Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Banci - Romania blacklisted! (again!?)

Last post 09-24-2006, 11:19 AM by palmetto. 81 replies.
Page 1 of 2 (82 items)   1 2 Next >
Sort Posts: Previous Next
  •  11-10-2005, 03:10 PM 25671

Banci - Romania blacklisted! (again!?)

Acum cateva saptamani citeam in stirile de "senzatie" despre noua smecherie aplicata in RO: unii (mai) "inteligenti" aveau masini de extras banii cu card (cash machine) contrafacute, care nu eliberau bani, ci un cod de eroare clientului, iar in realitate ii fura datele si pin-ul cardului si apoi ii golea contul! Smart, nu?

Din pacate reactiile nu au intarziat sa apara. Mai multe banci din US au pus Romania pe lista neagra. Adica, in Ro nu mai poti scoate bani de la automate, cel putin cu card-uri emise in strainatate. Daca esti turist in tranzitie, poti scoate bani NUMAI din incinta bancii, si NUMAI daca esti titular de cont.
    Suna rau... parca nu-i chiar asa de rau... dar
    multi romani care lucreaza in strainatate preferau sa deschida un cont de debit si sa lase la rude in tara un card, iar acestea puteau scoate bani cand aveau nevoie cu acel card. Practic o metoda confortabila, sigura, rapida si eficienta (costul per tranzactie era minor... $ 2..3) de a transfera bani, nu multi ce-i drept, in Romania. Abia acum incepe sa sune rau.. caci stim bine ca nu poti sa pui titular de cont pe cineva care e in tara... cel putin nu peste tot. Probabil ca Western Union se bucura... la fel si bancile din romania, care au niste comisioane la transfer de iti trece orice greata...

Thank you Romania... another fight with the Occident, that you won! Sad [:(]

P.S. stie cineva alte metode de a transfera (des) sume mici de bani in Romania, efectiv si eficient? Tx

When I was young I believed that money and power will make me happy. I was right (Bill Gates)
    Do not argue with me; I'm always right! (Gheorghe007)
  •  11-10-2005, 03:23 PM 25673 in reply to 25671

Re: Banci - Romania blacklisted! (again!?)

Eu trimit sume de 20-50 de dolari prin posta - recomandata cu semnatura de primire. Intotdeauna a ajuns la destinatie. Problema e ca te costa 8 dolari.
  •  11-10-2005, 03:40 PM 25678 in reply to 25673

...adica pui banii in plic!????
    de curios... cate zile dureaza o astfel de recomandata?

When I was young I believed that money and power will make me happy. I was right (Bill Gates)
  •  11-10-2005, 03:46 PM 25679 in reply to 25678

Am incercat si eu o data sa trimit mamei bani in plic ... si binenteles ca nu a ajuns. In 3 ani de corespondenta cu ea , un singur plic nu l-a primit - ala de-avea bani.Super Angry [8o|]

Obisnuiam sa folosesc WU dar sunt scumpe taxele.

Asa ca mai nou mi-am deschis un cont checkings la Commerce Bank aici un US si i-am trimis mamei cardul. Cea mai ieftina varianta.

Nu a avut probleme pana acum .... de cand e treaba asta cu Romania pe blacklist? Ar fi culmea sa nu mai mearga !Crying [:'(]

•  11-10-2005, 04:00 PM 25682 in reply to 25679

La cust. service mi-au spus ca de vreo 2..3 saptamani.
    Poti te rog sa-mi confirmi imediat ce ai ocazia daca cei de la Commerce Bank inca ofera acest feature?
    Ai putea sa suni la cust. service si sa te intrebi te rog?
    Eu stiu ca Chase, Bank One si Fifth Third  au aceste interdictii in vigoare deja...

Tx

•  11-10-2005, 04:47 PM 25689 in reply to 25682

Acest lucru cu Romania "blacklisted" este de cel putin un an si jumatate.

In primavara anului trecut clientii CharterOne nu puteau folosii cardul sa scoata bani in Romania.

Probabil ca acum s-au mai adaugat si alte banci la lista.

Nu sunt avocat si nu am dreptul de a da sfaturi legale in cazuri de emigrare sau orice alte probleme legale.
    Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  11-10-2005, 07:02 PM 25694 in reply to 25689

Hmmmmmm Sad [:(]

Tocmai ce-am primit o scrisoare de la banca noastra care ne anunta ca in Romania , exista un card de-al nostru, pe care "cineva" il foloseste de zor.(adica scoate bani de pe el).Noi am trimis cardul asta de muuuuuult!!si niciodata nu am primt asemenea scrisori.Sa fie oare adevarat? nu ii mai lasa sa foloseasca cardul?

