Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Ce se intampla cu viza?......

Last post 09-21-2006, 09:48 AM by Alessia. 7 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  09-19-2006, 03:44 PM 50888

Ce se intampla cu viza?......

Salut!

O intrebare scurta si la obiect. Ce sa intampla cu viza J-1 ( obtzinuta fie prin  Work & Travel or AuPair sau mai stiu eu ce alte program ... ) atunci cand parasesti programul? se anuleaza? sau isi pastreaza valabilitatea initiala like nothing ever happend?

Well there are more then one Q sorry Salut

Daca cunosti situatzia nu ezita sa raspunzi! :)

Itzi multzumesc!

"Those are my principles, and if you don't like them ...well, I have others."
  •  09-20-2006, 10:54 AM 50925 in reply to 50888

Re: Ce se intampla cu viza?......

Din pacate viza J1 nu mai este valabila daca parasesti angajatorul initzial, cu care ai obtzinut viza, acest lucru se anuntza la SEVIS si chiar daca se intimpla un caz fericit care nu este anuntzat, persoana respectiva nu isi mai poate schimba statutul, eventual doar in cel de turist daca este norocos.

bafta!

Filed under:
  •  09-20-2006, 01:09 PM 50934 in reply to 50925

Forvisa:

Din pacate viza J1 nu mai este valabila daca parasesti angajatorul initzial, cu care ai obtzinut viza, acest lucru se anuntza la SEVIS si chiar daca se intimpla un caz fericit care nu este anuntzat, persoana respectiva nu isi mai poate schimba statutul, eventual doar in cel de turist daca este norocos.

bafta!

Eu stiu persoane care au trecut din J1 in F1 si apoi H1 

Filed under:
  •  09-20-2006, 08:00 PM 50957 in reply to 50934

Ince priveste schimbarea de la J1 la F1, apoi H1. Acest lucru ma gandesc ca a fost posibil doar daca visa J1 nu a fost insotita de section 212(e) - plecarea acasa pt doi ani, obligatorie la terminarea programului; sau dupa obtinerea unui waiver.

In ce priveste schimbarea de la F1 la H1B, acest lucru este posibil doar daca diploma obtinuta prin F1 nu constitutie baza pt obtinerea vizei H1B. Deci cu alte cuvinte, ai diploma din tara, OK; dar daca ai venit aici ca student, ai obtinut o diploma si cu ea vrei sa obtii dreptul de H1B...Nu se poate. Chiar daca ai trecut prin mai multe change of status, se tine cont de toate si daca exista incompatibilitate, nu se va aproba o alta schimbare de statut. Toate informatiile astea le-am gasit la sectiunea 30, Adjudicator's Manual, referitoare la Change of Status under section 248 of the Act.

Daca mai stiti ceva ce trebuie stiut la aceste schimbari de statut, postati va rog. Nu se stie cine mai are nevoie.

Cu drag, Alessia

•  09-20-2006, 11:51 PM 50986 in reply to 50957

Buna Alessia,

Altul era topicul aici dar e f. interesant ce spui tu.....m-ai pus pe ganduriHuh?....esti 100% sigura de ce spui? am sa fac si eu resarch ca e prea absurd sa fie asa. Adica termini o facultate aici ( o gramada de $$$$ ) iar apoi nu potzi sa folosesti diploma respectiva aici?!? Hmm am sa revin with facts when I will find some ....

Pace out!

"Those are my principles, and if you don't like them ...well, I have others."
  •  09-21-2006, 01:27 AM 50987 in reply to 50888

Mario2006:

Ce sa intampla cu viza J-1 ( obtzinuta fie prin  Work & Travel or AuPair sau mai stiu eu ce alte program ... ) atunci cand parasesti programul? se anuleaza? sau isi pastreaza valabilitatea initiala like nothing ever happend?

Depinde cum parasesti programul. Pleci de la angajatorul prin care ai obtinut viza? In cazul asta, cum se spune si mai jos, daca angajatorul nu spune nimic, teoretic e ok pentru ca nimeni nu stie, dar daca el te anunta ca ai plecat, ti se anuleaza viza si nu mai ai statutul de J1 student. Daca vrei sa iti modifici statutul (tipul de viza) mai este varianta sa modifici din J1 in H2b, iar apoi se poate modifica in H1B. Nu stiu prea multe despre proces, doar ca dureaza prima schimbare cam 3-4 luni si trebuie sa fii in termenul vizei initiale de J1 (de exemplu daca viza ta expira peste 2 luni, daca nu reusesti sa iti schimbi statutul pana la expirarea vizei, trebuie sa te intorci in tara pana la soutionare). Informatiile astea le stiu de la un avocat, nu garantez pentru veridicitate pentru ca nu am trecut prin proces de genul asta. Dar poti consulta un avocat si iti spune mai multe.

Bafta!

Don't fear The Tiger, just become The Dragon
    Filed under: ,
  •  09-21-2006, 05:16 AM 50988 in reply to 50957

Alessia:

In ce priveste schimbarea de la F1 la H1B, acest lucru este posibil doar daca diploma obtinuta prin F1 nu constitutie baza pt obtinerea vizei H1B. Deci cu alte cuvinte, ai diploma din tara, OK; dar daca ai venit aici ca student, ai obtinut o diploma si cu ea vrei sa obtii dreptul de H1B...Nu se poate. Chiar daca ai trecut prin mai multe change of status, se tine cont de toate si daca exista incompatibilitate, nu se va aproba o alta schimbare de statut. Toate informatiile astea le-am gasit la sectiunea 30, Adjudicator's Manual, referitoare la Change of Status under section 248 of the Act.

Conditia ca diploma sa fie obtinuta in afara USA nu numai ca mi se pare absurda, dar firma la care am lucrat a angajat cel putin 12-15 posesori de viza H1B care au obtinut masterul aici, dar unii dintre ei erau doar absolventi de colegiu aici. Firma a fost auditata, si nu a existat absolut nici o problema. Probabil ca undeva in trecut sa fi existat conditia asta.

Filed under: ,
  •  09-21-2006, 09:48 AM 50994 in reply to 50988

Salut,

Iata informatia pe care am gasit-o:

An M-1 nonimmigrant cannot change to F-1 status or to H status if the M-1 training helped him or her qualify for H status. No nonimmigrant can be granted M-1 status in order to gain training necessary to qualify for H status. [See also 8 CFR 248.2 and §248 of the INA.]  

Intr-adevar, era vorba de M1. Stiu insa ca am vazut si ceva legat F1. O sa mai caut, acum mai am doar 5 minute pauza. Sunt la serviciu... Chiar trebuie stiut lucrul acesta.

Merci pentru precizari,

Alessia

View as RSS news feed in XML