|
|
Banci - Romania blacklisted! (again!?)
Last post 09-24-2006, 11:19 AM by palmetto. 81 replies.
-
07-01-2006, 01:29 PM |
-
Mireille
-
-
-
Joined on 12-15-2005
-
-
Posts 618
-
Points 4,605
-
|
Re: Banci - Romania blacklisted! (again!?)
ami:
Inca mai functioneaza cardurile de la Chase Bank cu care eu cel putin nu am avut nici o problema nicaieri in Romania.
da' cum e cu fee-urile la chase acu'? mie cica-mi zisera ca potzi folosi atat credit card, cat si debit card, la credit card cand faci cumparaturi iti ia decat 3% comision din total si merge oriunde se accepta viza.
la debit insa, cand scotzi cash, itzi ia si un ATM fee (cred ca al lor parca zicea ca e $1.50, plus cat mai ia ATM networku' din romania).
chase bank cica n-au in ro, da' cica potzi folosi orice ATM care are acelasi logo cu cel de pe spatele cardului tau.
ami, daca tu ai folosit, potzi sa revii aci cu niste detalii despre fee-uri si eventual ATMuri pe care le-ai folosit tu? Also, stii cumva daca e o suma maxima pe care o potzi scoate cu debit card in ro, si la ce interval de timp potzi sa faci withdraws? mie parca sa zic ca mi-au zis ca e $500 pe zi maxim la cash withdraw, si $1,000 / zi la purchases charged.
10x!
____
no offense to anyone! no hidden messages! this is a post safe to read! no safety glasses needed/no masks/ no safety gloves! you are not being attacked!!!!!!!!!
|
|
-
07-02-2006, 01:09 AM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Mireille:[
da' cum e cu fee-urile la chase acu'? mie cica-mi zisera ca potzi folosi atat credit card, cat si debit card, la credit card cand faci cumparaturi iti ia decat 3% comision din total si merge oriunde se accepta viza.
la debit insa, cand scotzi cash, itzi ia si un ATM fee (cred ca al lor parca zicea ca e $1.50, plus cat mai ia ATM networku' din romania).
chase bank cica n-au in ro, da' cica potzi folosi orice ATM care are acelasi logo cu cel de pe spatele cardului tau.
ami, daca tu ai folosit, potzi sa revii aci cu niste detalii despre fee-uri si eventual ATMuri pe care le-ai folosit tu? Also, stii cumva daca e o suma maxima pe care o potzi scoate cu debit card in ro, si la ce interval de timp potzi sa faci withdraws? mie parca sa zic ca mi-au zis ca e $500 pe zi maxim la cash withdraw, si $1,000 / zi la purchases charged.
Uite ca special pentru tine m-am uitat pe statements ! Nu iti pot spune un procent exact dar iti dau cateva exemple ca sa-ti faci o idee, eventual faci tu calculele.
Pentru un purchase de $110 la un magazin din Bucuresti taxa a fost de 3 si ceva.
In Amsterdam, pentru un $ 240 cash withdrawal taxa a fost de 8.56.
Pentru withdrawal la BRD de $ 309, taxa a fost $ 10.91. Au fost si zile in care am folosit debit card-ul de mai multe ori in interval de 12 ore si nu au fost probleme cu cei de la Chase. Pentru ca am folosit intotdeauna atm-uri diferite nu am avut probleme nici cu bancile romanesti.
Stiu ca prima oara cand mi-am folosit eu Chase-ul in Romania, mi l-au blocat la al treilea purchase consecutiv. Cand am vorbit cu banca si le-am spus ca sunt in RO si ca eu folosesc cardul nu au mai fost probleme, oricat de mult l-am folosit dupa aia.
In tara am folosit orice ATM care avea sigla Mastercard . Si in Bucuresti si in provincie. Nu am avut nicaieri nici o problema. Mai nou am vazut ca la Chase toate cardurile lor (si credit si debit) sunt Visa deci va fi si mai usor decat pana acum. Banca Phiraeus din Bucuresti nu accepta Mastercard for some wierd reasons![Confused [8-)]](/emoticons/emotion-43.gif)
Din pacate nu iti pot spune care banca din RO are comisioanele mai mici pentru ca nu ne-am interesat in prealabil si mi s-a parut aproape imposibil sa strabat Bucurestiul dupa un comision mai mic ... plus ca pe chitanta (si nici in timpul tranzactiei) nu-ti spune care e fee-ul, deci ar fi trebuit sa ma duc in interiorul bancii sa cer detalii. Ciudate rau bancile din RO. De-abia dupa ce am vazut statements ne-am dat seama ca am pierdut o gramada de bani numai pe taxe din astea![Surprise [:O]](/emoticons/emotion-3.gif) Greseala noastra a fost ca am folosit ATM-urile in acelasi stil ca in US.