Vai vai vaiiiiii

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  11-10-2005, 07:52 PM 25699 in reply to 25682

Gheorghe007 wrote:
    La cust. service mi-au spus ca de vreo 2..3 saptamani.
    Poti te rog sa-mi confirmi imediat ce ai ocazia daca cei de la Commerce Bank inca ofera acest feature?
    Ai putea sa suni la cust. service si sa te intrebi te rog?
    Eu stiu ca Chase, Bank One si Fifth Third  au aceste interdictii in vigoare deja...

Tx

De sunat nu o sa ii sun pentru ca nu vreau sa le dau idei Wink [;)] ...sorry Sad [:(]. Dar daca o sa primesc ceva de la ei referitor la asta o sa te tin la curent.

Momentan nu avem probleme; oricum, eu i-am spus mamei de la inceput sa foloseasca acel card doar o data pe luna pentru ca nu e pe numele ei. La o adica pot spune ca am fost eu in Romania, nu?

•  11-11-2005, 05:24 AM 25734 in reply to 25699

Stie cineva daca pentru un cont in valuta deschis la reiffeisen se pot depune bani din strainatate? Stiu ca poti avea card pe contul respectiv si il poti folosi in strainatate, dar poti depune de acolo bani in cont?
    Fiecare om poseda un anumit orizont. Cand se ingusteaza si devine infinit de mic, el se transforma in punct si atunci omul zice: "Acesta este punctul meu de vedere".
  •  11-11-2005, 11:25 PM 25811 in reply to 25699

@ami: nu ai dreptate; tu suni si vorbesti la customer service si intrebi daca mergand in Romania poti scoate cash de la automate? Ei nu or sa-ti trimita informatie ca RO este blacklisted, nici astia n-au trimis si motivul este simplu: nr. de useri afectati este infim, din punctul lor de vedere!
    Nu trebuie sa justifici cine scoate bani din ROmania cu cardul tau, atat timp cat tu nu ai nimic impotriva.
    O alta verificare este sa o pui pe mama ta sa scoata "ratia" pentru luna asta si sa vezi daca merge...?

•  11-12-2005, 12:06 AM 25815 in reply to 25734

Da.

Orice operatiune bancara este permisa, inclusiv depunerea de numerar in contul bancar (care inteleg ca este deschis in romania).

PROBLEMA este ca sunt foarte mari comisioanele si spezele bancare. Se calculeaza ca valoare si/sau ca procent din suma depusa, indiferent daca faci depunerea la orice alta banca SAU la o sucursala Raiffeisen din strainatate, si asta pentru ca desi fac parte din acelasi BRAND sunt societati comerciale diferite. Depunerea de bani intr-un cont in alta tara decat cea in care a fost creat e catalogat ca plata externa. La unele banci, chiar si in cazul depunerii interne in cont se percepe comision.

Exemplu: 600$ depusi in italia intr-un cont din romania, aduce ca taxa aproximativ 50$.

•  11-12-2005, 09:50 AM 25829 in reply to 25679

ami wrote:

Obisnuiam sa folosesc WU dar sunt scumpe taxele.

>

Ami, depinde de suma pe care o trimiti, dar taxele nu sunt chiar asa scumpe...sunt cam la fel cu MOney Gram-ul...plus ca fericirea de a trimite bani familiei te face sa nu-ti mai pese de bani! Parol!
    Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  11-12-2005, 11:38 AM 25831 in reply to 25829

Hmm.... in curand o sa ma confrunt si eu cu situatzia asta....ce sa aleg oare intre Money Gram, WesternU, si un trasfer direct din contul meu de la Bank of America ( parca asa se numeste ) intr-un cont lla Bank Post? Stie careva? RsepeKKKt!...
    Sunt nascut in zodia in care a murit de ras Jigodia!
  •  11-12-2005, 11:54 AM 25834 in reply to 25831

Squall, Western Union or Money Gram sunt bune amandoua, ca ajung banii in maxim 10 minute, dar trebuie sa platesti si taxele de transfer.Daca transferi din cont in cont, nu platesti nimic, decat faptul ca-ti deschizi cont, dar banii ajung in maxim 3 zile. Asa ca ...eu as alege oricand Western Union sau Money Gram.
    Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  11-12-2005, 11:55 AM 25835 in reply to 25829

Justinia wrote:

Ami, depinde de suma pe care o trimiti, dar taxele nu sunt chiar asa scumpe...sunt cam la fel cu MOney Gram-ul...plus ca fericirea de a trimite bani familiei te face sa nu-ti mai pese de bani! Parol!

