiba asemenea reactii fata de negrii (fata de tigani poate). Colegi de-ai mei au fost in China, intr-o zona unde nu prea vin europenii si toata lumea s-a ingesuit sa ii vada, erau o ciudatenie, dar de aia nimeni nu s-a gandit la rasism...
Fiecare om poseda un anumit orizont. Cand se ingusteaza si devine infinit de mic, el se transforma in punct si atunci omul zice: "Acesta este punctul meu de vedere".
|
|
-
08-18-2006, 02:46 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,871
-
Points 22,445
-
|
Lilita: Alien, uite am vazut articolul ala pe net si am vrut sa il arat si altor romani, ce e rau in asta? Am zis ca ma cam enerveaza pentru ca nu ma bucur sa aud ce parere are ea despre romani si Romania. Nu e normal? Sau trebuia sa ma fi bucurat? Ma astept ca macar turistii/musafirii sa se simta bine in Romania, sa vada partile ei frumoase.
Am zis eu ca e ceva rau? Sau ca ar fi trebuit sa te bucuri? Eu te-am intrebat de ce miri ca are parerea pe care o are mai ales ca ceea ce a spus nu sunt minciuni. Un alt lucru pe care nu il inteleg este de ce este obligatoriu sau de ce te astepti tu, ca turistii/musafirii in Romania sa se simta bine si sa vada partile ei frumoase? Cumva romanii care vin (chiar si in vizita) in America vad doar partile frumoase, sau vad tot ce e rau si se apuca si comenteaza ca "ia uite domne la aia cum e si noi credeam ce credeam"?!?!
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
08-18-2006, 02:59 PM |
-
Lilita
-
-
-
Joined on 06-14-2005
-
-
Posts 111
-
Points 35
-
|
"Un alt lucru pe care nu il inteleg este de ce este obligatoriu sau de ce te astepti tu, ca turistii/musafirii in Romania sa se simta bine si sa vada partile ei frumoase? " Pai astepti sa se simta bine ca sa vina si a doua oara, nu pe asta se bazeaza turismul? Mi-am amintit ce povestea Cameron Diaz despre o calatorie a ei in Africa in nu stiu ce satuc: se uitau oamenii la ea mirati, ca la un extraterestru si voiau sa o pipaie, pentru ca nu mai vazusera niciodata blonzi cu ochii albastri. Si ea s-a amuzat, nu i-a facut rasisti. In fine, nu am de unde sa stiu care a fost motivatia romanilor alora. Dar m-au mahnit putin afirmatiile ei, adevarate sau interpretate.
|
|
-
08-18-2006, 04:39 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Lilita: Mi-am amintit ce povestea Cameron Diaz despre o calatorie a ei in Africa in nu stiu ce satuc: se uitau oamenii la ea mirati, ca la un extraterestru si voiau sa o pipaie, pentru ca nu mai vazusera niciodata blonzi cu ochii albastri. Si ea s-a amuzat, nu i-a facut rasisti. In fine, nu am de unde sa stiu care a fost motivatia romanilor alora. Dar m-au mahnit putin afirmatiile ei, adevarate sau interpretate.
Pai nu cred ca poti compara recatia oamenilor dintr-un satuc din Africa cu cea a oamenilor din Romania . Mi se pare diferenta prea mare in nivelul de dezvoltare si educatie. Oricum, nu mai pune la suflet faze din astea ca-ti faci inima rea degeaba. In primul rand ca pareri proaste despre Romania vor mai fi cu duiumul si in al doilea rand ... si noi avem pareri proaste despre anumite chestii din US, nu? Fair enough 
|
|
|
|
|