Sfatul meu e sa scoti sume mari la intervale mai mari ... poate asa iesi mai ieftin !
Si sa suni la customer service pentru a afla care-i suma maxima pe zi.
Te-am lamurit cat de cat ?
|
|
-
07-02-2006, 01:25 AM |
-
Mireille
-
-
-
Joined on 12-15-2005
-
-
Posts 618
-
Points 4,605
-
|
ami...merci mult....sunt convinsa ca e interesant tot ce ai scris tu acolo, o sa intru maine, cand o sa am mintea mai limpede si citesc tot....deocamdata vad multe cifre, si asta pe mine totdeauna m-a dezarmat :)))))
anyway, vrusei sa-tzi zic un 10x mic pana una alta, din partea mea si din partea tuturor micutzilor astora care or sa intre pe viitor si-or sa se infrupte! hai, ca ma opresc...iar o iau razna rau de tot ![LOL [:))]](/emoticons/emotion-63.gif)
|
|
-
07-02-2006, 11:24 AM |
-
Mireille
-
-
-
Joined on 12-15-2005
-
-
Posts 618
-
Points 4,605
-
|
...da, cica inainte sa folosesti cardu' in romania, tre' sa ii suni pe ei sa ii anuntzi, ca sa nu-l blokeze... da, din cate zici tu, asa pare sa se-ntample... iti ia 3% din suma pe care o withdraw, plus catziva dolari fee-ul ATM-ului... asta imi era neclar, ca n-au putut sa-mi spuna clar, cat o sa-mi ia efectiv ATM-ul din ro, ei cica iti apare pe ecran , eu m-am cam indoit la faza asta , iar tu mi-ai confirmat .
Tu ai folosit debit card in exclusivitate, nu? nu si credit card, adica... mi-au explicat ca daca folosesc debit cardu', cica sa ma uit la siglele ATM-ului sa fie si pe spatele cardului tau, ca de exemplu...si ete ca exemplu' il uitai parca....carelink? (si-nca una) anyway, niste sigle p-acolo, niste logo... ca sa nu platesti extra-feeuri. Poate verifici kestia asta si iti e de folos data viitoare, desi nu pare sa fi avut experientze ultra traumatice pan' acu' ![Wink [;)]](/emoticons/emotion-5.gif)
parca sa zic ca ziceai ca nu mai merge cardu' ala, de-l deskisesesi pentru mama ta... la ce solutzie te-ai oprit dupa? tot cu chase?
|
|
-
07-02-2006, 12:33 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
Mireille:
Tu ai folosit debit card in exclusivitate, nu? nu si credit card, adica... mi-au explicat ca daca folosesc debit cardu', cica sa ma uit la siglele ATM-ului sa fie si pe spatele cardului tau, ca de exemplu...si ete ca exemplu' il uitai parca....carelink? (si-nca una) anyway, niste sigle p-acolo, niste logo... ca sa nu platesti extra-feeuri. Poate verifici kestia asta si iti e de folos data viitoare, desi nu pare sa fi avut experientze ultra traumatice pan' acu' ![Wink [;)]](/emoticons/emotion-5.gif)
parca sa zic ca ziceai ca nu mai merge cardu' ala, de-l deskisesesi pentru mama ta... la ce solutzie te-ai oprit dupa? tot cu chase?
Am folosit credit card in RO dar era de la Amex, nu de la Chase (unde APR-ul e jale ).
Pentru international purchases la Amex nu exista nici un fel de fees ... partea proasta e ca in Romania putine magazine accepta cardul asta![Sad [:(]](/emoticons/emotion-6.gif)
Cardul care l-am facut mamei la Commerce Bank nu functioneaza nici acum ... ma mai gandesc daca sa-i fac pe Chase sau nu Tind sa cred ca ceea ce mi-a spus Commerce (ca au "communication problems" cu cateva tari din europa de est si ca o sa rezolve in scurt timp) a fost doar o abureala din aia plina de bun simt iar adevarul e cu totul altul.