Justinia, nu e chiar asa. De exemplu, noi am folosit f mult timp WU si apoi el mi-a trimis debit card de pe care scoteam bani cu comision de 1 dolar. Da, numai 1 dolar pe tranzactie!!!Plus ca imi dadea lei la cursul oficial al BNR, deci nu mai trebuia sa umblu jumate de oras sa vad unde e cursul de schimb cel mai bun.

Habar nu am cat mai sunt comisioanele la WU, dar sa zicem ca dau $10. Eu una prefer sa ii trimit mamei $9 in plus, pusi pe card, decat sa ii dau la banca. Deci in final, noi bani acasa oricum trimtem, dar preferam sa fie mai multi la mama decat la banca.

Do u see!?Confused [*-)]

Squall, nu stiu cum functioneaza MoneyGram, transferul intre banci s-ar putea sa dureze ceva timp, WU nu e neaparat ieftin, dar e rapid. Si vezi ca sunt numai Cateva banci in Romania care folosesc MoneyGram: BCR-ul si BancPostul, dar nu sunt sigura.

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  11-12-2005, 11:58 AM 25836 in reply to 25834

Justinia wrote:
    Squall, Western Union or Money Gram sunt bune amandoua, ca ajung banii in maxim 10 minute, dar trebuie sa platesti si taxele de transfer.Daca transferi din cont in cont, nu platesti nimic, decat faptul ca-ti deschizi cont, dar banii ajung in maxim 3 zile. Asa ca ...eu as alege oricand Western Union sau Money Gram.

Justi, esti sigura ca nu platesti nimic la transfer din cont America in cont Romania?
    Pentru care cont zici tu ca platesti cand il deschizi?
    Eu stiu ca aici platesti si transefrul din contul tau in contul tau, daca sunt la banci diferite.
    Dar in final, daca e asa cum zici tu, 3 zile nu e un capat de tara.

•  11-12-2005, 12:19 PM 25838 in reply to 25836

Eu am trimis din cont de la Bank of America in contul mamei BCR, nu conteaza cat trimit, taxa este 45$ pe tranzactie. Dar cred ca merita, Western Union mi-a luat aproximativ 9% din suma trimisa acum ceva vreme. Si da, dureaza 2-3 zile pana ajung banii acolo.

The greater part of our happiness or misery depends upon our disposition, and not upon our circumstances.
  •  11-12-2005, 02:36 PM 25842 in reply to 25838

45$ that sucks......o sa ma interesez si eu....cine poate si imi explice mai bine treaba cu trimiterea unui card in RO pe care poate sa il foloseasca ai mei...mai est posibil? ca din cate am citit eu e cea mai ieftina solutize ca 45$ la fiecare tranzactzie e cam multicel zic eu. RespeKKt!...
  •  11-12-2005, 02:38 PM 25843 in reply to 25838

Eu am vrut sa trimit din Romania in America cu Western Union, si taxa era de 47$ daca vroiam sa trimit 1000$.
    Fiecare om poseda un anumit orizont. Cand se ingusteaza si devine infinit de mic, el se transforma in punct si atunci omul zice: "Acesta este punctul meu de vedere".
  •  11-12-2005, 07:25 PM 25859 in reply to 25694

bonepaula wrote:

Hmmmmmm Sad [:(]

Tocmai ce-am primit o scrisoare de la banca noastra care ne anunta ca in Romania , exista un card de-al nostru, pe care "cineva" il foloseste de zor.(adica scoate bani de pe el).Noi am trimis cardul asta de muuuuuult!!si niciodata nu am primt asemenea scrisori.Sa fie oare adevarat? nu ii mai lasa sa foloseasca cardul?

Vai vai vaiiiiii

Sa continui.. A sunat sotul la banca...si le-a zis ca nevasta-sa e din Romania si ca acel card il folosesc cand merg in tzara.I-a "minciunit" dar se pare ca au crezut.Erau de fapt ingrijorati ca nu carecumva sa ne fi furat cineva cardul.Zilele astea o sa pun bani pe card si va voi spune daca i-au putut scoate sau nu. Cat despre WU....eu nu am cuvinte de lauda deloc.Imi amintesc ca la 50 de dolari depusi, platea o taxa de aprox 25 de dolari! E drept...ajungeau in 10 minute...dar parerea mea este ca WU este un serviciu pt trimis bani cand e vorba de o urgenta maxima. Ideea cu cardul este super bestiala...nu ne ia nici un comision cand transferam bani in cont, si nici in Romania nu luau prea mult.Stiu ca daca, de ex, trimit 100 verzisori, in Romania ajung 100 verzisori, transformati in lei la cursul zilei. Atat timp cat eu trimit 100 si mama scoate 100...mie mi se pare mai mult decat ok !
  •  11-12-2005, 09:19 PM 25860 in reply to 25859

Hmm ...Bone se pare ca tu o sa imi explici mai in detaliu cum fac si eu treaba asta cu cardul respectiv. Eu doar ce mi-am deschis cont la Bank Of America. Whats next? Ce trebuie sa fac sa pot trimite si eu cardul cu pricina in tzara? poate itzi faci timp si imi explici si mie. Thanks! RespeKKKt!...
  •  11-12-2005, 09:33 PM 25862 in reply to 25860

Uite ca l-am intrebat pe sotu'. Deci el a deschis un cont la o banca...si a primit debit card-ul acasa, pe care l-a trimis apoi in Romania si il foloseste familia mea.El ia bani din contul nostru si pune in contul de la banca de unde-i card-ul din Romania.Mi-a zis ca nu se percep nici un fel de taxe pe treaba asta. Inteleg ca tu ti-ai deschis cont la o banca si ca ai un debit card...pe care presupun ca vrei sa-l folosesti tu.Suna la banca si intreaba daca iti pot da un al doilea card....dar drept sa-ti zic nu stiu ce motiv sa le zici, si nu stiu daca toate bancile iti pot oferi un al doilea card.Deci trebuie sa afli asta.Daca se poate, dupa ce-l primesti il faci pachet si-l trimiti in tara.Dar iar e cu doua taisuri, pt ca cei de la banca vor observa activitate pe cont si in State si in Romania...deci nu stiu ce-ai putea sa le zici. Sotul meu a deschis contul pt cardul din Romania la o alta banca decat cea pe care o foloseste in mod uzual.Asa ca nu stiu ce sa te sfatuiesc.
  •  11-12-2005, 09:59 PM 25864 in reply to 25862

Da, Squall, iti faci cont la o alta banca, iti dau un debit card, si il trimiti acasa in plic. Recomandat, cu asigurare, cum poti tu mai bine. Si e fain cand ai acces la contul respectiv (al cardului trimis in Romania) online. In felul asta si cei din tara au control asupra contului.

•  11-12-2005, 10:00 PM 25865 in reply to 25862

Thanks Bone. Mda...complicat deci eu pot sa imi deschid un al cont la o alta banca si primesc un alt card...nu pot pur si simplu sa il send in Romania si gata ce treaba au aia ca e activitate in romania pe cardul respactiv? nu pot sa le explic oare de la bun inceput pentru ce am sa il folosesc? o alta nelamurire cum pot ai mei sa scoata bani de pe el? trebuie sa ii pun eu titulari sau sum pana mea merge treaba? te duci cu cardul unde? la ATM in Ro si scotzi 'banu? Cam atat for now mai multe nelamuriri latter :) RespeKKKt!...
  •  11-12-2005, 10:08 PM 25867 in reply to 25865

Squall, traba pe care o au iei cu unde se face activitate tine de securitatea cardului. daca ai tai patesc ceva cu cardul in Romania, atunci ai sa vezi ce dureri de cap ai sa ai. De aceea cand il faci intrebi si daca poate fi folosit in Romania. Nu zici de catre cine, dar fiind roman, nu trezesti nici o suspiciune intreband.
    Pe parintii tai nu ii poti pune titulari nici daca ai vrea. De aceea ei pot folosi cardul in Romania numai la ATM unde nu te intreaba nimeni nimic.

Iar sugestia mea (petru ca-s patita) e sa se foloseasca cardul o singura data si numai la banci mari, iar atm-urile sa fie in din acelea in incinta bancii.