Mersi mult pentru info cu logo-ul de pe spate. Chiar nu stiam de faza asta si data viitoare cand calatoresc cu siguranta voi testa sa vad diferenta![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif)
|
|
-
07-02-2006, 03:22 PM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,199
-
Points 11,560
-
|
TheAlien:Ceea ce spui tu aici este o eroare extrem de
grava. Nu am auzit vreodata ca un ATM sa incerce tranzactia inainte de
a determina ca are numerarul necesar sa fie eliberat. Aceasta este o
eroare de incepator in ale programarii si un motiv de scandal imens
care ar putea fi declansat.
Fiecare ATM stie in mod clar cate bacnote intra si ies. Stie in
fiecare moment cate bacnote are de fiecare tip. Primul lucru pe care il
faci este sa introduci suma, deci ATMul stie si daca iti poate da sau
nu suma respectiva. A trage banii din banca ta fara a-ti elibera
numerarul mi se pare dincolo de stupid.
Cand ti s-a intamplat acest lucru ai contactat banca ATMuliu pentru a le aduce la cunostinta situatia creeata?
Alien, "Dincolo de stupid" mi s-a intamplat si mie. Cerusem ATM-ului mai mult decat limita zilnica permisa sau limita permisa pe tranzactie (20 milioane vechi), pentru ca cei din interiorul bancii nu s-au putut pune de acord care e limita, si mi-au zis ca e ok. M-am gandit ca in cel mai rau caz imi zpune ca depasesc limita si imi da cardul inapoi. Din pacate, mi-au dat cardul inapoi dupa un lung pending...., bani ioc, iar tranzactia a fost efectuata. Da, am adus la cunostinta bancii problema in aceeasi zi, si am revenit si a doua zi, si m-au redirectionat catre firma care administreaza ATM-ul. Directorul bancii a dat din umeri, habar nu avea pe ce lume traieste. In cele din urma am reusit sa obtin "un statement" de la banca care arata ca am efectuat operatiunea la ATM-ul cu nr, pe care l-am trimis mai apoi prin fax in State la banca mea, si i-am lasa pe ei sa se spele pe cap cu bancile romanesti. iar pe mine m-au creditat cu suma respectiva. Inca ti se mai pare stupid!? Se pare ca se intampla mai des decat cunoastem noi. Am uitat numele bancii cu pricina, dar nu era una din cele mare(BRD, BCR, etc), ci una mic si obscura.
Failure is Never quite as frightening as Regret!
|
|
-
07-02-2006, 03:54 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,966
-
Points 22,445
-
|
Fuzzy:
Inca ti se mai pare stupid!? Se pare ca se intampla mai des decat cunoastem noi. Am uitat numele bancii cu pricina, dar nu era una din cele mare(BRD, BCR, etc), ci una mic si obscura.
Daca inca mi se mai pare stupid????? Pai ce motiv ar fi sa nu mi se para stupid?
Logic ca ATMul AR TREBUI sa poata determina cat este limita ta de extras.
Dar, din toata intamplarea ta, nu vad de ce nu mi s-ar parea stupid in continuare?!!?!?!
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
07-03-2006, 10:11 AM |
-
Mireille
-
-
-
Joined on 12-15-2005
-
-
Posts 618
-
Points 4,605
-
|
ami:
Am folosit credit card in RO dar era de la Amex, nu de la Chase (unde APR-ul e jale ).
ami... vezi ca acu' dupa ce se contopira cu bank one (parca) au oferte destul de bune... dau credit cu 0% apr si pentru 15 luni, parca... daca ai ceva balantze, ar merita sa te interesezi, poate te aproba pentru oferta asta (nu stiu sigur daca e si pentru clientzi mai veki) si iti transferi balantza... dupa care ai cam 15 luni la dispozitie s-o akitzi fara dobanda. Tot pierzi 3% din suma tranferata, insa... asta e transfer fee-u' lor fa-tzi calculele, vezi cum iti da mai bine ![Wink [;)]](/emoticons/emotion-5.gif)
so, toate fee-urile alea expuse de tine mai sus, erau pentru chase debit card....
|
|
-
07-03-2006, 11:39 AM |
-
palmetto
-
-

-
Joined on 05-07-2006
-
Palmetto State, USA
-
Posts 43
-
Points 0
-
|
1. Lamuriti-ma si pe mine ce poti face in Ro cu un credit card, pentru ca aia de la magazinele mici nu au POS adevarat, in sensul ca nu te lasa cu semnatura, ci cu PIN, ceea ce inseamna cash advance, deci perioada de gratie nu exista, si APR-ul e mai mare decat la purchases.
2. Si daca nu ai balante e bun un card cu oferte de 0%, parchezi banii in Emigrant Direct sau alt high yield savings account (dar nu in CD-uri, pentru ca-s blocati acolo si nu-i poti scoate daca trebuie neaparat decat cu penalitati zdravene) in timpul asta si platesti doar minimul lunar. Asta inseamna bani gratis. P-orma exista si carduri fara balance transfer fees, aici ar intra mai ales Citi.
3. Capital One, dincolo de faptul ca e un card issuer cam de cacao, are totusi carduri care au 0% fees cand cumperi din afara USA. Restul cardurilor au care mai de care, intre 1% si 3%. Eventual merita vazute cardurile cu rebate gen 5% Citi Dividend, la care rebate-ul depaseste taxa asta internationala.
|
|
-
07-03-2006, 11:51 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,966
-
Points 22,445
-
|
1. In Ro nu sunt doar magazine mici.
|
|
-
07-03-2006, 01:25 PM |
-
Mireille
-
-
-
Joined on 12-15-2005
-
-
Posts 618
-
Points 4,605
-
|
palmetto: 2. Si daca nu ai balante e bun un card cu oferte de 0%, parchezi banii in Emigrant Direct sau alt high yield savings account (...) in timpul asta si platesti doar minimul lunar. Asta inseamna bani gratis.
ete, ca la asta nu ma gandisem! buna idee, ar merita incercat! palmetto, cam cat ar fi dobanda la conturile astea high yield?
care e dezavantajul la Capital One? la ce te refereai exact cand zici ca-s de cacao? Citi, in skimb, n-are 0% fee pentru outside of US?
10x!
|
|
-
07-03-2006, 01:45 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
palmetto:1. Lamuriti-ma si pe mine ce poti face in Ro cu un credit card, pentru ca aia de la magazinele mici nu au POS adevarat, in sensul ca nu te lasa cu semnatura, ci cu PIN, ceea ce inseamna cash advance, deci perioada de gratie nu exista, si APR-ul e mai mare decat la purchases.
Asa cum a spus si Alien, in Romania nu exista numai magazine mici. Eu am folosit CC in magazine din Mall, la supermarket-uri si chiar in benzinarii in provincie.
Pentru magazine mici gen kiosk sau alte de acest gen folosesti cash.
Pot sa spun ca am folosit CC la 70% din magazinele pe care le-am frecventat in RO.
Lucrurile s-au schimbat mult acolo !![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif)
|
|
-
-
07-03-2006, 08:01 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
TheAlien: ami:
Lucrurile s-au schimbat mult acolo !![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif)
Depinde, depinde. ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif) ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif) ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif)
O sa spun ca lucrurile s-au schimbat in Romania in clipa in care o sa existe autostrada de la Constanta la Timisoara si de la Bucuresti la Brasov (sa nu se supere cei de pe la Cluj sau Bacau dar acelea eu le pun pe locul 2 la prioritati de autostrada, si asta din cauza traficului, nr de masini/km de drum).
Ahh ... stai linistit ca eu ma refeream strict la capitolul carti de credit si folosirea lor in magazinele din RO (probabil ca trebuia sa mentionez asta ca sa nu se faca confuzii)![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
|
|
-
07-03-2006, 09:25 PM |
-
palmetto
-
-

-
Joined on 05-07-2006
-
Palmetto State, USA
-
Posts 43
-
Points 0
-
|
Mireille: palmetto: 2. Si daca nu ai balante e bun un card cu oferte de 0%, parchezi banii in Emigrant Direct sau alt high yield savings account (...) in timpul asta si platesti doar minimul lunar. Asta inseamna bani gratis.
ete, ca la asta nu ma gandisem! buna idee, ar merita incercat! palmetto, cam cat ar fi dobanda la conturile astea high yield?
care e dezavantajul la Capital One? la ce te refereai exact cand zici ca-s de cacao? Citi, in skimb, n-are 0% fee pentru outside of US?
10x!
Dobanda in high yield? Emigrant Bank - EmigrantDirect: 4.80% savings GMAC Bank - MoneyMarket (unicul moneymarket asigurat FDIC despre care stiu momentan): tot 4.80%, iti da card, primele 50 cecuri gratis, plus 3 retrageri ATM gratis lunar Everbank: Checking (!) - 3 luni promo - 5.51%, dupa aceea intre 3.01% si 4.01%, daca in luna a 4-a te lamuresti ca nu-ti place de ei, te retragi, motivezi de ce si primesti inca 50$ (destul de neobisnuit, nu-i asa?) Da, yields-urile astea nu-s prea mari, insa tot ceea ce v-am spus face parte din categoria FDIC insured, adica orice suma ai acolo pana in $100,000 ii primesti (inclusiv dobanda) inapoi. Daca tii banii pur si simplu in PayPal scoti cam 4.75%, dar asta nu e FDIC-insured, iar daca ne gandim ca tocmai s-a lansat concurentul GBuy... Crapital One? In afara de no-hassle card, nu prea am vazut produse apetisante. Pai in primul rand ca atunci cand aplici te alegi cu un triple inquiry Experian-Equifax-TransUnion (doua am mai patit, la primele mele carduri, trei este insa exagerat). Apoi ca poti avea surpriza sa primesti o linie de credit foarte mica, de cateva sute de $, si daca nu esti atent poate are si taxa anuala. Dupa aia ca nu raporteaza limita de credit la cele trei birouri, si asta inseamna ca si daca ai balanta de 1$, iti apare la cele trei CRA cum ca folosesti 100% din linia de credit, ceea ce iti duce naibii scorul. P-orma, nu prea are "perks", au si ceva carduri cu puncte, insa destul de slabe si eu pentru astea oricum nu ma zbat. Iar ofertele de 0% sunt destul de rare la ei. De fapt in aceeasi categorie cu Capital One intra si HSBC, cu produsele Household, Orchard si Ameriquest. Chiar daca nu pot spune ca sunt neaparat nasoli, nu-i vad super-competitivi, si toti astia se axeaza mai mult pe clienti "subprime", care au scor mic si le dau rate mari la card, eventual obisnuiesc sa scoata cash de pe card si asa mai departe. Produs nerecomandat majorilor. Daca va jucati cu cardurile si savings-urile, totusi, aveti grija sa nu "max out" cardurile, ca si asta "mananca" din scor (desi e reversibil). Mai merita retinut si ca : - din ce in ce mai des ofertele de 0% balance transfer incep sa aiba "balance transfer fees", uneori au o limita maxima, insa mai nou MBNA de exemplu nu are limita (gen 3%, min $5, no max). Astea nu-s asa grozave, dar cele care au o limita superioara pot sa fie avantajoase, de ex iei 10K si-i pui la 4.80%, asta inseamna $480 anual, si daca platesti $75 la inceput tot ai iesit in castig. Cat despre MBNA, ar merita o discutie separata, fiind unicul card de credit, din cate stiu eu, cu care poti plati alte carduri de credit, prin intermediul BillPay - asta te ajuta sa-ti programezi platile in avans, plus ca faci o singura plata catre card dinspre checking, si asta se intampla dupa inca o luna de dobanda zero. - pe perioada asta este foarte important sa platesti la timp macar minimum payment, altfel din 0% te trezesti cu vreo 30% (mai nou a aparut moda cu "universal default", adica daca ai intarziat cu o zi plata unui card, atunci orice alt card emis de cu totul altcineva poate sa-ti mareasca APR-ul) -pe cardul cu balance transfer nu pui si cumparaturi, pentru ca astea au APR normal, de purchases, si chiar daca ai vrea sa platesti cumparatura, platile tale se aplica balantei cu APR minim (de ex, ai 10000 imprumutati de pe un card, cu 0%, si cumperi un suc de 1$ cu cardul ala; ei bine, ca sa platesti acel dolar care iti face APR de 15%, trebuie sa platesti inapoi toti cei 10000$). Exista si exceptii, de exemplu exista o oferta de la Chase cu 0% pe 15 luni si balance transfer si purchases, deci aici nu conteaza, atata timp cat platesti lunar la timp, sau cardurile cu "0% for life" daca faci 2 cumparaturi lunar - ideea este ca asta poate fi un imprumut mult mai ieftin decat oricare altul, cu conditia ca cumparaturile sa fie cat mai mici (un cent, un dolar etc). - sa platesti inapoi toata suma inainte de scadenta (depinde de oferta, in general 6, 12, 15 sau 18 luni), altfel te taxeaza cu toata dobanda neplatita din urma. Da, Citi nu are 0% fee pt outside US, insa, cum spuneam, daca ai un card cu
|
|
-
07-03-2006, 09:31 PM |
-
palmetto
-
-

-
Joined on 05-07-2006
-
Palmetto State, USA
-
Posts 43
-
Points 0
-
|
Uitasem, ca sa va faceti o idee despre diferenta intre aceste high yields (oricum mult mai mari decat ceea ce ofera Bank of America - 0.5% - lui average Joe) si APR-urile la card, dati o raita pe prosper.com. Ideea este ca e un fel de ebay dar in materie de imprumuturi. Deci solicitantul isi face o prezentare cu motivatia sumei de care are nevoie. Apoi ofertantii incep sa liciteze cat vor ei sa imprumute, oferind un anumit APR, cel mai mic APR castiga (ha-ha, si aici merge cu sniping-ul). O mica parte din dobanda merge la prosper.com, restul la cel care imprumuta. De asta e interesant, pentru ca de aici poti intelege ce fac bancile: iau banii de la tine cu dobanda mica si o imprumuta altuia cu dobanda mare. Diferenta e a bancii.
|
|
-
07-07-2006, 11:14 AM |
-
OanaC
-
-

-
Joined on 09-06-2005
-
Philadelphia/Constanta
-
Posts 623
-
Points 980
-
|
ami:
Cardul care l-am facut mamei la Commerce Bank nu functioneaza nici acum ... ma mai gandesc daca sa-i fac pe Chase sau nu Tind sa cred ca ceea ce mi-a spus Commerce (ca au "communication problems" cu cateva tari din europa de est si ca o sa rezolve in scurt timp) a fost doar o abureala din aia plina de bun simt iar adevarul e cu totul altul.
Ami,
Mama a scos bani aseara de la ATM de la Banca Transilvania folosind Debit Cardul de Commerce Bank. Banca nu mi-a luat nici un fee. Pe online statement mi-a aparut aseara exact cat a scos maica-mea.
|
|
-
07-07-2006, 12:31 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,966
-
Points 22,445
-
|
Oana, fee-urile iti apar la sfarsitul lunii cand apare o tranzactie gen "Service Fee" si acolo sunt adunate toate fee-urile diferitelor ATMuri.
|
|
-
07-07-2006, 12:45 PM |
-
palmetto
-
-

-
Joined on 05-07-2006
-
Palmetto State, USA
-
Posts 43
-
Points 0
-
|
Nu neaparat. Mie la BofA imi apare si 3% currency fee si ATM fee dupa cateva zile. La bancile care ofera aceste facilitati, ATM fee rebate si purchase rebate se posteaza, intr-adevar, la sfarsitul lunii.
|
|
-
07-07-2006, 12:47 PM |
-
OanaC
-
-

-
Joined on 09-06-2005
-
Philadelphia/Constanta
-
Posts 623
-
Points 980
-
|
Ok - Alien - o sa ma uit dupa service fee-ul asta cand primesc statementul acasa, insa de obicei orice fee am platit la Commerce mi-a aparut inainte de-am venii pe hartie, cand m-am uitat online. Deocamdata nu am nici un fee. Si imi aduc bine aminte ca am mai platit service-fee pentru alte chestii.
Dar cine stie, poate sa ai dreptate. Deocamdata nu e pe statement. Am sa va anunt daca imi apare sau nu.
|
|
-
07-07-2006, 02:42 PM |
-
ami
-
-
-
Joined on 08-27-2003
-
NYC
-
Posts 1,999
-
Points 11,645
-
|
OanaC:[
Ami,
Mama a scos bani aseara de la ATM de la Banca Transilvania folosind Debit Cardul de Commerce Bank. Banca nu mi-a luat nici un fee. Pe online statement mi-a aparut aseara exact cat a scos maica-mea.
Cool !![Party!!! [<:o)]](/emoticons/emotion-19.gif)
Ea si-a pierdut speranta si nu a mai incercat cardul in ultima vreme. Am sa o anunt.
Multzam de info !![Big Kiss [:k]](/emoticons/emotion-65.gif)
|
|
-
07-07-2006, 02:46 PM |
-
OanaC
-
-

-
Joined on 09-06-2005
-
Philadelphia/Constanta
-
Posts 623
-
Points 980
-
|
Nici o problema!
Nici maica-mea nu a mai incercat deloc din pacate, pentru ca dupa prima nereusita la BCR am zis ca nu o sa mearga nicaieri. Pacat ca nu am pus-o sa incerce si a alte banci mai din timp ca as fi salvat o gramada de bani pe comisioane western union.
|
|
-
08-11-2006, 09:01 AM |
|
|